Den fede dame har sunget

Sidste kamp i sæsonen er spillet, og det endte ikke som håbet. I 25 runder har FREM ligget på den rigtige side af stregen til top 6, men efter den afgørende runde er resultatet en skuffende 8. plads. Det er ensbetydende med, at næste sæson står på 3. Division – den fjerdebedste række.

Den afgørende kamp i Middelfart endte med et smalt nederlag på 2-1, og med Brabrands sikre sejr andetsteds var FREMs skæbne beseglet: Brabrand går forbi og tager den sidste plads i næste sæsons 2. Division. FREM blev også overhalet af VSK Aarhus, som har en bedre målscore, men det er af mindre betydning.

En sæson, som i efteråret lignede en succes, ender i stor skuffelse. Vi må videre og tage tingene, som de kommer. Ferien kommer belejligt for en trup, som trænger til at få renset tankerne og tanke selvtillid op til den nye sæson.

Andreas Larsen havde mange gode redninger i kampen, men måtte se sig passeret to gange (Foto: Claus M. Hansen)

Stærkt Middelfart-hold gjorde det svært

Inden dagens kamp stod det klart, at begge hold havde brug for en sejr for at blive i 2. Division. Det kunne godt betyde, at holdene ville føle hinanden på tænderne i en taktisk affære, men sådan blev det ikke. Der var fuld tryk på fra start.

Middelfart kom blæsende ud af starthullerne og lagde et hårdt tryk på et FREM-hold, som havde svært ved at få gang i spillet og havde travlt med at forsvare. I den indledende fase viste Andreas Larsen sine keeper-evner i flere omgange, og det så ud til, at FREM ville blive løbet over ende.

Alligevel lykkedes det at komme afsted i nogle gode omstillinger, hvor først André Riel fandt Lucas Balck i offside-position, og lidt senere måtte Middelfarts Casper Johansen trække både nødbremsen og et gult kort, da han nedlagde Daniel Anusic tæt på sidelinjen. Johansen var en af en håndfuld Middelfart-spillere, der spillede afskedskamp, og han fik altså en lidt skæv start med en advarsel efter bare 8 minutter.

Også Emil Schou Jørgensen fik en god hovedstødschance i den hektiske startfase, men han headede på tværs af målet og forbi. Det var Middelfart, der sad på spillet, men det gik hurtigt fra den ene ende af banen til den anden.

Efter godt et kvarter var Middelfart umådelig tæt på en føring, da et direkte frispark på kanten af feltet ramte venstre stolpe og gik langs målstregen og ud i modsatte side. Heldet var med Andreas Larsen, som ikke kunne stille noget op.

Kampbilledet fortsatte, og FREMs forsvar havde i et par situationer svært ved at få clearet, men Larsen stod en god kamp og afværgede det, der kom ind til ham.

Andreas Agermose Hansen var med fra start i fraværet af Andreas Smed, som var i sendt corona-karantæne (Foto: Claus M. Hansen)

Bedre med – men mål imod

Omkring den halve time havde FREM fået mere styr på sagerne, og Middelfart kunne ikke fastholde det høje pres. Spillet foregik i højere grad på midten af banen, og begge hold havde taget fighterviljen med på banen.

Lucas Balck blev sendt i dybden og var tæt på fri i feltet, men et uheldigt hul i banen fangede bolden, og Balck faldt omkuld urørt. Det kunne være blevet til meget mere.

I stedet for en føring til FREM, skete det modsatte. Middelfarts Frederik Høgh blev sendt i dybden i en løbeduel med både Emil Schou og Rasmus Grønne. FREM-forsvarerne så ud til at kunne komme først på bolden, men ingen af dem fik tacklet, og i stedet kunne Høgh få tåen på bolden og prikke den forbi en fremadstormende Andreas Larsen, som forsøgte at gøre målet mindre.

I det store billede var det fortjent, at hjemmeholdet kom først på tavlen, men målet vil alligevel ærgre FREM-spillerne ekstra, da det kom i en periode, hvor presset var aftaget, og det så ud til, at forsvaret burde have forhindret chancen.

Lucas Balck udligner sikkert på straffespark kort før pausen (Foto: Preben Pathuel)

Udligning og ny energi

FREM måtte frem over banen, og Lucas Balck fik en god mulighed, men hans hovedstød bliver grebet af Middelfart-keeper Casper Radza. Balck skulle dog få revanche kort efter.

Et FREM-pres mod fynboernes felt førte i det 42. minut til et indlæg mod anfører Jacob Pind, som kom i et løb ind i feltet. Pind bliver skubbet i ryggen og går omkuld, og dommer Jonas Bæk pegede med det samme på pletten. Straffespark til FREM.

Det blev en opgave for Lucas Balck, som scorede sikkert og bragte højspændingen tilbage i det intense opgør. Udligningen så ud til at ryste Middelfart en smule, da de nok følte, at de havde fortjent at gå til pausen med en føring.

Kort inden pausefløjtet måtte Christian Bramsborg lade sig udskifte med en lille skade, og Elias Gärtig kom ind i stedet. Det medførte nogle omrokeringer, og Rasmus Grønne overtog pladsen på højre back. Fra sin nye position gik Grønne med frem i halvlegens overtid og fyrede en kanonkugle af, som gik tæt forbi den ene trekantsammenføjning.

René Henriksen måtte finde på noget i pausen – kun en sejr kunne bruges (Foto: Preben Pathuel)

En halvleg til at afgøre skæbnen

Det er uvist, om spillerne i pausen fik at vide, hvordan det gik i de øvrige kampe, men tilskuerne på det hyggelige Middelfart Stadion kunne se på deres telefoner, at Brabrand var foran, og at det derfor var et krav til både Middelfart og FREM, at de skulle vinde for at blive i top 6.

Middelfart var stadig mest på bolden, men FREM havde sine muligheder til Frederik Sundstrup og Daniel Anusic, som begge var gode til at komme med i feltet i denne periode. Den største chance faldt dog til Jacob Pind efter en time, da han afsluttede med indersiden inde i feltet, men bolden gik forbi til stor ærgrelse.

Herefter fulgte en periode med flere udskiftninger, som tog lidt længere tid end normalt, da hjemmeholdets udskiftede spillere tog sig tid til at blive hyldet af hjemmepublikummet på vej ud – og fik lov til det af dommeren.

Også FREM skiftede ud, og indskiftede Armend Aslani viste gode takter fra start. Det var dog en stakket frist, da Middelfart igen fik etableret et pres og flere gode angreb i træk.

Rasmus Grønne og holdkammeraterne hang gevaldigt med hovederne efter slutfløjtet (Foto: Preben Pathuel)

Afgørelsen falder

Med et kvarter tilbage måtte FREM-målmad Andreas Larsen ud af sit mål for at afværge en potentielt farlig chance. Larsen kunne ikke holde fast i bolden, men gav istedet hjørnespark; et af mange hjørnespark til hjemmeholdet.

Denne gang blev bolden sendt ind i klumpen af spillere omkring straffesparkspletten, og her kom tidligere Superliga- og udlandsprof Emil Lyng flyvende og pandede bolden i nettet. Stor jubel blandt de blå og stor frustration hos de i dagens anledning hvide. Nu var det op af bakke i det sidste kvarter, og FREM-bænken måtte finde på noget.

Kort efter målet er Frederik Sundstrup tæt på at udligne igen, men hans hovedstød bliver reddet ved foden af stolpen, og dommeren fløjter midlertidigt af pga en hovedskade til Middelfart. Efter behandlingen får FREM bolden tilbage ved dommerkast på kanten af feltet, men chancen bliver ikke større.

To minutter senere kommer den sidste satsning fra bænken, da René Henriksen skifter tre mand ind. På banen kommer Ayoub Sørensen, Oliver Basse og Kristoffer Dirksen – sidstnævnte i et længe ventet comeback – og ud går André Riel, Daniel Anusic og Matthias Andersen.

Især Ayoub Sørensen viser gode takter og kommer frem til halvfarlige muligheder, men Middelfart er gået over til at forsvare lidt mere dybt, og det er svært at komme igennem for FREMs efterhånden halvdesperate offensiv. Emil Schou Jørgensen er lagt helt frem på toppen for at vinde nogle bolde, og ved hver given lejlighed tager FREM alle markspillere med frem. Det giver lidt ‘indianerfodbold’ til sidst, og der er frispark i begge retninger.

Det lykkes ikke for FREM at nedbryde Middelfart, og de blå kan juble højt, da dommeren fløjter kampen og sæsonen af.

FREMs spillere går slukørede fra banen og må se i øjnene, at sæsonmålet ikke blev nået. Det er en bitter pille at sluge, men der er ingen anden ved end frem.

Skuffelsen var til at få øje på i FREM-spillernes ansigter (Foto: Preben Pathuel)

Matchfacts

Middelfart – FREM 2-1 (1-1)

Mål:

1-0 Frederik Høgh (33.)
1-1 Lucas Balck (43. str.)
2-1 Emil Lyng (77.)

Advarsler:

Middelfart: Casper Johansen (8.), Frederik Høgh (33.), Niclas Vemmelund (43.), Oliver Schkolnik (45.), Nicolai Frederiksen (87.)
FREM: Jacob Pind (87.)

Holdopstillinger:

Middelfart (formation ukendt): Casper Radza – Niclas Vemmelund, Martin Conley, Jacob Dyrborg Linnet, Casper Johansen, Jonas Villemoes, Frederik Høgh, Peter Dahl Kristensen, Oliver Schkolnik, Emil Lyng, Mads Jørgensen

FREM: Andreas Larsen – Christian Bramsborg, Emil Schou Jørgensen, Rasmus Grønne Jensen, Matthias Andersen – Andreas Agermose Hansen, Frederik Sundstrup, Jacob Pind (anf.), Daniel Anusic – Lucas Balck, Andre Riel

Udskiftninger:

FREM: Elias Gärtig ind for Christian Bramsborg (44.)

Middelfart: Mathias Præst Nielsen ind for Casper Johansen (62.)

Middelfart: Esben Petersen ind for Martin Conley (62.)

FREM: Armend Aslani ind for Andreas Agermose Hansen (65.)

Middelfart: Jonas Andersen ind for Frederik Høgh (76.)

Middelfart: Nicolai Frederiksen ind for Jonas Villemoes (76.)

FREM: Oliver Basse ind for Daniel Anusic (82.)

FREM: Ayoub Sørensen ind for André Riel (82.)

FREM: Kristoffer Dirksen ind for Matthias Andersen (82.)

Middelfart: Simon Smidt ind for Peter Dahl Kristensen (76.)

For FREM blev Magnus Juul Davidsen og Rasmus Wedege ikke benyttet

Dommer: Jonas Bæk

Tilskuere: Ukendt

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde, vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden ka’ sætte
Vi vil kæmpe, vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd

 

 

 

Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk