Sunshine Reggae: Hattrick af ’Elly’ sendte FREM sikkert videre i Sydbank Pokalen

Frem -havde rigtig mange indlæg og var tæt på scoring flere gange (Foto: BK Frem)

FREM er klar til anden runde i Sydbank Pokalen efter en ganske sikker sejr på 3-0 ude over FC Sunshine. Daniel ’Elly’ Pedersen scorede alle tre mål i anden halvleg.

’Elly’ har virkelig taget hul på den nye sæson i stort målhumør. Lørdag scorede han begge FREMs mål i premierekampen i 2. Division mod FA 2000 (2-2). Og tirsdag var det også ’Elly’, der havde sidste fod på alle holdets mål i pokalsejren mod FC Sunshine.

På denne måde tilføjede FREM modstanderne deres første nederlag nogensinde. FC Sunshine blev stiftet sidste år, og da holdet har adskillige etablerede spillere i truppen, gik de igennem den første sæson i Serie 5 med maksimumpoint.

Klubben skriver på sin hjemmeside, at den er inspireret af Sydeuropa – nærmere bestemt Palermo, hvor klubbens lyserøde spilletrøje stammer fra.

Tirsdagens pokalkamp blev også afviklet i en festlig atmosfære med blandt andet en truck-vogn med transportable højttalere, et stort oppusteligt flamingo-badedyr og juhu-piger med røde pon-pon’er.

FREM-træner Allan Ravn havde på forhånd sagt, at klubben ville tage Sydbank Pokalen seriøst, og derfor kom holdet også i en ganske stærk opstilling.

Der var fire ændringer i forhold til kampen mod FA 2000. Kristoffer Dirksen, Victor Christiansson, Mikkel Andersson og Jacob Pind var gledet ud af startopstillingen til fordel for Andreas Lundberg, Daniel Holm, Tonni Adamsen og Daniel Anusic.

Samtidig havde Allan Ravn ændret formationen fra 3-5-2 til 4-4-2.

FC Sunshine havde i kvalifikationen til Sydbank Pokalens hovedturnering blandt andet slået AB Tårnby fra Danmarksserien ud. Og i begyndelsen af kampen på Kløvermarken på Amager var det let at se, at der var tale om et ganske kompetent mandskab, der må være storfavoritter til at rykke op i Serie 3 i denne sæson.

Nok var FREM spil-dominerende i første halvleg, men i første omgang lykkedes det ikke at skabe de helt store chancer.

FC Sunshine havde efter et kvarters spil et nærgående forsøg, der strøg lige forbi venstre stolpe, og som fik klubbens tilhængere til kortvarigt at fyre op for højttalerne.

Men efterhånden satte FREM sig mere og mere på opgøret, og i resten af første halvleg måtte hjemmeholdet nøjes med et par optimistiske langskudsforsøg, der ikke voldte kvaler for Marco Brylov i FREMs mål.

Der var langt til omklædningsrummet, så pausen blev holdt på banen (Foto: BK Frem)

’Elly’ havde FREMs første virkelig store mulighed, da han headede bolden tæt forbi mål efter et hjørnespark. Og kort efter havde hjemmeholdet nær lavet selvmål, da en bold blev rettet af og gik bag om holdets målmand, Murad Yasin, der højst usædvanligt for en keeper spillede med nummer 6 på ryggen.

Sidst i første halvleg var Tonni Adamsen flere gange på spil takket være et par solo-aktioner og til sidst et frisparksforsøg, der endte i sidenettet. Ved den lejlighed måtte Sunshine-målmanden have behandling efter at være løbet ind i stolpen.

Men 0-0 holdt til den i øvrigt meget korte pause, hvorefter FREMs dominans blev endnu mere udtalt.

Frederik Sundstrup fik allerede efter et par minutters spil kampens indtil da største chance, da han var søgt med frem og ramte ydersiden af højre stolpe.

Et frisparksforsøg fra Tonni Adamsen var også tæt på at give bonus, og efter 20 minutters spil kom det velfortjente føringsmål.

Det lykkedes for FREM at bremse et FC Sunshine-angreb, mens værterne var på vej frem ad banen, og en høj bold endte ude ved Kenneth Thinter, der løb i bund med den. Venstrekantspilleren lagde kuglen skråt bagud i feltet til Daniel ’Elly’ Pedersen, der tog et enkelt træk, inden han med et hårdt skud udplacerede Murad Yasin.

Målet tvang hjemmeholdet lidt længere frem på banen, og det udnyttede FREM fire minutter senere, da de fik spillet FC Sunshine tynde, og en helt fri Christian Bramsborg i højre side af straffesparksfeltet kunne lægge bolden ind til en lige så fri ’Elly’, der let scorede sit og FREMs andet mål.

Kort efter kreerede Mark Sundstrup en stor chance til sig selv, da han kom alene med Murad Yasin, som imidlertid reddede FREM-angriberens forsøg.

I stedet fik FC Sunshine deres to bedste chancer i opgøret. Specielt den første var meget stor, da det lykkedes at komme alene med Marco Brylov og passere ham. Her blev FREM reddet af, at en tilbageløbende Kenneth Thinter fik ekspederet bolden væk på selve mållinjen.

FREM genvandt derefter kontrollen over kampen, og det gav sig blandt andet gav udslag i, at Mark Sundstrup havde et forsøg, der ramte overliggeren. Og fem minutter før tid faldt den definitive afgørelse.

Kenneth Thinter blev fældet i straffesparksfeltet, og dommer Niels Haubo pegede helt korrekt på pletten.

Det var en sag for Daniel ’Elly’ Pedersen, som scorede til 3-0 ved at knalde bolden stenhårdt op ii toppen af målet uden chance for Murad Yasin.

Elly scorede sikker på straffe. (Foto: BK Frem)

Efter ellers at have tøvet i hele kampen var solen også kommet frem, da FREM nu marcherede mod sejren, og det blev FC Sunshine, der fik lov til at afslutte opgøret. Det gjorde de ved på et frispark at sende bolden op i den blå sommeraftenhimmel, hvorefter Niels Haubo til jubel for FREM-fansene fløjtede opgøret af.

FC Sunshine-fansene var trods den spritnye oplevelse med et nederlag nu også i godt humør. De kvitterede med klubbens slagsang, der består af holdets navn sunget på den gamle Village People-melodi Y.M.C.A.

For FREM-fansene havde Laid Backs Sunshine Reggae nok været mere passende som akkompagnement ud af banen.

Sunshine, sunshine reggae, let the good vibes get a lot stronger!

Advarsler:

FC Sunshine: Nicki Vejlebo Nielsen (48.)
FREM: Andreas Lundberg (83.), Tonni Adamsen (90.), Daniel Holm (90.)

Holdopstillinger:

FC Sunshine: Murad Yasin – Magnus Algreen Suhr, Nicki Vejlebo Nielsen, Nicolai Borregaard, Philip Clausen Charnouby,  – Mikkel Ketelsen, Silas Storgaard, Frederik Frankman, Marco Carloni – Oliver Eriksen, Oscar Merling Hansen

FREM: Marco Brylov – Christian Bramsborg, Frederik Sundstrup, Andreas Lundberg, Rasmus Møller – Daniel Anusic, Daniel Holm, Kenneth Thinter, Tonni Adamsen – Mark Sundstrup, Daniel ’Elly’ Pedersen

Udskiftninger:

FC Sunshine: Olivier Gude Rasmussen ind for Philip Clausen Charnouby (48.)

FREM: Jacob Pind ind for Daniel Anusic (58.)

FC Sunshine: Christian Cordius ind for Magnus Algreen Suhr (66.)

FREM: Jonas Nørremark ind for Frederik Sundstrup (69.)

FC Sunshine: Rune Lizard-Petersen ind for Silas Storgaard (71.)

FREM: Sebastian Kroner ind for Christian Bramsborg (85.)

For FREM blev Victor Christiansson, Mikkel Andersson og Rasmus Wedege (målmand) ikke benyttet.

Dommer: Niels Haubo

Tilskuere: 480 (anslået)