I et festfyrværkeri af en kamp vandt FREM 5-3 ude over SfB/Oure i årets sidste kamp, og dermed fastholdt holdet sin status som ubesejret – og indtog samtidig førstepladsen i 2. Division.

FREM var foran med både to og tre mål, men SfB/Oure svarede godt igen, og der var spænding om udfaldet helt ind i dommerens tillægstid, hvor Tonni Adamsen scorede sit tredje og FREMs femte mål, som definitivt sikrede de tre point.

Anfører Tonni Adamsen lukkede kampen med et hattrick (Foto: Preben Pathuel)

Vejret var blæsende og gråt – men ikke vådt – i Svendborg. Til gengæld var FREMs angrebsspil rigtig flot, og det gjorde november-kulden lidt mere tålelig i denne lørdags kamp mod de sammenbragte sydfynske klubber, SfB og Oure.

Forhistorien her var, at Svendborg fB i 2017 efter mange år i divisionerne gik konkurs og blev degraderet til Serie 1. Men sidste år slog de så pjalterne sammen med fodboldakademiet på idrætshøjskolen i Oure, der havde spillet sig helt op i Danmarksserien og faktisk også var rykket op i 2. Division.

Det er med andre ord Oure FAs licens, klubbens nuværende førstehold spiller på.

FREM-træner René Henriksen havde til denne udekamp foretaget en enkelt ændring i startopstillingen i forhold til det hold, som i sidste weekend havde vundet årets sidste hjemmekamp mod Holbæk (2-0).

Andreas Hansen måtte denne gang begynde kampen på bænken, mens Armend Aslani indtog højrekanten.

Den normale krumtap i forsvaret, Emil Schou Jørgensen, er stadig ikke klar, så han kom ikke i aktion mod sin gamle klub.

Rent taktisk havde René Henriksen også foretaget en ændring.

Han havde valgt at bytte plads på to af midtbanespillerne, så Mathias Thrane begyndte centralt på banen, mens Mikkel Andersson spillede på venstrekanten.

Det skulle meget hurtigt vise sig at være en rigtig god disposition.

Mikkel Andersson og Paul Ngongo Iversen kom begge på måltavlen (Foto: Preben Pathuel)

FREM lagde fra starten et tungt pres på hjemmeholdet, og efter fem minutter gav det bonus i form af et mål.

Hjemmeholdet havde i en situation problemer med at få bolden ud af farezonen, og Jacob Pind fik fat i kuglen tæt på straffesparksfeltet – i venstre side af banen. Her tog han en dribling og lagde bolden ind til Paul Ngongo Iversen, som efterfølgende lagde den af til venstre side, hvor Mikkel Andersson kom styrtende til.

’Sydhavnens Messi’ knaldede til læderkuglen første gang og scorede et af sine sjældne mål ved at placere den tæt op ad højre stolpe med et fladt skud.

I fortsættelsen havde både Tonni Adamsen og Armend Aslani et par skudforsøg, der blev lidt for høje. Men efter små 20 minutters spil fik FREM en gylden mulighed for at fordoble føringen.

Dommer Jonas Bæk vurderede, at hjemmeholdets Frederik Grube tog armen til hjælp i det kriminelle felt, og han pegede derfor på pletten.

Hjemmeholdet protesterede, fordi de mente, der var tåle om et påskud, og at midtbanespilleren derfor ikke havde mulighed for at undgå at ramme bolden med armen. Men dommeren stod fast på sit, og derfor gik Paul Ngongo Iversen frem mod pletten.

På overlegen vis fintede FREMs topscorer modstandernes målmand, Peter Harring Larsen, til venstre side, mens han selv trillede bolden ind i målets højre side.

Det var Paul Ngongo Iversens syvende mål i denne sæson.

Topscorer Paul Ngongo Iversen bragte sin scoringstotal op på 7 for sæsonen (Foto: Preben Pathuel)

Herefter kom SfB/Oure så småt bedre med i kampen, men på grund af stillingen var det heller ikke helt unaturligt. Målforsøgene begrænsede sig nu i første omgang til et par behjertede langskud fra Philip Stoustrup og Philip Herslov.

Syv minutter før pausen opstod der en batalje midt på banen bag dommerens ryg. De to involverede var SfB/Oures Jeppe Krøis Marquardsen og FREMs Paul Ngongo Iversen.

Mens fynboen måtte til behandling, hev Jonas Bæk det gule kort op af lommen til FREMs målscorer, og det var hjemmeholdets tilskuere ikke tilfredse med. De mente, at der skulle have været smurt ketchup på den ostemad, Paul Ngongo Iversen fik.

Men der forblev 22 spillere på banen, og få minutter senere kunne Armend Aslani have gjort det til 3-0 til FREM efter en gevaldig solo-tur fra FREMs venstre back, Matthias Andersen, som endte helt oppe i modstandernes straffesparksfelt.

Her lagde han bolden ud til højre, men Armend Aslani fik ikke noget godt træf på kuglen og sendte den på tværs af modstandernes mål.

Og så gik det hverken værre eller bedre, end at SfB/Oure løb op og scorede i stedet.

Værterne lagde et højt pres på FREM i første halvlegs sidste fase, og det gav bonus, da de tværstribede sløsede med opspillet i venstre side. SfB/Oure fik fat i bolden, der endte inde midt for mål, hvor Fridtjof Rosenbaum i en temmelig upresset situation let kunne sende den forbi Tobias Brogaard Larsen i FREM-målet til reducering.

Det kunne endda være blevet 2-2 kort før pausen, da midtbanespilleren Daniel O’Hara steg til vejrs efter et hjørnespark til SfB/Oure i venstre side. Hans hovedstødsforsøg strøg lige ved siden af venstre stolpe.

Men FREM slap i den situation med skrækken, og på den måde kunne de gå til pausen med en føring, der vurderet på både spil og chancer i første halvleg absolut var i orden.

FREM havde en imponerende mængde fans med, som støttede flot hele kampen (Foto: Preben Pathuel)

I anden halvleg kom FREM ud som lyn og torden og kunne allerede efter to minutter meget vel være kommet på 3-1, da SfB/Oure havde store problemer med at holde Armend Aslani i FREMs højre side.

FREM-fløjen lagde bolden ind til Tonni Adamsen, der skød på mål med det resultat, at Peter Harring Larsen halvklarede, hvorefter bolden sprang ud til Paul Ngongo Iversen, hvis forsøg strøg lige forbi hjemmeholdets mål.

Men det var en stakket frist for SfB/Oure, for allerede seks minutter senere lå bolden igen i deres mål.

Her lukrerede Tonni Adamsen på en opspilsfejl fra hjemmeholdets side, som han udnyttede til at løbe fra alt og alle. Til sidst kom Peter Harring Larsen ud imod ham, men Tonni Adamsen løftede bolden over den prisgivede keeper, der kunne se kuglen stryge i kassen tæt på højre stolpe.

Ti minutter senere var der nok en gang gevinst for FREM. Og nok en gang var det efter en opspilsfejl fra SfB/Oure.

Denne gang endte det med at blive en to-mod-en situation, hvor Paul Ngongo Iversen fra venstre side spillede bolden på tværs til Tonni Adamsen, som denne gang sendte bolden under Peter Harring Larsen til tremålsføring.

Og så skulle den ged vel være barberet? Men det var den bare ikke.

Tobias Brogaard fik mere at se til, end han plejer (Foto: Preben Pathuel)

Allerede få minutter senere lykkedes det for SfB/Oures livlige venstre back, Oscar Vejle, at komme i bund, og hans indlæg fik FREM-forsvaret ikke ekspederet væk på forsvarlig vis. Det betød, at bolden endte for fødderne af Philip Herslov, der fra kanten af feltet sendte læderet i mål tæt ved venstre stolpe med et fladt skud, som Tobias Brogaard Larsen ikke kunne nå ned til.

Og 11 minutter før tid blev spændingen total efter et hjørnespark til hjemmeholdet.

SfB/Oure havde kampen igennem mest brug korte hjørnespark, men denne gang valgte de en lang variant, som indskiftede Sigursveinn Prainsson nåede frem til og sørgede for kampens syvende mål.

Det var første gang i denne sæson, der blev scoret tre mål imod FREM, og det var første gang siden pokalkampen mod Brønshøj (1-2), at modstanderne scorede to gange i samme halvleg. I 2. Division er det ikke sket, siden Aarhus Fremad lavede to mål til sidst i sæsonens første kamp (2-2).

Anden halvleg i disse to kampe er samtidig de eneste, FREM har tabt i denne sæson. Og det er altså små tre måneder siden.

Forsvaret har med andre ord været FREMs største aktiv i denne sæson – men måske ikke lige i denne lørdags kamp.

I slutfasen i Svendborg så det farligst ud i en situation, hvor FREM var ved at blive spillet tynde i holdets venstre side, men her nåede Matthias Andersen med en lang tå at få bolden væk, inden værterne ellers ville have spillet sig frem til en gylden målchance.

Kort efter valgte René Henriksen at udskifte samme Matthias Andersen i en tidstaktisk manøvre.

I dommerens tillægstid gav SfB/Oures offensiv så bagslag, da Tonni Adamsen erobrede bolden i FREMs højre side, mens det hvidblusede hjemmehold var på vej frem.

Tonni Adamsen udnyttede sin fart til at sætte et par modstandere af og stormede ind i straffesparksfeltets højre side. Vinklen blev lidt spids, men han kom nok en gang alene med Peter Harring Larsen og sendte bolden i mål i det korte hjørne.

Sejren gav en førsteplads i rækken vinteren over (Foto: Preben Pathuel)

Det var det første hattrick af en FREM-spiller siden Daniel Anusic for et år siden scorede tre mål i en udekamp mod FA 2000 (4-4).

Det var samtidig første gang, FREM scorede mere end fire mål i én kamp siden sejren i nedryknings-slutspillet hjemme mod Kjellerup i april 2019 (6-2).

Med sit hattrick kom Tonni Adamsen op på fire sæsonmål. Han havde ikke scoret siden kampen mod Middelfart i september (2-0), men FREM-anføreren har også haft problemer med en lyskenskade, og han har derfor ikke spillet i alle kampe.

Efter dagens mål til 5-3 var der ikke tid til meget mere, og dermed strøg FREM helt til tops i 2. Division, da det hidtidige tophold B.93 samtidig tabte ude mod VSK Aarhus.

FREM har nu 26 point for 12 kampe og er altså ubesejrede i hele efterårssæsonen. B.93 har et point færre, men de har til gengæld spillet en kamp mere.

Jammerbugt er som det eneste andet hold også ubesejrede. De har fire point færre end FREM, men de har spillet to kampe færre.

FREM vil først spille den udsatte kamp mod Jammerbugt til foråret, og dermed kan FREM overvintre på førstepladsen, medmindre Jammerbugt får spillet begge sine to øvrige udsatte kampe mod Brabrand og Næsby i december – og erobrer mindst fire point i disse kampe.

Og så er der dem, der siger, der er koldt på toppen – og især om vinteren. Men udsigten er nu ganske god!

Tak for støtten og tak for i år! (Foto: Preben Pathuel)