Nyt Elly-mål og drømmemål af Christiansson sikrede FREM-sejr over Skovshoved

Kampreferat

Takket være det syvende mål i dette forår af Daniel ’Elly’ Pedersen og et sandt drømmemål af Victor Christiansson vandt FREM 2-1 ude over Skovshoved og forsvarede dermed førstepladsen i 2 Divisions kvalifikationsspil.

Det var en af den slags kampe, hvor man må sige, at FREM fik meget ud af lidt. Det lykkedes kun for FREM at skabe meget få målchancer i støvregnen på Skovshoveds bane 2. Men det var nok til at tage de tre point.

FREM-træner René Henriksen havde foretaget to ændringer i forhold til det mandskab, der tre dage forinden havde tabt 1-3 i Dalum.

Her var Abdoulie Njai blevet skadet, og han var ikke blevet klar til tirsdagens opgør. Desuden var Frederik Sundstrup ikke med.

I stedet havde René Henriksen flyttet Kristoffer Dirksen til midterforsvaret og Christian Bramsborg fra midtbanen til pladsen i højre forsvarsside, som netop Kristoffer Dirksen har spillet i det meste af foråret.

Det gav plads fra start på midtbanen til Daniel Anusic og til Gorm Hansen på den plads i angrebet, som Tonni Adamsen har spillet i de seneste kampe. Han spillede denne tirsdag i stedet på midtbanen.

Kampen begyndte forholdsvis lige. FREM havde et tidligt frisparksforsøg, som røg over mål, men Skovshoved ville også være med, og efter et kvarter fik de kampens første store chance.

Matin Husani brød igennem i hjemmeholdets venstre side og fik lagt bolden ind til Simon Bræmer, der resolut skød mod mål. Men FREM-målmand Marco Brylov reddede på glimrende vis forsøget fra den tidligere AaB-spiller.

Kort efter sendte Skovshoveds Kasper Kempel et frisparksforsøg noget over mål, men efterhånden fik FREM sat sig mere og mere på spillet, og efter en lille halv time forsøgte Daniel ’Elly’ Pedersen sig med et skud langt udefra, som den tidligere FREM-målmand, Frederik Mehder, dog ikke havde de store kvaler med at redde.

Men det skulle han få tre minutter senere.

Gorm Hansen tog et godt løb ned ad FREMs højreflanke, og selvom han var omgivet af to forsvarsspillere, fik han taget et godt træk ind i banen og lagt bolden frem til Daniel ’Elly’ Pedersen i straffesparksfeltet. FREM-angriberen tog bolden ned med brystet, trykkede af og placerede kuglen i det korte hjørne, hvor Frederik Mehder ikke kunne nå ud.

Samme Frederik Mehder var lige så chanceløs fire minutter senere, hvor FREM kom på 2-0.

Victor Christiansson brød et Skovshoved-angreb midt på banen, løb ti meter frem med bolden og besluttede sig for at tage chancen fra 30 meters afstand. Det var en fornuftig beslutning af svenskeren, for med enorm hastighed og præcision sendte han bolden som et projektil op i målets venstre hjørne.

Det var Victor Christianssons første mål i FREM-trøjen – og det var godt nok et af dem, man husker.

Resten af første halvleg kom til at bære præg af, at Skovshoved var kommet bagud med to mål. De forsøgte at komme igen, men FREM-forsvaret havde godt styr på dem, og i første halvlegs overtid var Christian Bramsborg endda lige ved at overliste Frederik Mehder med en høj bold. Men her lykkedes det for hjemmeholdets målmand at redde til hjørnespark.

FREM har som bekendt ikke tabt en eneste kamp i denne sæson i 2. Division, når holdet har scoret først. Men det er dog sket en enkelt gang, at FREM har måttet afgive remis efter at have ført 1-0. Det var netop mod Skovshoved i efterårets grundspilskamp (1-1).

Uafgjort var der efter FREMs mål til 2-0 ikke for alvor udsigt til denne tirsdag. Dertil var der simpelthen for få chancer.

FREM skabte faktisk ikke en eneste chance i hele anden halvleg, hvor Skovshoved havde bolden klart mest. Men deres opspil gik som regel i stå, når de nærmede sig den velorganiserede FREM-defensiv.

Efter et kvarters spil forsøgte Simon Skibsted sig med et fladt skud langt udefra, hvor Marco Brylov ret enkelt kunne samle bolden op.

Tættere på var Frederik Vincent Larsen midtvejs i halvlegen, hvor han fik en god hovedstødschance midt for mål efter et hjørnespark. Her lykkedes det for Marco Brylov at slå bolden over overliggeren.

Samme Frederik Vincent Larsen var i fokus små ti minutter før tid med et indlæg fra højre side, som Marco Brylov ikke kunne holde. Men det lykkedes ham i anden omgang at sikre sig kontrol over kuglen.

Fem minutter før tid lykkedes det dog for værterne at få en reducering, og det var ikke ufortjent.

Efter et hjørnespark i Skovshoveds venstre side reddede Marco Brylov i første omgang et forsøg fra Silas Trier Madsen. Men da bolden kom retur i straffesparksfeltet, endte den hos en helt fri Simon Skibsted, som fra kort afstand kunne prikke læderet forbi sin tidligere holdkammerat og i kassen.

Skovshoved pressede hårdt på i kampens slutfase or at få et værdifuldt point i kampen for at undgå nedrykning. Men FREMs forsvar havde styr på dem, og tættest på kom Skovshoved egentlig med et forsøg fra 35 meter fra indskiftede Frederik Thyssen. Bolden dykkede, men den endte trods alt lige over FREMs mål.

På den baggrund forsvarede FREM føringen på 2-1 hjem, og dermed forsvarede FREM også førstepladsen i kvalifikationsspillet. De nærmeste forfølgere er Slagelse og Hillerød.

Onsdag møder Slagelse på udebane Dalum, mens Hillerød har hjemmebane mod Avarta. I teorien kan Slagelse eller Hillerød overtage førstepladsen, men for begge hold gælder, at det kræver en kæmpesejr.

Sejren over Skovshoved betød også, at FREM er definitivt sikre på ikke at rykke ned. Ganske vist mangler de fleste hold seks kampe, og rækkens nuværende nummer ni, Tarup-Paarup, er 17 point efter FREM. Men da holdene imellem de to klubber også mangler at møde hinanden indbyrdes, kan det ikke en gang i teorien lade sig gøre, at otte hold indhenter FREM inden sidste spillerunde.

FREMs næste kamp er lørdag 25/5 kl. 14.00 hjemme mod Marienlyst, som er sikre på at rykke ned.