’Et tophold har også ofte heldet’.

Sådan lyder et af fodboldens mange folkelige mundheld.

I lørdagens FREM-sejr på 2-0 i Vanløse Idrætspark må man sige, at det var korrekt.

Vanløse forblev kampen igennem ganske vist mål-løse. Men chanceløse var Vanløse bestemt ikke. Til gengæld var FREM mere effektive og befæstede andenpladsen i 3. division efter grundspillet.

Den andenplads stod det allerede inden lørdagens kamp klart, at FREM ville ende på, for holdet var otte point efter førende FC Roskilde og fire point foran VSK Aarhus.

Få minutter spillet, og topscorer Isak Tånnander måtte udskiftes med en skade – Foto Claus M. Hansen

Til gengæld var Vanløse i knibe på rækkens ottendeplads.

De skulle som minimum bruge en sejr over FREM for at rykke op på den sjetteplads, der ville give dem adgang til oprykningsspillet. Men de var samtidig afhængige af pointtab hos to ud af de tre konkurrenter, Lyseng, Dalum og Young Boys.

FREM-træner René Henriksen havde til lørdagens kamp foretaget en enkelt ændring i forhold til det hold, der i sidste uge vandt med 5-0 hjemme over Herlev.

Isak Tånnander havde scoret de to sidste mål i den kamp, og derfor var der ingen overraskelse, at FREM-topscoreren fik lov at begynde kampen i Vanløse på banen.

Det kostede Lucas Lodberg en plads på bænken, men der blev han ikke siddende ret længe. Og Isak Tånnander var heller ikke på banen særligt længe.

Allerede efter fem minutter måtte Isak Tånnander lade sig udskifte på grund af en skade. Og så overtog Lucas Lodberg pladsen.

Han kom ind på et FREM-mandskab, der fra start var presset i defensiven af Vanløse.

Allerede minuttet efter FREMs tvungne udskiftning fik Vanløse den første store chance, da Vanløses offensive midtbanespiller, Rasmus Lytsen, modtog bolden i venstre side af straffesparksfeltet og med et fladt skud sendte bolden få centimeter ved siden af venstre stolpe.

Lucas Lodberg kom på banen – Foto Claus M. Hansen

Fire minutter senere var det angriberen Simon Pedersen, der modtog en skøn bold i dybden i straffesparksfeltets venstre side. Han kom alene med FREMs målmand, Sebastian Sørensen, der imidlertid gik godt ud af sit mål og fik reddet til hjørnespark i den situation.

Efter et kvarters spil var det i den modsatte side, at den var gal – set med FREM-øjne.

Her tørrede Simon Pedersen to mand og kom alene igennem. Igen måtte Sebastian Sørensen ud af sit mål, og han gjorde vinklen så spids, at Vanløse-angriberen sendte bolden i sidenettet.

FREM var stadig ikke rigtigt i stand til at skabe hverken gennembrud eller chancer, og ti minutter senere fik Vanløse en meget stor chance for at komme foran.

Igen var Simon Pedersen på spil og brød igennem i Vanløses højre side. Han blev dog tacklet i skudøjeblikket med det resultat, at bolden sprang hen til Rasmus Lytsen, som ikke havde et blankt mål at sigte efter – men dog ét uden målmand. Heldigvis for FREM sendte han sit forsøg over mål.

I den sidste del af første halvleg begyndte FREM at komme bedre med. Lucas Balck havde et optimistisk forsøg udefra, og ti minutter før pausen slog Jakob Skovgaard Larsen efter et godt FREM-angreb et glimrende indlæg fra højre side ind i straffesparksfeltet, som Lucas Lodberg lige nøjagtig ikke kunne nå frem til.

Emil Schou Jørgensen med bolden er medvirkende årsag til, at FREM kun har lukket 23 mål ind i 22 kampe – Foto Claus M. Hansen

Men Vanløse var nok en gang tæt på to minutter senere.

Her sendte venstrebacken Daniel Nielsen (med hvid hjelmfarve) bolden ind til angriberen Giran Pyne-Cole, som gled bolden i møde – og som nok en gang måtte se den trille få centimeter forbi venstre stolpe.

Endnu to minutter senere havde FREM holdets bedste mulighed i første halvleg.

Den opstod ved et direkte frispark i de tværstribedes venstre side, og det tog Frederik V. Kristensen sig af.

Det var langt ude fra, men midtbanespilleren fik lidt hjælp af den kraftige vind med det resultat, at bolden dundrede på overliggeren og sprang ud i åbent spil, som dog heller ikke gav noget mål.

Første halvleg blev forholdsvis lang på grund af mange spilstop efter nærkampe, inden dommer Frederikke Søkjær kunne blæse i fløjten for sidste gang.

Inden da havde Jakob Skovgaard Larsen haft et frisparksforsøg fra højre side, som han imidlertid sendte over mål.

Kristoffer Dirksen udførte et stort løbe- og oprydningsarbejde på FREMs hold – Foto Claus M. Hansen

I anden halvleg var det Vanløse, der lagde for med et frispark, og der var hjemmeholdet igen meget tæt på.

Det var den defensive midtbanespiller, Storm Jung, der skød direkte på mål fra 25 meters afstand. På hans kanonskud ramte bolden overliggeren, hvorefter den røg over FREMs mål.

Men efter denne chokstart fik FREM en fornuftig periode, og på et tidspunkt fik René Henriksens tropper egentlig sat Vanløse under et fornuftigt tryk – bl.a. med en kavalkade af hjørnespark.

Periodens bedste mulighed for et mål tilfaldt Christian Bramsborg, som afsluttede et udmærket FREM-angreb ved at skyde på mål fra kanten af feltet. Uheldigvis for FREM ramte højrebackens forsøg en modspiller undervejs, og det tog farten af kuglen, som Vanløses målmand, Lasse Krogh, derfor let kunne sikre sig.

Derefter overtog Vanløse igen dystens dirigentstok.

Det hørte til sjældenhederne, at FREM fik lov til at bygge spillet op – Foto Claus M. Hansen

Backen Marius Qvarnstrøm havde efter et kvarters spil af anden halvleg et behjertet skudforsøg, som røg forbi mål, men tre minutter senere brændte det virkelig på foran FREMs mål.

Simon Pedersen fik brudt igennem i venstre side og kom alene med Sebastian Sørensen, som han denne gang fik passeret med et fladt skud. Men bolden ramte venstre stolpe og sprang ud i åbent spil, hvor den endte hos Marius Qvarnstrøm, som fra kanten af feltet sendte den over udeholdets mål.

Midtvejs i anden halvleg fik Vanløse yderligere to gode muligheder for at bringe sig i front.

Først udnyttede Rasmus Lytsen en misforståelse i FREMs forsvar, men han sendte bolden over overliggeren. Og derefter var det igen Daniel Nielsen i Vanløses venstre side, der fandt Giran Pyne-Cole, som headede forbi både Sebastian Sørensen og målet.

Kunne det blive ved med at gå godt for FREM? Ja, det kunne det, og når man som Vanløse i dette tilfælde ikke udnytter sine mange chancer, så gik det, som det nogle gange gør. Så slår modstanderen i stedet kontra.

Oliver Andersen dribler uden om Vanløse-keeperen og scorer – Foto Claus M. Hansen

Det skete også for FREM, og det var Oliver Andersen, som 20 minutter før tid modtog en aflevering midt på banen. Han begyndte at sprinte mod mål og kom alene med Lasse Krogh. Oliver Andersen driblede til højre og havde så god fart på, at Lasse Krogh ikke kunne nå ham. I stedet sendte Oliver Andersen bolden med et fladt skud på tværs af målet, hvor en modstander havde taget plads, men Vanløse-spilleren var i for dårlig balance til at kunne forhindre bolden i at passere målstregen.

Det var Oliver Andersens fjerde mål for FREM i denne sæson – og det første siden nytår. Hans seneste mål var udligningen til 2-2 i hjemmekampen mod KFUM Roskilde i oktober (3-2).

Udviklingen i de andre kampe gjorde imidlertid, at Vanløse nu vidste, at en sejr – uanset størrelse – ville være tilstrækkeligt til at komme med i oprykningsspillet.

Glæden var stor efter Oliver Andersens føringsmål – Foto Claus M. Hansen

Problemet for dem var, at de nu kun havde 20 minutter til at score de minimum to mål, der skulle til. Men de satsede ved at skifte tre spillere ind – heriblandt den tidligere FREM-spiller, Gorm Hansen.

Hjemmeholdets Simon Pedersen kom i første omgang igennem til en afslutning, men denne gang endte hans forsøg med blot at skaffe Vanløse et hjørnespark, som de ikke fik så meget ud af.

I stedet var det FREM, der slog kontra et par gange, og i begge tilfælde lykkedes det faktisk Lucas Lodberg at passere Lasse Krogh.

Men første gang endte bolden over mål, og anden gang blev han presset med det resultat, at afslutningen ikke fik fart nok på, hvorefter Vanløse kunne rydde op.

Men værterne – eller mere præcist udtrykt: Storm Jung – endte også med at gøre opgaven svær for de hvidblusede.

Storm Jung havde fået en advarsel tidligere i kampen, og efter 82 minutters spil blev han så fortørnet over at få et frispark imod sig, at han kylede bolden hårdt ned i jorden.

Den slags giver også en advarsel, og efter lidt betænkningstid kom Frederikke Søkjær i tanker om, at hun så også måtte trække det røde kort frem.

Sebastian Sørensen i FREM-målet præsterede et hav af store redninger – Foto Claus M. Hansen

Ikke desto mindre var Vanløse tæt på at score få minutter efter.

Her hoppede og dansede bolden som et rent flipper-spil i FREMs målfelt. Giran Pyne-Cole og Gorm Hansen var tættest på for Vanløse i den almindelige forvirring, hvor Sebastian Sørensen undervejs også måtte diske op med en virkelig klasseredning for at undgå en Vanløse-udligning.

I stedet gav Vanløses satsning bagslag til sidst, da indskiftede Oliver Møller-Jensen strøg af sted efter en god stikning, udplacerede Lasse Krogh, sørgede for at fordoble føringen – og reelt lukke kampen.

Det var Oliver Møller-Jensens tredje sæsonmål. Han scorede også begge mål i efterårets udesejr over VSK Aarhus (2-1).

Frederikke Søkjær fløjtede af få minutter senere, og dermed kunne FREM køre sejr nummer 11 i grundspillet i hus.

Oliver Møller-Jensen kom på banen sidst i kampen og fik scoret i kampens overtid – Foto Claus M. Hansen

Det var samtidig revanche mod Vanløse, der blev grundspillets eneste hold, som slog FREM på Valby Stadion (2-3).

Desuden kan det konstateres, at FREM har grundlagt andenpladsen med en solid defensiv, der er rækkens bedste med kun 23 baglænsmål i de 22 kampe.

Det har gjort FREM til et svært hold at besejre. Kun tre nederlag er det blevet til i de 22 grundspilskampe. Og kun FC Roskilde og Dalum har FREM endnu ikke været i stand til at vinde over.

Men det kommer der en chance for at lave om på i slutspillet.

Her står det nemlig klart, at FREM skal møde FC Roskilde, VSK Aarhus, Næsby, Lyseng og Dalum, som lige nøjagtig klarede at kvalificere sig til oprykningsspillet takket være 1-1 i Slagelse.

FREM har fremdeles fire point ned til VSK Aarhus, som vandt deres sidste udekamp med 4-0 mod Lyseng. Men Næsby skal man måske heller ikke helt afskrive, for de var trods alt i stand til at klare 2-2 mod FC Roskilde, og de var ubesejrede i hele grundspillets anden halvdel.

FREM har et forspring på syv point til Næsby inden slutspillet, mens Lyseng og Dalum er henholdsvis 10 og 11 point efter René Henriksens tropper. FC Roskilde er til gengæld seks point foran.

Nedrykningsslutspillet kommer til at bestå af Young Boys (29 point), Vanløse (28), KFUM Roskilde og Karlslunde (hver 25), Slagelse (24) og Herlev (10).

Glade FREM-spillere efter sejren – Foto Claus M. Hansen

Matchfacts

Vanløse – FREM 0-2 (0-0)

Mål
0-1 Oliver Andersen (70.)
0-2 Oliver Møller-Jensen (90. +3-)

Advarsler

Vanløse: Kasper Sindahl Lauritsen (32.), Storm Jung (39.), Emil Bodholdt-Larsen (44.)
FREM: Kristoffer Dirksen (34.)

Udvisninger

Vanløse: Storm Jung (82.)
FREM: Ingen

Holdopstillinger

Vanløse: Lasse Krogh – Marius Qvarnstrøm, Emil Bodholdt-Larsen, Mads Tvilstegaard, Daniel Nielsen – Storm Jung, Kasper Sindahl Lauritsen, Simon Torp Haages, Rasmus Lytsen – Giran Pyne-Cole, Simon Pedersen

FREM: Sebastian Sørensen – Christian Bramsborg, Rasmus Grønne Jensen, Emil Schou Jørgensen, Pablo Basarte – Kristoffer Dirksen – Isak Tånnander, Frederik V. Kristensen, Jakob Skovgaard Larsen, Lucas Balck – Oliver Andersen

Udskiftninger

FREM: Lucas Lodberg ind for Isak Tånnander (5.)

Vanløse: Marco Vinterberg ind for Kasper Sindahl Lauritsen (41.)

Vanløse: Nicolai Vestergaard Johansen ind for Emil Bodholdt-Larsen (72.)

Vanløse: Gorm Hansen ind for Marius Qvarnstrøm (72.)

Vanløse: Christian Thorup ind for Simon Torp Haages (72.)

FREM: Rasmus Fugl ind for Lucas Balck (77.)

FREM: Oliver Møller-Jensen ind for Oliver Andersen (84.)

Vanløse: Nassim Djemai ind for Mads Tvilstegaard (87.)

For FREM blev Magnus Juul Davidsen, Matthias Andersen, Frederik Balslev og Rasmus Wedege (målmand) ikke benyttet

Dommer: Frederikke Søkjær

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde, vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden ka’ sætte
Vi vil kæmpe, vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd

 

 

 

Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk