Ingen grund til jammer: FREM fik flot revanche mod Jammerbugt i fornem topkamp

FREM tog lørdag forårets første sejr, da det på hjemmebane blev til en overbevisende sejr mod 2. Divisions hidtidige tophold, Jammerbugt FC, på hele 3-0 efter mål af Andreas Smed og Paul Ngongo Iversen. Det midterste mål var et selvmål.

Med tremålssejren lykkedes det på ganske fornem vis at få revanche mod Jammerbugt fra forårets første kamp, som vendelboerne på hjemmebane havde vundet 5-2. Og lørdagens sejr betød også, at FREM kom tilbage i kapløbet om puljens enlige oprykningsplads.

I alt havde FREM inden lørdagens opgør spillet tre kampe i 2021 uden en sejr, og den seneste kamp mod bundproppen Holstebro (0-0) havde endda været nogenlunde lige så trist, som cifrene kunne antyde.

Sejrsfoto – det har vi savnet (Foto: Preben Pathuel)

Træner René Henriksen havde foretaget en enkelt ændring i startopstillingen i forhold til nulløsningen i det vestjyske. Paul Ngongo Iversen startede denne gang inde på bekostning af Daniel Anusic, der imidlertid hurtigt skulle komme i ilden alligevel i lørdagens dyst.

Jammerbugt begyndte kampen med et lille overtag, men FREM fik hurtigt arbejdet sig ind i opgøret, som nok en gang var uden tilskuere på grund af Covid-19 pandemien.

I modsætning til den seneste hjemmekamp mod Dalum (0-2) blev kampen denne gang spillet på selve stadion. Nederlaget til fynboerne var faldet på kunstgræsbanen ved siden af.

I lørdagens opgør fik FREM en tidlig chance, da det lykkedes for Andreas Smed at nå ned til mållinjen i venstre side. Han lagde bolden skråt bagud til Mikkel Andersson, og ’Sydhavnens Messi’ lavede en dribling i FC Barcelona-klasse, hvorefter han sendte bolden mod mål fra kanten af straffesparksfeltet. Hans forsøg var dog lidt for langt til højre.

De nordjyske gæster ville imidlertid også være med, og det resulterede i sjette minut i et hjørnespark i venstre side, som gæsterne valgte at slå kort. Bolden endte ved Sead Gavranovic, som fra venstrekanten i målfeltet var tæt på at dreje bolden ind i mål. I situationen lykkedes det imidlertid for FREMs målmand, Andreas Larsen, at få reddet med en fodparade.

Men allerede inden hjørnesparket og chancen havde Jammerbugt fået det problem, at forsvarsspilleren Nikolaj Lyngø måtte til behandling, fordi han havde slået sig.

I adskillige minutter var FREM altså 11 mod 10, og de tværstribede udnyttede efter chancen til Sead Gavranovic overtals-situationen til at sætte udeholdet under pres.

Kampen bød på en del spillere i græsset (Foto: Preben Pathuel)

Jammerbugt havde således visse problemer i de efterfølgende minutter med at få bolden ud af egen forsvarszone. Og det udnyttede Andreas Smed i kampens ellevte minut.

Han sendte en aflevering fra venstre side ind i straffesparksfeltet, som gæsternes forsvar ikke fik sparket væk. Tværtimod lykkedes det for Paul Ngongo Iversen at lægge bolden tilbage til selvsamme Andreas Smed, som fra kanten af feltet dundrede den højt op i målet – uden for rækkevidde for Jammerbugts målmand, Marcus Bundgaard Sørensen.

Det var andet FREM-mål i en turneringskamp for Andreas Smed, siden han kom til klubben i vinterpausen. Den tidligere FC Helsingør- og HIK-spiller scorede også i nederlaget i forårets første kamp mod Jammerbugt.

Gæsterne endte med at måtte udskifte den skadede Nikolaj Lyngø med Simon Jensen, men også FREM blev tvunget til at foretage en tidlig udskiftning.

Det var Rasmus Grønne Jensen, der måtte lade sig udskifte med Daniel Anusic ti minutter efter føringsmålet.

FREM-forsvareren var gået med frem ved et frispark, som Jacob Pind havde taget sig af i hjemmeholdets venstre side. Bolden endte i panden på Rasmus Grønne Jensen tæt på modstandernes mål. Hans hovedstød var en kvalificeret afslutning, men han slog sig samtidig så kraftigt i duellen med Marcus Bundgaard Sørensen, at han måtte til behandling – og måtte udgå.

Andreas Smed viste skarphed og bragte FREM på 1-0. Han scorede også i den omvendte kamp (Foto: Preben Pathuel)

Forinden havde også Lucas Balck haft et særdeles nærgående forsøg efter et FREM-hjørnespark. Her afværgede Jammerbugt-forsvaret i første omgang, men Lucas Balck helflugtede på fornem vis fra kanten af feltet bolden op mod højre hjørne. Han måtte dog se Marcus Bundgaard Sørensen præstere en fornem redning, da Jammerbugt-keeperen slog bolden til hjørnespark.

Jammerbugt byggede ofte op i holdets venstre side, hvor backen Mads Larsen var flittig til at søge med frem. Han var kampen igennem en evig trussel for FREM-forsvaret.

Det var han således også efter 20 minutters spil, hvor han brød igennem og fandt angriberen Viktor Ahlmann Nielsen tæt ved målet. Det så faretruende ud, da den tidligere AaB-spiller fyrede kraftfuldt af tæt ved venstre stolpe, men Andreas Larsen havde dækket skuddet, og situationen endte med målspark til FREM.

Også FREMs Paul Ngongo Iversen var ganske tæt på midtvejs i første halvleg, hvor han efter sammenspil med André Riel fik chancen fra en spids vinkel – måske også lidt for spids. Bolden endte i hvert fald i sidenettet.

Samme Paul Ngongo Iversen var atter på spil efter en halv times spil. Denne gang var det Lucas Balck, der efter snævre kombinationer fandt FREM-topscoreren tæt ved målfeltet. Marcus Bundgaard Sørensen havde dog set faren og blokerede afslutningen til hjørnespark.

Allerede minuttet efter var det imidlertid fare på færde i den anden ende.

På et kontraangreb var Viktor Ahlmann Nielsen hårdt presset af både FREM-forsvarere og Andreas Larsen, men det lykkedes alligevel for Jammerbugt-angriberen at få lavet en listig afslutning, som godt kunne have passeret en mindre dygtig målmand end netop Andreas Larsen. FREM-keeperen nåede imidlertid at kaste sig til sin venstre side og fik sikret sig bolden, der ellers – set med FREM-øjne – havde en uheldig retning.

Jammerbugt var spildominerende i resten af første halvleg. Men det lykkedes kun at komme frem til en enkelt chance. Den var til gengæld stor.

Venstrebacken Glenn Rask fandt med fem minutter tilbage af første halvleg Sead Gavranovic, som i forholdsvis fri position med endnu en listig afslutning fik sendt bolden forbi Andreas Larsen – men også forbi venstre stolpe.

André Riel sætter en modstander af (Foto: Preben Pathuel)

Alt tydede derfor på en pauseføring på 1-0. Men så fik FREM uventet hjælp af gæsterne.

FREM-forsvaret smed fra midterlinjen en ballonbold op i nærheden af straffesparksfeltet, hvor flere modstandere umiddelbart stod parate til at ekspedere bolden væk.

Ganske vist var der to FREM-angribere på vej, men umiddelbart vurderet kunne modstandernes Glenn Rask have sparket læderet helt over til Ny Ellebjerg Station.

I stedet valgte han at heade bolden tilbage til sin egen målmand. Det blev fatalt, da bolden var for høj for Marcus Bundgaard Sørensen, der godt nok fik hænderne på kuglen, men som alligevel måtte se den hoppe ind i netmaskerne til københavnsk tomålsføring.

Det må have været en kold spand vand at gå til pausen med for Jammerbugt, men de lod sig nu ikke umiddelbart slå ud.

Gæsternes farlige Christian Rye lagde for i anden halvleg med et fladt langskud, som strøg lige forbi mål. Men også FREMs Emil Schou Jørgensen kom på chancelisten, da han efter seks minutters spil var gået med frem ved et frispark. Han fik headet på mål med et kvalificeret forsøg, som Marcus Bundgaard Sørensen dog tog sig af.

Men efter et lille kvarter slog FREM til igen.

Midtbane-dynamoen Jacob Pind opfangede bolden midt på banen og satte fart i et kontraangreb. Han fandt Lucas Balck i venstre side, og det lykkedes for ham at passere den fremadstormende Marcus Bundgaard Sørensen – kun for at se bolden ramme venstre stolpe. Men riposten endte hos Paul Ngongo Iversen, der ret enkelt kunne sende bolden i mål, imens han efterlod to Jammerbugt-forsvarere sprællende i netmaskerne.

Topscorer Paul Ngongo Iversen kom på tavlen igen med målet til 3-0 (Foto: Preben Pathuel)

Det var Paul Ngongo Iversens ottende mål i denne sæson for FREM – og det første siden straffesparksscoringen til 2-0 i Svendborg i efterårets sidste kamp (5-3).

Målet til 3-0 i lørdagens opgør tog i nogen grad luften ud af Jammerbugt – og af kampen. Alt tydede herefter på tre point til FREM.

Imidlertid kom sejren ikke i hus uden omkostninger. Den indskiftede Daniel Anusic måtte midtvejs i anden halvleg til behandling, og også her endte det med, at René Henriksen måtte lave en nødtvunget udskiftning. Det blev Christian Bramsborg, der spillede kampen til ende som højre back.

Paul Ngongo Iversen fik med 12 minutter tilbage af kampen en kæmpechance for at score sit andet og FREMs fjerde mål i kampen, da han efter nydeligt FREM-opspil kom alene med Marcus Bundgaard Sørensen, der imidlertid fik reddet til hjørnespark i den situation.

Det bedste forsøg fra Jammerbugt i kampens sidste tredjedel var et drøn af et skud fra højre side af Bardhec Bytyqi i tredjesidste minut. Det strøg lige over kassen.

Til sidst ventede de to hold helt tydeligt kun på sidste fløjt fra dommer Simon Duerlund Rasmussen, og han blæste den småkolde forestilling af efter tre minutters tillægstid, hvor stillingen stadig var 3-0.

Sejrscifrene så overbevisende ud, men kampforløbet kunne meget vel have været anderledes, hvis Jammerbugt var kommet på tavlen. Det er ikke uden grund, at begge hold ligger i toppen af rækken.

Anfører Mikkel Andersson blev Kampens Spiller. Prisen overrækkes af kampsponsoren BK Frem Support (Foto: Preben Pathuel)

Resultatet 3-0 var den største sejr til FREM siden efterårets udekamp mod Næsby (4-1). En større sejr skal vi tilbage til forrige efterårs udekamp mod Skovshoved for at finde. Dengang vandt FREM 4-0.

Med lørdagens resultater kom der et nyt tophold i 2. Division pulje 1, for B 93 vandt samtidig hjemme 4-1 over Holstebro. Dermed har Østerbro-klubben 32 point for 16 kampe, mens Jammerbugt FC har 31 point – men kun for 15 kampe.

FREM kom med de tre point op på i alt 30 af slagsen for 16 kampe, og der er et hul til fjerdepladsen, som Middelfart nu sidder på med 25 point for 16 kampe.

I næste runde venter en udekamp mod midterholdet VSK Aarhus. Den kamp skal spilles Anden Påskedag kl. 13.30.


Matchfacts

FREM – Jammerbugt FC 3-0 (2-0)

Mål:

1-0 Andreas Smed (11.)
2-0 Glenn Rask (selvmål, 44.)
3-0 Paul Ngongo Iversen (57.)

Advarsler:

FREM: Paul Ngongo Iversen (43.), Emil Schou Jørgensen (53.), Lucas Balck (57.)
Jammerbugt FC: Simon Jensen (64.), Mads Larsen (76.)

Holdopstillinger:

FREM: Andreas Larsen – Frederik Sundstrup, Rasmus Grønne Jensen, Emil Schou Jørgensen, Emil Bjørn – Andreas Smed, Mikkel Andersson, Jacob Pind, Lucas Balck – Paul Ngongo Iversen, Andre Riel

Jammerbugt FC: Marcus Bundgaard Sørensen – Glenn Rask, Nikolaj Lyngø, Søren V. Pedersen, Mads Larsen – Sead Gavranovic, Issah Abdolaye Salou, Christian Rye, Bardhec Bytyqi – Viktor Ahlmann Nielsen, Lasse Storvang

Udskiftninger:

Jammerbugt FC: Simon Jensen ind for Nikolaj Lyngø (12.)

FREM: Daniel Anusic ind for Rasmus Grønne Jensen (26.)

Jammerbugt FC: Max Møller ind for Lasse Storvang (46.)

FREM: Christian Bramsborg ind for Daniel Anusic (62.)

Jammerbugt FC: Emil Adrendrup Nielsen ind for Viktor Ahlmann Nielsen (68.)

Jammerbugt FC: Morten Uglebjerg Thomsen ind for Glenn Rask (68.)

FREM: Andreas Lundberg ind for Jacob Pind (80.)

FREM: Oliver Basse ind for Lucas Balck (80.)

For FREM blev Ayoub Sørensen, Magnus Juul Davidsen og Rasmus Wedege ikke benyttet

Dommer: Simon Duerlund Rasmussen

Tilskuere: Ingen (på grund af Covid-19 pandemien)

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde, vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden ka’ sætte
Vi vil kæmpe, vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd

 

 

 

Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk