FREM holder sig fortsat til i toppen af 2. Division, efter at det lørdag blev til et enkelt point takket være 1-1 hjemme mod Næstved.

Gustav O. Hansen bragte Henrik Gundersens tropper foran på et hovedstødsmål i første halvleg. Men Næstved fik udlignet i anden halvleg, da sydsjællænderne scorede efter et skud, der endte i mål via stolpen og ryggen på FREMs målmand, Viktor Anker.

Fremad Amager er gået i et lille udbrud i toppen af rækken. Men FREM ligger to pladser efter i det brede felt af forfølgere.

Nu gælder det FC Helsingør, der ligesom Næstved i sidste sæson røg ud af 1. division, der også går under navnet Nordic Bet Ligaen.

Mens Næstved i sidste sæsons 1. division hang på indtil næstsidste runde, så må vi om FC Helsingør nok sige, at den var gal fra start til mål.

Det blev til 16 point, og der var 18 point op til redning. På udebane blev det blot til beskedne fem point i 16 kampe takket være fem uafgjorte kampe.

Det var så den negative kulmination på en årrække, der har budt på en del op- og nedrykninger.

Men historien om fodbold i Helsingør begynder et lidt andet sted.

Tilbage i 1899 stiftede nogle sportsglade mænd Helsingør Idræts Forening.

Klubben er historisk set mest kendt for sin håndboldafdeling, der både kvinde- og på herresiden har fostret mange dygtige spillere i årenes løb. På herresiden udgør den nu en tredjedel af Nordsjælland Håndbold (de to andre tredjedele består af Hillerød og Helsinge).

Fodboldafdelingen i Helsingør IF optrådte en gang imellem i den bedste række i mellemkrigstiden og under Anden Verdenskrig – uden dog at kunne true FREM og co. fra København.

Siden blev det til mange år i den næstbedste og den tredjebedste række. Men i 2000 sluttede Helsingør IF sidst i 2. division og rykkede ned i Danmarksserien.

Der skulle gå ti år, førend Helsingør igen blev divisionsby – og da skete det under navnet Elite 3000.

Vittige hoveder mente, at klubben havde taget navn efter det årstal, hvor den satsede på at rykke op i Superligaen. Sandheden er, at 3000 er Helsingørs postnummer.

I 2012 skiftede klubben navn til FC Helsingør, og i 2017 lykkedes det så at rykke op i Superligaen.

Klubben lagde dog for med at sælge Rasmus Minor, Vito Hammershøy-Mistrati, Mads Aaquist og den (noget) senere FREM-spiller André Riel. Det var holdets fire bedste spillere, og det var derfor ingen overraskelse, at FC Helsingør – selvom de indimellem bed fornuftigt fra sig – sluttede sidst i Superligaen.

Herefter har livet været broget for helsingoranerne.

Nedrykning til 2. division i 2019 – men derefter fire år i 1. division, hvor klubben undervejs har været på amerikanske hænder. Og nu med dansk ejer – og altså tilbage til 2. Division.

Her har nordsjællænderne fået en blandet start på tilværelsen. Det er blevet til to sejre, en uafgjort kamp og tre nederlag.

På udebane er det kun lykkedes at få fuld gevinst i DBU Pokalen over AB Taarnby (3-1) og NB Bornholm (3-0).

I divisions-sammenhæng skal vi derfor tilbage til marts 2023 for at finde en udesejr til FC Helsingør. Dengang blev det 1-0 i Sundby mod Fremad Amager.

FC Helsingørs seneste resultat var et nederlag på hjemmebane mod Skive på 0-1. Skibonitternes Andreas Pisanti scorede kampens eneste mål, da han i første halvleg headede en hjørnesparksbold i kassen.

Det resultat betyder, at FC Helsingør lige nu er tredjesidst i rækken. Men sæsonen er jo endnu ung, og meget kan ske.

FREMs seneste møde med FC Helsingør var i efteråret 2019, og dengang endte kampen 1-1.

Det var FC Helsingørs første pointtab på hjemmebane i den sæson, og de var kun ti mand på banen i den sidste halve time efter rødt kort til Frederik Bay.

På dette tidspunkt førte nordsjællænderne 1-0 takket være et mål af Jeppe Kjær. Men ti minutter før tid fik FREM udlignet, da Frederik Sundstrup skød på mål, og Dominik Kis sparkede riposten ind.

Covid-19 sørgede for, at returkampen på Valby Stadion aldrig blev spillet.

Alt i alt er FREM og FC Helsingør stødt på hinanden syv gange. FREM har to sejre, FC Helsingør har tre, mens to kampe altså er endt uden vinder. Det samlede målregnskab siger 11-6 i nordsjællandsk favør.

Men i al fairness skal kampene mod Helsingør IF vel regnes med i det regnestykke (FREM mødte aldrig Elite 3000).

Og så ser det hele meget bedre ud, hvis man har tværstribede briller på.

Herefter er der 28 indbyrdes opgør, og ud af dem har FREM vundet 15. Det er blevet til fem nederlag, mens otte kampe altså er sluttet uafgjort.

Den samlede målscore lyder på 58-28 i FREMs favør. Stærkt medvirkende til den fine statistik er en kamp fra oprykningssæsonen 1981, hvor Kim Vilfort m.fl. virkelig var i forrygende spilhumør og vandt 7-0.

Statistikken kan blive endnu flottere, når Anders Skjødt Voergaard fløjter op til kamp. Og det gør han på SØNDAG kl. 14.00.

Tekst: Niels O. Hansen

Statistik: Steen Bjerre (fodboldstatistik.com)

Arkivfoto: Claus M. Hansen

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde, vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden ka’ sætte
Vi vil kæmpe, vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd”

Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk