FREM vandt en hårdt tilkæmpet sejr i det klassiske københavner-derby på udebane mod B.93 på 1-0, og dermed overtog FREM den andenplads i 2. Division, som Østerbro-klubben lå på inden den prestigefyldte og vigtige kamp.

Emil Schou Jørgensen scorede sit første mål for FREM, da de tværstribede i opgør nummer 206 imellem de to ærkekøbenhavnske klubber tog alle tre point mod B.93, der nok dominerede spillemæssigt, men som bare ikke kunne spille sig igennem FREMs bundsolide forsvar.

Rasmus Grønne Jensen (med maske på) og målscorer Emil Schou Jørgensen var et bundsolidt stopperpar kampen igennem (Foto: Preben Pathuel)

De seneste tre indbyrdes opgør har B 93 vundet med 1-0, så blandt andet derfor var det vigtigt for FREM, at de ikke igen kom bagud mod ’Den Hvide Dame’, som havde fået en fin start på sæsonen med fire sejre i de første fem kampe.

FREM-træner René Henriksen havde ændret på tre pladser i forhold til sidste uges udekamp mod Dalum (0-0).

Tonni Adamsen har i begge de sidste kampe været nødsaget til at lade sig udskifte undervejs med problemer i lysken. Denne gang begyndte han kampen på bænken, og i stedet spillede Lucas Balck fra start.

Derudover var der blevet plads til Emil Bjørn på højre back og Andreas Hansen på højre kant, mens Matthias Andersen og Alexander Holst Christiansen var røget på bænken.

Andreas Hansen var en af de nye i startopstillingen (Foto: Preben Pathuel)

Selve kampen begyndte meget lige, og den var fra start præget af et slag om midtbanen.

B.93 spillede med fem mand på midtbanen, og det gav dem et vist overtag fra tiende minut. Men det lykkedes kun at skabe en enkelt chance til angriberen Oliver Carrara på et angreb, som dommeren forinden havde blæst af på grund af offside.

FREMs bedste forsøg i kampens indledende fase var et fremstød af Andreas Hansen, der endte med et hjørnespark i højre side, som var lige ved at blive farligt ovre i modsatte side – men altså ikke helt farligt nok.

Efter 20 minutters spil fik FREM imidlertid igen et hjørnespark.

Denne gang var det Jacob Pind, der tog sig af det, og han fandt frem til hovedet på den store Emil Schou Jørgensen ved nærmeste stolpe. Forsvarsspilleren hoppede højt og headede med stor kraft kuglen ind i nettet tæt på højre stolpe, hvor B.93-målmand Aris Vaporakis ikke kunne nå ud.

Det var Emil Schou Jørgensens første mål siden skiftet fra Svendborg-Oure i sommerpausen, og med hans styrke i luftrummet kan man sagtens håbe på, at der kommer flere scoringer fra den kant.

Øjeblikket, hvor Emil Schou Jørgensen header FREM foran (Foto: Preben Pathuel)

Resten af første halvleg havde et meget ensartet kampbillede.

B.93 var mest på bolden, men de var stort set ikke i stand til at bryde igennem FREM-defensiven og at skabe chancer.

Der var dog nogle undtagelser.

Midtvejs i halvlegen driblede hjemmeholdets offensive højre back, Simon Wæver, rundt og skaffede sig selv en mulighed, hvor han kunne have trykket af første gang. Heldigvis for FREM valgte han dog at tage et træk mere, og så måtte han se FREM-forsvaret blokere hans forsøg.

Hjemmeholdets Jeppe Erenbjerg valgte efter en god halv times spil af dysten at tage chancen fra omkring 20 meters afstand.

Han gjorde det efter en aflevering bagud fra Simon Wæver, og i situationen forsøgte Jeppe Erenbjerg at udnytte, at Tobias Brogaard Larsen var kommet lidt langt væk fra stregen. B.93-spilleren passerede FREM-keeperen med et dykkende skud, men bolden strøg trods alt over mål.

Den største chance tilfaldt nu Oliver Carrara seks minutter før pausen.

Her lykkedes det for Jeppe Erenbjerg at finde den tidligere Avarta- og Brøndby-spiller med en stikning inde i FREMs straffesparksfelt.

Oliver Carrara kom alene med Tobias Brogaard Larsen, der dog gik godt ud af sit mål og fik en hånd på bolden, da B.93-angriberen skulle til at gå forbi ham med højrefoden. Oliver Carrara fik ganske vist kontrol over kuglen i højre side af målfeltet, men aktionen fra FREM-målmanden betød, at de tværstribede kunne få reorganiseret forsvaret, og da Oliver Carrara fik skudt på mål, var chancen betydeligt mindre.

Resultatet blev, at Tobias Brogaard Larsen reddede forsøget.

FREMs bedste mulighed i første halvleg efter målet kom efter en halv times spil, hvor Lucas Balck forsøgte at finde den fremskudte Paul Ngongo Iversen med en lang stikning. Det var ikke så langt fra at lykkes, men i sidste øjeblik fik B 93 forhindret, at FREM-angriberen fik fat i bolden.

Masser af dueller kampen igennem i det klassiske københavnerderby nummer 206 (Foto: Preben Pathuel)

Anden halvleg begyndte med et lille festfyrværkeri.

Oliver Carrara fik efter to minutter en ny friløber, hvor han kom alene med Tobias Brogaard Larsen. Han fik dog ikke noget særlig godt træf på kuglen, og selvom det denne gang faktisk lykkedes at få bolden forbi FREMs nummer 1, var skuddet med så lidt kraft, at FREM let kunne afværge – og dog.

To FREM-spillere var i deres iver efter at sparke væk ved at få tacklet hinanden med det resultat, at situationen var ved at udvikle sig faretruende. Men i anden omgang kom kuglen dog ud af straffesparksfeltet.

Tre minutter efter den store chance til B.93, var det FREMs tur.

Endnu en gang var Emil Schou Jørgensen gået med frem, og endnu en gang lykkedes det ham at vinde en hovedstødsduel. Resultatet blev, at bolden dumpede ned for fødderne af Frederik Sundstrup, som i fri position på kanten af målfeltets højre side knaldede bolden op på overliggeren, hvorfra den sprang ud i åbent spil.

Her kunne FREM godt ærgre sig, for selvom det gamle ordsprog siger, at 2-0 er den farligste føring, så havde det været rarere med et større forspring i resten af kampen. Nu blev det et stykke hen ad vejen en overlevelseskamp.

Efter et lille kvarters spil af anden halvleg foretog René Henriksen så en interessant dobbelt-udskiftning.

Ind på banen kom Daniel Anusic, der har afsonet fire kampes karantæne efter udvisningen i pokalkampen mod Brønshøj (1-2), samt Tonni Adamsen.

De tilførte FREM-mandskabet en vis friskhed i duellerne med B.93-forsvaret, og de tilførte opspillet noget mere drive. Det betød, at hjemmeholdet ud over at jagte udligningen i højere grad end hidtil også måtte kæmpe for at undgå at komme bagud med to mål.

B.93s anfører Mikkel Mouritz Jensen spillede sin kamp nummer 100 (Foto: Preben Pathuel)

B.93s anfører, Mikkel Mouritz Jensen, blev inden kampen hyldet for sin kamp nummer 100 i den hvide trøje, og han har et glimrende skud, som han gav en smagsprøve på midtvejs i anden halvleg. Her forsøgte han at lægge bolden fra venstre side over i det højre målhjørne. Men det havde Tobias Brogaard Larsen luret, og han havde styr på situationen.

Med 20 minutter igen driblede samme Mikkel Mouritz Jensen rundt i venstre side af banen. Derfra var det ganske tæt på at lykkes for ham at lægge bolden på tværs til en fri Oliver Carrara i målfeltet, men i sidste øjeblik fik FREM blokeret indlægget.

I den anden ende noterede man sig et godt fremstød i FREMs venstre side af Jacob Pind, som måtte sande, at der ikke var nogen, der var hurtige nok til at løbe med op i den modsatte side – med det resultat, at B.93 fik forhindret, at gennembruddet blev til en målchance.

Med 12 minutter tilbage af opgøret fik B.93 et frispark på kanten af straffesparksfeltet. Det fik René Henriksen brokket sig så meget over, at kampen sluttede 1-1 i advarsler til trænerne, da hans kollega på B.93-bænken, Thomas Nørgaard, også fik det gule kort af dommer Milad Rajabi i første halvleg.

På selve frisparket sendte Mikkel Mouritz Jensen dog bolden dog midt i FREM-muren.

Derfor kunne gæsterne tage den spinkle føring med sig ind i slutfasen, der blev præget af adskillige hjørnespark til B.93.

På et par af dem var Aris Vaporakis gået med frem og efterlod altså et åbent bur i den anden ende. Det var FREM i det ene tilfælde tæt på at kunne udnytte. Men det endte i stedet med en nærkamp og et frispark til B.93, hvor Jeppe Erenbjerg sendte bolden lige i favnen på Tobias Brogaard Larsen, der i et par andre tilfælde også måtte gribe ind for at holde bold og modstandere væk fra FREM-målet.

Tættest på en udligning kom B 93 i en situation i dommerens tillægstid, hvor FREM i første omgang havde fået slået angrebet tilbage.

På en lang fremlægning til venstre side af straffesparksfeltet var tre hvidblusede spillere imidlertid lige ved at falde over hinanden, og situationen endte med nyt hjørnespark.

Minderne om sæsonens første to kampe mod Aarhus Fremad (2-2) og Brønshøj begyndte at spøge. Her havde FREM i begge tilfælde måtte indkassere sene mål. Men efter et indkast i syvende minuts tillægstid af lørdagens kamp havde dommer Milad Rajabi fået nok.

Tiden var udløbet, og dermed tilføjede ubesejrede FREM hjemmeholdet sæsonens andet nederlag og overtog placeringen som nummer to på bedre målscore end netop B.93.

Helt i toppen fører Jammerbugt efter sejr på 2-0 over Thisted rækken med maksimumpoint 18 efter seks kampe.

Andenpladsen skal FREM forsvare på lørdag kl. 15.00 hjemme mod Brabrand.