Kunsten stiger: Tre fortjente point til FREM i årets første hjemmekamp

Kampreferat

Takket være to mål af Benjamin Warlo og et enkelt af Daniel ’Elly’ Pedersen fik FREM tre velfortjente point i forårets første hjemmekamp mod Marienlyst.

Benjamin Warlo blev dobbelt målscorer (Foto: Preben Pathuel).

Den megen regn i marts havde gjort stadionbanen ubrugelig, og derfor måtte de to hold spille kampen på kunstgræsbanen bag selve stadion.

570 tilskuere havde nu alligevel fundet vej til kampen denne noget blæsende og kolde lørdag i marts. Men de fik så også nogle mål og nogle point at varme sig på.

FREM-træner Lasse Holmgaard havde lavet tre ændringer i forhold til det hold, som ugen forinden havde tabt 0-1 ude mod HIK:

Abdoulie Njai var tilbage i højre side efter karantæne, mens Kenneth Thinter spillede i venstre side efter en kamps fravær. Desuden spillede Daniel ’Elly’ Pedersen denne gang fra start. I kampen mod HIK var han først kommet på banen efter pausen.

Gustav Gjøg og Mikkel Andersson måtte til gengæld tage plads på bænken mod Marienlyst fra kampens start, mens Beran Camili var ude af truppen på grund af en ankelskade, der længe har plaget ham.

‘AB’ var tilbage efter karantæne (Foto: Preben Pathuel).

FREM begyndte denne lørdags kamp bedst, og efter få minutters spil satte Abdoulie Njai tempo på i højre side og lagde bolden ind til Tonni Adamsen, der skød på mål. Men hans forsøg endte et stykke over gæsternes mål.

Men der skulle nu ikke gå så længe, førend FREM fik udbytte af den større boldbesiddelse.

Efter 12 minutters spil tog FREM et indkast i højre side og fangede Marienlyst-forsvaret i ubalance. Daniel ’Elly’ Pedersen satte fart og sendte bolden på tværs i straffesparksfeltet, hvor en helt udækket Benjamin Warlo fra seks-syv meters afstand ret let kunne sende bolden i målet med et fladt skud (se målet her).

Målet var FREMs første i fire kampe, og det tidlige mål var lige det, der skulle til for at få forløst spillet.

Fem minutter senere var Abdoulie Njai igen på spil. Efter opspil i FREMs venstre side sendte Marienlyst-forsvaret i første omgang bolden væk, men Abdoulie Njai kom susende til og fik trykket af. Fynboerne måtte give hjørnespark, og nok en gang fik Abdoulie Njai afsluttet, men denne gang røg hans forsøg over mål.

Marienlyst var sjældne gæster på FREMs banehalvdel i den første del af kampen. Og de to gange, hvor der var optræk til noget faretruende, blev gæsternes Ronny Larsen i begge tilfælde fløjtet off-side.

Flere spillere fra begge hold måtte til behandling undervejs i første halvleg, når de landede på kunstgræsset. Mest alvorligt så det ud med FREMs Victor Christiansson efter en halv times spil.

Han måtte gå ud af banen, men han var dog efter et par minutter i stand til at spille halvlegen færdig. I pausen måtte svenskeren imidlertid lade sig erstatte af Mikkel Andersson.

Inden da skete der flere spændende ting på banen.

Ti minutter før pausen fik Kenneth Thinter og Daniel ’Elly’ Pedersen skruet et godt angreb sammen ude i FREMs venstre side. ’Elly’ endte med at skyde på mål, men bolden kom for langt til højre, og angrebet sluttede derfor med målspark til Marienlyst.

Syv minutter senere slap gæsterne ikke helt så let.

Stor jubel over Ellys scoring (Foto: Preben Pathuel).

FREM havde her etableret et langvarigt pres, som Marienlyst havde svært ved at spille sig ud af. Til sidst fik Tonni Adamsen erobret bolden midt på udeholdets banehalvdel. Han lagde bolden ud til højre, hvor ’Elly’ trak ind i straffesparksfeltet og placerede bolden forbi Marienlysts målmand, Marcus Sørensen, og halvvejs oppe i det korte målhjørne (se målet her).

Det var et herligt comeback-mål af ’Elly’ i hans første hjemmekamp, efter at han tilbragte første halvdel af denne sæson i AB.

FREMs føring på 2-0 havde Marienlyst dog nær gjort til 2-1 minuttet efter, da fynboernes Jonas Skærlund på et frispark fra 25 meters afstand ramte stolperoden, hvorefter bolden trillede til målspark til FREM.

Men 2-0 holdt til pausen, og det var tredje gang i denne sæson, at det lykkedes for FREM at score i første halvleg. Det var samtidig anden gang, holdet lavede to mål i første halvleg. Den første gang var i efterårets hjemmekamp mod HIK (2-1).

I begyndelsen af anden halvleg fortsatte FREM ufortrødent stilen. Både Abdoulie Njai og Tonni Adamsen havde muligheder, og efter ti minutters spil brændte det virkelig på foran Marienlyst-målet, da hele stadion troede, at ’Elly’ ville heade målet til 3-0 ind efter en lidt kaotisk situation. Men Marcus Sørensen nåede glimrende tilbage og reddede forsøget ude ved venstre stolpe.

I den anden ende præsterede FREM-målmand Marco Brylov nu også en flot refleksredning efter et hjørnespark til Marienlyst.

Efter godt et kvarters spil af anden halvleg måtte Marcus Sørensen kapitulere, da Benjamin Warlo scorede sit andet og FREMs tredje mål i kampen.

Fejring af målet til 3-0 (Foto: Preben Pathuel).

Det lykkedes for FREM at fange Marienlyst på et kontraangreb, hvor hjemmeholdet var tre mod to. Tonni Adamsen var midt for mål, og han lagde klogelig bolden ud til venstre, hvor Benjamin Warlo var fri. Med et fladt skud sendte han bolden i mål ovre ved modsatte stolpe uden for Marcus Sørensens rækkevidde (se målet her).

Målet tog spændingen ud af opgøret, og det efterfølgende kvarter havde FREM bolden mest – uden at det lykkedes at skabe de helt store muligheder. Men det er jo heller ikke livsnødvendigt, når man fører med tre mål.

Et lille kvarter før tid lykkedes det imidlertid for Marienlyst at reducere forspringet fra tre til to mål.

Det skete, da Anders Jørgensen tryllede lidt i fynboernes venstre side. Han endte med at lægge kuglen tilbage til indskiftede Mathias Danielsen, som med en glimrende bold i dybden fandt ligeledes indskiftede Morten Munk midt for mål. Marco Brylov gik ud af sit mål, men Morten Munk placerede bolden til venstre for FREM-keeperen til stillingen 3-1 (se målet her).

Tæt på point kom odenseanerne nu aldrig rigtigt.

De havde bolden en del i kampens slutfase, men FREM havde i store træk styr på modstanderne og kørte sejren relativt sikkert i hus.

Et længe ventet vinderbillede (Foto: Preben Pathuel).

Det var første gang i denne sæsons 2. Division, at FREM scorede tre mål i samme kamp, og det var også første gang, holdet var med i en firemåls-kamp.

En gammel talemåde siger som bekendt, at nu stiger kunsten. Efter mødet med kunsten steg FREMs mål og pointantal også, således at holdet nu har 26 point for 18 kampe.

Det rækker stadig lige nøjagtig til en plads i top-6. Men Slagelse er lige efter FREM efter vestsjællændernes sejr over B.93. En sejr på 4-1 til HIK over Hillerød betød til gengæld, at de to klubber byttede plads, så det nu er HIK, der er med i den top-6, der senere på foråret kvalificerer sig til oprykningsspillet.

Marienlyst er stadig sidst i rækken med fire point.

FREMs næste kamp er lørdag 23. marts kl. 15.00, og det er et spændende opgør på udebane mod rivalerne fra Brønshøj, der i skrivende stund ligger nummer to i rækken.

Kampens Spiller blev hjemmebanedebutanten Frederik Roepstorff – her sammen med Sportschef Dennis Poulsen (Foto: Preben Pathuel).

Matchfacts:

FREM – Marienlyst 3-1 (2-0)

Mål:

  • Benjamin Warlo (12.)
  • Daniel ’Elly’ Pedersen (42.)
  • Benjamin Warlo (60.)
    • Morten Munk (78.)

Advarsler:

FREM: Frederik Roepstorff (58.)

Marienlyst: Markus Bay Jensen (68.), Jonas Eigaard Andersen (74.), Mathias Danielsen (83.)

Holdopstillinger:

FREM: Marco Brylov – Kristoffer Dirksen, Frederik Sundstrup, Andreas Horsebøg – Abdoulie Njai, Victor Christiansson, Kenneth Thinter, Frederik Roepstorff, Tonni Adamsen – Daniel ’Elly’ Pedersen, Benjamin Warlo

Marienlyst: Marcus Sørensen – Markus Bay Jensen, Jonas Eigaard Andersen, Anders Jørgensen, Lasse Skibbild Christensen – Simon Haages, Jonas Skærlund, Mads Andersson, Mathias Munk Jensen, Ronny Larsen – Anders Fønss

Udskiftninger:

FREM: Mikkel Andersson ind for Victor Christiansson (46,)

Marienlyst: Morten Munk ind for Mads Andersson (59.)

Marienlyst: Mathias Danielsen ind for Anders Fønss (62.)

FREM: Gustav Gjøg ind for Abdoulie Njai (73.)

FREM: Gorm Hansen ind for Daniel ’Elly’ Pedersen (73.)

Marienlyst: Mikkel Nielsen ind for Jonas Skærlund (71.)

Dommer: Frederik Lysemose Hoffmann

Tilskuere. 570

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden kan sætte
Vi vil kæmpe vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd


Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk