HIK var første modstander i kvalifikationsspillet, hvor FREM skal forsøge at indhente mindst en modstander. På forhånd ser HIK og Brabrand ud til at være stukket lidt af, og det er nok mest Skive og Roskilde, men det er altså ikke nok kun at satse i de kampe.

FREMs cheftræner Christoffer Balle havde givet genvalg til samme 11 spiller som startede mod Brabrand.

Det var ikke ligefrem nogen ønskestart FREM fik, efter bare 5 minutters fik HIK Fredrik Emil Andersen rigtig meget plads og 10-15 meter uden for feltet hamrede han bolden i mål, det virkede lidt som om nogen ikke havde regnet med det.

Salieu Drammeh havde mange gode afleveringer – Foto Claus M. Hansen

Efterfølgende så det meget svært ud, FREM var hele tiden et halvt skridt efter HIK som kørte bolden rundt uden for FREMs straffesparksfelt. det var meget sporadisk FREM havde bolden men det skete faktisk i det 9 minut hvor Salieu Drammeh fandt Søren Nørgaard i feltet med en dyb stikning, men afslutningen havnede i hænderne på HIK’s målmand

FREM vågnede lidt til dåd omkring det 20. minut, Salieu Drammeh stjal bolden i højre side og spillede på tværs af feltet til Isak Tånnander midt i straffesparksfeltet, men FREM spilleren blev tacklet i skudøjeblikket. Kort efter havde Isak Tånnander igen en mulighed, denne gang på et langskud, som dog blev reddet.

HIK havde en stor mulighed omkring det 30. minut hvor Emil Thomsen blev spillet fri mellem to FREM forsvarsspillere og fra kanten af feltet hamrede bolden mod mål, men FREMs målmand Sebastian Sørensen fik reddet til hjørnespark.

FREM benyttede pausen til en udskiftning Hocine Derrar blev erstattet af Jakob Skovgaard Larsen. Om swr var udskiftningen eller “bare” en generel ændring af taktiken vides ikke men det var et synligt mere offensivt FREM hold hvor spillerne lå helt oppe i haserne på HIK spillerne

Frederik V. Kristensen udligner på straffespark – Foto Claus M. Hansen

Efter 4 minutters spil gav det frugt, tre FREM spillere kæmpede sig til bolden og en af dem, Rasmus Louie Larsen, spillede Isak Tånnander i dybden, FREM spilleren tog nogle driblinger ind i feltet, hvor HIK’s Andreas Andersen kantede Isak Tånnander. Dommer Casper Thorsøe Jr. stod meget tæt på situationen og pegede resolut på straffesparkspletten. Frederik V. Kristensen tog sparket. og scorede selv om HIK’s målmand gik til den rigtige side.

Kort efter målet forsøgte Frederik V. Kristensen sig med et langskud fra en lidt spids vinkel, men bolden blev reddet af HIK’s keeper.

HIK havde en stor mulighed i det 56. minut, da der efter et indlæg opstod noget klumpspil og det gav en skudmulighed til Oscar Høybye til alt held sparkede han forbi FREMs mål

Kort efter kom FREM foran Salieu Drammeh opfangede en fejlaflevering fra en HIK spillere og sendte Casper Lykke afsted på fløjen som smækkede bolden perfekt ind foran mål til en næsten udkææket Isak Tånnander som headede bolden i mål.

Der gik ikke meget mere end 5 minutter så havde HIK udlignet nærmest ud af ingenting ble Roni Arabaci spillet fri i feltet, hans første forsøg blev halvklaret af Sebastian Sørensen, men returen kunne FREMs målmand ikke forhindre gik i mål.

Mens HIK nærmest var gået i stå havde FREM efterfølgende flere gode muligheder. bl. .a. et hovedstød fra Emil Schou Jørgensen, samt en chance til Rasmus Louie Larsen som faktisk var meget fri, men afslutningen sad lige på HIK’s målmand. Omkring det 75. minut havde Jakob Skovgaard Larsen et godt langskud men bolden gik tæt forbi mål

Louie havde fødselsdag, og var en af den der gik forrest – Foto Claus M. Hansen

Indskiftede Oliver Møller-Jensen havde en kæmpe mulighed for at bringe FREM i front da han ved forreste stolpe modtog en aflevering fra Rasmus Loui Larsen bolden skulle nærmest “blot” styres i mål, desværre blev det forbi.

HIK’s noget målmand var ikke særlig populær i Valby, Seneste kamp i Gentofte måtte han flere gange modtage behandling da han ikke kunne hamle op med spillere der var højere end ham selv dette gav ham nogle frispark i Gentofte. I Valby gentog historien sig han fik dog ikke frisparkene, men publikum på nakken.

I en situation inden foran mål løb han ind i en stillestående Oliver Andersen, det gjorde åbenbart så ondt på ham at han måtte modtage en flere minutter lang behandling, på benene kom han men efter flere minutters spil lagde han sig ned og måtte ige modtage behandling for sidenhen at lade sig udskifte.

FREM havde kampens sidste chance den tilfaldt Rasmus Grønne som inde i det lille felt sendte et indlæg fra Rasmus Louie Larsen over mål.

Isak Tånnander og Casper Lykke tiljubles efter FREMs føringsmål. Foto Claus m. Hansen

Kampen sluttede 2-2 anden halvleg var nok noget nær det bedste set fra FREM længe, og længe er der til næste kamp som først er om 14 dage når modstanderen er FC Roskilde, en kamp som i bedste/værste fald kan afgøre FREMs skæbne.

FREM-HIK 2-2 (0-1)
0-1 Frederik Emil Jensen (05)
1-1 Frederik V. Kristensen (str/49)
2-1 Isak Tånnander (58)
2-2 Roni Arabaci (63)