Så er det tid til sæsonens første udekamp i 2. Division, og her går turen til Smilets By, hvor Aarhus Fremad tager imod. Så håber vi, at FREM smiler bredest efter kampen 😊

Aarhus Fremad er næsten lige så gammel en klub som FREM, da klubben er stiftet i 1897 – altså 11 år senere end FREM.

Men de første 50 år var der nu udelukkende atletik på programmet. Aarhus er en stor atletikby, og flere af de største danske atletiknavne igennem tiderne kommer fra byen. Dens førende atletikklubber er Aarhus 1900 og Skovbakken.

Emil Schou Jørgensen var en af de få Frem spillere der var med til at tabe 0-3 sidst vi mødte Aarhus F i Aarhus – Arkivfoto Claus M. Hansen

Aarhus Fremad har også en tennisafdeling, men her skal det nu handle om fodbold. Den sport kom på programmet 50 år efter stiftelsen – altså i 1947.

Frem til begyndelsen af halvfemserne var det begrænset, hvad vi hørte om klubben i resten af landet.

I 1992 rykkede Aarhus Fremad for første gang nogensinde op i Jyllandsserien. Og derfra gik det stærkt. For fem år senere stod der Superliga på menuen.

Klubben klarede skærene i den første sæson, hvor den blev nummer ti. Men året efter rykkede Aarhus Fremad ud af den bedste række.

Det største navn fra den periode – og det største i det hele taget – må være Brian Priske, der senere bl.a. spillede for AaB, Vejle og den belgiske storklub, Club Brugge.

Senere igen blev han assisterende træner for Ståle Solbakken i FCK, og han stod i spidsen for det FCM-mandskab, som i 2020 vandt klubbens tredje DM, og som efterfølgende kom i Champions Leagues gruppespil, hvor engelske Liverpool, hollandske Ajax og italienske Atalanta dog var for stærke.

I dag er Brian Priske træner i den bedste belgiske række for Royal Antwerp.

Et andet stort navn på Aarhus Fremads Superliga-hold i slutningen af halvfemserne var angriberen Søren Hermansen (senere bl.a. Lyngby). På daværende tidspunkt var Tommy Bechmann – søn af den tidligere AGF’er Henrik Bechmann – ungdomsspiller i Aarhus Fremad. Han kom til Esbjerg som senior og fik en karriere i Bundesliga-klubberne Bochum og Freiburg.

Men tilbage i 1999 stod Aarhus Fremad altså i samme situation, som Skovbakken havde befundet sig i 20 år forinden. To år i den bedste række – og så retur.

Sebastian Sørensen blev fortjent kåret som bedste FREM spiller mod HIK forhåbentlig gentager han den gode præstation mod Aarhus F – Arkivfoto Preben Pathuel

Netop de to klubber slog derefter pjalterne i sammen i et forsøg på at skabe et slagkraftigt alternativ til AGF i Aarhus. Men samarbejdet holdt kun i et halvt år, og derefter fortsatte Aarhus Fremad alene med navnet FC Aarhus. Det stoppede dog i 2004. Siden da har klubben spillet under navnet Aarhus Fremad – og hele tiden i den næstbedste eller den tredjebedste række.

FREM stødte første gang på Aarhus Fremad i 1998 i en pokalkamp på Valby Stadion. På daværende tidspunkt var aarhusianerne i Superligaen, og de vandt kampen 2-0 på to mål af Nikolaj Rasmussen.

I alt har FREM mødt Aarhus Fremad 11 gange. Fire af kampene er endt med sejr til FREM, tre er endt uafgjort, mens de gul-sorte fra Riisvangen i den nordlige del af Aarhus har vundet fire gange.

Målscoren er 18-16 i Aarhus Fremads favør. Den væsentligste årsag til, at de har positiv målscore mod FREM er, at FREM i 2020 tangerede klubbens største nederlag nogensinde, da det blev 0-7 på Riisvangen.

Omstændighederne for opgøret var dog specielle.

For det første skulle kampen spilles i juli måned på grund af corona-pandemien, der havde skubbet sæsonen.

Det betød, at flere af FREMs normale førsteholdsspillere efter aftale med klubben var taget på ferie, som de havde bestilt længe i forvejen.

For det andet havde FREM intet at spille for. Aarhus Fremad spillede til gengæld for at rykke op i den næstbedste række.

Lucas Balck har tidligere scoret mod Aarhus F – Arkivfoto Claus M. Hansen

De skulle selv vinde, og samtidig skulle FC Helsingør tabe udekampen mod Jammerbugt. Det første lykkedes jo altså. Det andet var efter sigende meget tæt på, da bolden hoppede og dansede og strøg lige forbi nordsjællændernes mål i kampens afsluttende fase. Men de holdt 0-0 og rykkede op.

I den efterfølgende sæson – overgangssæsonen – kom FREM i 2. divisions vestkreds og mødte Aarhus Fremad to gange.

I sæsonens første kamp blev det 2-2 på Valby Stadion. Jacob Pind bragte FREM foran i første halvleg, og Lucas Balck fordoblede føringen i anden halvleg. Men i kampens sidste minutter scorede Mathias Laursen Christensen og Christian Nissen og tog dermed et point med hjem.

De to point, som FREM mistede på denne første spilledag, kunne holdet godt have brugt på sidste spilledag, hvor FREM for første og eneste gang i sæsonen røg ud af top-6 – og dermed i den nye 3. Division (fjerdebedste række).

Medvirkende til det facit var dog også returkampen i Aarhus, som altså til dato er sidste gang, de to klubber tørnede sammen.

Her bragte Lucas From og Søren Skals Andreasen hurtigt hjemmeholdet foran med 2-0. Armend Aslani reducerede på straffe, men lige efter pausen sørgede Søren Bugge Jepsen for slutresultatet 3-1.

I sidste sæson endte Aarhus Fremad på syvendepladsen i 2. Divisions grundspil. Det skete efter syv sejre, seks uafgjorte og ni nederlag.

Det betød en tur i nedrykningssspillet, hvor holdet dog var ret suveræne. Det blev til seks sejre, tre uafgjorte og kun et enkelt nederlag. På den måde holdt de fast i syvendepladsen.

FREMs oprykkere spillede uafgjort 1-1 i denne sæsons første kamp, som var hjemme mod HIK.

Frederik V. Kristensen bragte tidligt FREM foran på straffespark, men HIK udlignede små ti minutter før tid takket være et mål af Roni Arabaci.

Aarhus Fremad lagde stærkt fra land med en sejr på 4-0 ude over Thisted, der ellers sluttede som nummer tre i sidste års 2. Division.

Bulletinerne går på en ret lige kamp, indtil Aarhus Fremads Mathias Kubel i fri position kunne heade udeholdet foran.

Derefter brød det helt sammen for thyboerne, der var bagud 0-3 ved pausen, og som nemt kunne have tabt endnu større.

Der bliver forhåbentlig noget at juble over for FREM spillerne på lørdag – Arkivfoto Preben Pathuel

Der kan derfor godt vente FREM en svær opgave på Riisvangen, hvor dommer Jacob Stausgaard Kobberrød fløjter kampen i gang lørdag d. 13/8 kl. 14.00

FREM Support arrangerer bustur til kampen.

Man skal ringe på 60 71 81 52 og oplyse navn og medlemsnummer, hvis man vil med i bussen.

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde, vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden ka’ sætte
Vi vil kæmpe, vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd

 

 

 

Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk