Pres på fra konkurrenterne

Forårspremieren mod Aarhus Fremad blev en på en gang opløftende og skuffende oplevelse for FREM. Allerede inden kampen var der pres på FREM, da bundkonkurrenterne fra HIK allerede havde hentet 6 point i sine første to kampe i foråret og dermed var rykket lidt fra i tabellen. Brabrand, som også er med i bundstriden, spillede samtidig som FREM hjemme mod Skive.

Den debuterende cheftræner Christoffer Balle havde valgt at stille med en formation, hvor der var fokus på at gøre det svært for topholdet Aarhus Fremad at komme frem til scoring, og det lykkedes ganske godt i 90 minutter.

På mål var Sebastian Sørensen, mens der var tre mand i midterforsvaret: Emil Schou Jørgensen, Oskar Møller og Oliver Henneberg med anfører Rasmus Louie Larsen og Christian Bramsborg på backerne. På midten lå trekløveret Frederik V. Kristensen, Hocine Derrar og Casper Lykke, mens Søren Nørgaard og Salieu Drammeh udgjorde angrebet.

Kampen igennem stod FREMs organisation stærkt og gjorde det svært for gæsterne at komme til de store chancer.

To legender mindet

Der var ganske pænt besøgt på Valby Stadion til kampen mellem bund og top, og mange havde tydeligvis savnet fodbolden i den lange vinterpause.

Inden kampen gik i gang, hyldede de mange tilskuere to af klubbens helt store personligheder, Niels Buch og Kaj Frank, som begge er gået bort siden sidste kamp. De fik begge fortjent både klapsalver og et minuts stilhed med på vejen.

Selve kampen startede i et højt tempo, og det var Aarhus Fremad, der startede med at presse på. Efter tre minutter fik de det første af halvlegens mange hjørnespark, men det ender i frispark for skub i feltet.

Få minutter senere er det FREM, der har hjørne, og indlægget ender hos Emil Schou Jørgensen, som ikke kan komme til at afslutte. I stedet starter Aarhus Fremad en kontra, som Emil Schou selv stopper med et lille frispark og et gult kort til følge. Kontraløb, små frispark og gule kort skulle der i det hele taget komme mange af kampen igennem.

Aarhus Fremad er i de første minutter af kampen mest i boldbesiddelse, men begge hold ser ud til at have det bedst med hurtige omstillinger.

Ofte ender angrebene i begge ender med at blive dækket af af forsvaret og give hjørnespark, som så igen resulterer i omstillinger og flere hjørnespark.

For FREM er det især venstrewing Salieu Drammeh, der udfordrer aarhusianernes forsvar, og de må flere gange lege snurretop i finurlige driblinger. Der mangler dog den sidste fysik og lidt held til at komme fri for alvor.

Også Rasmus Louie kommer med frem flere gange på venstresiden og får tilkæmpet sig chancer, indkast og hjørnespark. De fleste hjørnespark ender med at blive clearet tæt på mål, og der er høj befolkningstæthed i det lille felt i begge ender af banen på dødbolde.

Første rigtig store chance

Kort før vi runder den halve time, får Frederik V. Kristensen en advarsel i en situation, hvor han forsøger at erobre bolden og får fat i armen på modstanderen.

Kort efter får FREM igen hjørnespark, som afværges, og Aarhus Fremad sætter kurs den anden vej. Et raid i venstre side giver en god skudmulighed, som sniger sig langs stregen og tæt forbi målet og faktisk hele vejen til indkast. Fremad erobrer efterfølgende bolden tilbage og kommer frem til endnu en stor skudmulighed i feltet. Heldigvis er Sebastian Sørensen klar på stregen og redder med en flot refleks – og lidt hjælp fra overliggeren – bolden ud til nok et hjørnespark. Dette fører ikke til noget.

Gode minutter for gæsterne, men det skifter igen til FREMs fordel kort efter.

Tjubangfodbold og vild redning

Først ender en omstilling fra Salieu Drammeh og Rasmus Louie ved venstre hjørneflag med en lidt tvivlsom offside, og kort efter udmønter FREMs pres på målfeltet sig i en stor skudmulighed til Christian Bramsborg. Det hårde skud pareres ud i feltet af Fremads keeper Thomas Hagelskjær, og Søren Nørgaard kan lige nøjagtig ikke nå frem til bolden og afslutte.

Tjubangfodbolden fortsætter, og i stedet er det igen Aarhus Fremad, der drøner afsted. Lucas From kommer til skud i højre side af feltet, men rammer bolden lidt skævt og højre om målet.

Aarhusianerne er dog ikke færdige med at presse på, og få øjeblikke senere er et kontrolleret skud fra venstre side af feltet på vej forbi Sebastian Sørensen og i mål, men det forhindrer Rasmus Louie med en akrobatisk redning på stregen. Linjedommeren bekræfter med sit sænkede flag, at bolden ikke krydsede målstregen. Klart største mulighed i første halvleg.

Ganske symptomatisk ender halvlegen med et par hjørnespark, som ikke fører til andet end afværgninger og et frispark til Sebastian Sørensen.

Første halvleg blev spillet i et fornuftigt tempo med masser af omstillinger, og der var ikke stor forskel på holdene. Der var chancer i begge ender, og Aarhus Fremad var tættest på at få udbytte ud af det.

Anden halvleg ligner første

Første forsøg i anden halvleg tilfalder Aarhus Fremad, som dog ikke får omsat til mål. Igen vender FREM spillet hurtigt, og Frederik V. Kristensen sender med en flot krydsaflevering fra venstre Christian Bramsborg i dybden i højre side. Han kommer ind i feltet i en farlig position, men må nøjes med hjørne. Dette bliver farligt, da bolden dumper ned i det lille felt med klumpspil til følge, og det ender med en afslutning fra tæt hold lige på keeper Hagelskjær.

Spillet går den anden vej, og Aarhus Fremads kontra fører til en afslutning lige på FREMs målmand, som kom i vejen tit. Gæsterne fastholdt presset i de kommende minutter og fik tre hjørnespark i træk – dog uden yderligere resultat.

I det 59. minut skifter FREM ud og sætter offensive kræfter i spil. Casper Lykke og Frederik V. Kristensen fra midtbanen bliver taget ud til fordel for Oliver Andersen og Lucas Balck. Det betyder, at Søren Nørgaard rykker lidt tilbage på banen og gør plads til Balck i angrebet.

FREM har stadig gode muligheder, når de angriber, og en tværpasning fra Bramsborg giver Rasmus Louie chancen for en helflugter. Den bliver dog ikke ramt helt rent og går forbi højre stolpe. Salieu Drammeh har heller ikke opgivet ævred, og han forsøger igen og igen at komme igennem i venstre.

Kampen er ved at falde en smule i tempo, og omstillingerne mangler lige et par procent i at blive helt farlige. Dog fører de næste angreb til afslutninger fra Lucas Balck på et presset hovedstød og et skud fra Bramsborg, som sendes ud til hjørne af en forsvarer. Hjørnesparket ender hos Hocine Derrar uden for feltet; han trykker af, men rammer en mand på vej mod mål.

Både Christian Bramsborg og Oliver Andersen får advarsler for forseelser, som ikke altid giver gult, og småfrustrationen begynder at melde sig.

Afgørelsen falder

Spillet holder sig mest på midten af banen i denne periode, og begge hold begynder nok at overveje, om et enkelt point kan bruges.

FREM kommer dog frem til mere, og et godt skudforsøg fra Christian Bramsborg fem minutter før tid rettes af og går snert uden om venstre stolpe. På det efterfølgende hjørnespark header Oliver Henneberg tæt forbi højre stolpe. Det nærmer sig scoring, hvis marginalerne er med.

Højre back Bramsborg skiftes ud efter en flot kamp sammen med Salieu Drammeh, som også gjorde et godt indtryk, og de erstattes af Pablo Basarte og Mathias Bonde.

Pablo Basartes første aktion er en duel på sidelinjen, hvor han kun snitter bolden og ramler sammen med modstanderen. Igen takserer dommeren situationen til frispark og igen til gult kort.

Netop som stadionuret tikker mod 90.00, får Aarhus Fremad et frispark på midten af banen. Det bliver afviklet hurtigt – og bolden når nok ikke helt at ligge stille. Dommeren tillader afleveringen ud i højre side, og straks derefter sendes bolden ind i det lille felt foran mål, hvor en fri Lucas From kan løbe kuglen i netmaskerne fra kort afstand. Topholdet er foran til stor jubel fra alle fremmødte aarhusianere.

Virkelig et hårdt slag for fremmerne, som havde kæmpet heroisk, spillet godt og holdt organisationen gennem 90 minutter. Et af de utallige små frispark i kampen endte med at blive meget dyrt, og det var en hård pille at sluge så sent i kampen.

Kendetegnende for kampen fik Oliver Henneberg et gult kort i overtiden. Det var FREMs syvende i kampen, mens Aarhus Fremad slap afsted uden.

Efter 6 minutters tillægstid fløjter dommeren kampen af til stor glæde og sikkert også lettelse for de medrejsende gul/sort-stribede aarhusianere. Fremmerne derimod samledes i en rundkreds med armene om hinandens skuldre og prøvede at fordøje et smalt og en anelse ufortjent nederlag.

FREM leverede en helstøbt holdindsats og holdt topholdet væk fra store chancer i det meste af kampen, og forskellen på top og bund var ikke stor. En fodboldfloskel siger, at tophold ofte forpagter heldet og har marginalerne på sin side – således også i dag. Aarhus Fremad konsoliderer førstepladsen i rækken, og FREM mister terræn i den anden ende, da Brabrand samtidig vandt 1-0 hjemme over Skive.

Nu er der for alvor hul op til tiendepladsen, og der skal point på kontoen for at ændre dette. Næste runde er ikke den nemmeste opgave med en udekamp i Esbjerg, men med en holdindsats som den i dag kan der sagtens være noget at hente.


Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden kan sætte
Vi vil kæmpe vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd


Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk