Hvepsene stak to gange – men FREM tog sidste stik og sæsonens første sejr

Dirksen nåede højest (meget højt) og scorede til 1-0. (Foto: Claus M. Hansen)

For første gang i denne sæson lykkedes det for FREM at vinde i 2. Division, da det lørdag blev 3-2 hjemme over Brønshøj i et afvekslende, underholdende og helt igennem herligt lokalopgør.

De gul-sorte hvepse fra Brønshøj var på jagt efter deres blot anden sejr i Valby siden årtusindskiftet, men den fik de ikke. I stedet var det FREM, der for første gang i syv kampe i årets 2. Division tog alle tre point efter en kamp, der især i anden halvleg bølgede frem og tilbage.

FREM-træner Allan Ravn havde foretaget en hel del ændringer i forhold til kampen i Sydbank Pokalen onsdag mod Avarta (1-2), men her var holdet også i en ret alternativ opstilling.

Det giver mere mening at sammenligne med sidste søndags kamp mod samme modstander i 2. Division (0-0). I forhold til den opstilling havde Allan Ravn kun ændret på en enkelt plads. Frederik Sundstrup var ikke med, men det var i stedet Christian Bramsborg. På den baggrund var Jonas Nørremark flyttet fra højre back til det centrale forsvar i FREM-opstillingen.

Brønshøj kom bedst fra start på denne solrige lørdag i september, og gæsterne kunne med lidt held være kommet foran efter fem minutters spil, da Lucas Sander Pedersen fra venstre side sendte en høj bold ind i feltet til Kevin Bechmann Timm, som headede mod mål. Rasmus Wedege i FREMs mål måtte strække sig for at slå den høje afslutning op på overliggeren og til hjørnespark.

Fredrik Christensen havde denne meget store mulighed, men Brønshøj keeperen fik lige akkurat halvklaret. (Foto: Claus M. Hansen)

Men stille og roligt kom FREM bedre med i kampen.

Efter et lille kvarter skød Brønshøj et frispark i FREM-muren, og det gav anledning til et kontraangreb, der i første omgang endte med et indkast højt oppe på banen til FREM. Men dette indkast førte i sidste ende til en afslutning fra 15-16 meters afstand i FREMs højre side af Jacob Pind, men bolden endte lidt ved siden af udeholdets mål.

Det var imidlertid et varsel om, hvad der ventede kort efter.

Efter godt opspil i FREMs venstre side endte de tværstribede med at få spillet sig til et hjørnespark i denne side, som Tonni Adamsen tog sig af. Kristoffer Dirksen var gået med frem, og Tonni Adamsens hjørnespark ramte ham lige i panden, hvorefter forsvarsspilleren dirigerede bolden i mål tæt på højre stolpe.

Det var første gang i denne sæson i 2. Division, at FREM scorede først, men holdet har dog været foran en enkelt gang tidligere. Det var ved stillingen 2-1 i anden halvleg i sæsonens første kamp mod FA 2000 (2-2).

Det tidlige FREM-mål lagde ikke en dæmper på nogen af holdene denne lørdag – tværtimod. Og ti minutter efter målet kunne FREM meget vel være kommet på 2-0.

Tonni Adamsen satte fart og fandt en fri Frederik Christesen i straffesparksfeltets højre side. Han skød resolut på mål, men Brønshøjs målmand, Kasper VIlfort, parerede forsøget, der i stedet blev til en hovedstøds-afslutning fra Jacob Pind. Det lykkedes imidlertid for Brønshøj-forsvaret at få afværget scoringen og sendt bolden ud af farezonen.

Kort efter Brønshøjs udlignende mål Bragte Jacob Pind Frem foran. (Foto: Claus M. Hansen)

’Hvepsene’ ville også være med, og udeholdet fik en forholdsvis stor chance ti minutter før pausen, da Kevin Bechmann Timm headede på mål efter et indlæg fra højre side. FREM-forsvaret fik dog presset ham i afslutnings-øjeblikket, og Rasmus Wedege kunne uden større vanskeligheder samle bolden op.

Derefter havde både Kenneth Thinter og Tonni Adamsen behjertede forsøg fra hver sin kant af feltet. Der var størst fare på færde ved Thinters forsøg, hvor bolden både havde større fart på og dykkede over mod fjerneste målhjørne. Men begge afslutninger endte lige over Brønshøj-buret.

Fire minutter før pausen fik Brønshøj holdets største chance i første halvleg, da Aleksandar Lazarevic fra venstre side af straffesparksfeltet trak indad og kom alene med Rasmus Wedege, der imidlertid leverede en fremragende refleksredning på den tidligere Hvidovre-spillers forsøg.

Til allersidst i første halvleg fik FREM et frispark tæt på Brønshøjs straffesparksfelt. Tonni Adamsen tog sig af det, og det var et kompetent forsøg, hvor Kasper Vilfort dog greb bolden uden problemer.

På den baggrund endte første halvleg 1-0 til FREM, og det var første gang i 13 forsøg, at FREM vandt en halvleg i denne sæsons 2. Division.

FREM satte fra starten af anden halvleg Brønshøj under et godt tryk, og det lykkedes i denne periode at få en lille kavalkade af hjørnespark, som gæsterne havde lidt besvær med at afvise.

Efter små ti minutter var FREM igen tæt på at fordoble føringen, da Tonni Adamsen fik sendt en bold afsted til Jacob Pind i hjemmeholdets højre side. Afleveringen var spids, men det lykkedes alligevel for Jacob Pind at få bolden sendt på tværs og forbi

Tonni Scorede til 3-2. (Foto: Claus M. Hansen)

Kasper Vilfort, hvorefter den susede igennem målfeltet. Der var imidlertid hverken med- eller modspillere, der kunne gøre noget ved den løse bold ved den lejlighed.

Minuttet efter var det dog gæsterne, der fik en stor mulighed, da de fik frispark meget tæt på FREMs straffesparksfelt. Brønshøj endte med at forsøge en kombination, hvor det kunne være lidt svært at få øje på planen.

Små ti minutter senere gik opgøret så fuldstændig mål-amok.

Først fik Brønshøj udlignet, da Oskar Tranberg fra venstre side – tæt på mållinjen – lagde bolden ind til den netop indskiftede Gustav Therkildsen, der drejede bolden i målet tæt ved højre stolpe.

Gæsternes glæde varede i første omgang kun et minut.

Kristoffer Dirksen satte et par mand af og sendte Daniel Anusic afsted i venstre side. Den tidligere Brønshøj-spiller kørte helt i bund med bolden, inden han lagde den skråt bagud til Jacob Pind, som tæt på mål sendte sin første scoring i kassen for FREM.

Brønshøj skulle bruge dobbelt så lang tid – to minutter – på atter at bringe balance i regnskabet.

Rasmus Wedege gik ud af sit mål, men han gik galt af bolden, hvorefter FREM måtte give hjørnespark i Brønshøjs venstre side. Hjørnesparks-bolden endte i panden på Jamil Fearrington, som med hovedet drejede den i mål ovre ved modsatte stolpe.

Nu havde Hvepsene stukket to gange. Men det blev alligevel FREM, der tog kampens femte og – skulle det vise sig – afgørende stik seks minutter senere.

Daniel Anusic blev efter kampen kåret af dagens kampsponsor BAUHAUS som bedste Fremmer. (Foto: Claus M. Hansen)

Daniel Anusic løb igen mod mållinjen i venstre side og afleverede skråt bagud. Der var ingen medspillere, der kunne afslutte denne gang, men FREM holdt fast i det høje pres på Brønshøj, der ikke for alvor kunne få bolden ekspederet væk. I stedet endte det hele med, at Tonni Adamsen – lidt til venstre i Brønshøjs straffesparksfelt – kom alene med Kasper Vilfort og køligt lagde bolden over i målets højre side.

Det var Tonni Adamsens andet sæsonmål. Han scorede som bekendt også direkte på hjørnespark mod Slagelse (1-2).

Denne gang rakte scoringen til sejr, selvom Brønshøj pressede på i slutfasen, der i nogen grad bar præg af skærmydsler og skænderier ved de to holds udskiftningsbokse.

Der var nerver på, men FREM-spillerne holdt deres nerver i ro. Sejren holdt hjem, og den betyder, at holdet nu har fået kontakt med de øvrige hold i bunden af 2. Division.

God præstation af Rasmus i Frem målet. (Foto: Claus M. Hansen)

FREM ligger fjerdesidst med seks point for syv kampe. Ottendepladsen kan dog blive vekslet til en niendeplads, hvis B 93 søndag vinder ude over Slagelse.

Brønshøj har ni point, og det rækker i skrivende stund til en plads lige over den streg, der skal dele holdene i et op- og nedryknignsspil, når der er spillet 22 runder.

FREM skal i ottende runde på udebane møde oprykkerne fra Holbæk. Det foregår søndag 15. september kl. 13.00.

Advarsler:

FREM: Kristoffer Dirksen (57.) og Victor Christiansson (93)
Brønshøj: Festim Mustafi (45.)

Holdopstillinger:

FREM: Rasmus Wedege – Christian Bramsborg, Jonas Nørremark, Kristoffer Dirksen, Kenneth Thinter – Jacob Pind, Victor Christiansson, Andreas Lundberg, Daniel Anusic – Tonni Adamsen, Frederik Christensen.

Brønshøj: Kasper Vilfort – Jamil Fearrington, Jacques Bang Sørensen, Jeffrey Akwasi-Appiah Ofori, Nicolai Clausen – Festim Mustafi, Oskar Tranberg, Lucas Sander Petersen, Jonas Magnussen –  Kevin Bechmann Timm, Aleksandar Lazarevic

Udskiftninger:

Brønshøj: Gustav Therkildsen ind for Festin Mustafi (62.)

Brønshøj: Danni König ind for Kevin Bechmann Timm (72.)

FREM:  Mark Sundstrup ind for Jacob Pind (78.)

FREM: Armend Aslani ind for Tonni Adamsen (78.)

FREM: Hamid Khalidan ind for Daniel Anusic (88.)

For FREM blev Sebastian Kroner, Magnus Juul Davidsen, Dominik Kis og Jesper Næsby (målmand) ikke benyttet.

Dommer: Jacob Karlsen

Tilskuere: 1.242