For kun anden gang i de seneste 13 divisionskampe måtte FREM gå fra banen med et nederlag i bagagen. Brabrand vandt 2-1 efter en kamp, der var meget tam i første halvleg, men hvor der kom gang i sagerne efter pausen.

Mest af alt vil opgøret jo nok blive husket for, at det var den første kamp for FREM, siden udbruddet af COVID-19 satte en stopper for mange af samfundets aktiviteter – herunder fodboldkampe.

Efter måneders venten løb spillerne igen ind på Valby Stadion (Foto: Preben Pathuel)

I 2. Division har konsekvensen været, at turneringen er blevet meget kortere, end det egentlig var meningen.

Grundspillet stoppede, da der manglede fem kampe. Og det betød altså, at FREM i modsætning til sidste år kom med i oprykningsspillet, der også er forkortet fra 11 til seks kampe – og kun mod hold fra den anden pulje med tilnavnet vestkredsen.

Samtidig er der jo kun en oprykker i denne sæson. Og da FC Helsingør inden slutspillet har 44 point mod FREMs 25, betyder det altså, at FREM end ikke ved at vinde samtlige de seks kampe, holdet manglede inden dagens kamp, ville kunne indhente nordsjællænderne.

Omvendt kan holdene i oprykningsspillet jo af gode grunde ikke rykke ned, så FREM kan altså tage de seks kampe som træningskampe forud for næste sæson.

Det samme kan reelt siges om Brabrand, der godt nok på forhånd havde samlet fire point mere sammen end FREM. Men muligheden for at indhente både Helsingør og Aarhus Fremad på kun seks runder er helt ude i den grå teori.

Kampen blev afviklet under særlige forhold – også for bolddrengene, som skulle afspritte bolden under kampen (Foto: Preben Pathuel)

Der er gået nøjagtig tre måneder og seks dage, siden FREM spillede holdets seneste kamp i turneringen ude mod HIK (1-1). Men rent navnemæssigt var der ikke de store forandringer på FREM-holdet til kampen mod Brabrand.

Træner René Henriksen havde foretaget to ændringer i forhold til opgøret i Gentofte.

Ud var gledet Frederik Sundstrup og Jonas Nørremark, og i stedet var Andreas Lundberg og Frederik Christensen kommet med.

Frederik Christensen indledte kampen i en lidt uvant rolle på venstre midtbane, og det betød så, at Daniel Anusic begyndte som venstre back. Senere i kampen var Daniel Anusic dog tilbage på sin mere vante plads på venstre midtbane, mens Frederik Christensen sluttede kampen i højre side af angrebet.

Med en kamppause på mere end tre måneder kan det ikke helt undgås, at spillerne bliver lidt rustne. Det var også tydeligt i første halvleg, at det er ved at være noget siden, at der er spillet en turneringskamp. Og megen træning har holdet jo ikke nået at få, fordi hele situationen har været så usikker.

Oven i det hele måtte spillerne igennem hele kampen slås med en strid vind fra nordøst, der gjorde betingelserne for poleret fodboldspil svære. Til gengæld så selve banen ud til at have haft godt af den lange pause.

Første halvleg var langt hen ad vejen et slag om midtbanen, hvor FREM begyndte marginalt bedst, men hvor Brabrand i det midterste kvarter havde et vist overtag. Og efter en lille halv time banede det vej for kampens første egentlige målchance.

Det var Brabrands Lasse Møberg, som i gæsternes højre side udnyttede en fejlaflevering til at komme på skudhold, men han sendte ved den lejlighed bolden et stykke over mål.

Alle tilskuere havde savnet at være til fodbold i Valby, og det kunne mærkes hele vejen rundt på tribunen (Foto: Preben Pathuel)

Til gengæld sluttede FREM halvlegen meget godt af.

Fem minutter efter den misbrugte chance havde FREM et hjørnespark, hvor bolden endte tæt under mål.

Her forsøgte Andreas Lundberg sig med et saksespark, men det endte dommer Jonas Bøgelund med at taksere til farligt spil, så det kostede gult kort til Andreas Lundberg og en udskiftning til gæsternes Henrik Borup. I stedet kom Thomas Viggers på banen.

FREM holdt imidlertid godt fast i de gode momenter.

Victor Christiansson havde fem minutter før pausen et glimrende skudforsøg fra 20 meters afstand, som Brabrands målmand, Mark Solis, måtte kaste sig i fuld længde for at afværge til hjørnespark.

Lige før pausen måtte FREM igen nøjes med hjørnespark, efter at Kristoffer Dirksen ellers havde haft et godt fremstød, hvor han endte med at skyde på mål, men fik sit forsøg blokeret. Riposten endte hos Tonni Adamsen, som tog chancen fra kanten af feltet, men også her lykkedes det for gæsterne at få blokeret skuddet.

I pausen valgte René Henriksen at tage Ayoub Sørensen ud og erstatte ham med den tidligere Hvidovre-spiller, Paul Ngongo Iversen. Og debutanten skulle komme en del i fokus i anden halvleg.

Første gang var efter seks minutters spil, hvor FREM i første omgang fik afværget et kontraangreb, hvor udeholdet var tre mod to. I sin iver for at forhindre et nyt modstød begik Paul Ngongo Iversen et frispark, der kostede ham en advarsel.

Minuttet efter havde FREMs Daniel Anusic et godt forsøg, hvor han trak godt ind fra venstre kant og kom på skudhold, men hans forsøg endte i sidenettet.

Endnu et minut senere fik Brabrand så et nyt kontraangreb, og denne gang slap FREM ikke med en advarsel.

Brabrand forsøgte at komme igennem i deres højre side, men her fik FREM lukket af. I stedet endte bolden hos den fremskudte forsvarsspiller, Thomas Viggers, som midt for mål fra kanten af feltet havde tid og plads til at placere bolden ude ved venstre stolpe. Marco Brylov i FREMs mål havde ikke en chance for at nå derud.

Debutanten Paul Ngongo Iversen – her omringet af holdkammerater – blev FREMs enlige målscorer (Foto: Preben Pathuel)

Men FREM kløede ufortrødent på, og allerede fire minutter efter Brabrands føringsmål fik FREM bragt balance i regnskabet.

Tonni Adamsen slog et frispark fra venstre side, og herfra endte bolden ovre i højre side af straffesparksfeltet, hvor Paul Ngongo Iversen på flot vis steg til vejrs og med et kraftfuldt hovedstød sendte bolden hen i højre side af gæsternes mål, hvor Mark Solis ganske enkelt ikke kunne nå over.

Målet til 1-1 løftede stemningen blandt de 439 tilskuere – der måtte maksimalt være 500  på grund af smittefaren – men efter 20 minutters spil af anden halvleg gik det igen galt for hjemmeholdet.

Minuttet forinden var FREM ret beset heldige med, at Brabrand ikke fik tildelt et straffespark, da Paul Ngongo Iversen kom for sent i en tackling, men ved målet var det FREM, der følte sig snydt.

Gæsternes Jacob Linnet kom igennem på højrekanten, og han sendte sit indlæg på tværs i feltet, hvor Lasse Møberg kastede sig fremad og headede bolden i mål i flyvende stil.

FERM appellerede for offside, og dommer Jonas Bøgelund var tydeligvis i tvivl. Det var linjedommeren imidlertid ikke, og derfor stod målet ved magt.

Det er ikke sikkert, at det mål havde overlevet en tur i VAR-maskinen, hvis der havde været sådan én til stede på Valby Stadion. Men det VAR (!) der naturligvis ikke, og selvom Lasse Møberg bestemt var på kanten af offside, lod først linjedommeren og dernæst dommeren altså tvivlen komme angriberen til gode – sådan som reglerne jo også siger, at man skal.

I de efterfølgende minutter havde Brabrand et par gevaldige muligheder for at udbygge føringen.

Først forsøgte Anton Søjberg sig med et glimrende frisparksforsøg, hvor kuglen havde retning mod venstre målhjørne. Men Marco Brylov fik på helt fantastisk vis sprunget op til bolden og slået den til hjørnespark.

Kampen igennem havde Brabrand forsøgt at lægge et højt pres på FREM for at genere det tidlige opspil – bl.a. ved målspark. Og minuttet efter frisparksforsøget var det meget tæt på at give pote.

Her kludrede FREM i det ved opspillet, og det betød, at Anton Søjberg fik en enorm chance, da han kom alene med Marco Brylov på kanten af straffesparksfeltet. Men FREM-målmanden viste igen stor klasse, da han med en fodparade sendte bolden til hjørnespark.

De sidste 20 minutter af kampen stod der FREM på.

Christian Bramsborg havde flere gode muligheder i kampen uden at komme på tavlen (Foto: Preben Pathuel)

Med et lille kvarter tilbage kunne det meget vel være blevet 2-2, da FREM pressede sig igennem i venstre side. Det hele endte med, at indskiftede Mikkel Andersson lagde bolden skråt tilbage til Christian Bramsborg, som fra små 20 meters afstand drønede bolden på højre stolpe, hvorefter den desværre for FREM sprang ud til målspark.

Tonni Adamsen var kampen igennem en evig kilde til uro i Brabrands forsvar, og fem minutter efter stolpeskuddet satte han igen fart, og Brabrand-forsvaret så sig nødsaget til at nedlægge ham med ulovlige midler. Jonas Bøgelund lod dog korrekt spillet fortsætte, for bolden sprang hen til Paul Ngongo Iversen, der skød på mål – og ramte sidenettet.

Senere havde Tonni Adamsen et kvalificeret frisparksforsøg, og Frederik Christensen havde også en god afslutning i en lidt akavet position. Men den største chance for at redde det ene point tilfaldt så afgjort Christian Bramsborg, da uret rundede 90 minutter.

Trods masser af folk fra begge hold i feltet lykkedes det for FREM at få spillet bolden igennem til højre side af målfeltet, hvor den hårdt pressede højre back imidlertid sendte kuglen på tværs af målet – og ud til målspark.

I det store og hele havde Brabrand nok et lille overtag i spillet, men FREM havde til gengæld de fleste chancer, og uafgjort havde ikke været et urimeligt slutfacit for opgøret. Men Brabrand fik fightet den spinkle sejr hjem til Aarhus-forstaden.

FREMs næste kamp er på udebane mod AB, hvorefter der venter endnu en udekamp mod Thisted, inden det 27. juni går løs hjemme mod Middelfart.

Kampens Spiller blev kåret af Carlsberg, og valget faldt på Marco Brylov, som igen stod en flot kamp (Foto: Preben Pathuel)

FREM – Brabrand 1-2 (0-0)

Mål:

• 0-1 Thomas Viggers (53.)
  • 1-1 Paul Ngongo Iversen (57.)
  • 1-2 Lasse Møberg (65.)

Advarsler:

FREM: Andreas Lundberg (34.), Paul Ngongo Iversen (51.), Jacob Pind (59.), Kristoffer Dirksen (78.), Mikkel Andersson (85.), Victor Christiansson (85.)

Brabrand: Frederik Poulsen (47.), Emil Nielsen (62.), Lasse Møberg (85.)

Holdopstillinger:

FREM: Marco Brylov – Christian Bramsborg, Kristoffer Dirksen, Andreas Lundberg, Daniel Anusic – Ayoub Sørensen, Jacob Pind, Victor Christiansson, Frederik Christensen – Tonni Adamsen, Lucas Balck

Brabrand: Mark Solis – Casper Lykke Jensen, Daniel Lundholm, Michael Kærgaard Pedersen, Emil Nielsen – Henrik Borup, Kasper Andersen, Jacob Linnet, Frederik Poulsen – Anton Søjberg, Lasse Møberg

Udskiftninger:

Brabrand: Thomas Viggers ind for Henrik Borup (34.)

FREM: Paul Ngongo Iversen ind for Ayoub Sørensen (46.)

FREM: Daniel ’Elly’ Pedersen ind for Lucas Balck (69.)

FREM: Mikkel Andersson ind for Jacob Pind (69.)

Brabrand: Malthe Boesen ind for Kasper Andersen (86.)

Brabrand: Rasmus Hoelgaard ind for Lasse Møberg (89.)

FREM: Dominik Kis ind for Daniel Anusic (89.)

For FREM blev Jonas Nørremark, Rasmus Wedege (målmand) og Magnus Davidsen ikke benyttet

Dommer: Jonas Bøgelund