I fodbold ved man aldrig, hvad der sker.

Det er en oldgammel kliché, men FREM-fansene kunne bruge den igen lørdag eftermiddag, hvor favoritterne var bagud 0-2 hjemme mod KFUM Roskilde, indtil der manglede 20 minutter. Men takket være ukuelig kampvilje – og lidt held – lykkedes det for de tværstribede at vende det truende nederlag til en sejr på 3-2.

FREM spillede sig på denne måde tilbage på en oprykningsplads, og de tre point kan vise sig at blive meget værdifulde, når det samlede regnebræt skal gøres op i juni næste år.

På forhånd stod det nemlig klart, at FREM dårligt kunne tåle at tabe kampen.

Holdet var to point efter lørdagens modstander inden kampen. Et nederlag ville altså sende holdet fem point efter roskildenserne og i slagsmål med en håndfuld andre hold om at sikre sig en plads i oprykningsspillet.

FREM-træner René Henriksen havde til kampen mod KFUM Roskilde foretaget en enkelt ændring på holdet i forhold til det mandskab, som i weekenden forinden havde vundet ude over Herlev (3-0).

Det var dog en tvunget en af slagsen, for Armend Aslani måtte udgå i den kamp, og han var ikke blevet klar til lørdagens kamp. I stedet spillede Oliver Møller-Jensen fra start.

Der var spilletid fra start til Oliver Møller-Jensen – foto Preben Pathuel

Isak Tånnander måtte også udgå mod bundholdet, men ham var det altså lykkedes at få lappet sammen.

Det skulle vise sig at blive ret vigtigt, at han var med i lørdagens kamp.

Her skulle det vise sig, at KFUM Roskilde ligesom FREM stillede op i en 4-1-4-1 opstilling. Hvor det hos FREM var Kristoffer Dirksen, der var balancespilleren, var det hos gæsterne den tidligere HIK-spiller, Marco Sander Petersen.

Ideen var tydeligvis, at FREM såmænd gerne måtte have bolden en del. De orangeblusede ville blot ikke tillade, at hjemmeholdet kunne spille sig igennem til store chancer.

Den taktik lykkedes KFUM Roskilde langt hen ad vejen med i første halvleg.

FREMs Jacob Pind havde i de første ti minutter et par behjertede forsøg fra distancen. Men i det ene tilfælde endte bolden over mål. Og i det andet tilfælde fik KFUM Roskilde blokeret FREM-anførerens forsøg.

Jakob Skovgaard Larsen sendte også et frisparksforsøg et stykke over mål, og i den anden ende var det backen Victor Fiala, der forsøgte sig. Men FREM-forsvaret fik taget farten af hans afslutning, og derfor var det ikke så svært for FREMs målmand, Rasmus Wedege, at redde forsøget.

Men efter et kvarters spil var Rasmus Wedege mere udfordret.

Her lykkedes det for KFUM Roskildes venstrekantspiller, Josef Moussa, at bryde igennem og at komme i bund. Han lagde bolden skråt bagud til Oliver Lassen, som skød på mål fra kanten af målfeltet. Men FREM-keeperen reddede ved den lejlighed flot med en fodparade.

Jacob Pind forsøgte sig med skud udefra, men de blev ikke så gode som det ene mod Herlev i sidste uge – Foto Preben Pathuel

Kort efter måtte gæsterne foretage en tidlig udskiftning, fordi forsvarsspilleren Christoffer Blond blev skadet. Og derefter startede problemerne for FREM.

Midtvejs i første halvleg var KFUM Roskildes spidsangriber, Oliver Lassen, søgt ud i højre side. Her udnyttede han sin fart til at bryde igennem, hvorefter han lagde bolden på tværs til Frederik Munck, som i en fri position midt for mål ret let kunne sende bolden forbi Rasmus Wedege til føring for gæsterne.

Og to minutter senere var den gal igen.

Her var det Frederik Munck, der fra sin position på højrekanten sagde tak for sidst til Oliver Lassen, der kunne glide ind i det perfekte indlæg midt for mål og prikke bolden forbi Rasmus Wedege til 2-0.

De to mål lignede hinanden som de tidligere FCK-tvillinger, Martin og Michael Johansen, og man måtte undre sig lidt over, at FREM ikke havde lært noget af fejltagelsen blot to minutter forinden.

Men kampen var jo langt fra forbi, og FREM gjorde et behjertet forsøg på at komme igen.

Kort efter udeholdets andet mål fik FREM holdets hidtil bedste mulighed, da Isak Tånnander kom på skudhold i højre side af straffesparksfeltet. Han placerede sit forsøg i retning af modsatte målstolpe, og det tvang gæsternes målmand, Max Viktor Christensen, til at redde til et hjørne, som FREM ikke fik noget ud af, fordi hjørnesparksbolden endte i sidenettet.

FREM fik indtil flere hjørnespark i denne fase af kampen, og i et enkelt tilfælde så det faretruende ud for KFUM Roskilde, da bolden susede fra hoved til hoved i et stort luft-slag. Det endte med en afslutning – netop på hovedstød – af den fremskudte Emil Schou Jørgensen, som imidlertid måtte se sin afslutning lande lidt forbi højre stolpe.

I den anden ende af banen havde gæsternes Christian Toftdahl Hansen et par forsøg, hvoraf det ene krævede en parade fra Rasmus Wedege. Men det var FREM, som fik halvlegens sidste afslutning.

Det var et forsøg fra Oliver Møller-Jensen, der i denne kamp igen markerede sig med gode løb og fine driblinger på venstre fløj.

Fire minutter før tid tog han et godt træk ind i banen, hvorefter han skød mod det korte hjørne. Men det var ikke det store problem for Max Viktor Christensen at gribe hans afslutning.

FREM havde måske nok haft det meste spil i første halvleg, men det var ikke lykkedes at blive nærgående nok.

Det blev der lavet om på i anden halvleg.

Frederik V. Kristensen (7) kom på banen i 2. halvleg – Foto Preben Pathuel

Her valgte René Henriksen at skifte Emil Schou Jørgensen ud med Frederik V. Kristensen, der indtog sin vante plads på midtbanen. Det betød, at Jakob Skovgaard Larsen blev ny balancespiller, og at Kristoffer Dirksen nu i stedet udgjorde midterforsvaret sammen med Rasmus Grønne Jensen.

FREM pressede på, og det lykkedes at få skabt en hel kavalkade af hjørnespark, hvor bolden til tider hoppede og dansede i målfeltet. Men hver gang lykkedes det på mirakuløs vis for KFUM Roskilde at få bolden ud af farezonen.

I den anden ende kunne det ved en enkelt lejlighed være gået galt for FREM, da gæsterne fik brudt igennem i højre side. En aflevering på tværs i feltet endte helt ovre ved Oliver Lassen, som på akrobatisk vis fik afsluttet inden for rammen. Men Rasmus Wedege havde ingen problemer ved den lejlighed.

Lidt flere problemer havde Rasmus Wedege senere med at redde et farligt skruet skud fra Christian Toftdahl Hansen. Men ellers var det FREM-spillerne, der sværmede om KFUM Roskildes mål som bier om en honningkrukke på en varm sommerdag.

Med 20 minutter tilbage af kampen kom belønningen.

Her lykkedes det for Isak Tånnander at bryde igennem i venstre side, hvor han var søgt over. Han kom alene med Max Viktor Christensen, og selvom vinklen var en smule spids, fik FREMs svenske topscorer sendt bolden under målmanden til en yderst fortjent FREM-reducering.

Kort tid efter fik Isak Tånnander en enorm mulighed for at udligne til 2-2.

Han udnyttede, at to modstandere misforstod hinanden ved at stjæle bolden og løbe mod mål. Og igen kom han alene med Mac Viktor Christensen, som dog på flot vis reddede målforsøget med højre knæ, hvorefter situationen endte med endnu et af de talrige hjørnespark til FREM.

FREM pressede virkelig på i kampens sidste halvdel – Foto Preben Pathuel

Samtidig med at udskiftningerne væltede ind over det nu småkolde og forblæste Valby Stadion, begyndte tiden så småt at løbe ud for FREM. Og det lignede endnu en af de kampe, hvor holdet havde spillet godt, men hvor de manglede lidt skarphed og lidt held.

Men heldet kom til Valby i slutningen af kampen. I den grad.

Fem minutter før tid headede Christian Bramsborg på mål, og det så i første omgang ud til, at Max Viktor Christensen havde grebet bolden uden større problemer. Men han stødte sammen med en medspiller med det resultat, at bolden røg ud af hænderne på målmanden. Og da en tredje KFUM Roskilde-spiller ville sparke væk fra stregen, sparkede han bolden lige ind på Oliver Andersen, hvorefter bolden trillede i mål til 2-2.

Det var et lettere komisk mål, men man forstår godt, hvis KFUM Roskilde havde svært ved at se det sjove i situationen. Og det blev værre endnu for de orangeklædte.

Få minutter efter blev gæsterne reduceret til ti mand, da indskiftede Emre Selvi fik to gule kort på kun tre minutter.

Det ene point, som få minutter forinden havde lignet et skræk-scenario for KFUM Roskilde, blev nu pludselig meget værdifuldt, og de forsvarede sig med alle mand.

Forgæves, skulle det vise sig.

Med to mål i dag sikrede Isak sig en delt førsteplads på topscorerlisten – Foto Preben Pathuel

Et minut inde i dommerens tillægstid tog Isak Tånnander chancen fra 25 meter og placerede bolden tæt ved venstre stolpe. Det havde Max Viktor Christensen luret, men han fik ikke sikret sig kuglen, der i stedet røg under ham og ind i det tomme mål til 3-2 til FREM.

Det var Isak Tånnanders tiende divisionsmål i denne sæson, og han er nu delt topscorer i rækken.

Det var samtidig anden gang i denne sæson, at FREM kom foran efter at have været bagud. Første gang var ude mod Young Boys FD, hvor 0-1 blev til 2-1, men hvor kampen alligevel sluttede uafgjort (2-2).

Sådan gik det ikke denne lørdag.

Efter FREMs tredje mål var det værterne, der forsvarede med alle mand mod KFUM Roskildes decimerede og frustrerede tropper. Og denne gang lykkedes det for første gang i denne sæsons divisionskampe for FREM at holde en etmålsføring hele vejen hjem.

Så tager vi med, at de to sidste mål kom lidt ud af ingenting. Hvis man ikke skyder eller header på mål, scorer man jo i hvert fald aldrig, for man kan jo ikke kalkulere med, at modstanderne laver selvmål.

Sejren på 3-2 betød, at FREM overhalede mandskabet fra domkirkebyen og kom op på den andenplads, der i sidste ende betyder oprykning til 2. Division. Førstepladsen ser det bestemt ud som om, at lørdagens modstanderes bysbørn fra FC Roskilde har sat sig på.

Der mangler ti runder af grundspillet, og derfor er pladsen i oprykningsspillet langt fra sikret for FREM endnu. Men udgangspunktet er i hvert fald betydeligt bedre, end det ville have været med uafgjort eller det nederlag, som det længe tegnede til i lørdagens kamp.

Nu venter en svær hjemmekamp næste lørdag mod FC Roskilde, der i skrivende stund er ubesejrede.

Men FREM kan måske bruge selvtilliden fra lørdagens flotte comeback til at gøre noget ved den statistik!

For anden kamp i træk kan vi præsentere et vinderfoto – Foto Preben Pathuel

Matchfacts

FREM – KFUM Roskilde 3-2 (0-2)

Mål
0-1 Frederik Munck (23.)

0-2 Oliver Lassen (25.)

1-2 Isak Tånnander (70.)

2-2 Oliver Andersen (85.)

3-2 Isak Tånnander (90. +1.)

Advarsler

FREM: Christian Helev (61. )
KFUM Roskilde: Frederik Munck (17.), Mohammad Shabban Hussain (81.), Emre Selvi (87.)

Udvisninger

FREM: Ingen
KFUM Roskilde: Emre Selvi (90.)

Holdopstillinger

FREM: Rasmus Wedege – Christian Bramsborg, Rasmus Grønne Jensen, Emil Schou Jørgensen, Matthias Andersen – Kristoffer Dirksen – Isak Tånnander, Jacob Pind, Jakob Skovgaard Larsen, Oliver Møller-Jensen – Christian Helev

KFUM Roskilde: Max Viktor Christensen – Rasmus Hedam Oksbjerre Hansen, Christoffer Blond, Mico Elvig, Victor Fiala – Marco Sander Petersen – Frederik Munck, Luka Dumic, Christian Toftdahl Hansen, Josef Moussa – Oliver Lassen

Udskiftninger

KFUM Roskilde: Benjamin Sode Damgaard Nielsen ind for Christoffer Blond (18.)

FREM: Frederik V. Kristensen ind for Emil Schou Jørgensen (46.)

KFUM Roskilde: Adnan Mohammad ind for Frederik Munck (56.)

KFUM Roskilde: Emre Selvi ind for Josef Moussa (56.)

KFUM Roskilde: Lasse Kjeldsen ind for Mico Elvig (74.)

KFUM Roskilde: Mohammad Shabban Hussain ind for Christian Toftdahl Hansen (74.)

FREM: Oliver Andersen ind for Christian Helev (78.)

FREM: Mohammed Youssef ind for Oliver Møller-Jensen (78.)

FREM: Philip Herslov ind for Christian Bramsborg (90. +4.)

FREM: Rasmus Fugl ind for Isak Tånnander (90. +6.)

For FREM blev Frederik Balslev og Vitus Sindahl (målmand) ikke benyttet

Dommer: Sebastian Friis Aagerup

Tilskuere: 727

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden kan sætte
Vi vil kæmpe vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd


Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk