1-0 blev til 1-2: Fire dårlige minutter sendte FREM ud af Sydbank Pokalen

Hanid Khalidan’s flotte frisparksmål var ikke nok til en FREM sejr. (Arkivfoto: Claus M. Hansen)

FREM var foran, men holdet er alligevel ude af pokalturneringen efter et nederlag på 1-2 mod Avarta, der scorede deres mål i løbet af fire minutter af anden halvleg – begge på oplæg fra en tidligere FREM-spiller.

Andreas Horsebøg var hård ved sine tidligere holdkammerater, da han med to indlæg midtvejs i anden halvleg stod fadder til de Avarta-mål, som sendte FREM ud af Sydbank Pokalen, efter at Hamid Khalidan havde bragt de tværstribede foran i første halvleg.

Det var anden gang på fire dage, de to hold mødtes i Espelunden i Rødovre. Og FREM-træner Allan Ravn havde til pokalslaget lavet en del ændringer i forhold til det hold, som søndag havde spillet 0-0 i 2. Division mod samme modstander.

På denne første rigtige efterårsdag havde han valgt at give debut til Jesper Næsby i FREMs mål i stedet for Rasmus Wedege. Og der var også blevet plads til Christian Bramsborg, Daniel Holm, Sebastian Kroner, Mark Sundstrup og Hamid Khalidan. Ud var gledet Frederik Sundstrup, Kenneth Thinter, Victor Christiansson, Daniel Anusic og Tonni Adamsen.

Da Daniel ’Elly’ Pedersen ikke er taget til nåde endnu, og da Rasmus Møller er skadet, er det nok rimeligt at sige, at der var en del reserver i opstillingen.

FREM stillede ligesom i søndagens kamp op i en 4-4-2 formation, mens Avarta havde valgt at stille op efter 3-5-2 systemet.

Overvægten på midtbanen kom Avarta til gode i første halvleg, som var småkedelig at kigge på, men som man må sige, at hjemmeholdet dominerede.

Af de fire-fem forsøg, som Avarta havde i de første 25 minutter, kom det farligste efter 20 minutters spil.

Thiago Pinto Borges tog sig af samtlige holdets dødbolde, og i dette tilfælde tog brasilianeren med fortid i bl.a. Esbjerg og FC Vestsjælland sig af et frispark i højre side. Han slog et indlæg, hvor bolden endte hos forsvarsspilleren Emil Bodholdt-Larsen, der headede på mål fra kanten af målfeltet, men selvom bolden studsede, lykkedes det for Jesper Næsby at parere forsøget.

Denne gang vogtede Jesper Næsby målet for FREM, og han havde da også et par fine redninger. (Arkivfoto: Claus M. Hansen)

FREM var sjældne gæster på værternes banehalvdel i hele første halvleg. Men efter en lille halv time lykkedes det for Hamid Khalidan at trække ind fra venstrekanten og sætte fart midt på banen.

Avarta fik ham standset ved at lave frispark fem-ti meter fra straffesparskfeltet, og det skulle vise sig at blive en god mulighed for FREM.

Hamid Khalidan – som var i startopstillingen for første gang i denne sæson – tog sig selv af frisparket, og det gjorde han ved på fornem vis at sende bolden forbi muren og ind i målet tæt ved højre stolpe. Avartas målmand, Morten Bank, havde hænderne på bolden, men han kunne ikke forhindre, at FREM kom foran.

Resten af første halvleg var præget af, at begge hold sled med at skabe flow i spillet. Avarta virkede stadig toneangivende, men FREM havde ret beset den bedste mulighed i denne fase af kampen, da holdet slog kontra, efter at Thiago Pinto Borges havde mistet bolden midt på banen.

Den situation endte med en afslutning fra FREMs Frederik Christensen, men der var ikke fart nok i bolden til, at den kunne true Morten Bank.

Men FREM kunne altså gå til pause med en føring, der efter spil og chancer ikke var helt fortjent. Men holdet har jo været i den modsatte situation et par gange i denne sæson.

Avarta begyndte også anden halvleg med et lille overtag, og de grønblusede kom efter fire minutter frem til en farlig afslutning, da August Frandsen skød på mål efter et hjørnespark i holdets venstre side, som Thiago Pinto Borges nok en gang havde taget sig af. Jesper Næsby endte med at parere August Frandsens flade skudforsøg til nyt hjørnespark, som Avarta ikke fik så meget ud af.

Herefter lykkedes det igen for FREM at slå Avartas opspil i stykker, og derved kom FREM også selv bedre med i spillet. Det lykkedes også både Frederik Christensen og Mark Sundstrup at komme til afslutninger, som Morten Bank dog havde styr på.

Andreas Lundberg bliver bedre og bedre for hver kamp, efter den lange skadespause. (Arkivfoto: Claus M. Hansen)

Begge hold foretog et par udskiftninger efter en times spil, og derefter slog Avarta til.

Midtvejs i halvlegen sendte Andreas Horsebøg fra sin venstre kant bolden ind mod målfeltet, hvor Magnus Kock Nielsen drejede den ind ved bageste stolpe til udligning.

Tre minutter senere var samme Andreas Horsebøg på spil i venstre side.

Denne gang slog han sit indlæg over til fjerneste stolpe, hvor den lynhurtige Oliver Carrara som en hest til et galopderby kom susende til og fra få meters afstand nærmest løb bolden ind i det korte hjørne.

Herefter var det FREM, der var tvunget til at satse, og Allan Ravn valgte også at sætte Tonni Adamsen på banen i et forsøg på at fremtvinge en udligning.

FREM var også spildominerende i kampens sidste 15 minutter, men det tætteste, holdet kom på en scoring, var et hovedstød fra Kristoffer Dirksen. Midterforsvareren var gået med frem ved et hjørnespark, og hans hovedstødsafslutning tvang Morten Bank ud i en redning, hvor han vippede bolden over overliggeren til nyt hjørnespark, som der ikke kom noget ud af.

I pokalturneringen er det som bekendt ligegyldigt, om man taber med et mål eller flere, så FREM satsede hårdt på udligning. Og det havde et par gange nær kostet i den anden ende.

Først forsøgte holdet sig med en frisparkskombination, der gik helt galt. I stedet for en målchance til FREM fik Avarta erobret kuglen, og Mehmet Coskun sende Oliver Carrara afsted. Avarta-angriberen endte også med at komme alene med Jesper Næsby, der imidlertid reddede på flotteste vis med en fodparade.

Omkring lørdag 15:45 skal der igen vare noget at grine af. (Arkivfoto: Claus M. Hansen)

Samme Oliver Carrara var også ved at blive farlig i slutfasen, men her lykkedes det for Kristoffer Dirksen og Jonas Nørremark at få standset ham, inden situationen udviklede sig.

Disse kontraangreb til hjemmeholdet kostede dog tid og kræfter, og på denne måde løb tiden fra FREM. Holdet må i de kommende måneder koncentrere sig om at få flere point på kontoen i 2. Division.

Første chance kommer lørdag kl. 14.00, hvor Brønshøj er gæster på Valby Stadion.

Avarta: Niels Victor Guldbrandsen (75.)
FREM: Daniel Holm (29.), Andreas Lundberg (88.)

Holdopstillinger:

Avarta: Morten Bank – Emil Bodholdt-Larsen, Christian Klausen, Niels Victor Guldbrandsen – Andreas Horsebøg, Magnus Kock Nielsen, August Frandsen, Thiago Pinto Borges, Mehmet Coskun – Jonas Hemmingshøj, Steffen Andersen

FREM: Jesper Næsby – Christian Bramsborg, Jonas Nørremark, Kristoffer Dirksen, Sebastian Kroner – Daniel Holm, Jacob Pind, Andreas Lundberg, Hamid Khalidan – Frederik Christensen, Mark Sundstrup

Udskiftninger:

FREM: Daniel Anusic ind for Christian Bramsborg (61.)

Avarta: Oliver Carrara ind for Steffen Andersen (61.)

Avarta: Emil Thomsen ind for Thiago Pinto Borges (61.)

FREM: Dominik Kis ind for Mark Sundtsrup (65.)

FREM: Tonni Adansen ind for Sebastian Kroner (79.)

Avarta: Mathias Cordua ind for Andreas Horsebøg (83.)

For FREM blev Magnus Juul Davidsen, Armend Aslani og Rasmus Wedege (målmand) ikke benyttet.

Dommer: Niels Haubo