FREM indgår samarbejde med Kooperationen

Nu tager FREM vigtige nye skridt i bestræbelserne på at stifte et kooperativt selskab med en bæredygtig økonomi, hvor alle med hjerte for klubben kan blive medejere.

Det sker gennem et samarbejde med Kooperationen, der er arbejdsgiver- og interesseorganisation for kooperative og socialøkonomiske virksomheder i Danmark.

Kooperationen vil dels yde juridisk bistand og dels udvikle forskellige forslag til modeller og selskabskonstruktioner, der kan imødekomme de ønsker, vi har her i og omkring klubben.

Kooperationen holder til på Reventlowsgade på Vesterbro og er interesseorganisation for kooperative virksomheder. Foto: Jimmy Rehak

I disse tider

Udadtil har der længe været stille om arbejdet med at stifte et kooperativt selskab, og den seneste tid har indsatsen for at samle støtte under corona-krisen fyldt det meste. Det enorme engagement alle omkring klubben har udvist i denne periode, har dog kun styrket troen på, at den kooperative idé kan blive til virkelighed.

Imens er der blevet arbejdet videre på projektet på de indre linjer, både med at skaffe juridisk bistand og med at konkretisere en selskabsmodel. Samarbejdet med Kooperationen betyder, at vi nu endelig er lykkedes med at få netop den sparring, vi har brug for.

Stor erfaring

Kooperationen er uafhængig af partipolitiske interesser og arbejder på tværs af brancher og selskabsformer, der alle har værdier som demokratisk deltagelse og samfundsmæssig bæredygtighed til fælles.

Det er en enorm styrke, at vi nu kan trække på erfaringerne fra en masse forskellige selskaber, der er demokratisk ejet i forskellige former – og på en organisation som både kender til succeshistorierne og til de faldgruber, der også er.

Fremmere med på råd

Som besluttet på seneste generalforsamling arbejder vi henimod at kunne fremlægge en færdig selskabsmodel frem mod den kommende generalforsamling.

Før vi kommer så langt, skal vi dog tage stilling til flere ting internt. Grundlæggende handler det om, hvordan vi vil sikre fremmernes indflydelse på det kommende selskab. Ikke bare formelt, men også i praksis.

Det kan ske på flere måder. Gennem foreningen FREM, gennem et andelsselskab som alle kan skyde penge i og få en stemme til gengæld, eller gennem en konstruktion, hvor klubben sikres indflydelse på selskabet, men hvor alle fremmere også kan købe anparter direkte i selskabet og få indflydelse derigennem.

I den aftale vi har lavet med Kooperationen, kommer de nu med et oplæg til, hvordan forskellige modeller kan imødekomme vores ønsker.

FREMs seneste generalforsamling vedtog enstemmigt, at klubben skal arbejde for at stifte et kooperativt selskab. Foto: Preben Pathuel

Brug for alle

Der er fordele og ulemper ved alle modellerne. Der vil givetvis også være forskellige syn på, hvad der er vigtigst at prioritere. Ambitionen er, at vi skal have en bred debat om de forskellige modeller, hvor alle interessenter i FREM skal have mulighed for at sætte sig ind i problemstillingerne og for at komme til orde – fra spillere til frivillige, fra forældre til fans og fra gamle til nye fremmere.

I denne periode er det selvfølgelig et praktisk problem at mødes fysisk, men vi arbejder på et video-møde. Mere om det senere.

I første omgang venter vi på at få et oplæg fra Kooperationen. Det bliver spændende at se.

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde, vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden ka’ sætte
Vi vil kæmpe, vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd

 

 

 

Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk