Sæsonens første nederlag i målfest

Der var lagt op til et brag i den absolutte topkamp mellem rækkens nummer et og to, og et brag blev det. Hvis der havde været tilskuere til kampen, havde de i den grad fået noget for pengene. Et rødt kort, to straffespark, syv mål og chancer til endnu flere.

Foråret er kommet til landet, men det var svært at mærke på Kunstgræsbane 9 lige ved siden af stadionbanen i Pandrup. Der stod en stiv kuling på tværs af banen, og det føltes decideret vinterligt. Vinden var tydeligt en udfordring for begge hold, som havde svært ved at regne ud, hvordan vinden ville tage fat i bolden kampen igennem. Det gav en ordentlig bunke indkast, når bolden sejlede ud over linjerne.

Inden kampen lå Jammerbugt FC et enkelt point foran FREM, og man kunne godt frygte en taktisk affære med fokus på at forsvare det ene point, holdene hver især startede med, men sådan gik det langt fra.

Begge hold havde det bedst med hurtige omstillinger og målsøgende spil, og det førte til masser af chancer i begge ender. De svære vindforhold gjorde også sit til, at holdene hurtigt ville forsøge at komme frem til chancer, når de havde bolden.

Anfører Mikkel Andersson kæmpede som vanligt en brav kamp på midten (Foto: Thomas Jansen, Jammerbugt FC)

FREM kom først på tavlen

Efter et par småchancer til hjemmeholdet var det FREM, der kom først på tavlen efter 10 minutter. Den ene af tre debutanter i startopstillingen, André Riel, får vendt rundt på sin direkte modstander i venstre side og sat ham af, og Riel spiller Lucas Balck, som står udækket midt i feltet. Efter en enkelt berøring sætter Balck et fladt skud ind ved roden af den venstre stolpe. 1-0 til FREM.

Føringen rystede ikke for alvor Jammerbugts spillere, selvom det på ingen måde kan have været en del af planen for Bo cheftræner Zinck, som inden kampen mente, at han havde fundet nogle svagheder i FREMs ellers bundsolide defensiv.

Otte minutter senere bryder vi igen igennem denne gang i højre side, og vi får faktisk bolden i nettet igen, men der bliver vinket og fløjtet for offside.

FREM var farligst i denne periode på de hurtige omstillinger, og debutanten i målet, Andreas Larsen, havde ikke mange lejligheder til at vise sig frem. Det fik han kort efter.

Andreas Smed debuterede med scoring (Foto: Thomas Jansen, Jammerbugt FC)

Omdiskuteret straffe

I kampens 20. minut tager en Jammerbugt-angriber nogle træk med bolden på tværs i feltet, og han ender i græsset. Dommeren fløjter resolut for straffespark, hvilket der absolut ikke var enighed om i FREM-defensiven. De højlydte protester hjalp dog ikke, og Jammerbugt FCs anfører Christian Rye kunne tage tilløb fra pletten. Han afsluttede i højre side, og Andreas Larsen hoppede modsat, så udligningen til 1-1 var en realitet. Et hårdt slag for FREM, som følte sig bortdømt i situationen.

Det gjorde de også minuttet efter, da dommeren fløjtede frispark til Jammerbugt i FREMs højre forsvarsside. Dagens højreback Frederik Sundstrup var aldeles utilfreds, og det fik dommeren at vide klart og tydeligt. Lige så klart og tydeligt fik Sundstrup at vide, at den slags kunne han godt stoppe med, og dommeren nøjedes med at give ham en kraftig påtale. Fin afvikling i situationen. Frisparket førte ikke til noget videre.

Andreas Lundberg var med i maskinrummet fra start (Foto: Thomas Jansen, Jammerbugt FC)

Skarpheden til forskel

Jammerbugt FC spillede allerede i sidste weekend om point, da de hjemme på samme bane mødte Næsby. Om det var dette, som gjorde, at de var skarpere i de afgørende situationer i dagens kamp, vides ikke, men skarpe var de i hvert fald.

Efter godt en halv time havde FREM flere store chancer kort efter hinanden, og det lignede en ny føring til gæsterne. Først river Lucas Balck og Andreas Smed, endnu en debutant, sig fri i feltet, men Smeds afslutning går lige udenom mål. Og et par minutter senere er det André Riels tur til at være yderst tæt på, da han afslutter over overliggeren. Desværre scorer man ikke, når man ikke rammer kassen.

Umiddelbart efter Riels store chance er det Jammerbugt, der buldrer afsted, og et flot skud fra kanten af feltet fra Sead Gavranovic ender utageligt i nettet. Igen var Andreas Larsen prisgivet, mens forsvaret så lidt for passivt ud inden afslutningen.

Scoringen til 2-1 tager ikke modet fra FREM, som godt kan mærke, at der er mulighed for både mål og point, hvis bare afslutningerne kommer inden for rammen. Nærmest med det samme har Andreas Smed chancen for udligning, men igen ender skuddet over mål og omme mellem træerne rundt om kunstgræsbanen.

I stedet fortsætter ‘indianerfodbolden’ i den anden ende, og endnu en gang er der skarpheden til forskel. Det der kunne have været en udligning bliver vekslet til 3-1, da Jammerbugt igen forsøger sig fra kanten af feltet, og igen ender bolden i rusen – denne gang fra Viktor Ahlmann. Hård skæbne for FREM og nogle hårde minutter at rejse sig efter.

Der er dog ingen anden vej end at komme videre, og kort før pausefløjt lægger FREM pres på Jammerbugts straffesparksfelt. Lucas Balck ender i græsset i en situation, som godt kan minde om det straffespark, Jammerbugt fik tildelt, men denne gang er der intet fløjt fra dommer Jacob Kobberrød.

Pausefløjtet kom kort efter, og spillerne kunne gå den lange vej til omklædningsrummet og varmen. Selvom måltavlen siger 3-1 var det faktisk en første halvleg, som var jævnbyrdig og blev spillet i højt tempo.

Daniel Anusic og resten af defensiven havde sit at se til (Foto: Thomas Jansen, Jammerbugt FC)

Mere drama i anden halvleg

Til forskel fra i testkampene benyttede FREM ikke pausen til at skifte ud, og det var en yderligere indikation af, at vi faktisk var godt med. Jammerbugt skiftede til gengæld målscorer Viktor Ahlmann ud med Lasse Storvang.

Kampbilledet fortsatte, og begge hold spillede direkte, når muligheden bød sig. I det 53. minut begik Emil Schou Jørgensen et frispark, som dommeren takserede til gult kort. Samtidig skiftede FREM målscorer Lucas Balck ud med Andreas Agermose Hansen.

To minutter senere i det 55. minut kommer Jammerbugt frem til en hovedstødschance, som Andreas Larsen flot får reddet til hjørne. Det efterfølgende hjørnespark bliver dog skæbnesvangert. Bolden bliver sendt ind over vores høje midterforsvar og ender i den bagerste del af feltet, hvor hjemmeholdets egen høje midterforsvarer Nikolaj Lyngø lader kanonen og sætter kuglen op i trekanten i modsatte side. Virkelig flot mål, må man sige. Igen var forsvaret en anelse for passivt, og generelt var Jammerbugt gode til at spille uden om Emil Schou og Rasmus Grønne i vores centrale forsvar, så det sjældent blev til direkte dueller derinde, og det var måske det trick, Bo Zinck havde i ærmet op til kampen. Det virkede i hvert fald at skyde på mål udefra.

Armend Aslani blev aldrig rigtig farlig i topkampen (Foto: Thomas Jansen, Jammerbugt FC)

dobbelt op på mål og straffe

Igen var medicinen fra FREMs side at fortsætte derudaf og se, om man kunne komme tilbage i kampen.

Frederik Sundstrup, som spillede en god kamp, havde et af mange ‘raids’ op af linjen og prøvede at finde André Riel med et indlæg. Riel nåede dog lige akkurat ikke frem.

I det efterfølgende angreb får FREM hjørnespark i højre side. Det sendes ind mellem venner og fjender, og til sidst bugserer debutanten Andreas Smed bolden over stregen til 4-2. Nu er der liv igen.

Scoringen fører til lidt skærmydsler inde omkring stregen, da FREM vil hurtigt i gang igen, men dommeren klarer situationen fint uden kort.

Spilstoppet benyttede FREM til at skifte Andreas Lundberg ud med Oliver Basse, som dermed også fik debut. Andreas Lundberg havde sammen med anfører Mikkel Andersson kæmpet en brav kamp på midten, og udskiftningen skal nok mest ses som udtryk for, at der skulle nye friske kræfter ind på midten og fortsætte den kamp.

Reduceringen åbnede kampen op igen, og selvom Jammerbugt stadig havde en på måltavlen solid føring, var ikke mange overbevist om, at kampen var afgjort. Meget kunne ske endnu, og det gjorde det.

I det 65. minut sparker Jammerbugt igen på mål langt udefra, og denne gang rammer bolden Emil Schou Jørgensen, som kommer i vejen. Dommeren vurderer, at bolden rammer Emils arm, og også at det er forsætligt. Så der er både straffespark nummer to til Jammerbugt og gult kort nummer to til Emil Schou. Og dermed rødt. Endnu et hårdt slag for det godt kæmpende FREM-mandskab, og det bliver kun værre af, at Christian Rye igen omsætter sikkert. 5-2 til topholdet – nu er der for alvor langt hjem fra det nordlige Jylland.

Efter udvisningen og scoringen havde Jammerbugt ikke længere så travlt med at få afsluttet, og FREM skulle lige finde sig selv igen. Rasmus Grønne blev afløst af Elias Gärtig, mens Frederik Sundstrup blev rykket ind i midterforsvaret som hans makker.

FREMs offensiv skal roses for at blive ved med at tro på tingene og blive ved med at presse på for scoring. De hurtige fødder på Andreas Smed, André Riel og Armend Aslani voldte ofte Jammerbugts forsvarere besvær, og i det 78. minut er André Riel igen tæt på.

Resten af den ordinære spilletid bød på færre store chancer end de første 80 minutter, og Jammerbugt brugte tiden på at skifte 4 mand.

I kampens sidste minut er det endnu en gang André Riel, som tester sin skudteknik, da han sender et direkte frispark centimeter over overliggeren. Mere når vi ikke, og Jammerbugt kan glæde sig over en ciffermæssigt stor sejr, som sagtens kunne være endt meget anderledes. FREM må slikke sårene på vej hjem til hovedstaden og søge oprejsning i næste weekend, når Dalum gæster Valby Idrætspark.

Topkampen var en hæsblæsende affære – både på grund af vinden og spillet på banen – og det var en skam, at der ikke var tilskuere på plads. Det havde kampen fortjent.


Kampfakta

Jammerbugt FC – Boldklubben FREM 5-2 (3-1)

0-1 Lucas Balck (10.)
1-1 Christian Rye (straffe, 20.)
2-1 Sead Gavranovic (36.)
3-1 Viktor Ahlmann (38.)
4-1 Nikolaj Lyngø (56.)
4-2 Andreas Smed (61.)
5-2 Christian Rye (straffe, 65.)

Advarsler:

Jammerbugt FC: Ingen
FREM: Emil Schou Jørgensen (52. + 65.)

Rødt kort: Emil Schou Jørgensen for 2x gult


Startopstilling FREM:

Andreas Larsen (debut)

Frederik Sundstrup, Emil Schou Jørgensen, Rasmus Grønne Jensen, Daniel Anusic

Andreas Smed (debut), Andreas Theil Lundberg, Mikkel Andersson (anf.), Armend Aslani

André Riel (debut), Lucas Balck


Startopstilling Jammerbugt:

Marcus Bundgaard Sørensen

Søren Pedersen, Glenn Rask, Nikolaj Lyngø, Mads Larsen

Bardhec Bytyqi, Issah Salou, Christian Rye, Sead Gavranovic

Max Møller, Viktor Ahlmann


Udskiftninger:

Jammerbugt: Lasse Storvang ind for Viktor Ahlmann (46.)

FREM: Andreas Agermose Hansen ind for Lucas Balck (53.)

FREM: Oliver Basse (debut) ind for Andreas Lundberg (60.)

FREM: Elias Gärtig ind for Rasmus Grønne (68.)

Jammerbugt: Simon Jensen ind for Glenn Rask (68.)

Jammerbugt: Morten Uglebjerg Thomsen ind for Max Møller (75.)

Jammerbugt: Emil Nielsen ind for Bardhec Bytyqi (86.)

Jammerbugt: Magnus Nielsen ind for Mads Larsen (86.)

For FREM blev Rasmus Wedege, Christian Bramsborg, Magnus Juul Davidsen og Frederik Balslev ikke benyttet.


Tilskuere: Ikke tilladt til kampen

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde, vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden ka’ sætte
Vi vil kæmpe, vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd

 

 

 

Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk