Sommer, sommer og sol, FREM er tilbage i 2. Division.

Sådan lød det fra FREM-tilhængerne denne lørdag. Og det kunne end ikke et lidt ærgerligt nederlag i sidste spillerunde på 1-2 hjemme mod Dalum ændre på.

tre der stopper og forhåbentlig en der bliver – Foto Claus M. Hansen

Uanset resultatet var FREM allerede for to uger siden sikre på, at når næste fodboldsæson går i gang, bliver det i landets tredjebedste række. Og dermed var og er målet med denne sæson opnået – til stor glæde for spillere, trænere, fans og alle andre, der har med denne fantastiske klub at gøre.

På forhånd stod det klart, at kampen var et farvel til tre spillere, der alle har gjort en stor indsats for FREM i en årrække. Det var målmanden Rasmus Wedege og to backs, Matthias Andersen og Mohammed Youssef.

Der var velfortjente blomster til dem alle tre inden kampen mod Dalum, der kun havde femtepladsen at spille for. Den ville de uanset resultatet have beholdt, fordi Lyseng samtidig med denne kamp tabte 0-2 til Næsby.

Til startopstillingen mod Dalum havde FREM-træner René Henriksen foretaget fire ændringer i forhold til det hold, som i sidste runde havde spillet 1-1 ude mod VSK Aarhus.

Den ene af dem var dog nødtvunget, fordi Emil Schou Jørgensen havde fået en advarsel – og dermed karantæne. Men midterforsvareren var samtidig blevet så skadet, at det under alle omstændigheder var tvivlsomt, om han kunne have spillet kampen mod Dalum.

Spilletid fra start til Valdemar Frahm – Foto Claus m. Hansen

I stedet spillede Valdemar Frahm fra start.

Derudover vogtede Sebastian Sørensen målet i stedet for Rasmus Wedege. Og samtidig spillede både Matthias Andersen og Mohammed Youssef med fra start i stedet for henholdsvis Pablo Basarte og Christian Bramsborg.

FREM satte sig fra start på begivenhederne denne solrige – men noget blæsende – sommerdag.

Frederik V. Kristensen, Oliver Møller-Jensen, Oliver Andersen og Valdemar Frahm forsøgte sig alle inden for de første ti minutter. Men enten var det lidt ved siden af, lidt for højt, eller også stod Dalums målmand, Mathias Würtz, i vejen.

Tættest på at forvandlet nullet på måltavlen til et 1-tal var Frederik V. Kristensen med sit andet forsøg, efter at Mohammed Youssef var brudt igennem i højre side. Dalum-forsvaret afviste hans indlæg, men bolden endte lige for fødderne af Frederik V. Kristensen, som fra 12 meters afstand løftede kuglen få centimeter over Dalums overligger.

God første sæson af Frederik V. Kristensen, desværre blev det ikke til mål i dag. Foto Claus M. Hansen

Dalums bedste forsøg i perioden var et langskudsforsøg fra Kristian Weber, der endte noget over mål.

Samme Kristian Weber røg efter et kvarters spil i græsset, og det viste sig, at den tidligere Middelfart-spiller ikke kunne fuldføre kampen.

Dalum var således kortvarigt kun ti mand på banen. Men det viste sig at være nok til at komme foran!

Efter opspil i højre side sendte Rasmus Schmidt bolden på tværs af mål, hvor en lovlig fri Marc Gangia stod fri til skud. Han sendte bolden ind i det korte målhjørne, og det kunne Sebastian Sørensen ikke gøre noget ved.

Dalums mål rystede nu ikke umiddelbart de tværstribede.

Allerede to minutter efter var FREM således meget tæt på 1-1, da Mohammed Youssef igen kom i bund og sendte bolden helt på tværs af målfeltet, hvor Lucas Lodberg flugtede mod mål. Det lykkedes for Dalum at give hjørne i en situation, hvor det såmænd godt kunne være endt med selvmål. Bolden sneg sig i hvert fald tæt forbi venstre stolpe.

Lucas Lodberg havde et par chancer specielt i første halvleg – Foto Claus M. Hansen

Også i resten af første halvleg var det FREM, der svingede taktstokken.

Især Oliver Møller-Jensen var skydelysten med tre gode forsøg. Det sidste af dem – lige før pausen – tvang Mathias Würtz ud i en flot redning, hvor han måtte kaste sig langt til venstre for at redde sit hold.

Også Lucas Balck var nærgående, og på det ene af hans forsøg kunne Mathias Würtz ikke holde fast i bolden, så der måtte fynske holdkammerater sende bolden til hjørne.

Rasmus Grønne Jensen, Matthias Andersen og Kristoffer Dirksen forsøgte sig ligeledes for FREM, og på den baggrund var det bestemt ikke retvisende for første halvlegs forløb, at Dalum kunne gå til pausen med en føring på 1-0.

Ud over målet havde udeholdet haft behjertede forsøg fra Diyar Hamza Ali og Frederik Humlegaard. Men tæt på 2-0 kan man ikke sige, at de hvidblusede gæster var.

René Henriksen skiftede i pausen Jakob Skovgaard Larsen ind i stedet for Lucas Balck, men den første rigtige chance i anden halvleg tilfaldt nu Oliver Møller-Jensen.

Oliver Møller-Jensen har også gjort sig bemærket i denne sæson – Foto Claus M. Hansen

Han fik fat i bolden og skød på mål efter nogle proptrækker-driblinger af Mohammed Youssef. Igen måtte Mathias Würtz ud i fuld længde for at forhindre en udligning.

Efterhånden gav kampen minder om den første kamp i Valby mellem de to hold, som FREM – vurderet på spil og chancer – burde have vundet. Men dengang endte kampen 1-1 efter små mirakler af Dalum-keeperen.

Til det er der jo kun at sige, at målmanden også spiller med. Og der er slet ingen tvivl om, at odenseanerne i Mathias Würtz har en af rækkens bedste på posten.

Dalum’s keeper var nærmest flyvende mod FREM – Foto Claus M. Hansen

Denne lørdag gik kadencen efter FREMs fine første halvleg og fornuftige start på anden halvleg en smule af.

Dalum kom bedre med, og efter syv minutters spil af anden halvleg fik gæsterne deres største chance siden målet, da Marcus Bay Jensen på et kontraangreb lagde bolden til højre, hvor Marc Gangia kom alene med Sebastian Sørensen, der imidlertid reddede flot til et hjørnespark, som endte med, at FREM-målmanden boksede bolden ud af farezonen.

Og da keeperen endelig var passiviseret stod der lige en markspiller i vejen – Foto Claus M. Hansen

Helt så let slap FREM ikke midtvejs i halvlegen.

Efter forgæves appeller for et straffespark slog Dalum kontra, hvor Frederik Humlegaard førte bolden frem. Han viste fint overblik og lagde bolden ud til venstre, hvor indskiftede Mads Raben havde al den plads han kunne ønske sig og passerede Sebastian Sørensen med et fladt skud til fynsk tomålsføring.

Det var fjerde gang i denne sæson, at FREM kom bagud med to mål. I to af de andre kampe endte det med nederlag til FC Roskilde (henholdsvis 0-3 og 1-4), mens FREM tilbage i efteråret fik vendt slagets gang mod KFUM Roskilde og tog en sejr på 3-2.

Denne juni-lørdag forsøgte René Henriksens tropper at komme igen, og det var ikke så langt fra, da FREM fik en god frisparksmulighed meget tæt på feltet – lidt i højre side af banen.

Jakob Skovgaard Larsen tog sig af frisparket, men hans forsøg endte lidt til venstre for både Mathias Würtz og Dalums mål.

Et lille kvarter før tid gik den imidlertid ikke længere for gæsterne.

Valdemar Frahm scorede FREMs eneste mål – Foto Claus M. Hansen

Efter opspil i højre side endte bolden med at dumpe ned for fødderne af Valdemar Frahm i målfeltet. Fra den afstand kunne end ikke Mathias Würtz stille noget op. Og dermed var der igen lidt spænding om udfaldet.

Samme Valdemar Frahm gik kort efter ud sammen med Matthias Andersen og Mohammed Youssef, og så gik FREM for alvor i gang med at jagte målet til 2-2.

Men sandheden er nok den, at Dalum var tættere på 3-1 i et par situationer.

Marcus Bay Jensen var igennem, men her fik FREM-forsvaret reddet på selve mållinjen. Og Marc Gangia kom alene med Rasmus Wedege, der fik sine sidste minutter for FREM i slutningen af denne kamp. På den store chance løftede Dalum-angriberen bolden over både FREM-keeperen og overliggeren.

Spillerne virkede lidt skuffede efter kampen – Foto Claus M. Hansen

Oliver Andersen havde forinden et godt skudforsøg for FREM, hvor han imidlertid kom lidt for langt under i bolden. Og heltene i rødt og blåt var ikke så langt fra at redde et point i slutfasen efter et hjørnespark, hvor bolden passerede alt og alle i målfeltet. Men her var der ingen, der kunne nå frem til at prikke kuglen det sidste stykke over stregen.

Derfor blev resultatet 2-1 til Dalum, men det kunne de 1411 tilskuere ikke tage sig noget af.

Der var guldhår og sejrssange til den store guldmedalje bagefter. Og nu kan sæsonen 2022-23 bare komme an!

Matchfacts

FREM – Dalum 1-2 (0-1)

Mål
0-1 Marc Gangia (15.)

0-2 Mads Raben (66.)

1-2 Valdemar Frahm (76.)

Advarsler

FREM: Jakob Skovgaard Larsen (78.)
Dalum: Ingen

Holdopstillinger

FREM: Sebastian Sørensen – Mohammed Youssef, Rasmus Grønne Jensen, Valdemar Frahm, Matthias Andersen – Kristoffer Dirksen – Lucas Balck, Frederik V. Kristensen, Oliver Møller-Jensen, Lucas Lodberg – Oliver Andersen

Dalum: Mathias Würtz – Marcus Bay Jensen, Jakob Elkjær Mikkelsen, Jonathan Nissen, Mikkel Kjær Andersen – Diyar Hamza Ali, Rasmus Schmidt, Lasse Clausen, Frederik Humlegaard, Kristian Weber – Marc Gangia

Udskiftninger

Dalum: Mads Raben ind for Kristian Weber (18.)

FREM: Jakob Skovgaard Larsen ind for Lucas Balck (46.)

Dalum: Kasper Søby Mikkelsen ind for Lasse Clausen (69.)

FREM: Pablo Basarte ind for Matthias Andersen (79.)

FREM: Christian Bramsborg ind for Mohammed Youssef (79.)

FREM: Rasmus Fugl ind for Valdemar Frahm (79.)

Dalum: Jeppe Banke ind for Diyar Hamza Ali (79.)

Dalum: Mathias Schilling ind for Mikkel Kjær Andersen (79.)

FREM: Rasmus Wedege ind for Sebastian Sørensen (89.)

For FREM blev Magnus Juul Davidsen og Isak Tånnander ikke benyttet

Dommer: Anders Eriksen

Tilskuere: 1411

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret med hvad der sker i vores klub, ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev.