Første nederlag i otte kampe: B.93 straffede FREM i rekordopgør

Kampreferat

For første gang i otte kampe måtte FREM forlade banen med et nederlag, da B.93 tirsdag aften kom på besøg og vandt 1-0 takket være et mål af Daniel Stückler på et straffespark begået mod ham selv.

Se Preben Pathuels billeder fra kampen her.

B.93 kom med op i midterfeltet i 2. Division med sejren, der var historisk, fordi det var kamp nummer 205 imellem de to klubber. Dermed er B.93 den modstander, som FREM har mødt flest gange, for antallet af kampe mod KB står på 203. Og her bliver der ikke flere kampe på grund af KB og B1903s overbygning, der som bekendt går under navnet FC København.

Med 205 kampe er FREM og B.93 også de to klubber, der har mødt hinanden flest gange i Danmarksturneringens historie.

Holdene skulle egentlig have spillet rekordopgøret lørdag, men der var for meget vand på banen. Det har også regnet i de mellemliggende dage – men ikke så meget. Og nu har FREM trods alt to udekampe på stribe inden efterårets sidste hjemmekamp mod Holbæk, så banen forhåbentlig kan nå at blive fin igen.

FREM-træner Allan Ravn havde lavet to ændringer i holdopstillingen i forhold til sidste uges sejr over Hillerød (1-0).

På venstre back var Jonas Nørremark med fra start i stedet for Rasmus Møller, mens Victor Christiansson var tilbage efter karantæne. Til gengæld manglede Frederik Christensen i angrebet, og det betød, at midtbanespilleren Jacob Pind i denne kamp udgjorde angrebsduoen sammen med Tonni Adamsen.

B.93 begyndte kampen med et lille overtag, men stille og roligt var det FREM, som satte sig på opgøret, der en sådan aften i oktober krævede projektørlys. Men efter årstiden var vejret egentlig glimrende. Der var omkring ti grader og hverken nedbør eller vind af betydning.

Dette lokalopgørs første farlige chance tilfaldt ganske vist B.93, da Nicolai Olsen kørte i bund og lagde bolden skråt tilbage til Mikkel Mouritz Jensen, der sendte et projektil af en afslutning afsted fra kanten af feltet. Projektilet susede dog lige over FREMs mål.

Men FREM ville også være med.

Minuttet efter fyrede Tonni Adamsen af fra en lignende position, men der var ikke helt lige så meget fart i FREM-angriberens forsøg – og det var også en anelse højere.

Samme Tonni Adamsen var på spil få minutter senere, da det lykkedes for FREM at få spillet gæsterne tynde i FREMs venstre side. Tonni Adamsen havde tid og plads til at fyre af, men hans afslutning endte desværre for FREM lidt til højre for udeholdets mål.

Derefter fulgte en lang periode, hvor FREM dominerede og i lange sekvenser kunne parkere forsvarskæden omkring midterlinjen. Men til trods for overtaget kneb det med at skabe gennembrud og dermed chancer.

Bedste mulighed i resten af første halvleg til hjemmeholdet opstod, da Tonni Adamsen seks minutter før pausen fra en lidt spids vinkel i venstre side fik sendt et skud afsted, som udeholdets målmand, Conrado da Costa Januario, kun kunne parere. Uheldigvis for FREM var der ingen medspillere, der kunne nå op til den løse bold.

Fire minutter forinden havde B.93 haft første halvlegs med afstand største chance.

FREM mistede bolden omkring midterlinjen, og Leonel Montano Dahl strøg afsted mod FREMs mål på en friløber.

FREM-målmand Marco Brylov gik ganske vist glimrende ud af målet, men B.93-angriberen havde den fordel, at han ved sin side havde venstrekanten Benjamin Lund. I det helt rette øjeblik spillede Leonel Montano Dahl bolden til venstre, hvorefter Benjamin Lund sendte bolden over overliggeren! For blankt mål!

På den baggrund holdt 0-0 til pausen, og det var tredje halvleg på stribe i denne sæson mellem de to klubber uden mål, for sæsonens første møde med ’Den Hvide Dame’ på Østerbro Stadion endte også med disse cifre.

I pausen kunne man godt få en fornemmelse af, at hvis et af holdene skulle bryde dødvandet, skulle det nok være ved en dødbold – eller en standardsituation, som det hedder på DBUs trænerkurser.

Det kom som bekendt til at holde stik.

Kampbilledet med FREM som spildominerende og B.93 som lurende på kontra-angreb fortsatte umiddelbart i anden halvleg – men retfærdigvis med den krølle, at B.93 vovede sig lidt længere frem på banen, og på den baggrund virkede de en anelse farligere på deres kontrastød.

Midtvejs i halvlegen gav det en ret stor chance til de hvidblusede, da Mikkel Mouritz Jensen modtog en bold i dybden i straffesparksfeltet. FREMs Kristoffer Dirksen fik ganske vist tacklet ham i første omgang, men bolden kom retur nogenlunde samme sted, og i anden omgang sendte B.93’eren den så tæt forbi venstre stolpe.

To minutter senere havde gæsternes Daniel Stückler et godt forsøg, som Marco Brylov kun kunne halvklare, men selvom Mikkel Mouritz Jensen fik fat i kuglen, kom der ikke mål ud af den situation, fordi han blev fløjtet offside.

Et lille kvarter før tid gik det imidlertid galt for FREM.

Daniel Stückler slap afsted i venstre side og kom alene mod Marco Brylov. B.93-angriberen blev fældet i afslutningsøjeblikket, og resolut pegede dommer Casper Thorsøe jr. på straffesparks-pletten.

Det var anden gang i tre kampe, at FREM fik et straffespark imod sig.

I udekampen mod Skovshoved (4-0) var Frederik Vincent så venlig, at han ved stillingen 0-0 sendte sit forsøg ved siden af FREMs mål.

Så flink var Daniel Stückler ikke. Han tog tilløb og placerede med stor sikkerhed bolden i venstre side af målet uden chance for Marco Brylov.

Det var første gang i syv halvlege, at et hold scorede mod FREM. Sidste gang det skete, var i første halvleg i udekampen mod Helsingør (1-1).

B.93-scoringen tvang FREM til at satse, og Allan Ravn satte i slutfasen både Daniel Holm og debutanten Ayoub Sørensen på banen.

Ayoub Sørensen har tidligere spillet for Hvidovre, Lyngby og Sønderjyske, efter at have spillet ungdomsfodbold i FREM, og han var ganske tæt på at komme på måltavlen ved sin første boldberøring.

FREM kørte et angreb fra venstre mod højre, og den marokkanskfødte Ayoub Sørensen kom til at stå alene foran Conrado da Costa Januario, der imidlertid gik godt ud af målet og reddede med en flot parade.

Det samme gjorde den brasilianske målmand minuttet efter, da han i en paniksituation nåede ned til en bold ved stolperoden og sendte den til hjørnespark.

I dommerens tillægstid gik Marco Brylov med frem i et desperat forsøg på at fremskaffe en udligning. I den situation var det bare ikke så smart at sende en bold frem, der var så høj, at han kun kunne have nået den, hvis han havde brugt sine arme.

Og den går trods alt ikke i den ende af banen.

Marco Brylov måtte spurte tilbage til sit eget mål, og derfra kunne han se kampens absolut sidste chance til debutanten Ayoub Sørensen.

Fløjspilleren fik en afslutningsmulighed tæt på målfeltet, men bolden snittede trekantssammenføjningen til venstre og op i den københavnske nattehimmel.

Efter en serie på fire sejre og tre uafgjorte kampe måtte FREM derfor se et nederlag i øjnene.

Det var samtidig første gang i syv kampe, at FREM slet ikke scorede. Sidst det skete, var i udekampen mod Avarta (0-0).

FREM holder sig nu stadig i top-6, for B.93 skulle have vundet med fire mål, hvis Avarta skulle have overhalet FREM på målscoren. Og et firemålsnederlag var der trods alt slet ikke udsigt til.

Men rækken har ligesom i sidste sæson et meget tæt midterfelt, og derfor bliver hvert eneste point vigtigt i kampen for at komme med i forårets oprykningsspil, som top-6 får adgang til.

Næste kamp for FREM er på søndag 27. september kl. 13.00 ude mod Slagelse.

Kampfakta

FREM – B.93 0-1 (0-0)

Mål:

0-1 Daniel Stückler (77., str.)

Advarsler:

FREM: Kristoffer Dirksen (53.), Frederik Sundstrup (74.)
B.93: Lauge Persson (40.), Nicolai Olsen (62.), Godwin McKay (80.)

Holdopstillinger:

FREM: Marco Brylov – Christian Bramsborg, Frederik Sundstrup, Kristoffer Dirksen, Jonas Nørremark – Armend Aslani, Victor Christiansson, Andreas Lundberg, Daniel Anusic – Jacob Pind, Tonni Adamsen

B.93: Conrado da Costa Januario – Adam Emme Jørgensen, Christian Stokholm, Morten Würtz Hegaard, Matthias Andersen – Nicolai Olsen, Mikkel Mouritz Jensen, Lauge Persson, Benjamin Lund – Daniel Stückler, Leonel Montano Dahl

Udskiftninger:

B.93: Jeppe Erenbjerg ind for Lauge Persson (62.)

B.93: Godwin McKay ind for Benjamin Lund (62.)

FREM: Gorm Hansen ind for Jacob Pind (69.)

B.93: Nicholas Oguma ind for Leonel Montano Dahl (78.)

FREM: Daniel Holm ind for Christian Bramsborg (83.)

FREM: Ayoub Sørensen ind for Armend Aslani (88.)

For FREM blev Sebastian Kroner, Mikkel Andersson, Dominik Kis og Rasmus Wedege (målmand) ikke benyttet.

Dommer: Casper Thorsøe jr.