Det var Storm P., som i sin tid sagde, at kunst er det, man ikke kan. For hvis man kunne, var det jo ingen kunst!

Og at dømme efter lørdagens kamp mod Karlslunde er det ingen kunst for FREM at spille på kunstgræs. Holdet vandt en knusende sikker sejr på 5-0, og det var ikke et mål for meget, for der var klasseforskel på de to hold

Specielt anden halvleg havde nærmest karakter af opvisning, hvor de tværstribede virkelig viste, at de vil tale med om oprykning til 2. Division.

Men hvad har det så med kunst at gøre?

Nyt underlag på Valby stadion – Foto Preben Pathuel

Jo, kampen var nemlig den første, som FREM spillede på den nyanlagte bane på Valby Stadion, der ikke længere består af naturgræs – men af kunstgræs. Københavns Kommune har besluttet, at sådan skal det være. Ideen er, at banen skal bruges oftere – og i øvrigt ikke kun til fodbold.

Rent fysisk er banen kommet tættere på hovedtribunen, så der også bliver plads til andet i den fjerne ende af græsplænen.

FREM havde på grund af bane-projektet måttet afvikle sæsonens første hjemmekamp mod IF Lyseng (4-1) på banen ved siden af stadion. Men man må jo sige, at holdet fejrede sit comeback til de vante omgivelser på den bedst mulige måde.

Holdet havde i forrige uge spillet to kampe i Roskilde, hvor det blev til nederlag på 0-3 mod FC Roskilde og 1-1 mod KFUM Roskilde.

Der var igen blevet plads til Matthias i startopstillingen – Foto Preben Pathuel

I forhold til den sidste kamp havde FREM-træner René Henriksen foretaget to ændringer.

Matthias Andersen indledte kampen mod Karlslunde som venstre back i stedet for Frederik Sundstrup, mens Christian Bramsborg havde fået chancen fra start i stedet for Armend Aslani.

Rent formationsmæssigt betød det, at den normale højrekantspiller, Isak Tånnander, til at begynde med optrådte i venstre side, mens Christian Bramsborg spillede på højrekanten. I løbet af første halvleg af lørdagens kamp byttede René Henriksen dog om på dem.

FREM havde inden kampen ingen historik mod Karlslunde IF, der hører hjemme i den sydlige del af Greve Kommune.

Generelt havde Rasmus ikke meget at se til i FREM målet, og buret blev holdt rent – Foto Preben Pathuel

Historisk set er Greve Fodbold områdets største klub, og de var for 30-35 år siden helt oppe i den næstbedste række. Men nu er de altså blevet overhalet af deres lillebror, som dog indtil videre har haft det svært efter oprykningen fra Danmarksserien.

Svært fik de det også mod FREM!

Karlslunde gik ellers frisk til sagen i en nogenlunde lige start på kampen. Og det var da også gæsterne, der kom frem til opgørets første chance.

Det skete efter ti minutters spil, hvor Mathias Rehder modtog bolden i venstre side af banen og trak ind i FREMs straffesparksfelt. Herfra skød han på mål, men FREMs målmand, Rasmus Wedege, vippede bolden over overliggeren til et af de hjørnespark, som udeholdet generelt ikke fik ret meget ud af.

Isak Tännander er brandvarm i øjeblikket i dag blev det til to mål – Foto Preben Pathuel

Og få minutter senere var det FREMs tur.

Her satte Isak Tånnander fart på i venstre side, hvorefter han spillede et-to med Christian Helev med det resultat, at Isak Tånnander kom fri i venstre side af straffesparksfeltet. Herfra udplacerede han Karlslundes målmand, Patrick Christensen, med en velplaceret afslutning imellem keeperen og højre stolpe.

Målet tog i første omgang brodden af Karlslundes spil, og i den efterfølgende periode var det FREM, der dirigerede slagets gang.

Fire minutter efter føringsmålet kunne det meget vel være blevet til 2-0, da Jacob Pind modtog bolden i FREMs højre side. Han lagde den ind til en fri Frederik V. Kristensen i straffesparksfeltet. Men i sidste øjeblik lykkedes det for Karlslunde at få blokeret midtbanespillerens forsøg.

Jacob Pind scorede to gange i dag – Foto Preben Pathuel

FREM fortsatte med at være toneangivende, men midtvejs i halvlegen opstod der alligevel en situation, som kunne have udviklet sig faretruende, da udeholdets Andreas Stær Nielsen læste spillet godt og med et fremstød erobrede bolden midt på FREMs banehalvdel. Det lykkedes imidlertid for Emil Schou Jørgensen at få standset ham med lovlige midler, inden det blev farligt for alvor.

Efter en lille halv time var Karlslundes Filip Bidstrup på spil i gæsternes venstre side.

Han har tidligere spillet for Greve, og dengang viste han, at han ikke er uden evner, hvis han får tid og plads. Det gjorde han generelt ikke mod FREM, men i dette tilfælde lykkedes det ham at komme igennem på venstrekanten, og han endte med at afslutte med et hårdt, fladt skud fra en lidt spids vinkel, som Rasmus Wedege måtte give hjørnespark på.

Resten af første halvleg stod der FREM på, og ti minutter før pausen lykkedes det at fordoble føringen.

FREM kørte et meget langt angreb, hvor Karlslunde blev presset tilbage på banen. Til sidst slap Frederik V. Kristensen igennem i straffesparksfeltets venstre side, og han lagde bolden skråt bagud, hvor det i første omgang ikke så ud som om, der var nogen til at afslutte.

Men det var der.

Christian Bramsborg i en noget mere offensiv rolle end normalt – foto Preben Pathuel

Jacob Pind kom susende til, og med et drøn fra kanten af straffesparksfeltet røg bolden imellem venner og fjender – herunder Patrick Christensen – inden den blev stoppet af netmaskerne.

Karlslunde ønskede sig vist på dette tidspunkt mest at få et pausefløjt fra dommer Anders Randrup i den småvåde affære, men det måtte vente.

I stedet var Christian Bramsborg i sin nye rolle på venstrekanten på spil et par gange.

I første omgang kom han alene med Patrick Christensen, men her fløjtede Anders Randrup for offside, og det så ud til at være korrekt.

Men kort efter opstod en lignende situation, og her lød der ingen fløjte. I stedet måtte Patrick Christensen helt ud af eget straffesparksfelt for at tackle Christian Bramsborg. Bolden forblev dog på FREM-fødder, og den endte hos Jacob Pind, som skød på mål, alt imens Karlslunde.keeperen sprintede tilbage mod målet. I dette tilfælde havde FREM-anføreren dog ikke helt indstillet sigtekornet, og det var retfærdigvis også meget langt udefra, og han var lidt presset i afslutningsøjeblikket.

Inden pausefløjtet kom Karlslundes måske bedste mulighed i kampen.

Køligt mål af Aslani efter lidt af en solo tur – Foto Preben Pathuel

Efter en situation med lidt frem og tilbage på FREMs banehalvdel endte bolden hos netop indskiftede Nikolaj Adler Nielsen, som fra kanten af feltet helflugtede på mål. Rasmus Wedege kunne imidlertid gribe bolden, og få minutter senere fløjtede Anders Randrup til pause.

I et forsøg på at vende slagets gang foretog Karlslunde i pausen endnu en udskiftning, da Rasmus Winther Svendsen erstattede Rasmus Jensen. Men det ændrede ikke så meget på kampbilledet.

FREM fik sat Karlslunde under tryk i starten af anden halvleg med en kavalkade af hjørnespark, hvor oprykkerne havde deres hyr med at holde hjemmeholdets spillere fra fadet.

’Vi scorer altid på hjørne’, sang FREM-fansene, men sådan gik det nu ikke denne lørdag.

Karlslunde har to tidligere FREM-spillere på holdet i form af Gustav Gjøg og Hervé Gamys, og Gustav Gjøg fik en mulighed efter små ti minutters spil af anden halvleg.

Her begik FREM frispark mod Filip Bidstrip, og Gustav Gjøg forsøgte at konvertere frisparket til en scoring ved at sparke direkte på mål. Bolden endte dog et stykke over overliggeren i den situation.

I stedet blev presset i den anden ende for stort for Karlslunde.

Efter et kvarter af anden halvleg spillede FREM gæsterne tynde, og det hele endte med, at netop indskiftede Oliver Andersen sendte bolden fra venstre side af straffesparksfeltet ind til Isak Tånnander, som midt for mål og i fri position ikke efterlod nogen tvivl. Han hamrede bolden forbi Patrick Christensen og scorede derved sit andet og FREMs tredje mål.

Dermed så det bestemt ud som om, opgøret var lukket, og FREM foretog en dobbelt udskiftning.

Selv om man er langtidsskadet kan man godt give holdet moralsk opbakning – Foto Preben Pathuel

Det skulle hurtigt vise sig at være en god disposition, for midtvejs i halvlegen slog FERM kontra, hvor Armend Aslani i venstre side spænede fra alt og alle, inden han med et fladt skud sendte bolden forbi Patrick Christensen og i mål tæt på højre stolpe til 4-0.

I fortsættelsen tvang både Oliver Andersen og Isak Tånnander en redning til hjørnespark ud af Patrick Christensen, men en helt tredje FREM-spiller, Matthias Andersen, var 13 minutter før tid tættere på at øge føringen.

Backen brød flot igennem i venstre side, inden han fra 20 meters afstand hamrede kuglen op på overliggeren med et smæld, som de må have kunnet høre helt inde i Hafnia Hallen. Men mål blev der altså ikke i den omgang.

Det gjorde der til gengæld tre minutter senere.

Her udnyttede Jacob Pind en opspilsfejl fra Gustav Gjøg, og efter et træk fik FREM-kaptajnen en én-mod-én situation med Patrick Christensen. Jacob Pind svigtede ikke på det store tilbud og blev dermed ligesom den nu udskiftede Isak Tånnander dobbelt målscorer.

Det var første gang, FREM scorede fem mål i én kamp siden sejren på 5-3 ude over SfB/Oure i november sidste år.

’6-0 i Valby. Vi vil have 6-0 i Valby,’ sang FREM-tilhængerne, men tenniscifre blev det nu ikke denne lørdag.

Mohammed Youssef havde den bedste mulighed i slutfasen efter en glimrende et-to kombination med indskiftede Rasmus Fugl, men her greb Patrick Christensen kuglen.

Et vinderfoto er altid godt – Vinderfoto Preben Pathuel

Strengt taget kunne der vel godt være spillet en håndfuld tillægs-minutter i denne kamp, men Anders Randrup vurderede, at det ikke gav nogen mening, fordi kampen jo reelt var afgjort. Så efter 90 minutter blæste han i fløjten for sidste gang.

På den baggrund endte det hele med en femmålssejr, og derfor fik FREM forbedret målscoren tilstrækkeligt meget til, at det lykkedes at overhale KFUM Roskilde i tabellen. FREM ligger nu på den andenplads, der i sidste ende betyder oprykning. FC Roskilde ligger på en suveræn førsteplads med maksimumpoint indtil videre.

FREMs næste kamp i 3. division er på udebane mod FD Young Boys fra Silkeborg. Men inden da venter også en udekamp mod Frederikssund tirsdag i Sydbank Pokalens anden runde.

Så må vi se, om kunsten stiger!

Matchfacts

FREM – Karlslunde IF 5-0 (2-0)

Mål
1-0 Isak Tånnander (14.)
2-0 Jacob Pind (32.)
3-0 Isak Tånnander (62.)
4-0 Armend Aslani (66.)
5-0 Jacob Pind (80.)

Advarsler

FREM: Matthias Andersen (51.)
Karlslunde: Rasmus Lundvig Hansen (20.)

Holdopstillinger

FREM: Rasmus Wedege – Mohammed Youssef, Rasmus Grønne Jensen, Emil Schou Jørgensen, Matthias Andersen – Jakob Skovgaard Larsen – Christian Bramsborg, Frederik V. Kristensen, Jacob Pind, Isak Tånnander – Christian Helev

Karlslunde: Patrick Christensen – Gustav Gjøg, Sebastian Hansen, Mathias Krogh Moestrup, Rasmus Jensen – Mathias Gonzalez, Andreas Stær Nielsen, Hervé Gamys, Filip Bidstrup – Rasmus Lundvig Hansen, Mathias Rehder

Udskiftninger

Karlslunde: Nikolaj Adler Nielsen ind for Mathias Rehder (38.)

Karlslunde: Rasmus Winther Svendsen ind for Rasmus Jensen (46.)

FREM: Oliver Andersen ind for Christian Helve (52.)

FREM: Kristoffer Dirksen ind for Rasmus Grønne Jensen (63.)

FREM: Armend Aslani ind for Christian Bramsborg (63.)

Karlslunde: Benjamin Rohde Laursen ind for Rasmus Lundvig Hansen (62.)

FREM: Oliver Møller Jensen ind for Frederik V. Kristensen (74.)

FREM: Rasmus Fugl ind for Isak Tånnander (74.)

Karlslunde: Ali Steinlein Ashar ind for Mathias Krogh Moestrup (76.)

Karlslunde: Nickolaj ¨BK’ ind for Mathias Gonzalez (76.)

For FREM blev Frederik Balslev og Vitus Sindahl (målmand) ikke benyttet

Dommer: Anders Randrup

Tilskuere: 547

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde, vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden ka’ sætte
Vi vil kæmpe, vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd

 

 

 

Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk