Efter kampen mod Aarhus Fremad venter endnu en svær kamp for FREM, som søndag tager turen til Blue Water Arena, hvor Esbjerg tager imod.

Esbjerg vandt bronze så sent som i 2019, så det var noget af en bét, at klubben allerede året efter røg ud af Superligaen – og sidste sommer også røg ud af den næstbedste række.

En del mennesker havde regnet med, at Esbjerg ville knuse al modstand, og at opholdet i 2. Division kun ville blive et-årigt. Det sidste er stadig en mulighed. Det første har i hvert fald vist sig ikke at være tilfældet.

Vestjyderne har i dette forår spillet tre kampe. Først tabte holdet hjemme 0-2 til oprykningsrivalerne Aarhus Fremad, hvorefter det blev 3-1 hjemme mod FC Roskilde. Den sejr blev dog fulgt op med et nederlag på 0-1 ude mod HIK i sidste weekend.

I kampen i Gentofte kom esbjergenserne bagud i tolvte minut, efter at de havde tabt en duel foran eget felt. Det udnyttede HIK til at spille Adam Ahmad alene med Esbjerg-keeper Lukas Jonsson. Vinklen blev lidt spids, men Adam Ahmad var alligevel i stand til at sende bolden forbi Esbjerg-målmanden og ind over stregen.

Flere mål blev der ikke scoret, og dermed er Esbjerg dumpet ned på fjerdepladsen i rækken, som jo altså ikke giver nogen oprykning.

Frederik V. Kristensen sidder udenfor med karantæne mod Esbjerg – Arkivfoto Claus m. Hansen

Holdet skal dog nok komme i top-6, som betyder oprykningsspil. Men ifølge den lokale avis har selve spillet – selv i sejren mod Roskilde – været af så tvivlsom kvalitet, at der skal ganske andre fiskeboller på suppen, hvis Esbjerg skal blive et af de to øverste hold, når vi når hen i juni måned.

Den dårlige start på foråret kostede onsdag cheftræner Lars Vind jobbet. I stedet bliver der comeback til Lars ’Lungi’ Sørensen.

Han agerede også brandslukker i 2016/17-sæsonen, hvor han afløste englænderen Colin Todd, som på dette tidspunkt havde trænet flere danske klubber. Missionen lykkedes dog ikke dengang for Esbjerg. Det var første sæson med nedryknings-playoff, og Esbjerg røg ud af Superligaen efter samlet nederlag til AC Horsens.

Lars ’Lungi’ Sørensen har også været assistenttræner og ungdomstræner i Esbjerg, så han kender klubben rigtig godt. Desuden er han far til midtbanespilleren, Jacob ’Lungi’ Sørensen, der tidligere har spillet for Esbjerg, men som nu spiller for Norwich i den næstbedste engelske række.

Faderen får altså comeback søndag mod FREM, mens de tværstribede ikke skal bekymre sig om sønnen.

FREM får forhåbentlig gang i målscoringen måske finder Salieu Drammeh netmaskerne – Arkivfoto Claus M. Hansen

FREM var i sidste weekend lidt uheldige med at tabe kampen til Aarhus Fremad.

Det lignede længe en nullert – og dermed et kærkomment point til FREM mod rækkens tophold.

Men til sidst skete der dét, som er sket lidt for ofte i denne sæson.

Aarhus Fremad tog et frispark hurtigt og kombinerede sig igennem i højre side. Til sidst fik de lavet et indlæg, hvor lejesvenden fra Vejle, Lucas From, kom løbende og pandede bolden i mål til 0-1, som også blev kampens resultat.

Ud over at HIK vandt, lykkedes det også for Brabrand at vinde (1-0 over Skive), og herefter må vi nok konstatere, at det begynder at se lidt svært ud for FREM.

Der er syv point op til Brabrand og Thisted og yderligere to op til HIK og FC Roskilde.

Det er desuden værd at huske på, at der kun vil være otte kampe i nedrykningsslutspillet mod ti i oprykningsspillet – igen på grund af Jammerbugts konkurs.

FREM risikerer med andre ord på et tidspunkt ganske enkelt at løbe tør for kampe, hvis ikke det lykkes at få nogle sejre i grundspillets sidste kampe.

Men vi er FREM, og vi giver aldrig op. Og med en god slutspurt er det stadig muligt at nå op.

I første omgang gælder det Esbjerg, der ligesom FREM har en flot historie.

Klubben er stiftet i 1924, og den havde sin storhedstid i begyndelsen af tresserne, hvor det blev til fire mesterskaber på fem år – heraf de tre på stribe.

Esbjerg har også vundet mesterskabet i 1979, så i alt har de gæve vestjyder taget guld fem gange mod FREMs seks. Til gengæld har Esbjerg tre pokalsejre mod FREMs to. Den hidtil sidste sejr i DBU Pokalen var i 2013, hvor Esbjerg finalebesejrede Randers FC.

At det er to traditionsklubber, der står over for hinanden, afspejler sig også i statistikken.

Skal der point med hjem fra Jylland, skal der lukkes effektivt af i forsvaret – Arkivfoto Claus M. Hansen

FREM har mødt Esbjerg hele 86 gange tidligere. Det er blevet til 34 sejre til FREM, mens Esbjerg har vundet 31 gange. 21kampe er med andre ord endt uafgjort. Målscoren er 141-138 i FREMs favør.

Seneste dyst mod Esbjerg var i efteråret, hvor FREM vandt første halvleg 3-2. Men herefter skete det nok en gang, at det gik galt i anden halvleg, hvor Oli Olafsson udlignede, og hvor Elias Sørensen sørgede for slutcifrene 4-3 til Esbjerg.

FREM har med andre ord revanche til gode, når det går løs i Esbjerg på rækkens nok bedste stadion. Det er ganske enkelt et Superliga-stadion, Christoffer Balles udvalgte skal spille på. Og både tilskuerfaciliteter og græsplæne får jævnligt megen ros. Blue Water Arena lagde således bane til den danske pokalfinale i 2020, som Sønderjyske vandt over AaB med 2-0.

Måske kan de gode rammer inspirere FREM til en flot indsats. Og et tidligt mål til FREM kan måske også ryste Esbjerg, der altså stadig famler lidt her i foråret.

Kampen begynder søndag kl. 15.00, og BK Frem Support har fået en større bus, der betyder at man stadig kan nå at tilmelde sig på telefon 60 71 81 52- se evnt. mere her: Men man kan naturligvis stadig vælge at køre til Esbjerg i privatbil eller med DSB.

Blue Water Arena har adresse på Gammel Vardevej 62, hvis man skulle komme forbi på de kanter.

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde, vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden ka’ sætte
Vi vil kæmpe, vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd

 

 

 

Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk