FREM vandt i sidste runde 1-0 ude over SfB/Oure på et meget sent debutantmål af Jakob Klitsgaard.

Det var anden gang i træk – og tredje gang ud af de seneste fire kampe – at FREM undgik at lukke mål ind.

Det har givet nogle point, og nu er holdet kravlet over stregen.

Det gode er også, at FREM i de kommende kampe skal spille mod hold fra midt- og bundregionen. Så hvis det kan lykkes at få en del point her, begynder det at se meget bedre ud.

Et af de hold er Holbæk, som er lørdagens gæster på Valby Stadion.

Der var SUPERFREMMERE til stede i det sydfynske – Foto Claus M. Hansen

Holbæk Bold- og Idrætsforening er stiftet i 1900. De havde enkelte sæsoner i divisions systemet i mellemkrigstiden. Men det var først fra tresserne, at de for alvor markerede sig.

Storhedstiden var i halvfjerdserne, hvor Holbæk nåede op i 1. division (bedste række) og tabte to pokalfinaler.

I 1975 tabte Holbæk 0-1 til Vejle. Året efter blev det 1-2 mod Esbjerg i pokalturneringens slutkamp.

Men i 1975 var Holbæk også rigtig tæt på at nappe det danske mesterskab.

Nordvestsjællænderne havde det i egne hænder inden de sidste runder. Men i næstsidste kamp spillede de 0-0 mod Vanløse. Dermed overgik matchbolden til Køge, som i sidste runde hjemme skulle møde B 1909, der allerede var sikre på at rykke ned.

Køge vandt 5-0 og sikrede sig dermed sit andet danske mesterskab, mens Holbæk fik sølv. Næstved fik desuden bronze, så det var et flot fodboldår for Sjælland.

I spidsen for det daværende Holbæk-hold stod svenske Bosse Håkansson (tidligere B 1903). Desuden var der stærke spillere som målmanden Benno Larsen (bedstefar til den nuværende Silkeborg-målmand, Nicolai Larsen), forsvarsspilleren Niels Tune Hansen og midtbanegeneralen Jørgen Jørgensen.

Holbæk rykkede dog ud af 1. division i 1977, og året efter kiksede det med oprykning, selvom de var det mest scorende hold i 2. division i 1978 med 70 mål i 30 kampe. De 30 af målene blev sat ind af Søren Lindsted, der ikke ulogisk blev solgt til udlandet (hollandske Twente).

Søren Lindsted er dog nok mest kendt for at have spillet med i en birolle i filmen Escape To Victory (Fangelejrens helte) i 1981. Her spillede han en fodboldspillende fange ved navn Erik Borg.

Daniel Warmbach spillede en god kamp på midtbanen – Foto Claus M. Hansen

Ud over stjerneskuespillere som svenske Max von Sydow og amerikanske Sylvester Stallone markerede filmen sig ved at have et hav af fodboldstjerner på rollelisten – bl.a. tre tidligere verdensmestre i form af Pelé (Brasilien), Bobby Moore (England) og Osvaldo Ardiles (Argentina), der som den eneste af de tre stadig lever.

Naturligvis endte holdet af krigsfanger med at vinde over det nazistiske hold – og flygtede derefter.

Samtidig med at filmen fik dansk premiere, rykkede Holbæk ud af 2. division. Og senere endte klubben i Danmarksserien. Herfra rykkede klubben en gang imellem op i divisionen – kun for som regel at rykke ud igen efter et år eller to.

I 2008 valgte Holbæk B & I at slå sig sammen med andre fra det nordvestsjællandske område til FC Nordvest.

Under dette navn poppede Holbæk i 2009 igen op på fodboldlandkortet, da det lykkedes at spille sig helt frem til semifinalen i pokalturneringen.

Modstanderen var FCK, som vandt 4-0 i Holbæk og 2-1 i Parken. Senere vandt FCK finalen over AaB (1-0).

Under navnet FC Nordvest vandt Holbæk faktisk 2. Division Øst i 2011. Men turneringen skulle laves om året efter, så der var kun én oprykker. Det blev vinderen af 2. Division Vest, Blokhus (senere Jammerbugt FC), som slog Holbæk i oprykningsfinalen på reglen om flest udebanemål.

Den allerbedste spiller fra Holbæk igennem årene må nok siges at være Christian Poulsen, der i 1997 som 17-årig fik debut på Holbæks hold i 2. division (tredjebedste række).

Han fortsatte i FCK, som han vandt DM med i 2001. Siden blev det til ophold i tyske Schalke 04, spanske Sevilla, italienske Juventus, engelske Liverpool, franske Evian og hollandske Ajax.

Christian Poulsen er således den eneste danske spiller, der har spillet i alle de fem største fodboldligaer i Europa (Bundesligaen, La Liga, Serie A, Premier League og Ligue 1).

Det er der faktisk kun tre andre i hele verden, der har præsteret. Det er rumæneren Florin Raducioiu, Stevan Jovetic fra Montenegro samt hollænderen Justin Kluivert (søn af Patrick Kluivert).

Det blev også til 92 landskampe for Christian Poulsen med ottendedelsfinalen ved VM i 2002 mod England og kvartfinalen ved EM i 2004 mod Tjekkiet som højdepunkterne.

Ved alle midtbanespillerens klubskifter faldt der penge af til Holbæk, som droppede FC Nordvest-samarbejdet i 2014.

I 2019 lykkedes det under det gamle navn Holbæk B & I at rykke op fra Danmarksserien. Men de rykkede ned igen to år senere (overgangssæsonen).

I sidste sæson vandt Holbæk så Danmarksseriens oprykningsspil og rykkede atter op.

Drømme debut på førsteholdet – Foto Claus M. Hansen

Indtil videre har Holbæk haft det lidt svært i 3. Division. Men i sidste runde fik de dog deres første sejr, da det hjemme blev 3-0 over Holstebro.

I alt er det blevet til seks point indtil videre. Det er et point færre end FREM, og Holbæk ligger lige nu under stregen.

FREM stødte første gang på Holbæk i 1974, hvor klubben for første gang var rykket op i den bedste række.

Det endte med 0-0 på udebane, mens Holbæk vandt kampen i Valby 2-1 takket være mål af Per Rønnebæk og Peer Svenningsen. For FREM scorede Jørn Jeppesen.

Seneste gang, de to klubber tørnede sammen, var i april 2021 i Holbæk i en kamp uden tilskuere p.g.a. Covid-19.

FREM havde en off-day og måtte se sig slået 3-0 takket være mål af Jonas Bengtsson i første halvleg, Jeppe Illum på straffe i anden halvleg og Tarik Mourhrib.

Ellers har FREM normalt et rigtig godt tag på Holbæk.

De to klubber har mødt hinanden 24 gange. FREM har vundet 15 indbyrdes opgør, Holbæk har vundet seks gange, mens tre kampe altså er endt uden vinder. Den samlede målscore er 50-29 i FREMs favør.

Men i al fairness skal de fire kampe, som FREM har spillet mod FC Nordvest vel også regnes med.

Glade spillere – Foto Claus M. Hansen

Herefter siger statistikken, at FREM har vundet 17 kampe, fire opgør er endt uafgjort, mens Holbæk har vundet syv gange.

Den samlede målscore er så 56-35.

Den statistik ser vi gerne bliver udbygget, når dommer Midjan Hadzidulbic har fløjtet kampen af lørdag eftermiddag.

Han blæser første gang i fløjten kl. 14.00.

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde, vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden ka’ sætte
Vi vil kæmpe, vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd

 

 

 

Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk