Midtugekamp i Thy

Da denne referent ikke kunne være til stede til kampen, er referatet skrevet ud fra livestream. Enkelte detaljer kan være overset i processen. Billedserie fra kampen følger i løbet af torsdagen.

En midtugekamp i det, der normalt er sommerferie, kan godt være en udfordring, når spillerne også skal på arbejde. Derfor var der på forhånd varslet enkelte ændringer i truppen til kampen mod Thisted.

Det var dog et stærkt hold, cheftræner René Henriksen havde trommet sammen onsdag middag, da der var afgang mod det nordvestlige hjørne af landet.

Fra sidste startopstilling var der 3 ændringer, da Marco Brylov, Andreas Theil Lundberg og Frederik Christensen var fraværende – sidstnævnte pga karantæne. I stedet spillede Rasmus Wedege, Mikkel Andersson og Paul Ngongo Iversen. FREM stillede med andre ord stærkt op.

Hurtige mål

Det var dog hjemmeholdet, der kom hurtigst ud af startblokken i sommersolen. Allerede i kampens første minut blev et hjørnespark vekslet til flere gode skudchancer i feltet, men klumpspil og en efterfølgende offside-kendelse kom i vejen for en hurtig hjemmeføring.

Det holdt dog ikke længe. I kampens 7. minut angreb Thisted i egen venstreside, og et langt indlæg blev fanget i modsatte side. Lidt passivt FREM-spil gjorde, at Thisted kunne sætte et stød mere ind, og denne gang kom en af de blå-hvide til baglinjen og lagde en flad pasning på tværs til en umarkeret Yao Kouassi Dieudonne, som bare skulle sætte en inderside på. Det var næsten for nemt.

Efter scoringen var det stadig mest hjemmeholdet, der var på bolden, hvilket ikke nødvendigvis behøver at være en fordel i varmen.

Yderligere 7 minutter inde i kampen kom FREMs udligning. Nogle gode kombinationer på midten tvang Thisted lidt tilbage på hælene, og et godt skift til Lucas Balck på højrefløjen blev med det samme sat ind foran mål. Første afslutning gik på stolpen, men returen røg ud i feltet til Paul Ngongo Iversen, som sikkert satte bolden ind.

Frem til den halve time forløb kampen uden kæmpechancer, og de optræk, der var til mål, kom mest fra skud udefra, hvor begge målmænd fik lov at vise deres færdigheder.

Men i det 30. minut skete der igen noget på måltavlen. Efter et par chancer til FREM vendte Thisted spillet og fik tilspillet sig et frispark lige uden for feltet i deres egen højre side. Det blev en opgave for Laurits Bust Sørensen, som gjorde kort proces: Hen over muren og uden for Rasmus Wedeges rækkevidde til 2-1. Så var der igen 3 point på vej til Thisteds konto.

Afslutningen på halvlegen blev præget af et par hårde dueller, som medførte spilstop og behandling, men alle kom op at stå igen. Kampens første målscorer Yao Kouassi Dieudonne blev dog hårdere ramt, end det i første omgang så ud til, og han lod sig udskifte efter 42 minutter med Kasper Hedegaard.

Begge hold kunne gå til velfortjent og tiltrængt pause med en stor chance. Thisteds blev flot afværget af Rasmus Wedege, mens Lucas Balcks skruede skud i den anden ende gik tæt over overliggeren.

Dyr start på halvlegen

Mindre end halvandet minut var der gået, efter at dommer Lasse Læbel Graagaard havde fløjtet i gang igen efter pausen, før Thisted scorede igen. et indlæg fra højre fik lov at rende forbi venner og fjender og endte hos Thisteds nummer 10, Nicolai Laursen, som sendte bolden i nettet. En fodboldfloskel siger, at det er et godt tidspunkt at score på lige efter pausen – og det er Thisted FC formentlig enige i.

Anfører Dirksen båret ud

I det 55. minut kommer anfører Kristoffer Dirksen galt afsted, og efter flere minutters behandling på banen må han bæres ud. I stedet for kommer Magnus Juul Davidsen på banen. Ny anfører blev Mikkel Andersson.

Kampen faldt en smule i kvalitet, mens sommersolen fortsat skinnede lystigt. Begge hold skiftede ud; FREM for at bringe noget nyt offensivt i form af Daniel ‘Elly’ Pedersen i stedet for Lucas Balck. Og Thisted satsede også på rutinen ved at bringe den tidligere Superligaspiller Jeppe Mehl i spil.

Med et kvarter tilbage af kampen satsede René Henriksen og kompagni endnu mere ved at tage back Christian Bramsborg ud og erstatte han med kantspiller Armend Aslani. Samtidig kom også Dominik Kis ind i stedet for Paul Ngongo Iversen.

Det var mandskabsmæssigt det sidste kort, trænerteamet havde på hånden, da der ikke var flere markspillere på bænken. I disse coronatider er det tilladt at skifte 5 mand, men det kræver selvfølgelig, at der er nok at skifte med.

Sen reducering var ikke helt nok

En halv nødbremse gav et frispark på kanten af feltet til FREM. Det tog Tonni Adamsen sig af, men han ramte muren, og riposten blev der ikke noget ud af.

Også Thisted fik en god mulighed på direkte frispark i det 88. minut, men mølscorer Laurits Bust Sørensen skød denne gang langt over mål.

Kampen havde fundet sit leje, og de sidste minutter førte ikke til yderligere store chancer. Ikke før kampen rundede 93 minutter. Daniel Anusic tog et godt ryk på højrefløjen, trak ind i feltet og lagde bolde hårdt på mål. Her dukkede Daniel ‘Elly’ Pedersen op og dirigerede bolden forbi keeperen og over stregen.

Ellys scoring var dog ikke nok til at få point med hjem. Thisted tager en sejr på 3-2.

Om det var den lange rejse, den høje temperatur eller en kombination af flere faktorer, vides ikke, men FREM fik aldrig rigtig sat Thisted under pres, og det koster kræfter at skulle jagte modstanderens føring i det meste af kampen. Thisted FC er et stærkt hold, og i dag var de lige lidt for stærke for FREM.

2 gange hjemmekamp

Heldigvis er der ikke længe til næste kamp, som er en hjemmekamp i Valby på lørdag mod Middelfart. Faktisk er der nu to hjemmekampe i træk, da der igen i næste uge er midtugerunde, når Jammerbugt FC tager den lange tur til København.

Hold øje med hjemmesiden for at få praktisk info omkring billetter og adgangsforhold. Billetter til lørdagens kamp er til salg på FairBillet.dk fra torsdag kl. 12.00.

Thisted FC: Mads Vang (71)
FREM: Victor Christiansson (69), Jonas Nørremark Jensen (80)

Mads Vang

FREM: Rasmus Wedege – Christian Bramsborg, Kristoffer Dirksen (anfører), Jonas Nørremark Jensen, Daniel Anusic – Victor Christiansson, Mikkel Lunde Andersson (anfører fra 58. minut), Jacob Pind, Tonni Adamsen – Lucas Balck, Paul Ngongo Iversen