FREM burde have fået tre point i hjemmekampen mod Næsby, der imidlertid scorede på holdets eneste reelle målchance i hele kampen. Og på den baggrund sluttede opgøret 1-1.

Nogle gange er fodbold et lidt ondskabsfuldt spil.

Det ene hold kan sidde på hele kampen og skabe målchancer, hvor bolden ikke går i kassen. Det andet hold er slemt på hælene, men det ender alligevel med, at de vinder eller spiller uafgjort.

Sådan en kamp var FREMs kamp denne lørdag mod Næsby.

Inden kampen var der blomster til Andreas Lundberg, som har passeret 150 kampe for FREM (Foto: Preben Pathuel)

For første gang i 2021 var der tilskuere til kampen i 2. Division, efter at Folketinget har åbnet døren på klem efter den lange periode uden publikum på grund af Covid-19.

Der er stadig begrænset adgang, og alle skal sidde ned. Men der var tydelig og hørlig opbakning til hjemmeholdet, der ikke var iført deres normale tværstribede trøjer.

Årsagen var, at Næsby kom i røde udebanetrøjer, og derfor måtte FREM give sig og spille i de hvide trøjer, som klubben normalt kun bruger på udebane.

De omkring 700 tilskuere kunne nyde forårssolen, men varmt var det ikke just.

Det meste af ugen har stået på strid blæst fra nordvest, og lørdagen var ingen undtagelse. Det blæste faktisk så meget, at det havde en vis indflydelse på spillet på banen. Navnlig var det et problem på målmændenes udspark og målspark fra enden ned mod kunststofbanen. Her havde bolden en tendens til at blive hængende i luften.

FREMs træner, René Henriksen, havde foretaget en enkelt ændring i forhold til sidste uges udekamp mod Holbæk (0-3).

Andreas Lundberg var denne gang med fra start, og han overtog pladsen på midtbanen fra Frederik Sundstrup. ‘Sunder’ spillede så venstre back i stedet for Matthias Andersen, der ikke var med i truppen til kampen mod Næsby.

Den omvendte kamp havde FREM vundet 4-1, og her havde Næsby reelt mistet muligheden for at få point allerede efter første halvleg.

Den situation ville fynboerne helt tydeligt gerne undgå i lørdagens kamp, og holdet stillede da også op i en defensiv 4-1-4-1 formation.

Det havde en vis effekt, for kampen begyndte ret lige.

Trænerteamet havde den alvorlige mine på det meste af kampen (Foto: Preben Pathuel)

André Riel brød først igennem i FREMs venstre side og lagde bolden på tværs til Lucas Balck, der havde muligheden for selv at skyde. I stedet for lagde han bolden frem mod Paul Ngongo Iversen, men fremlægningen var lidt for lang til, at FREM-topscoreren kunne nå bolden.

I den modsatte ende forsøgte Kasper Høst sig fra distancen efter oplæg fra Marcus de Claville Bertelsen. Forsøget fra Kasper Høst var behjertet og kvalificeret – men også lidt over FREMs mål.

FREM overtog stille og roligt dirigentstokken, og efter godt et kvarter kunne det meget vel have givet bonus, da Frederik Sundstrup skød på mål fra 25 meters afstand. Han ramte overliggeren, og efter lidt frem og tilbage fik Næsby-forsvaret blokeret det efterfølgende skud fra Lucas Balck.

Allerede minuttet efter brød samme Lucas Balck igennem i venstre side. Derfra sendte han bolden igennem straffesparksfeltet, og den endte helt ovre ved Andreas Smed i højre side af målfeltet. Men den lå trods alt så langt fremme, at han kun kunne få tåen på og sende den ud til målspark.

Efter 20 minutters spil var der så rent skydetelt i Næsbys straffesparksfelt.

FREM havde fået kæmpet sig til et hjørnespark i højre side, og det endte med en tredobbelt chance. Men i alle tilfældene reddede Næsbys målmand, Rasmus Lund, med fodparader.

Specielt ved den anden chance så det ellers ud til, at FREM ville komme foran. Her løb Frederik Sundstrup frem til riposten i venstre side af straffesparksfeltet, og med et hårdt skud sendte han bolden hen mod højre stolpe. Men på mirakuløs vis lykkedes det Rasmus Lund at få vendt rundt og sat foden på, inden bolden ellers ganske givet ville være trillet over mållinjen.

På dette tidspunkt i kampen virkede det kun om et spørgsmål om tid, førend FREM ville komme foran. Men så skete der noget uventet, der brød opgørets rytme.

Først måtte Næsbys Kasper Dreyer Andersen gå ud og give plads til Jonathan Harboe. Og få minutter senere var det FREMs Emil Bjørn, der blev skadet. I stedet kom Christian Bramsborg på banen.

Christian Bramsborg måtte tidligt på banen for at afløse Emil Bjørn (Foto: Preben Pathuel)

Det tog lidt tid, førend FREM kunne genvinde momentum efter spilafbrydelserne og de to udskiftninger. Men det lykkedes alligevel også i første halvlegs sidste tredjedel at skabe noget, der kunne have sikret en føring ved pausen.

Her var det navnlig André Riel, der skabte uro i fynboernes forsvar.

Den tidligere Helsingør-, AGF- og Lyngby-spiller var kampen igennem en trussel for Næsby, når han satte fart – for det meste på venstrekanten.

Den bedste mulighed fik André Riel syv minutter før pausen, hvor han i fuldt løb modtog en god stikning i dybden. Men da var han måske lige længe nok om at få afsluttet. I hvert fald lykkedes det for Næsby-forsvaret at få blokeret hans skud.

Mod slutningen af første halvleg var det igen tæt på, at FREM kunne have brudt dødvandet.

Her var det Andreas Smed, der slog et godt indlæg fra højre side ind mod Paul Ngongo Iversen. Angriberen fik ikke noget godt træf på kuglen, men i stedet havde Næsby nær lavet selvmål, inden Rasmus Lund fik grebet ind og sikret sig kontrol over kuglen.

André Riel gjorde det svært for Næsbys defensiv i mange situationer (Foto: Preben Pathuel)

Derfor var pausestillingen 0-0, men den stilling forsøgte især FREM at ændre på i anden halvlegs start.

Her var det især Paul Ngongo Iversen, der udfordrede den fynske defensiv.

Først skød han på mål fra venstre side af straffesparksfeltet, selvom han var omgivet af flere modstandere. Afslutningen var høj, men Rasmus Lund hoppede – og greb bolden.

Efter ti minutters spil af anden halvleg ville han og FREM gerne have straffespark, da topscoreren røg omkuld i straffesparksfeltet, men det ville dommer Milad Rajabi ikke høre tale om.

Samme Milad Rajabi fløjtede til gengæld for offside få minutter senere, da FREM ellers fik bolden i nettet, efter at Paul Ngongo Iversen havde spillet André Riel fri til scoring. Det var der nu ikke voldsomme protester over.

Efterfølgende sendte André Riel en frisparksbold fra venstre side ind i Næsbys straffesparksfelt, hvor den strøg forbi venner og fjender – og højre stolpe på den udvendige side. Og Andreas Lundberg headede kun få centimeter over overliggeren efter et hjørnespark fra højre side få minutter senere.

Kunne det blive ved at gå godt for Næsby? Svaret skulle vise sig at være nej.

Midtvejs i anden halvleg fik FREM igen hjørnespark i højre side, hvor bolden dumpede ned midt i straffesparksfeltet. I første omgang fik Rasmus Lund afværget, men riposten endte ved Paul Ngongo Iversen, som kunne trampe bolden forbi den fynske målmand og ind i målet til en yderst fortjent føring til FREM.

Paul Ngongo Iversen kom igen på måltavlen (Foto: Preben Pathuel)

Nu skulle Næsby frem på banen, og det kom de rødklædte gæster da også. De kreerede i første omgang to hjørnespark, men dem kunne FREMs forsvar uden nævneværdige problemer afvise.

Lidt efter lidt genoptog FREM presset, og Paul Ngongo Iversen kunne ti minutter før tid meget vel være blevet dobbelt målscorer, hvis ikke Rasmus Lund igen havde præsteret en god redning, Her parerede han et skud fra den pressede FREM-angriber ud til venstre side, hvorefter Næsby-forsvaret fik kuglen væk.

Andreas Lundberg forsøgte sig også med et lidt optimistisk skud fra distancen, inden Næsby satte den sidste offensiv ind.

Den indskiftede Andreas Hother fik skudt på mål tre minutter før tid efter et langt indkast i udeholdets venstre side – med det resultat, at FREM-forsvaret fik blokeret hans forsøg. Men da uret så rundede de 90 minutter, skete det, som set med FREM-øjne ikke måtte ske.

Glæde blev vekslet til skuffelse i overtiden (Foto: Preben Pathuel)

Næsby fik frispark midt på FREMs banehalvdel. Bolden kom i højre side af straffesparksfeltet, og den fik FREM ikke sendt ud af farezonen. I stedet kunne Alexander Molberg fra kort afstand sparke bolden forbi Andreas Larsen, der ellers i næsten hele kampen havde været arbejdsløs.

Der kan man tale om at få en kold spand vand i hovedet. Men i tillægstiden jagtede FREM et nyt mål, og det var faktisk ikke så langt fra!

Efter 93 minutters spil blokerede Næsby-forsvaret et skudforsøg fra Paul Ngongo Iversen, og riposten endte i venstre side af straffesparksfeltet hos Emil Schou Jørgensen, der var søgt med frem. Han sparkede resolut bolden forbi Rasmus Lund – men også over Næsbys mål.

Kampen sluttede som allerede nævnt 1-1, og det var første gang, en af FREMs kampe sluttede med disse cifre siden hjemmekampen mod Thisted i oktober.

De to tabte point i lørdagens kamp kan vise sig at blive dyre, når regnebrættet skal gøres op om seks runder.

Jammerbugt vandt allerede fredag 1-0 over VSK Aarhus og er nu ti point foran FREM på puljens førsteplads, der betyder oprykning. Men den placering giver det nok ikke længere giver mening at tale om.

FREM ligger på tredjepladsen med 34 point, men holdet kan dumpe ned på fjerdepladsen søndag, hvis Thisted søndag vinder i Holstebro.

Der er tre point ned til Aarhus Fremad, Middelfart og VSK Aarhus, der lige nu ligger på den syvendeplads, der betyder fjerdebedste række til næste sæson.

Det gode for FREM er, at der nu venter flere kampe mod nogle af de nærmeste konkurrenter, og dermed kan man altså selv sørge for at holde dem på afstand.

Næste udfordring hedder Thisted på udebane søndag 2. maj kl. 13.00.

Mikkel Andersson fik blomster og vin og et stort ‘God bedring!’ fra direktør Claus Mohrhagen inden kampen (Foto: Preben Pathuel)

Matchfacts

FREM-Næsby 1-1 (0-0)

Mål:

1-0 Paul Ngongo Iversen (67.)
1-1 Alexander Molberg (90.)

Advarsler:

Ingen

Holdopstillinger:

FREM: Andreas Larsen – Emil Bjørn, Rasmus Grønne Jensen, Emil Schou Jørgensen, Frederik Sundstrup – Andreas Smed, Andreas Lundberg, Jacob Pind, Lucas Balck – Paul Ngongo Iversen, André Riel

Næsby:  Rasmus Lund – Rasmus Praus Espersen, Kasper Dreyer Andersen, Christoffer Hermansen, Rasmus Knudsen – Alexander Molberg – Marcus de Claville Bertelsen, Markus Stangerup, Kristian Petersen, Kasper Høst – Mads Augustinus Hansen

Udskiftninger:

Næsby: Jonathan Harboe ind for Kasper Dreyer Andersen (26.)

FREM: Christian Bramsborg ind for Emil Bjørn (29.)

Næsby: Martin Lund Pedersen ind for Marcus de Claville Bertelsen (70.)

Næsby: Andreas Hother ind for Mads Augustinus Hansen (70.)

FREM: Andreas Agermose Hansen ind for Lucas Balck (80.)

Næsby: Anton Mannerup Madsen ind for Markus Stangerup (80.)

FREM: Armend Aslani ind for Andreas Smed (88.)

For FREM blev Elias Gärtig, Magnus Juul Davidsen, Daniel Anusic og Rasmus Wedege (målmand) ikke benyttet

Dommer: Milad Rajabi

Tilskuere: 577

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde, vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden ka’ sætte
Vi vil kæmpe, vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd

 

 

 

Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk