FREM er FREMdeles ubesejrede i 2 Division efter lørdagens kamp i Dalum, der sluttede med de samme cifre, som den begyndte.

Lad det være sagt med det samme: Kampen i Dalum bliver ikke én, som klubbens spillere og fans ved festlige lejligheder vil sidde og mindes og holde skåltaler om.

Dertil var chancerne for få, målene en mangelvare og selve spillet for rodet og uden gennembrudsfarlighed.

De to mandskaber holdt i lange perioder hinanden i skak, og derfor endte kampen med nul mål og et point til hvert hold.

FREM-træner René Henriksen havde i forhold til sidste uges hjemmekamp mod Holstebro (3-1) ændret på en enkelt plads til kampen mod Dalum.

Rasmus Grønne Jensen var – iført ansigtsmaske – med fra start, mens Elias Gärtig var røget på bænken.

En maskeret Rasmus Grønne Jensen var med fra start denne gang (Foto: Preben Pathuel)

Da de to hold senest mødte hinanden – i foråret 2019 – vandt Dalum kampen 3-1, efter at det rødblusede hjemmehold var kommet foran med 2-0 efter ganske få minutters spil.

Set fra FREMs synspunkt skulle det meget nødigt gå på samme måde igen i denne lørdags kamp. Og det var der bestemt heller ikke udsigt til.

De to hold følte hinanden lidt på tænderne i begyndelsen af kampen – med FREM som det spildominerende mandskab.

Det resulterede i kampens første forsøg efter 12 minutters spil, hvor Tonni Adamsen fik lagt et godt pres på det fynske forsvar. Det endte også med, at FREM-spilleren fik erobret kuglen og lagt den skråt bagud til Armend Aslani. Venstrekantspilleren spillede den derpå tilbage til Tonni Adamsen, der fra en position lidt inde i straffesparksfeltet resolut trykkede af. Men hans forsøg var et stykke ved siden af værternes mål.

Fem minutter senere slog Tonni Adamsen et godt hjørnespark ind i panden på Paul Ngongo Iversen, hvis hovedstødsforsøg dog endte lidt over Dalums mål.

Allerede minuttet efter var der fare på færde ved hjemmeholdets mål igen.

Her lykkedes det for Tonni Adamsen at komme igennem i venstre side af straffesparksfeltet, men Dalums målmand, Mathias Würtz, gik godt ud af sit mål og fik blokeret skuddet. I stedet havnede bolden henne i højre side af straffesparksfeltet, hvor FREMs Alexander Holst Christiansen kom styrtende til.

Bolden var ved den lejlighed imidlertid lidt langt ude i feltet og lidt tæt på mållinjen, og da Alexander Holst Christiansen selv havde meget fart på, kunne han ikke få drejet sin afslutning i nærheden af målet.

FREM var ikke rigtigt i stand til at følge op på denne gode periode i kampen, og i stedet kom der et kvarter med roderi, der blev afsluttet med Dalums første – og eneste – mulighed i første halvleg.

Paul Ngongo Iversen og Tonni Adamsen sled sammen med resten af offensiven forgæves mod Dalum (Preben Pathuel)

Her lykkedes det for Frederik Humlegaard og Tais Holm Christiansen via et par et-to-kombinationer og en dribling at komme igennem i venstre side, hvorefter Frederik Humlegaard fik en mulighed et stykke inde i straffesparksfeltet. Retningen var dog ikke helt god, for bolden endte lidt til venstre for FREMs mål.

På dette tidspunkt manglede der godt ti minutter af første halvleg, og den efterfølgende periode spillede Dalum kun med ti mand, fordi Julius Fechtenburg var ude til en behandling, der varede næsten til dommer Allan Staals pausefløjt.

Det var i denne periode, at FREM fik kampens bedste mulighed.

Fire minutter før pausen lagde Tonni Adamsen en god bold frem til Paul Ngongo Iversen i venstre side af straffesparksfeltet. Han kunne have skudt selv, men han lagde den på tværs til Alexander Holst Christiansen, der skød på mål – kun for at se Mathias Würtz kaste sig og med en formidabel aktion få det yderste af fingerspidserne på bolden med det resultat, at FREM måtte nøjes med et hjørnespark.

Det kom der ikke noget ud af, og de to hold kunne gå til pause med stillingen 0-0.

FREM har dermed stadig ikke tabt en første halvleg i denne sæson – medregnet pokalkampen mod Brønshøj (1-2).

Dalum kom imidlertid bedre du til anden halvleg denne lørdag.

Her lagde fynboerne for med et pres, der resulterede i et hjørnespark i højre side, som FREM havde lidt svært ved at få afvist.

Det hele endte med, at Frederik Humlegaard i anden halvlegs andet minut fik lagt en god bold fra højre side ind til angriberen Mads Raben, der heldigvis for FREM måtte strække sig for at få afsluttet på den ellers temmelig store mulighed, og som derfor ikke fik noget godt træf på kuglen, der endte til venstre for målet.

Det var Dalums bedste mulighed i hele kampen, og det kan allerede her konstateres, at Tobias Brogaard Larsen i FREMs mål ikke måtte præstere en eneste redning i opgøret.

Tobias Brogaard holdt målet rent – uden at have en eneste reel redning i kampen (Foto: Preben Pathuel)

Små ti minutter efter den store Dalum-mulighed nåede Julius Fechtenburg som noget af det sidste i kampen for hans vedkommende at få fyret et missil af efter nogle gode træk i højre side. Men det var et lidt for løsgående missil, og hans afslutning endte til højre for FREMs mål.

Kort efter var det Tonni Adamsen, som i den anden ende forsøgte sig med en akrobatisk afslutning fra kanten af straffesparksfeltet, men heller ikke han ramte målet.

Midtvejs i halvlegen havde Dalum også et kraftfuldt hovedstødsforsøg ved den indskiftede Kasper Søby Mikkelsen. Denne gang var der for meget højde på til, at Tobias Brogaard Larsen skulle i aktion.

Med små 20 minutter tilbage at spille skete der så noget, der kunne have fået positiv indflydelse på kampen for FREMs vedkommende.

Paul Ngongo Iversen tog på en dribletur forbi tre mand i venstre side og kom ind i straffesparksfeltet, hvor han faldt til jorden.

Dommer Allan Staal dømte målspark til Dalum til stor frustration for FREM-bænken, der bestemt mente, at dommeren burde have peget på straffesparks-pletten.

Paul Ngongo Iversen selv var lige så frustreret, og han fik brokket sig til en advarsel.

I stedet fik begivenheden ikke nogen positiv indflydelse på resten af kampen – tværtimod. Det blev i stedet et meget rodet og meget fysisk slag, der endte med, at Allan Staal måtte fiske det gule kort op fra brystlommen adskillige gange.

Der var ikke for alvor udsigt til, at noget af holdene kunne bryde dødvandet, og på den baggrund steg et point op i Vorherres grå efterårshimmel, mens holdene på banen delte de to øvrige point imellem sig.

De medrejsende supportere fik ingen mål at juble over denne gang. Næste kamp er på Østerbro og kræver ingen bustur (Foto: Preben Pathuel)

Dermed må man konstatere, at FREM har fået en noget bedre start på 2. Division i denne sæson end de to foregående sæsoner, for de tværstribede har i denne sæsons første fem kampe vundet to og spillet de tre andre uafgjort. På samme tidspunkt i sidste sæson lå holdet i bunden med kun to point.

Resultatet betyder samtidig, at FREM umiddelbart holder tredjepladsen efter suveræne Jammerbugt – som har vundet alt indtil videre – samt B.93, der var foran 3-0 mod Brabrand, men som måtte slide hårdt for de tre point til sidst i sejren på 3-2.

FREM dumper dog med en vis sandsynlighed ned på fjerdepladsen efter søndagens kamp mellem Aarhus Fremad og Thisted.

Kun ved uafgjort er FREM foran Aarhus Fremad på bedre målscore, mens tredjepladsen er til deling med Thisted, hvis thyboerne vinder 1-0.

FREMs næste kamp bliver det klassiske københavnerslag mod B.93 på Østerbro Stadion, og det er lørdag kl. 13.00.

Matchfacts

Dalum – FREM 0-0

Mål: Ingen

Advarsler:

Dalum: Alexander G. Nikolajsen (47.), Rasmus Schmidt (75.), Frederik Humlegaard (84.), Fiton Durguti (87.)
FREM: Armend Aslani (26.), Paul Ngongo Iversen (71.), Mikkel Andersson (86.)

Holdopstillinger:

Dalum: Mathias Würtz – Nicolai Skøtt, Jakob Mikkelsen, Rasmus Schmidt, Jonathan Kjær – Julius Fechtenburg, Alexander G. Nikolajsen, August Nielsen, Frederik Humlegaard – Mads Raben, Tais Holm Christensen

FREM: Tobias Brogaard Larsen – Frederik Sundstrup, Rasmus Grønne Jensen, Emil Schou Jørgensen, Matthias Andersen – Alexander Holst Christiansen, Jacob Pind, Mikkel Andersson, Armend Aslani – Paul Ngongo Iversen, Tonni Adamsen

Udskiftninger:

Dalum: Fiton Durguti ind for Tais Holm Christensen (58.)

Dalum: Kasper Søby Mikkelsen ind for Julius Fechtenburg (58.)

FREM: Andreas Hansen ind for Alexander Holst Christiansen (72.)

FREM: Lucas Balck ind for Tonni Adamsen (79.)

Dalum: Martin Høgstad ind for Alexander G. Nikolajsen (83.)

For FREM blev Elias Gärtig, Emil Bjørn, Dominik Kis, Magnus Juul Davidsen og Rasmus Wedege (målmand) ikke benyttet

Dommer: Allan Staal