FREM sluttede sæsonen af med at få en ordentlig afbankning på udebane af Aarhus Fremad, der vandt med de knusende cifre 7-0 – men som alligevel måtte se i øjnene, at de havde vundet med fem mål for lidt til at rykke op. Helsingør tog som de eneste elevatoren en division op. 

FREMs hold i Aarhus (Foto: Preben Pathuel)

FREM var ramt af afbud, og det var måske nok så som så med motivationen, fordi holdet jo i modsætning til hjemmeholdet ikke kunne nå noget. Alligevel var det et lovligt stort nederlag, holdet måtte lægge ryg til l på Riisvangen Stadion i det nordlige Aarhus, hvor Aarhus Fremad holder til. 

”Solen skinner altid på Vangen,” sang hjemmeholdets fans på melodien Guantanamera, men det var nu en sandhed med modifikationer denne lørdag. 

For nok var det midt om sommeren, men vejret kunne kun i helt bogstavelig forstand kaldes strålende. Det regnede i hvert fald under hele kampen. 

Alt i alt: Nul sol over Aarhus denne lørdag. 

FREM-træner René Henriksen havde foretaget en enkelt ændring i forhold til onsdagens hjemmekamp mod Jammerbugt (0-1).  

Armend Aslani var gledet ud, og det gav i stedet plads til Daniel ’Elly’ Pedersen til startopstillingen. 

Allerede fra kampens start var det tydeligt, at Aarhus Fremad havde mere at spille for end FREM. 

Det blev også til redninger (Foto: Preben Pathuel)

Situationen var den, at Aarhus Fremad ville rykke op med sejr, hvis Helsingør samtidig tabte på udebane mod Jammerbugt. I teorien ville uafgjort i det nordjyske også kunne bruges, men det ville forudsætte en sejr på 12 mål over FREM. Og det var der trods alt ikke udsigt til. 

Hjemmeholdets Casper Gandrup havde kampens første mulighed efter otte minutters spil, hvor han sendte et kvalificeret skud fra kanten af straffesparksfeltet over mål, mens Jacob Pind havde et behjertet forsøg for FREM seks minutter senere. Det gav dog ikke Aarhus Fremads målmand, Elias Olafsson, større problemer. 

Minuttet efter gik det imidlertid galt i den anden ende. 

Aarhus Fremads højrekantspiller, Mathias Laursen Christensen, voldte FREM kvaler, og han fik sat sig igennem, hvorefter han sendte bolden på tværs til den kæmpestore angriber, Christian Nissen, som fra en god position midt i straffesparksfeltet med et resolut skud sendte bolden i mål til aarhusiansk føring. 

FREM kom bogstaveligt ned at ligge i Aarhus (Foto: Preben Pathuel)

Umiddelbart tog de i dagens anledning hvidblusede FREM-spillere udfordringen fornuftigt op. 

I det mellemste kvarter af første halvleg havde FREM så afgjort holdets bedste periode i hele kampen. 

Det lykkedes at erobre initiativet og at få trykket hjemmeholdet tilbage på banen – men retfærdigvis uden at skabe deciderede målchancer. 

Tættest på at score kom Jonas Nørremark Jensen faktisk ti minutter før pausen, men det var i eget net! Her slap FREM dog i første omgang med at give hjørnespark til jyderne. 

Men selve hjørnesparket endte til gengæld med et nyt mål til Aarhus Fremad, efter at det i første omgang ellers lykkedes for målmand Rasmus Wedege at sikre sig bolden. 

Hjemmeholdet pressede imidlertid på, og på den måde fik Søren Skals Andreasen alligevel sendt bolden i nettet til store protester fra FREM, der mente, at Rasmus Wedege skulle have haft frispark, fordi han havde fuld kontrol over kuglen. 

Det mente kampens dommer, Nils Heer, nu ikke, at FREM-keeperen havde, og derfor endte manden i rødt med at anerkende målet. 

Klumpspil foran FREMs mål (Foto: Preben Pathuel)

Kort før pausen sørgede Mathias Laursen Christensen for, at det også blev 3-0 til hjemmeholdet, og derefter var det unægtelig op ad bakke. 

I løbet af de første ti minutter af anden halvleg skete der to ting, der forvandlede FREMs opgave fra meget vanskelig til stort set umulig. 

Først fik det gul-sorte hjemmehold hjørnespark i venstre side, hvor Simon Bækgård slog bolden hårdt ind i feltet. Og da FREM ikke formåede at få kuglen ud af farezonen, headede Søren Skals Andersen sit andet og Aarhus Fremads fjerde mål i kassen. 

Dernæst blev FREM ramt af en udvisning, da Paul Ngongo Iversen skraldede igennem på FREMs højrekant og ramte modspilleren i stedet for bolden. Handlingen må nok tilskrives frustrationer. 

Derefter handlede det for FREM kun om at begrænse nederlaget, men det lykkedes heller ikke, og vi kan da godt for fuldstændighedens skyld nævne, hvordan 4-0 blev til 7-0. 

Med et kvarter tilbage af kampen begik FREM en opspilsfejl på egen banehalvdel, som gav værterne en kontra-mulighed. Den udnyttede Christian Nissen til at skyde hårdt på mål fra kanten af straffesparksfeltet, og selvom Rasmus Wedege havde den ene hånd på bolden, kunne han ikke forhindre den i at ende i netmaskerne. 

I kampens sidste minut sørgede Emil Hauge Mortensen for tenniscifre med et langskudsmål, og i tillægstiden satte Christian Nissen trumf på, da han afdriblede Mikkel Andersson i venstre side af målfeltet, hvorefter han placerede kuglen i modsatte side af målet – uden for Rasmus Wedeges rækkevidde. 

Mod slutningen af kampen begyndte hjemmeholdets tilskuere – og et par af spillerne – at juble, fordi der kom meldinger fra det nordjyske om en scoring til Jammerbugt. Det viste sig nu at være falsk alarm, for bolden havde kun ramt stolpen og danset på selve mållinjen. 

Så FC Helsingør endte med at tage den enlige oprykningsplads takket være 0-0, selvom det var med temmelig snæver margin. De fik lige så mange point som Aarhus Fremad, men de havde en målscore, der var fire mål bedre. 

For FREM blev kampen i Aarhus til en trist afslutning på en ret omskfitelig sæson. 

Det begyndte vældig skidt med to point i de fem første kampe, men derefter fulgte en lang periode på 12 kampe i grundspillet, hvor det kun blev til et enkelt nederlag. 

Derefter sørgede en vis coronavirus for, at turneringen måtte indstilles, og FREM endte på den baggrund med at komme i oprykningsspillet. På den måde blev sæsonens målsætning opfyldt. 

I selvsamme oprykningsslutspil stod det på forhånd klart, at FREM ikke kunne nå at rykke op, fordi holdet på forhånd var 19 point efter FC Helsingør. Og der var kun 18 point at spille om. 

0-7 var en bitter pille at sluge (Foto: Preben Pathuel)

Derfor vil turneringen først og fremmest blive husket for, at den blev ødelagt af den tre måneder lange pause, som virussen var skyld i. Holdene spillede ikke lige mange kampe mod hinanden, og det afsluttende slutspil var smådyrt at være med i – og ikke særlig spændende for de fleste klubber. 

Til næste sæson bliver der til gengæld igen knald på, for nu skal 2. division deles midt over. Her bliver det altafgørende at komme i top-6 i sin kreds, så man kan forny abonnementet. 

FREM risikerer til næste sæson at komme i vestkredsen. Alt tyder på, at der bliver tre øst-klubber, som må tage den tunge tur, og det skal afgøres ved lodtrækning, hvem det bliver, når Nordic Bet Ligaen er spillet færdig om tre uger. 

Aarhus Fremad – FREM 7-0 (3-0) 

Mål:
1-0 Christian Nissen (15.) 
2-0 Søren Skals Andreasen (39.) 
3-0 Mathias Laursen Christensen (44.) 
4-0 Søren Skals Andreasen (49.) 
5-0 Christian Nissen (76.) 
6-0 Emil Hauge Mortensen (90.) 
7-0 Christian Nissen (90. +2.) 

En lille flok supportere havde taget turen til Aarhus, forhåbentlig bliver det mange flere i næste sæson (Foto: Preben Pathuel)

Udvisninger: 

Aarhus Fremad: Ingen 
FREM: Paul Ngongo Iversen (56.) 

Advarsler: 

Aarhus Fremad: Simon Bækgård (40.), Christian Bech (56.) 
FREM: Marco Juul Larsen (18.), Daniel ‘Elly’ Pedersen (56.) 

Holdopstillinger: 

Aarhus Fremad: Elias Olafsson – Marcus Kirchheiner, Nicklas Ullum, Christian Bech, Jakob Florin Torp – Mathias Laursen Christensen, Emil Hauge Mortensen, Simon Bækgård, Casper Gandrup – Christian Nissen, Søren Skals Andreasen 

FREM: Rasmus Wedege – Christian Bramsborg, Jonas Nørremark Jensen, Mikkel Andersson, Marco Juul Larsen – Daniel ‘Elly’ Pedersen, Jacob Pind, Tonni Adamsen, Frederik Christensen – Lucas Black, Paul Ngongo Iversen 

Udskiftninger: 

FREM: Viktor Pern-Roesen ind for Marco Juul Larsen (56,) 

Aarhus Fremad: Rune Friis ind for Jakob Florin Torp (64.) 

Aarhus Fremad: Emil Obitsø Nielsen ind for Casper Gandrup (64.) 

FREM: Samandar Ahmadi ind for Jacob Pind (70.) 

FREM: Magnus Juul Davidsen ind for Daniel ’Elly’ Pedersen (70.) 

Aarhus Fremad: Søren Bugge Jepsen ind for Mathias Laursen Christensen (75.) 

Aarhus Fremad: Frederik Nørgaard Hald ind for Simon Bækgård (75.) 

Aarhus Fremad: Mathias Damgaard ind for Christian Bech (85.) 

FREM: Sefik Tekin ind for Christian Bramsborg (85.) 

FREM: Oliver Thers ind for Lucas Balck (85.) 

(For FREM blev Vitus Sindahl (målmand) samt Jesper Fleckner ikke benyttet) 

Dommer: Nils Heer 

Tilskuere: 400 

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden kan sætte
Vi vil kæmpe vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd


Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk