FREM viste sig fra holdets allerbedste side, da det lørdag blev til en klar og fortjent sejr på hjemmebane over Herlev, der ligger sidst i 3. division.

For tredje gang i denne sæson blev det med cifrene 5-0, at modstanderne blev sendt hjem fra Valby. Og resultatet var ganske passende efter en kamp, hvor der ganske enkelt var klasseforskel på de to hold.

FREM-træner René Henriksen havde kun foretaget en enkelt ændring i startopstillingen i forhold til det hold, som i sidste uge vandt 3-0 på udebane mod en anden oprykker, IF Lyseng.

Det var midterforsvareren Valdemar Frahm, som var blevet skadet i første halvleg af denne kamp. Han var åbenbart ikke blevet klar, for han var heller ikke på bænken til kampen mod Herlev.

I stedet spillede Rasmus Grønne Jensen fra start, og det var jo også ham, der havde spillet hele anden halvleg i kampen mod Lyseng.

Frem var presset i kampens start – Foto Claus M. Hansen

FREM var storfavoritter hos spilleselskaberne inden denne kamp, som blev afviklet i strålende solskin. Men med kun fem plusgrader var det ikke ligefrem varmt for de over 1.000 tilskuere, der havde fundet frem til Valby Stadion denne første lørdag i april.

Men favoritter eller ej? Til den slags er papir taknemmeligt. Men det er som bekendt på banen, at et fodboldhold skal vise, at de er de bedste.

Og det var sandt at sige Herlev, der lagde frisk fra land. – måske en fra en devise om, at angreb kan være det bedste forsvar. Så længe man selv har bolden, scorer modstanderne jo ikke, medmindre man ligefrem laver selvmål.

Og det gjorde Herlev ikke.

Gæsterne lagde et fornuftigt tryk på FREM i de første otte minutter, der resulterede i fire hjørnespark. Det bedste af dem kom fra venstre side, hvor bolden endte i målfeltet tæt ved modsatte stolpe, hvor Marc Nybo-Danielsen steg til vejrs. Scoring blev der dog ikke til, for han kunne ikke få retning nok på sit hovedstød, så bolden endte til venstre for målet.

I stedet slog FREM til i den anden ende.

De tværstribede fik et frispark i højre side – ikke så langt fra straffesparksfeltet – som Jakob Skovgaard Larsen tog sig af.

Han sendte bolden ind i straffesparksfeltet, og Herlev forsøgte at få indlægget væk, men det lykkedes kun delvist. I hvert fald endte situationen med et frispark til FREM i modsatte side.

Denne gang hoppede Jakob Skovgaard Larsen over bolden, og i stedet slog Frederik V. Kristensen til med et hårdt, fladt skud, som ramte en af Herlev-spillerne i frisparksmuren med det resultat, at bolden endte i mål tæt ved højre stolpe – uden chance for Lasse Gram i Herlev-målet.

Frederik scorede sit Femte mål i denne sæson – Foto Claus M. Hansen

Det var Frederik V. Kristensens femte divisionsmål for FREM i denne sæson og det andet i 2022. Han scorede som bekendt også det sidste mål i hjemmekampen mod Næsby (2-2).

Det var måske ikke helt fortjent efter spil og chancer, at FREM kom foran i denne lørdags kamp. Men målet var lige, hvad René Henriksens tropper skulle bruge for at sætte sig på opgøret.

Seks minutter efter føringsmålet var der atter fare på færde foran Lasse Grams mål, da FREM fik hjørnespark i højre side.

Her endte bolden helt ovre i modsatte side, hvor Kristoffer Dirksen var søgt med frem. Bolden var dog lige høj nok til, at FREMs anfører kunne få fornuftig retning på sit hovedstødsforsøg.

Men allerede minuttet senere kunne det meget vel være blevet til 2-0.

Lodberg arbejder sig fri og scorer sikker – Foto Claus M. Hansen

Her lykkedes det for Oliver Andersen at finde Lucas Balck i højre side af straffesparksfeltet. Han var ikke off-side, og han kom alene med Lasse Gram, der imidlertid reddede med en flot fodparade i første omgang.

Riposten endte hos Frederik V. Kristensen, som dog ikke blev dobbelt målscorer, for hans flade afslutning var lidt for langt til venstre.

Men Oliver Andersen var ikke færdig med at udgøre en trussel for Herlev, og midtvejs i første halvleg så det bestemt ud som om, han burde være tildelt et straffespark.

FREM-angriberen havde kontrol over bolden, men han blev fældet, og da det foregik i det kriminelle felt, mente både FREMs spillere, trænerstab og fans, at dommer Oliver Simbold burde have peget på pletten.

Det mente han imidlertid ikke selv. Og da det jo er dommeren, der afgør den slags, fik spillet altså lov til at fortsætte.

Det gjorde det så – og med FREM som det dominerende hold på banen.

Lodberg jubler sammen med holdkammeraterne – Foto Claus M. Hansen

Efter en lille halv time var Lucas Lodberg tæt på at fordoble føringen. FREM havde ført et godt angreb frem i højre side af banen, men til sidst endte bolden i venstre side hos Lucas Lodberg, som fyrede et hårdt, fladt skud af med retning mod venstre side af målet. Bolden strejfede en modspiller, men den endte ikke mange centimeter forbi venstre stolpe.

Ti minutter før pausen fik Herlev så deres første og eneste skud på mål i første halvleg.

Det var fløjspilleren Rasmus Madsen, som fik brudt igennem i straffesparksfeltets venstre side. Men vinklen blev lige spids nok, og det var derfor ikke så svært for Sebastian Sørensen at redde forsøget, for han kunne ret let regne ud, hvor den flade afslutning ville komme.

Herefter overtog FREM igen dirigentstokken og kom frem til et par hjørnespark, inden der kom en bonus lige før pausen.

Det var Lucas Lodberg, der opfangede bolden efter en misforståelse i Herlevs midterforsvar. Han viste god energi, fik fat i læderet, og i to forsøg sled han sig fri til en-mod-en situation i højre side af målfeltet over for Lasse Gram, som han udplacerede ved at sende bolden over i målets venstre side.

Det var anden kamp i træk, Lucas Lodberg nettede, for han scorede også det sidste mål i tremålssejren over Lyseng.

Frem arbejde god i det meste af kampen – Foto Claus M. Hansen

Mål scoret kort før pausesignalet er ofte selvforstærkende, fordi det giver holdet noget positivt at tale om, inden det går løs med anden halvdel af kampen. Til gengæld kan man så sige, at modstanderne har 15 minutter til at sadle om og tale om, hvad man nu skal gøre.

Og umiddelbart var det udeholdet, der kom bedst fra start i anden halvleg, da midtbanespilleren Claes Meinert Pedersen skød på mål fra højre side. Det var dog temmelig langt udefra, og Sebastian Sørensen kunne ret let gribe bolden.

I stedet kom der gang i sagerne i den anden ende, hvor Lucas Balck efter tre minutter sled sig igennem i højre side, men her måtte han se sit løb med bolden blokeret af Lasse Gram.

Så let slap Herlev imidlertid ikke fire minutter senere.

Her fik Lucas Balck og Kristoffer Dirksen sat et godt angreb sammen i FREMs højre side. Det endte med, at Kristoffer Dirksen lagde bolden skråt tilbage til Lucas Balck, som skød på mål lidt inde i feltet. Egentlig havde Lasse Gram hænderne på, men han kunne ikke holde fast i kuglen, som i stedet trillede det sidste stykke ind over målstregen.

Lucas Balck var nærmest flyvende – Foto Claus M. Hansen

Ligesom for Frederik V. Kristensen og Lucas Lodberg var det mål nummer to i 2022 for Lucas Balck. Det var også ham, der scorede FREMs første mål i den uafgjorte kamp mod Næsby.

Få minutter efter målet til 3-0 havde Herlevs Oliver Wilsky et indlæg fra venstre side, som var for højt til, at med- eller modspillere kunne få fat i bolden, men som imidlertid dykkede og havde en halvfarlig retning. Den endte dog lidt for langt til højre, så Sebastian Sørensen kunne sætte spillet i gang med målspark.

Det tredje mål havde dræbt lidt af nerven i kampen, men 20 minutter før tid fik begge hold dog spillet sig frem til hver deres mulighed.

Oliver Andersen fordelte spillet godt på midtbanen – Foto Claus N. Hansen

For Herlevs vedkommende var der tale om en nedfaldsbold i straffesparksfeltet, som gav Lasse Pedersen holdets vel nok bedste mulighed i hele kampen. Her lykkedes det dog for Sebastian Sørensen at redde det ellers kvalificerede forsøg.

I den anden ende var Lucas Lodberg tæt på efter gode FREM-kombinationer i venstre side, men Lasse Gram fik reddet til et hjørnespark. Det endte i panden på Kristoffer Dirksen, men her reddede Herlev-målmanden igen sit hold på glimrende vis.

”4-0,” råbte FREM-fansene. Og det blev det 10 minutter før tid.

Her skød Oliver Andersen på mål fra kanten af feltet, men Lasse Gram var kun i stand til at halvklare forsøget. Riposten endte hos den netop indskiftede Isak Tånnander, der sagde tak for det store tilbud ved at sparke bolden i kassen.

Og han var ikke færdig endnu – ham, Isak Tånnander.

Tre minutter før tid lykkedes det for Jakob Skovgaard Larsen at komme i bund i FREMs højre side, og han sendte en høj bold ind i straffesparksfeltet, som Isak Tånnander med fuld kraft headede over i målets venstre side, hvor Lasse Gram ganske enkelt kunne nå over. Og så stod det 5-0.

Isak scorer til 5-0 – Foto Claus M. Hansen

Som tidligere nævnt var det tredje gang i denne sæson, at FREM vandt med cifrene 5-0. Det skete også i hjemmekampene mod Karlslunde og Slagelse. Og pudsigt nok har Isak Tånnander scoret to af målene i alle de tre kampe.

Samlet set kom han med lørdagens to mål op på 15 scoringer i alt i 3. division. Dertil kan så lægges to mål i pokalsejren over Listrup på 9-0.

I denne lørdags kamp mod Herlev var der ikke tid til ret meget mere spil, men 5-0 var også alt rigeligt til, at FREM kunne tage tre point og nå op på 38 af slagsen.

Sejren betyder, at FREM nu er sikre på andenpladsen i grundspillet, for der er fremdeles fire point ned til VSK Aarhus og fem til Næsby, som begge vandt deres kampe. Dermed bookede de to klubber også hver deres plads i oprykningsspillet, som FC Roskilde og FREM også er deltagere i.

De to sidste slutspilsdeltagere skal findes blandt Lyseng, Young Boys, Dalum og Vanløse. Netop Vanløse er FREMs sidste modstander i grundspillet på lørdag. Og det er på udebane.

I den kamp skal Vanløse bruge en sejr for at komme op i oprykningsspillet, men de er samtidig afhængige af resultaterne andre steder.

Det er FREM ikke!

Vinderfoto – Foto HO

Matchfacts

FREM – Herlev 5-0 (2-0)

Mål
1-0 Frederik V. Kristensen (10.)
2-0 Lucas Lodberg (45.)
3-0Lucas Balck (52.)
4-0 Isak Tånnander (80.)
5-0 Isak Tånnander (87.)

Advarsler

FREM: Ingen
Herlev: Ulas Benli (37.), Lasse Pedersen (61.), Casper Löween Jensen (75.)

Holdopstillinger

FREM: Sebastian Sørensen – Christian Bramsborg, Rasmus Grønne Jensen, Emil Schou Jørgensen, Pablo Basarte – Kristofer Dirksen – Lucas Balck, Frederik V. Kristensen, Jakob Skovgaard Larsen, Lucas Lodberg – Oliver Andersen

Herlev: Lasse Gram – Jonas Gejsing Bøytler, Nicholas Bech, Ulas Benli, Mustafa Atici – Rasmus Madsen, Claes Meinert Pedersen, Oliver Wilsky, Abdou James Goddard – Marc Nybo-Danielsen, Lasse Pedersen

Udskiftninger

Herlev: Jakob Madsen ind for Claes Meinert Pedersen (57.)

Herlev: Casper Löween Jensen ind for Jonas Gejsing Bøytler (57.)

Herlev: Mathias Redke Jensen ind for Rasmus Madsen (57.)

FREM: Mathias Andersen ind for Pablo Basarte (65.)

FREM: Isak Tånnander ind for Frederik V. Kristensen (65.)

Herlev: Mikkel Bredfeldt ind for Mustafa Atici (72.)

FREM: Rasmus Fugl ind for Lucas Lodberg (76.)

FREM: Frederik Balslev ind for Lucas Balck (76.)

FREM: Mohammed Youssef ind for Christian Bramsborg (83.)

For FREM blev Oliver Møller-Jensen samt Rasmus Wedege (målmand) ikke benyttet.

Dommer: Oliver Simbold

Tilskuere: 1.017

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde, vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden ka’ sætte
Vi vil kæmpe, vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd

 

 

 

Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk