Det var Storm P., der i sin tid sagde, at kunst er det, man ikke kan. For hvis man kunne det. var det jo ingen kunst.

Og Kunsten – som kunstbanen ved siden af Valby Stadion populært kaldes – mestrede FREM ikke. På grund af den lange, frostplagede vinter og de seneste dages regn måtte holdet spille den første hjemmekamp i 2021 på Kunsten. Og det blev uden den store succes.

René Henriksens tropper måtte tværtimod indkassere sæsonens første nederlag på hjemmebane, da Dalum kunne tage hjem til Fyn med en sejr på 2-0. FREM kunne ellers godt have fortjent at få et point på baggrund af første halvleg – men ikke på baggrund af anden halvleg, for der lykkedes det ikke holdet at skabe ret meget.

(Foto: Preben Pathuel)

Vinteren har foruden frost været præget af Covid-19 pandemien i en grad, så det stadig er forbudt at have tilskuere til kampene. Men de få tilforordnede, der trods alt havde fået lov at overvære forestillingen, frøs med anstand.

Der var lovet regn i stride strømme denne lørdag, og den havde også været der i timerne op til kampen – undervejs endda afløst af sne! Men begge dele var stort set forsvundet, da dommer Nicolai Mossing Madsen blæste opgøret i gang. Mod slutningen af dysten kom solen endda frem.

Men det ændrede ikke på, at det var hundekoldt – især på grund af en forholdsvis kraftig vind, der også gjorde det svært at spille poleret fodbold.

René Henriksen havde foretaget to ændringer i forhold til forårets første kamp, som var den udsatte udekamp mod Jammerbugt.

Den kamp havde budt på sæsonens første nederlag i 2. Division (2-5). Det var samtidig første gang i flere år, at FREM tabte en divisionskamp efter at have scoret først.

Den ene af ændringerne hos hjemmeholdet var dog nødtvunget, fordi Emil Schou Jørgensen havde fået rødt kort i kampen i Pandrup. Det betød karantæne til midterforsvareren, som FREM-træneren havde erstattet med Elias Gärtig.

På midtbanen havde han desuden valgt at lade Magnus Juul Davidsen spille i stedet for Andreas Lundberg.

Kampen begyndte nogenlunde lige, men ret hurtigt lykkedes det for Dalum at kæmpe sig til et lille overtag i spillet.

(Foto: Preben Pathuel)

Efter seks minutters spil var der fare på færde, da det lykkedes for udeholdet at komme igennem i deres højre i en sådan grad, at FREM-målmand Andreas Larsen måtte agere ekstra stopper. Det lykkedes imidlertid for Rasmus Grønne Jensen at ekspedere bolden ud af farezonen i den situation.

Men fire minutter senere slap FREM ikke så let.

Efter opspil i Dalums venstre side endte et indlæg tæt på den evigt udfordrende fløjspiller Frederik Humlegaard inde i straffesparksfeltet. Det er svært at afgøre, om han fik foden på, men bundlinjen var i hvert fald´, at Rasmus Grønne Jensen ved dette redningsforsøg fik et uheldigt træf på bolden med det resultat, at den i stedet strøg ind i eget net.

På den måde kom Dalum i front, og det var skidt for hjemmeholdet, for holdet fra den sydlige del af Odense er kendte for at være vanskelige at have med at gøre, når de først er kommet foran.

Denne lørdag var ingen undtagelse!

Langsomt – men sikkert – lykkedes det ellers for de tværstribede at sætte sig på begivenhederne. Faktisk dominerede FREM i resten af første halvleg, og det lykkedes også at komme frem til nogle chancer.

(Foto: Preben Pathuel)

Efter godt et kvarter havde Frederik Sundstrup et optimistisk langskudsforsøg, efter at FREM i opspillet havde appelleret for straffespark på grund af hands i feltet. Men Nicolai Mossing Madsen vinkede afværgende i den situation.

Seks minutter senere havde FREM et glimrende angreb, der i første omgang endte med et hjørnespark. I to forsøg nåede bolden herefter ind til Frederik Sundstrup, som headede på mål – men i offside-position.

André Riel forsøgte sig nogle minutter senere med et ganske kvalificeret frisparksforsøg fra 25 meters afstand. Der var saft og kraft i det flade skud, og det var inden for rammen – men også inden for rækkevidde for Dalum-målmand Mathias Würtz.

Efter en halv times spil fik Andreas Smed en god chance for at bringe balance i regnskabet, da Frederik Sundstrup slog et godt indlæg fra højre side ind i hovedet på den tidligere HIK-spiller. Hans hovedstød sneg sig dog lige uden om venstre stolpe, og der var heldet lidt med Dalum, for Mathias Würtz havde næppe kunnet nå bolden, hvis den havde været inden for rammen.

Derimod kunne Dalum være glade for deres målmand syv minutter senere, da han på flot vis parerede et fint forsøg fra Andreas Smed, der havde afsluttet resolut efter at være vendt rundt i feltet.

(Foto: Preben Pathuel)

Minuttet forinden havde Frederik Sundstrup haft et glimrende frisparksforsøg, der var strøget tæt forbi mål, og Armend Aslani samt Lucas Balck kunne også noteres på kontoen for fornuftige målforsøg.

Mod slutningen af første halvleg kom der dog endnu en chance til Dalum, da angriberen Mads Raben fik sat sig igennem og trykket af i højre side af straffesparksfeltet. Hans forsøg klarede Andreas Larsen med en fodparade, og returbolden løb den fynske angriber selv ud over mållinjen til målspark til FREM.

Men med tanke på det videre kampforløb må man nok sige, at FREM ikke kendte holdets besøgelsestid i den sidste halve time af første halvleg. I anden halvleg blev det noget sværere.

Umiddelbart begyndte kampbilledet ellers på nogenlunde samme måde. FREM havde bolden mest i begyndelsen af første halvleg – men nu uden at skabe chancer.

Chancer skabte Dalum til gengæld to af efter ti minutters spil.

Først var den indskiftede Fiton Durguti tæt på, da han sendte et skud fra venstre side af straffesparksfeltet tæt forbi højre stolpe. Og derefter testede August Nielsen overliggerens holdbarhed. Men den er som bekendt af aluminium, så den kan holde til lidt af hvert – også fynske drøn!

(Foto: Preben Pathuel)

Derefter fulgte en lang periode, hvor opgøret var vældig intenst og vældig fysisk – men hvor begge hold sled med at skabe gennembrud og chancer.

FREM fik holdets eneste rigtige målchance cirka midtvejs i anden halvleg, hvor André Riel satte sig godt igennem i FREMs venstre side og lagde bolden ind i straffesparksfeltet til den indskiftede Andreas Hansen, der headede snært forbi både Mathias Würtz og højre stolpe.

Generelt er det nytteløst at tale om spillere, som ikke længere er i klubben. Men i anden halvleg kunne man altså godt have ønsket sig lidt kreativitet, en knivspids uforudsigelighed, nogle temposkift og noget skudstyrke fra en Tonni Adamsen, der måske kunne have lukket den fynske defensiv op. Den tidligere FREM-anfører er dog som bekendt nu skiftet til Helsingør.

I slutfasen var Dalums indskiftede Kristian Weber tættere på at score til 2-0, end FREM var på at udligne, og da uret havde rundet de 90 minutter – og FREM måtte satse – gik det galt i den anden ende.

Dalum slog kontra, og føromtalte Kristian Weber løb fra midterlinjen ned mod Andreas Larsen i FREM-målet, hvorefter den tidligere OB-spiller lagde bolden ud til venstre til Kasper Søby Mikkelsen, der forholdsvis enkelt kunne slå sejren fast for gæsterne.

(Foto: Preben Pathuel)

Efter et flot efterår med 12 kampe på stribe uden nederlag har FREM således nu tabt to kampe i træk, og dermed er holdet dumpet ned på tredjepladsen med de 26 point, som det lykkedes at erobre i efteråret.

Jammerbugt fører rækken, men holdet led denne lørdag sit første nederlag og står derfor fremdeles med 30 point – og en kamp færre end FREM samt B.93, der er oppe på andenpladsen.

Dalum krøb op på sjettepladsen, der betyder adgang til den nye landsdækkende, tredjebedste række, som FREM altså også ligger til i skrivende stund. Syvendepladsen betyder fjerdebedste række, og den placering ligger VSK Aarhus netop nu til med 21 point.

Næste kamp for FREM er søndag 21. marts på udebane mod Holstebro, der i skrivende stund ligger sidst i rækken.

Kampens Spiller blev Frederik Sundstrup – direktør Claus Mohrhagen uddeler på vegne af dagens kamppartner Sjøbeck Øl & Vand (Foto: Preben Pathuel)

Matchfacts

FREM – Dalum 0-2 (0-1)

Mål:
0-1 Rasmus Grønne Jensen (selvmål, 10.)
0-2 Kasper Søby Mikkelsen (90.+2.)

Advarsler:

FREM: André Riel (58.)
Dalum: August Nielsen (58.), Christian Overby (63.), Frederik Humlegaard (70.)

Holdopstillinger:

FREM: Andreas Larsen – Frederik Sundstrup, Rasmus Grønne Jensen, Elias Gärtig, Daniel Anusic – Andreas Smed, Mikkel Andersson, Magnus Juul Davidsen, Armend Aslani – Lucas Balck, André Riel

Dalum: Mathias Würtz – Mikkel Kjær Andersen, Rasmus Schmidt, Christian Overby, Matthias Schilling – Kasper Søby Mikkelsen – August Nielsen, Julius Fechtenburg, Kristian Pedersen, Frederik Humlegaard – Mads Raben

Udskiftninger:

Dalum: Fiton Durguti ind for Kristian Pedersen (46.)

Dalum: Kristian Weber ind for Julius Fechtenburg (60.)

FREM: Andreas Hansen ind for Lucas Balck (61.)

FREM: Matthias Andersen ind for Daniel Anusic (61.)

Dalum: Jeppe Brendholdt Pedersen ind for Frederik Humlegaard (79.)

Dalum: Jonathan Nissen ind for Mads Raben (90.)

FREM: Christian Bramsborg ind for Armend Aslani (90.+2.)

FREM: Frederik Balslev (debut) ind for Magnus Juul Davidsen (90.+2.)

For FREM blev Andreas Lundberg, Oliver Basse samt Rasmus Wedege (målmand) ikke benyttet

Dommer: Nicolai Mossing Madsen

Tilskuere: Ingen (på grund af Covid-19)

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden kan sætte
Vi vil kæmpe vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd


Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk