På turné med Stævnet

Fra 30. november til 14. december 1946 var 5 FREM-spillere med på ”Stævnets Englands – tourné”. De fem var Kaj Christiansen, Leo Nielsen, Johannes Pløger, Egon Sørensen og Erling Sørensen. To ledere, Bernhard Langvold og Vilhelm Skousen, samt vor træner R. C. Mountford var også udtaget.

førsteholdsspillere i London 1946.jpg

Af en eller anden grund havde FREM- og KB-spillerne samt ‘gæsten’ Carl Aage Præst fra ØB valgt at tage toget ned over Hamburg og Holland og med skib over kanalen – de var måske bange for at blive søsyge, hvis de skulle sejle hele vejen over Nordsøen…

Besøg hos Arsenal

Mandag den 2. december var man på Arsenals baneanlæg ‘Highbury’. Selv om det blev bombet under krigen, så kunne stadion rumme 60.000 tilskuere. Vore spillere var imponeret over, at der i omklædningsrummet var varme i gulvet der, hvor spillerne satte deres fødder.

Der blev trænet lidt; ikke på stadion, men som man omtaler ”på en simpel jordbane, hvor ingen københavnske førsteholdsspillere med respekt for sig selv ville have sat sine ben”.

Første modstander: Huddersfield

Onsdag den 4. december var tre Fremmere, Egon Sørensen, Johannes Pløger og Kaj Christiansen, med til at spille uafgjort 2 – 2 mod Huddersfield Town. Pløger scorede det ene mål, og det andet var et selvmål.

Sejr over Sheffield Wednesday

Mandag den 9. december var modstanderen Sheffield Wednesday. Denne gang var fire Fremmere med: Egon Sørensen på mål og derudover Leo Nielsen, Kaj Christiansen og Erling Sørensen. De var med til at vinde den første sejr på turen med cifrene 3 – 2. Erling Sørensen nettede to gange og Carl Aage Præst en enkelt.

Endnu en sejr i sidste kamp

Onsdag den 11. december var der kamp igen – mod Brentford F.C. på deres stadion Griffin Park. Alle fire Fremmere havde fået genvalg og var igen i stand til at vinde med samme cifre som i mandagens kamp. 3-2. Igen var det Erling Sørensen med to mål og Præst med et, der bragte sejren hjem.

Stævnet var ubesejret på turen og mindst 30.000 havde været tilskuere til vore kampe. Det må da kaldes en vellykket tur.

Ole Christiansen, bkfremarkiv.dk, 2020

Kampprogrammer fra turen

Til kampene i England blev der trykt kampprogrammer, og herunder er programmerne fra kampene mod Huddersfield og Sheffield W. De er venligst udlånt af Steen Bjerre.

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden kan sætte
Vi vil kæmpe vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd


Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk