FREM så ud til at være på kurs mod tre gode point i hjemmekampen mod Thisted, men i dommerens tillægstid lykkedes det for thyboerne at udligne til 1-1, som også blev kampens resultat.

Der var blevet plads til Daniel Anusic fra start (foto Preben Pathuel)

På den positive side er FREM stadig ubesejrede efter otte kampe i årets 2. Division. På den negative side genoplivede de tværstribede tendenserne fra sæsonstarten med at smide et godt resultat væk til sidst.

Emil Schou Jørgensen havde skaffet FREM et godt udgangspunkt med sit hovedstødsmål et kvarter ind i anden halvleg, og René Henriksens tropper havde haft chancer til at lukke opgøret, inden Thisted straffede et (for) hurtigt opspil med en kontrascoring.

Netop René Henriksen havde ændret på flere pladser i forhold til sidste lørdags kamp mod Brabrand (2-1).

En af ændringerne var tvunget, fordi Mikkel Andersson havde fået sit fjerde gule kort. Han havde derfor karantæne, og i stedet spillede Magnus Juul Davidsen sammen med Jacob Pind på den centrale midtbane.

Samtidig havde FREM-træneren ladet Emil Bjørn erstatte Frederik Sundstrup på højre back, og længere fremme på banen var der comeback i startopstillingen til Tonni Adamsen og Daniel Anusic.

Pind havde et ønske om et straffespark (foto Preben Pathuel)

Det betød, at Armend Aslani og Andreas Hansen røg på bænken, mens Lucas Balck var flyttet fra angrebet til højre midtbane.

Selve kampen begyndte med et højt pres fra FREM, som kunne være kommet foran allerede i opgørets andet minut denne smukke oktoberlørdag.

Her lykkedes det for Paul Ngongo Iversen fra FREMs venstre side at sende bolden ind til Tonni Adamsen i straffesparksfeltet, hor han kom alene med Thisteds målmand, Markus Iversen, der imidlertid gik godt ud af sit mål og fik blokeret skudforsøget fra FREM-angriberen.

Tre minutter senere understregede Paul Ngongo Iversen, at FREM mente det hele ganske alvorligt, da han flot brød igennem i hjemmeholdets højre side og forsøgte at lægge bolden skråt bagud til en fri Tonni Adamsen. Denne gang lykkedes det i sidste øjeblik for en Thisted-spiller at komme imellem.

FREM fortsatte med at sætte de blåklædte gæster under pres, og få minutter senere måtte modstandernes Laus Østervig Nielsen indkassere en advarsel af dommer Frida Mia Klarlund for at hive Daniel Anusic i trøjen.

Det efterfølgende frispark fik Thisted sendt til hjørnespark, som Jacob Pind tog sig af. I to omgange gav han udeholdet kvaler med sine indlæg, men til sidst lykkedes det for dem at få redet stormen af – og efterfølgende at komme bedre med i kampen.

Der skulle bruges specielle midler for at holde Poul Ngongo i skak (foto Preben Pathuel)

Thisted kunne dog ikke umiddelbart komme igennem FREMs forsvar, og derfor forsøgte de sig med skud udefra. Det kan være en udmærket idé, men det var nu ikke alle forsøgene, der ramte målet. Og dem, der gjorde, tog FREMs målmand, Tobias Brogaard Larsen, sig sikkert af.

Faktisk var FREM også i første halvlegs midterfase tættest på at komme foran, da Tonni Adamsen efter glimrende opspil i FREMs højre side skød på mål fra kanten af straffesparksfeltet med det resultat, at bolden ramte stolpen og sprang ud i åbent spil.

Det gav anledning til en ny periode, hvor Thisteds straffesparksfelt nærmest var under belejring – men retfærdigvis uden at det lykkedes for FREM at skabe nævneværdige muligheder efter Tonni Adamsens stolpeskud.

Efter en god halv times spil fik Thisted deres bedste mulighed i første halvleg.

Frida Mia Klarlund dømte frispark i thyboernes højre side mod Emil Schou Jørgensen, og på frisparks-indlægget lykkedes det for udeholdet at finde midtbanespilleren Mathias Andersen i FREMs straffesparksfelt i en forholdsvis fri position. Heldigvis for FREM fik han ikke det bedste træf på kuglen, som strøg for langt til venstre og gav målspark til de tværstribede.

Fem minutter senere var det Daniel Anusic, der fik et dårligt træf på bolden, efter at han ellers fint havde udnyttet, at man ikke kan blive offside på et indkast.  Kantspilleren modtog bolden i venstre side og styrtede mod målet – men afslutningen stod ikke mål med opspillet og endte med målspark til Thisted.

Slutningen af første halvleg var godt nok tempofyldt og med et godt flow i spillet fra begge holds side – men ikke med så mange chancer, Og derfor gik de to hold til pausen med stillingen 0-0.

FREM har dermed stadig ikke tabt første halvleg i en eneste af holdets i alt ni kampe i denne sæson. Og i syv af disse første halvlege er det lykkedes at holde modstanderne fra at score.

Anden halvleg af denne lørdags kamp begyndte til gengæld en lille smule sløvt. Men der var dog en enkelt chance til begge hold.

Hos FREM afleverede Lucas Balck til Tonni Adamsen på kanten af straffesparksfeltet, men Thisted-forsvaret fik blokeret forsøget, og på den baggrund var det en smal sag for Markus Iversen at gribe fat i bolden.

I den anden ende fik Thisted frispark tæt på straffesparksfeltet – lidt i venstre side.

Det var en sag for den meget skydelystne Mads Vang, som både havde knæk og bræk i sit forsøg – men bolden var trods alt lidt for langt til venstre til, at det kunne blive til scoring.

Efter et kvarter kom det fortjente føringsmål dog til FREM.

Det meget omdiskuterede mål, til Frems fordel ser det ud som om Emil Jørgensen er først på bolden (Foto Preben Pathuel)

Det lykkedes at få et hjørnespark i højre side, og ligesom ved adskillige af de øvrige hjørnespark smed FREM mange folk ind i målfeltet. Emil Schou Jørgensen var blandt dem, der var gået med frem, og ligesom i kampen mod B 93 (1-0) nåede han højest og headede bolden imellem venner og fjender og ind i målet.

Thisted protesterede dog over målet, fordi de mente, at der var frispark til Markus Iversen, som sandt at sige lå og sprællede i målnettet efter scoringen.

Både spillere og folkene på udeholdets trænerbænk fik fremført deres synspunkt til Frida Mia Klarlund i så utvetydige vendinger, at hun kvitterede med et gult kort til træner Bo Thomsen for hans ordvalg.

Men allerede to minutter efter havde Thisted en enorm chance for at få udlignet.

Frem spilleren ville dog være helt sikker på bolden var over stregen 😀 (foto Preben Pathuel)

Her modtog indskiftede Seyi Adekoya en frispilning i Thisteds venstre side, og det lykkedes også for amerikaneren med de nigerianske rødder at runde Tobias Brogaard Larsen. Imidlertid kom Seyi Adekoya for langt ud i straffesparksfeltets venstre side til, at han selv kunne komme til at afslutte på chancen, og hans indlæg ind i målfeltet fik FREMs Rasmus Grønne Jensen ekspederet ud af farezonen.

Midtvejs i halvlegen var FREM nu ganske tætte på at fordoble føringen.

Her brød Daniel Anusic fint igennem i venstre side, og han fandt en fri Tonni Adamsen midt for mål. Igen gik Markus Iversen dog fint ud af sit mål, og riposten lå uheldigvis for FREM lidt for langt tilbage til, at Paul Ngongo Iversen kunne gøre noget effektivt ved den.

Men Thisted var heller ikke færdige, for minuttet efter var det deres tur til at ramme stolpen.

Seyi Adekoya lagde bolden ud i højre side af straffesparksfeltet, hvor den spinkle, men hurtige Frederik Sloth – der var kilde til en del uro – skød på mål. Bolden passerede Tobias Brogaard Larsen, men den ramte højre stolpe, og derefter kunne FREM-forsvaret sparke den ud til indkast i modsatte side.

Herefter var det tydeligt, at det var udeholdet, der havde noget at jagte. Thisted havde et overtag i de sidste 20 minutter. Men det var FREM, der fik de to største chancer for at score.

Otte minutter før tid var Emil Bjørn omgivet af adskillige modstandere, men det lykkedes for FREMs højre back at få vristet sig fri omkring mållinjen, hvorefter han lagde bolden ind til en fri Paul Ngongo Iversen, der dundrede den op på overliggeren.

Og seks minutter senere var Thisteds offensiv ved at give bagslag, da Paul Ngongo Iversen og Armend Aslani fik etableret et modangreb, der sluttede med, at Armend Aslani fra venstre side af straffesparksfeltet – presset af en modstander – forsøgte at lægge bolden over i målets højre hjørne. Han måtte dog se forsøget gå lige forbi til målspark til de blåblusede.

I betragtning af, hvad der herefter skete, var det set med FREM-øjne virkelig ærgerligt, at det ikke lykkedes at score på nogle af de store muligheder.

Men i dommerens tillægstid satte Tobias Brogaard Larsen spillet hurtigt i gang efter et Thisted-angreb, og det var FREM-spillerne ikke tilstrækkeligt opmærksomme på.

Thisted fik fat i bolden og sendte den frem til holdets angriber fra Elfenbenskysten, Dieudonne Yao. Den tidligere OB- og Vendsyssel-spiller modtog bolden på kanten af straffesparksfeltets højre side, hvorefter han med et fladt skud sendte den forbi Tobias Brogaard Larsen og ind i målet tæt op ad venstre stolpe.

To minutter efter blæste Frida Mia Klarlund i fløjten for sidste gang til stor jubel for Thisted-lejren – og ditto ærgrelse hos FREM.

Thisted havde som nævnt også store chancer, og på den baggrund var uafgjort ikke et helt urimeligt facit, selvom FREM både havde de fleste chancer og samlet set også det meste spil. Men det var godt nok en bitter afslutning for hjemmeholdet, som altså ikke fik revanche for nederlaget på 2-3 i oprykningsspillet sidste sommer.

Resultatet 1-1 betyder, at FREM stadig er på andenpladsen i 2. Division – et point foran B 93, der lidt overraskende tabte hjemme til Næsby.

Der er tre point op til førende Jammerbugt, men det kan blive til flere efter søndagens kamp, hvor vendelboerne skal møde Holstebro, der nu ligger sidst i rækken.

Fra nummer to til syv – som er Dalum – er der imidlertid kun fire point, så hvert eneste point er yderst værdifuldt i jagten på top-6, der kommer med i næste sæsons tredje bedste række.

Den slags trøjebytte under kampen er i disse corona tider vist ikke lovlig (Foto Preben Pathuel)

Næsby er i øvrigt FREMs næste modstander. Det er på lørdag, og det er på udebane.

Matchfacts

FREM – Thisted 1-1 (0-0)

Mål:

1. Emil Schou Jørgensen (60.)
    1-1 Dieudonne Yao (90.)

Advarsler:

FREM: Tonni Adamsen (45.), Paul Ngongo Iversen (82.), Elias Gärtig (90.)
Thisted: Laus Østervig Nielsen (9.)

Holdopstillinger:

FREM: Tobias Brogaard Larsen – Emil Bjørn, Rasmus Grønne Jensen, Emil Schou Jørgensen, Matthias Andersen – Lucas Balck, Jacob Pind, Magnus Juul Davidsen, Daniel Anusic – Tonni Adamsen, Paul Ngongo Iversen

Thisted: Markus Iversen – Laus Østervig Nielsen, Mathias Myrthue, Laurits Bust Sørensen, Emil Lagergaard – Mathias Andersen, Gloire Rutikanga, Asger Bust Sørensen, Mads Vang – Dieudonne Yao, Frederik Sloth

Udskiftninger:

Thisted: Seyi Adekoya ind for Laus Østervig Nielsen (46.)

FREM: Andreas Lundberg ind for Magnus Juul Davidsen (66.)

FREM: Andreas Hansen ind for Lucas Balck (66.)

Thisted: Matthew Srbely ind for Mathias Andersen (71.)

FREM: Armend Aslani ind for Tonni Adamsen (80.)

FREM: Elias Gärtig ind for Daniel Anusic (89.)

For FREM blev Alexander Holst Christiansen, Christian Bramsborg og Rasmus Wedege (målmand) ikke benyttet.

Dommer: Frida Mia Klarlund