Øv, øv og tre gange øv – FREM tabte igen til Hillerød

Kampreferat

For tredje gang ud af tre mulige måtte FREM i denne sæson se sig slået af Hillerød Fodbold, som takket være to mål i begyndelsen af anden halvleg kunne tage hjem med en sejr på 2-0.

FREM kan åbenbart ikke spille med Hillerød Fodbold.

Lørdagens kamp var femte officielle kamp imellem de to klubber, og FREM har stadig den første sejr over nordsjællænderne til gode.

De to opgør i denne sæsons grundspil i 2. Division var begge endt med en sejr på 2-1 til Hillerød. Denne gang gentog historien sig – bortset fra, at FREM altså ikke kom på scoringstavlen.

FREM-træner Lasse Holmgaard havde foretaget to ændringer i startopstillingen forhold til det hold, som ugen forinden havde vundet 3-1 ude over Avarta.

Mikkel Andersson begyndte kampen på banen i stedet for målscoreren til 1-0 i kampen i Rødovre, Frederik Roepstorff, som var blevet skadet.

Desuden måtte FREMs træneren se bort fra Abdoulie Njai, der havde fået karantæne. I stedet havde han rykket Kenneth Thinter fra forsvarets venstre side til den venstrekant, som Abdoulie Njai har spillet det meste af foråret.

Den rokade efterlod et hul i den bageste kæde, som Andreas Lundberg skulle udfylde. Det var første gang i denne sæson, han begyndte en kamp på banen.

Kenneth Thinter havde et par behjertede forsøg mod Hillerød i første halvleg, men ellers må man nok sige, at Abdoulie Njai var savnet. Ligesom han var det, da han havde karantæne i forårets første kamp ude mod HIK (0-1).

FREM og Hillerød sled i første halvleg med at skabe chancer i det blæsende og småkolde majvejr. Meget af spillet foregik midt på banen, og begge hold havde svært ved at skabe åbninger.

Hillerød spiller i en 4-4-2 opstilling, men de veksler indimellem til 4-3-3, og spillerne skifter ofte pladser. Desuden består holdet af mange fysisk store spillere, og det har været tydeligt i alle årets tre møder, at det ikke bekommer FREM-spillerne særlig vel.

Efter et lille kvarters spil af første halvleg fik Hillerød holdets første store chance.

Tobias Vistisen Andersen kom alene med Marco Brylov, men FREM-målmanden fik tacklet Hillerød-angriberen. Bolden gik alligevel under Marco Brylov med det resultat, at den mistede al farten. Men netop i det øjeblik Hillerød-topscoreren ville til at sende bolden i målet fra kanten af målfeltet, kom Andreas Lundberg susende i et glimrende tilbageløb og sendte kuglen ud af farezonen.

Forinden havde Tonni Adamsen haft et godt skud fra distancen, som tvang en redning ud af Hillerøds målmand, Thomas Gall. Og samme Tonni Adamsen var efter små 20 minutters spil involveret i en fiks hjørnesparks-kombination, der endte med en afslutning i form af et fladt skud fra Hamid Khalidan fra kanten af feltet. Men Hillerød fik blokeret, og det hele endte med målspark til udeholdet.

Senere havde Kristoffer Dirksen en mulighed efter et frispark i FREMs højre side, som Tonni Adamsen havde slået ind i feltet. Men Kristoffer Dirksen fik ikke sat saft og kraft nok i forsøget, som Thomas Gall forholdsvis enkelt kunne tage sige af.

FREMs bedste mulighed i første halvleg kom syv minutter før pausen.

Efter et hjørnespark i hjemmeholdets højre side endte bolden for fødderne af Frederik Sundstrup midt i straffesparksfeltet. FREM-forsvareren sparkede klogt nok på mål med det samme, men bolden endte lige i maven på Thomas Gall, som derfor let kunne sikre sig kontrol over den.

Fem minutter senere opstod der et lille skydetelt i FREMs straffesparksfelt, som endte med en afslutning fra Essam Salamoun, som Marco Brylov kunne gribe uden de store kvaler.

På den måde endte første halvleg uden mål, og det lignede en kamp, hvor der skulle et mål efter frispark eller hjørne eller måske straffe til for at få brudt dødvandet.

Men sådan kom det nu ikke til at gå.

Tre minutter inde i anden halvleg byggede Hillerød op i holdets venstre side. Tobias Vistisen Andersen satte Kristoffer Dirksen af med en kropsfinte, løb ned mod mållinjen og sendte bolden skråt bagud til venstrebacken Nikolaj Kristensen, der resolut fyrede af et stykke inde i straffesparksfeltet og sendte bolden højt op i målets korte hjørne til nordsjællandsk føring (se målet her).

FREM har stadig hele 2. Divisions bedste forsvar, men det er dog værd at notere sig, at med Hillerøds scoring var det nu fjerde kamp i træk, at det ikke lykkedes at holde buret rent.

Hvis man havde håbet, at målet ville vække FREM, blev man skuffet. Faktisk virkede det som om, scoringen i nogen grad tog luften ud af hjemmeholdet. Og ti minutter senere var den gal igen.

Efter et hjørnespark fra Hillerøds højre side endte bolden hos gæsternes Marinus Due Grandt, som fra kanten af straffesparksfeltet kærligt halvflugtede bolden højt ind i FREMs mål til to-målsføring for de orangeblusede (se målet her).

Fem minutter senere var samme Marinus Due Grandt tæt på at blive dobbelt målscorer, da han kom alene med Marco Brylov, men her gik FREM-keeperen glimrende ud af målet og afværgede.

Senere havde Essam Salamoun og indskiftede Simon Sharif også visse muligheder for Hillerød, mens den største chance til FREM i anden halvleg kom fire minutter før tid.

Her lykkedes det for indskiftede Daniel Anusic at komme ned til mållinjen i FREMs venstre side, hvorefter han lagde bolden skråt bagud til Hamid Khalidan midt i feltet. Han skød resolut på mål, men det lykkedes for Thomas Gall at redde sit hold med en fantastisk refleksredning.

Mod slutningen af kampen havde Hillerøds Jonathan Witt en kraftfuld hovedstødsafslutning, som Marco Brylov reddede til hjørne. Og derefter var der ikke meget mere i det opgør.

Efter et par kampe med henholdsvis seks og tre mål måtte FREM altså forlade banen uden at have scoret. Ligesom tilfældet har været en del gange i sæsonen, hang det til en vis grad sammen med, at det var svært for holdet at kreere målchancer i åbent spil.

Resultatet 0-2 betød, at FREM mistede førstepladsen i kvalifikationsspillet til lørdagens modstander fra Hillerød. Hvis Slagelse søndag vinder over Marienlyst, dumper FREM ned på tredjepladsen.

Det kan der dog hurtigt gøres noget ved, for Slagelse er modstanderen i næste kamp, som er på lørdag 11. maj klokken 14.00