I onsdags blev det under Københavns Kommunes overførselssag besluttet at afsætte 2,3 millioner kroner til det videre arbejde med byudvikling og udvikling af idrætsfaciliteter i Valby Idrætspark.

”Det er en god og vigtig beslutning. Vi er presset på idrætsfaciliteter i København, og især i vores område kommer vi til at mærke presset i stigende takt med, at de nye områder i Sydhavnen, Carlsberg, Grønttorvet og området omkring maskinfabrikken bliver udviklet”.

Københavns Kommunes Økonomiudvalg og de lokale aktører skal det næste år komme med et konkret forslag og budget, som skal indgå i budget 2023, som politikkerne skal tage stilling til.

”Vi har et håb om at kunne omdanne Valby Idrætspark til Københavns Idrætsby med nye idrætsfaciliteter, institutioner, uddannelse i forbindelse med sport og en væsentlig bedre infrastruktur – og gerne være klar i 2025, hvor Metroen også er etableret med blandt andet endestation på Ny Ellebjerg station”, fortæller FREMs formand Per Jakobsen, som sammen med de øvrige klubber/foreninger og investorer har lavet visionsoplægget Københavns Idrætsby.  

Der er ligeledes også afsat 2,3 millioner til udviklingen af Sundby Idrætspark, som også rummer gode muligheder for nytænkning.

Københavns Idrætsby (Kilde: Magasinet KBH)
Københavns Idrætsby (Kilde: Magasinet KBH)

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret med hvad der sker i vores klub, ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev.