Man skal score på sine chancer for at vinde i fodbold.

Det er en gammel sandhed, og som alle ved, er det lidt lettere sagt end gjort, for modstanderne spiller jo også med. Men denne onsdag i Roskilde blev det understreget over for FREM, der havde det meste spil og måske nok også de fleste chancer. Men FC Roskilde var mere effektive og endte med at vinde 3-0.

Rasmus Grønne fik chancen fra start – Foto Preben Pathuel

De to hold havde mødt hinanden en måned tidligere i en træningskamp, som roskildenserne også havde vundet – men dog kun med 2-0. Og man kan derfor absolut ikke sige, at FREM fik revanche denne onsdag.

Kampen blev ikke spillet på Roskilde Stadion, der ligesom Valby Stadion er under ombygning. I stedet foregik løjerne på bane 3 på den anden side af gaden.

Lad det være sagt med det samme: Det blev en småkold fornøjelse at overvære dysten.

På kalenderen står der ganske vist sensommer, men denne aften følte man sig snarere hensat til en eftermiddag i november. En strid blæst på langs ad banen – kombineret med småregn – gjorde ikke ligefrem forholdene ideelle til fodboldspil.

Og blæsten fik faktisk indflydelse på spillet på banen. I modvindssiden havde bolden tendens til at blive hængende i luften ved udspark. Mens det i medvindssiden ganske enkelt var svært for spillerne at afpasse farten i afleveringerne.

Allerede under opvarmningen havde vinden varslet, at den var en faktor, som spillerne måtte regne med.

Det skete, da en af de til lejligheden opstillede presenninger røg omkuld under trykket fra vinden. Meningen var ellers, at den skulle udgøre en slags udskiftningsboks, men det kom først i stand kort før kampstart.

FREM-træner René Henriksen havde foretaget to ændringer på det hold, der lørdag på hjemmebane havde vundet 4-1 over Lyseng.

I midterforsvaret spillede Rasmus Grønne Jensen fra start i stedet for Kristoffer Dirksen, mens Frederik Sundstrup erstattede Matthias Andersen som venstre back.

Det første kvarter af kampen var det en forholdsvis lige dyst, hvor holdene følte hinanden lidt på tænderne uden at skabe hverken gennembrud eller chancer.

Første egentlige målforsøg kom fra FREMs Jakob Skovgaard Larsen, der testede FC Roskildes keeper, Frederik Vang Larsen, med et drilsk langskud, som målmanden måtte strække sig for at redde.

Først omkring 20 minutter inde i kampen kom der en egentlig målchance, og det var til FREMs Isak Tånnander, der faktisk kom alene med Frederik Vang Larsen i højre side af straffesparksfeltet. Det flade skud gik under Roskilde-målmanden, der efterfølgende fik hjælp af sit forsvar, der ekspederede kuglen ud af farezonen.

Der var også blevet plads til Frederik Sundstrup fra start – Foto Preben Pathuel

To minutter senere var det dog hjemmeholdet, der svarede igen med en lignende situation.

Her var det venstrefløjen Jannik Skov Hansen, der slap igennem og kom alene med Rasmus Wedege, der reddede flot, hvorefter Armend Aslani fik sparket bolden væk.

FC Roskilde var dog ikke færdige med at true, og få minutter senere måtte Rasmus Wedege igen præstere en fin redning fra Valdemar Schousboe, der kom alene med ham. Riposten endte hos føromtalte Jannik Skov Hansen, hvis forsøg dog var noget over mål.

Men derefter var det igen FREM, der var mest boldbesiddende,

Det gav sig efter en lille halv time udslag i et glimrende angreb i venstre side, som Frederik Sundstrup afsluttede med et kanonskud fra kanten af feltet, som Frederik Vang Larsen måtte ud i fuld længde for at give hjørnespark på. Og hjørnesparket endte lige i panden på midterforsvareren Rasmus Grønne Jensen, hvis forsøg strøg tæt forbi venstre stolpe.

Frem var ikke ufarlige foran Roskildes mål . Foto Preben Pathuel

Fem minutter senere var det Christian Helev, der udnyttede, at Frederik Vang Larsen ikke kunne holde fast i bolden. Der var optræk til panik i FC Roskildes straffesparksfelt, da FREM-angriberen lagde bolden tilbage til Isak Tånnander, der dog ikke rigtigt kunne komme på skudhold i situationen.

I stedet slog hjemmeholdet kontra.

De byggede op i højre side, og selvom det i første omgang så ud til, at FREM havde afværget angrebet, slog backen Mads Julø et glimrende indlæg over mod modsatte stolpe, hvor FC Roskilde fik fordel af medvinden med det resultat, at Valdemar Schousboe fra kanten af målfeltet kunne prikke bolden forbi Rasmus Wedege til føring for værterne.

Det var første gang i denne sæson, FREM kom bagud, og det blev også første gang, holdet tabte en halvleg, for stillingen 1-0 holdt til pausen, selvom Rasmus Wedege ved en enkelt lejlighed virkelig måtte præstere en klasseredning på et forsøg fra Jannik Skov Hansen.

Det var lidt hårdt, at FREM var bagud ved pausen, men holdet lod sig ikke kue, og det kom godt ud til anden halvleg.

Jakob Skovgaard Larsen forsøgte sig endnu en gang på langskud, og efter ti minutters spil kom FREM meget tæt på en udligning.

Her fik de tværstribede frispark i venstre side imellem hjørneflaget og straffesparksfeltet. Alle ventede et indlæg, men det blev i stedet til en aflevering tilbage i banen til Armend Aslani, der dundrede bolden op på overliggeren – desværre for FREM på oversiden af overliggeren.

FC Roskilde har et par farlige angribere, og den evigt pågående Monday Etim havde efter et kvarters spil af anden halvleg et forsøg, der var tæt på. Men ellers blev kampbilledet i denne periode domineret af hårdt spil og råben imellem trænerbænkene.

Dommer Jonathan Garcia Nilton havde sit hyr med at få dæmpet gemytterne, og han nåede undervejs at gøre sig upopulær hos begge hold. Men det er nogle gange en dommers lod.

Med til utilfredsheden var også en situation, hvor bolden tydeligt ramte en af FC Roskildes spillere på armen. Da det foregik i eget straffesparksfelt, kunne Jonathan Garcia Nilton altså have peget på pletten, og det fortalte FREMs spillere og tilskuere ham meget tydeligt, at han burde. Men dommeren vurderede, at kombinationen bold på arm i dette tilfælde havde været uforsætlig.

I stedet gik det hverken værre eller bedre, end at FC Roskilde løb op og scorede.

Det lykkedes for højrefløjen Sebastian Elvang at få fat i kuglen efter en opspilsfejl hos FREM. I sit løb mod mål satte han Rasmus Grønne Jensen af med en skudfinte, og derefter var det en smal sag for ham at passere Rasmus Wedege til 2-0.

Frederik V. Kristensen Foto Preben Pathuel

FREM fortsatte med at klø på, og Isak Tånnander var med 20 minutter igen meget tæt på at bringe spændingen tilbage i opgøret med et nærgående hovedstød. Jakob Skovgaard Larsen kunne også noteres for et glimrende forsøg på frispark. Men efterhånden var det tydeligt, at kræfterne var ved at slippe op – og måske også lidt af troen på projektet.

FC Roskildes indskiftede Casper Neerborg Rasmussen havde et forsøg på en helflugter, og til allersidst satte en anden indskifter, Magnus Krogh Hansen, trumf på.

Denne gang var det Jannik Skov Hansen, der fik brudt et FREM-angreb og sendt Magnus Krogh Hansen afsted med en stikning i dybden, som han udnyttede ved at sende bolden forbi Rasmus Wedege og i mål tæt ved venstre stolpe.

Et nederlag på 0-3 lyder skræmmende stort i forhold til, hvad det egentlig var, der skete på banen. Men igen må man sige, at FC Roskilde demonstrerede en større kynisme på deres muligheder, end FREM kunne præstere.

Resultatet betyder, at FC Roskilde er alene i spidsen for 3. Division med maksimumpoint. Dalum måtte nøjes med uafgjort mod FD Young Boys, men fynboerne ligger på rækkens andenplads og er ligeledes ubesejrede.

FREM ligger på fjerdepladsen med seks point for tre kampe og en lidt dårligere målscore end KFUM Roskilde, som er næste modstander på udebane på lørdag.

Matchfacts

FC Roskilde – FREM 3-0 (1-0)

Mål:
1-0 Valdemar Schousboe (31.)
2-0 Sebastian Elvang (66.)
3-0 Magnus Krogh Hansen (90.)

Advarsler:

FC Roskilde: Andreas Hermansen (55.), Mike Mortensen (78.)
FREM: Emil Schou Jørgensen (58.)

Holdopstillinger:

FC Roskilde: Frederik Vang Larsen – Mads Julø, Andreas Hermansen, Mike Mortensen, Benjamin Lund – Sebastian Elvang, Tobias Noer, Andreas Maarup, Jannik Skov Hansen – Monday Etim, Valdemar Schousboe

FREM: Rasmus Wedege – Mohammed Youssef, Rasmus Grønne Jensen, Emil Schou Jørgensen, Frederik Sundstrup – Jakob Skovgaard Larsen – Isak Tånnander, Frederik V. Kristensen, Jacob Pind, Armend Aslani – Christian Helev

Udskiftninger:

FC Roskilde: Casper Neerborg Rasmussen ind for Sebastian Elvang (68.)

FC Roskilde: Mathias Christensen ind for Tobias Noer (68.)

FREM: Kristoffer Dirksen ind for Rasmus Grønne Jensen (70.)

FREM: Oliver Andersen ind for Armend Aslani 70.)

FC Roskilde: Magnus Krogh Hansen ind for Valdemar Schousboe (80.)

FC Roskilde: Andreas Chabert Christiansen ind for Mads Julø (80.)

FREM: Christian Bramsborg ind for Christian Helev (81.)

FC Roskilde: Ali Haider Shah ind for Monday Etim (89.)

For FREM blev Oliver Møller Jensen, Frederik Balslev, Rasmus Fugl og Vitus Sindahl (målmand) ikke benyttet.

Dommer: Jonathan Garcia Nilton

Tilskuere: 250 (anslået)

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde, vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden ka’ sætte
Vi vil kæmpe, vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd

 

 

 

Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk