FREM vandt en yderst fortjent sejr i Herlev takket være et mål i første halvleg af Jacob Pind og to mål efter pausen af Isak Tånnander.

Efter fem divisionskampe i træk uden en sejr lykkedes det lørdag for FREM at tage alle tre point på udebane mod 3. Divisions bundprop, og dermed er de tværstribede tilbage i kapløbet om oprykning til 2. Division.

Solen skinnede fra en skyfri oktoberhimmel, da de to hold indtog kunstgræsset i Herlev, og det var med et FREM-hold, hvor træner René Henriksen havde foretaget fire ændringer i forhold til det mandskab, som i sidste weekend havde tabt 2-3 hjemme mod Vanløse.

Bramsborg var med fra start – foto Preben Pathuel

Christian Bramsborg havde erstattet Mohammed Youssef som højre back, mens Kristoffer Dirksen trådte ind som balancespiller i stedet for Jakob Skovgaard Larsen, der mod Herlev i stedet spillede ved siden af Jacob Pind på den offensive midtbane.

Det betød en bænkeplads til Frederik V. Kristensen, og som frontangriber var Christian Helev tilbage på bekostning af Oliver Andersen.

Armend Aslani var begyndt kampen mod Vanløse på bænken, men han var med fra start i Herlev, og dermed skulle den ene af målscorerne fra Vanløse-kampen, Matthias Andersen, spille venstre back i stedet for Frederik Sundstrup.

Herlev havde inden kampen mod FREM tabt otte ud af ti kampe, og det var derfor ikke helt overraskende, at hjemmeholdet stillede op i en noget defensiv formation.

FREM viste straks fra start, at holdet ville frem over isen, og allerede i andet minut var der fare på færde foran Herlevs mål, da Jakob Skovgaard Larsen efter opspil i venstre side skød på mål fra kanten af feltet. Men Herlev slap med skrækken, for hans forsøg var en smule for højt.

Hjemmeholdet ville nu også være med.

Minuttet efter udnyttede Oliver Wilsky, at man ikke kan blive offside på et indkast, og han løb ind i straffesparksfeltets højre side. Derfra lagde han bolden på tværs til Fredrik Kofoed i en farlig position, men det lykkedes for FREMs forsvar at få standset ham og iværksætte modangreb.

I den efterfølgende periode var Herlev sjældne gæster på FREMs banehalvdel.

Gæsterne holdt værterne i et godt greb. Men Herlevs defensive taktik var nu i nogen grad en succes, for man kan ikke påstå, at FREM lykkedes med at skabe gennembrud eller chancer i denne fase af kampen.

Det holdt lige indtil det 17. minut.

Det var et brag af et skud fra Jacob Pind der sendte FREM i front – Foto Preben Pathuel

Her sværmede FREM i straffesparksfeltet og skabte uro i de hvidblusedes bageste geledder. Til sidst lagde Isak Tånnander bolden af til Jacob Pind, som fra kanten af feltet med stor præcision placerede bolden imellem venstre stolpe og Herlevs målmand, Lasse Gram, som intet kunne stille op ved scoringen.

Det var FREM-kaptajnens fjerde divisionsmål i denne sæson. Han scorede også mod Slagelse (1-1) og to gange i kampen mod Karlslunde (5-0).

Målet tvang Herlev til at skifte taktik, og de gik over til at spille med to angribere i stedet for en enkelt.

Det ændrede nu ikke synderligt på kampbilledet, for FREM var stadig dominerende, og i fortsættelsen havde de tværstribede et par muligheder for at fordoble føringen.

Først spillede Isak Tånnander bolden bagud til Jakob Skovgaard Larsen, der igen sendte bolden over mål.

Dernæst var det Armend Aslani, som var begyndt kampen i højre side, men som på dette tidspunkt var skiftet til venstrekanten. Han trak ind i banen og fik sendt et vinkelskud af sted – med lidt for meget vinkel på.

Efter en lille halv times spil opstod Herlevs bedste mulighed i første halvleg.

Armend Aslani måtte tidligt udgå og blev erstattet af unge Oliver Møller-Jensen

Den energiske frontangriber, Casper Loween Jensen, fik tilkæmpet sig bolden i en nærkamp med Rasmus Grønne Jensen. FREM protesterede, fordi de mente, at der var frispark. Det mente kampens dommer, Jacob Gerner-Rasmussen, til gengæld ikke, og så gik det over stok og sten ned mod FREMs mål. Casper Loween Jensen fik fra højre side lagt bolden på tværs til Fredrik Kofoed, men i allersidste øjeblik lykkedes det for FREM-forsvaret at få ham tacklet, så han ikke kunne udligne føringen.

I fortsættelsen lykkedes det for Christian Helev at få bolden i mål efter et glimrende FREM-angreb, men der blev både vinket og fløjtet for offside i situationen. Og det så ud til at være i orden.

Derefter fik FREM det problem, at Armend Aslani måtte til behandling, og kantspilleren måtte også lade sig udskifte med Oliver Møller-Jensen, der lavede et glimrende indhop med mange fine driblinger og gode aktioner. Alligevel må man ikke håbe, det er alvorligt fat med Armend Aslani, for ham kan FREM dårligt tåle at undvære.

Det lykkedes for Herlev at komme bedre med i slutningen af første halvleg, men FREM fik trods alt den bedste mulighed for at score kampens andet mål, da Jacob Pind modtog bolden på kanten af feltet i en situation, der mindede meget om opspillet til målet. Denne gang var sigtekornet dog ikke indstillet helt lige så skarpt hos Jacob Pind, som sendte sit forsøg både over og forbi mål.

Ikke desto mindre kunne FREM gå til pause med en føring på 1-0, og det var første gang siden kampen mod VSK Aarhus, at FREM vandt en halvleg. Men netop kampen mod aarhusianerne gav også mindelser om, hvor skrøbelig en etmålsføring er.

Isak var igen i målhumør – foto Preben Pathuel

Herlev skiftede to mand ud i pausen, og en af de nye spillere, Asker Damgaard, fik anden halvlegs første chance, da han headede på mål fra venstre side. Hans hovedstød savnede dog både saft og kraft, og det var derfor ikke så svært for Rasmus Wedege at få fat i bolden.

I stedet kom FREM på 2-0 efter seks minutters spil.

Jakob Skovgaard Larsen sendte Jacob Pind afsted i venstre side, og her lykkedes FREM-anføreren takket være et hidsigt gennembrud at komme forbi et par modstandere og ned mod mållinjen. Herfra sendte han bolden på tværs forbi Lasse Gram og ind til en helt fri Isak Tånnander, der i første omgang trådte i bolden, men som i anden omgang let kunne score i det tomme mål.

Lasse Gram kunne seks minutter senere redde et nærgående forsøg fra Oliver Møller-Jensen, men det hjalp ikke for Herlev-spillerne, som et halvt minut senere alligevel kunne pille bolden ud af netmaskerne for tredje gang.

Igen var det Isak Tånnander, som var på spil. Han modtog en lang stikning tæt på venstre stolpe. Lasse Gram løb ud imod FREM-spilleren, men han kunne ikke forhindre, at Isak Tånnander scorede sit andet og FREMs tredje mål i kampen ved at placere bolden i det korte hjørne, som Herlev-keeperen ikke kunne dække.

Det var Isak Tånnanders ottende divisionsmål for FREM – og lørdagens to mål var de første, siden han scorede til 2-1 i Silkeborg i kampen mod Young Boys FD (2-2).

2 mål og måske en skade – lad os håbe han hurtigt er klar igen – Foto Preben Pathuel

På dette tidspunkt i lørdagens kamp havde man godt på fornemmelsen, at kampen var afgjort. Det er svært, når man som Herlev er bundhold og nede med tre mål i anden halvleg.

Men forsøget skulle jo gøres, og midtvejs i anden halvleg satte Casper Loween Jensen igen fart på for hjemmeholdet. Han havde muligheden for at spille Fredrik Kofoed, der var i en god position. Heldigvis for FREM var afleveringen ikke præcis nok ved den lejlighed, og derfor løb muligheden ud i sandet.

I stedet var FREM nærgående et par gange.

Først var det Kristoffer Dirksen, som havde et ganske glimrende langskudsforsøg, der strøg lige over Lasse Grams mål. Og dernæst var det Christian Helev, som fik en kæmpe chance efter en fin aflevering fra Isak Tånnander, men afslutningen var over mål.

Kort efter måtte også Isak Tånnander udgå efter at have været til behandling, og det vil også være slemt for FREM at skulle undvære topscoreren. Men lad os nu se, hvor slemt det står til.

Med 12 minutter igen kunne Herlev-tilhængerne måske have frygtet, at holdet lavede selvmål. Men det viste sig, at den tidligere FREM-spiller, Jonas Nørremark Jensen, havde fuldstændig styr på situationen, da han med brystet lagde bolden blødt tilbage til Lasse Gram, som let kunne sikre sig kuglen.

Der tegner en lovende FREMtid for Oliver som i forgårs fyldte 18 år – Foto Preben Pathuel

Samme Lasse Gram måtte tre minutter senere præstere en redning på et hovedstødsforsøg fra Emil Schou Jørgensen, der var søgt med frem på et hjørnespark. Og nu begyndte tiden så småt at rinde ud for de hvidblusede.

Et par minutter før tid lykkedes det dem imidlertid at få tilspillet sig deres største chance i hele opgøret, da de brød igennem i højre side og serverede bolden midt for mål til den fremskudte forsvarsspiller, Lasse Meinert Petersen, der i fri position imidlertid sendte bolden forbi højre stolpe.

På den baggrund lykkedes det for Rasmus Wedege at holdet målet rent, og det var første gang siden sejren over Karlslunde i slutningen af august.

Sejren mod Herlev kom derfor ikke i fare, og efter tre minutters tillægstid havde Jacob Gerner-Rasmussen fået nok og blæste i fløjten for sidste gang.

Dermed har FREM mødt alle modstanderne en gang, og det er blevet til fire sejre, fem uafgjorte og to nederlag.

Af de fire sejre er de tre imidlertid vundet mod oprykkere. De tæller lige meget af den årsag, men da alle oprykkerne ligger i nederste halvdel af tabellen, må man sige, at FREM i anden turneringshalvdel har brug for nogle flere point i kampene mod de hold, der i sidste sæson også lå i 2. Division.

Glædeligt var det for FREM, at Dalum denne lørdag måtte nøjes med uafgjort i Karlslunde, og dermed overhalede Valby-klubben fynboerne takket være bedre målscore.

Samtidig spillede de to Roskilde-klubber uafgjort, og dermed har FREM stadig snor i KFUM Roskilde, der ligger to point foran på den oprykningsgivende andenplads inden næste runde, hvor FREM netop tager imod KFUM Roskilde.

Det er en meget vigtig kamp, og det er en kamp, hvor det kan blive dyrt i sidste ende, hvis FREM ikke får mindst det ene point.