FREM dominerede stort i første halvleg og så ud til at være på kurs mod en klar sejr i lørdagens hjemmekamp. Men så lukkede René Henriksens tropper SfB/Oure ind i kampen, og det havde nær kostet dyrebare point.

Der skulle kæmpes for sejren mod SfB/Oure (Foto: Preben Pathuel)

Takket være to mål – og et brændt straffespark – af Paul Ngongo Iversen samt en scoring af Lucas Balck lignede det, at FREM ville tage tre lette point. Men de fynske gæster svarede igen, og i sidste ende blev det til en lidt hårdt tilkæmpet gevinst på 3-2.

Dermed kom FREM tilbage på sejrssporet efter sidste uges nederlag på udebane til VSK Aarhus (0-1). Her stillede FREM med flere reserver, og på forhånd stod det klart, at René Henriksen ville blande kortene anderledes mod SfB/Oure.

Emil Schou Jørgensen og Paul Ngongo Iversen var tilbage efter afsonet karantæne, og det samme var Rasmus Grønne Jensen efter den skade, han pådrog sig i den seneste hjemmekamp mod Jammerbugt (3-0).

Med tre nye folk på banen mod SfB/Oure betød det, at Christian Bramsborg, Elias Norman Gärtig og Armend Aslani måtte tage plads på bænken. Emil Bjørn rykkede samtidig fra det centrale forsvar til højre back.

Selv for lunefulde april havde vejret i Aarhus været meget omskifteligt – lige fra strålende solskin til noget, der mindede om snestorm. Men denne lørdag holdt det tørt, selvom det alligevel var en småkold fornøjelse for de ganske få, der havde adgang til kampen. Covid-19 pandemien gør som bekendt, at der ikke må være tilskuere.

Emil Bjørn var rykket fra midterforsvaret ud på backpladsen (Foto: Preben Pathuel)

Selve opgøret begyndte ret lige.

FREMs Lucas Balck havde den første mulighed med et forsøg fra en vinkel, der var spids – også for spids skulle det vise sig.

Det sydfynske udehold fik derefter et vist overtag rent spilmæssigt. Men det lykkedes ikke for dem at skabe nævneværdige chancer. Og i stedet kæmpede FREM sig ind i dysten.

Efter ti minutter skød Andreas Smed på mål fra venstre side, og hans forsøg tvang gæsternes målmand, Peter Harring Larsen, ud i fuld længde for at afværge.

Det var et varsel om, at keeperen snart skulle få mere at lave.

Efter godt et kvarters spil fik FREM hjørnespark i venstre side, hvor Emil Schou Jørgensen var gået med frem. Forsvarsspilleren steg til vejrs, og hans hovedstødsforsøg ramte højre stolpe, hvorefter returbolden endte hos Paul Ngongo Iversen, som fra kanten af målfeltet sendte bolden i kassen.

Topscorer Paul Ngongo Iversen udbyggede målstimen med to pinde mere – og brændte et straffespark (Foto: Preben Pathuel)

Stillingen 1-0 fik kun lov til at stå i et minut.

Så brød FREM igennem i højre side, og denne gang var det Paul Ngongo Iversen, der ramte samme højre målstolpe. Bolden endte hos Lucas Balck, som fra højre side af straffesparksfeltet sendte bolden forbi Peter Harring Larsen og i mål tæt ved modsatte stolpe.

André Riel var to minutter senere tæt på at øge til en tremålsføring, da han slap alene med den fynske målmand, som denne gang gik godt ud af sit mål og fik afværget.

Men en endnu større chance tilfaldt Paul Ngongo Iversen midtvejs i første halvleg, da han skulle eksekvere et straffespark.

Da de to hold mødtes i Svendborg i efterårets sidste kamp (5-3), havde Paul Ngongo Iversen scoret på netop et straffespark til stillingen 2-0. Men denne gang gik det ikke helt så godt for FREMs topscorer.

Han sendte sit forsøg på højre stolpe, og det lykkedes for Peter Harring Larsen at få sendt returbolden ud i åbent spil, så stillingen var fremdeles 2-0 til de tværstribede.

Kampbilledet forblev i resten af første halvleg det samme. Det var FREM, der havde initiativet – og også chancerne.

Den bedste mulighed tilfaldt nok en gang Paul Ngongo Iversen, der syv minutter før tid forsøgte sig med et flyvende hovedstød efter et glimrende indlæg fra Emil Bjørns højre side. Bolden strøg lige over mål ved denne lejlighed.

Minuttet efter forsøgte SfB/Oure at slå kontra, og de kom også tre mod to. Elias Lamnaouar valgte at afslutte muligheden med et skud i højre side fra godt 20 meters afstand. – dog uden at ramme målet.

Det var faktisk SfB/Oures eneste reelle afslutning i hele første halvleg.

Anfører Mikkel Andersson kom galt afsted i starten af anden halvleg og måtte støttes fra banen (Foto: Preben Pathuel)

På den baggrund var FREMs pauseføring på 2-0 ganske fortjent. Og fynboernes træner, den tidligere OB-spiller Chris Margaard, valgte da også at lave en dobbeltudskiftning i pausen i et forsøg på at vende slagets gang.

Det kom der dog ikke noget godt ud af i første omgang.

Allerede i anden halvlegs første minut spænede FREM ned mod udeholdets mål, og her var Lucas Balck meget tæt på at blive dobbelt målscorer, da han slap igennem i højre side af straffesparksfeltet og sendte bolden under Peter Harring Larsen. Læderet sneg sig her lige forbi venstre stolpe.

To minutter senere var den gal i modsatte side, og denne gang slap SfB/Oure ikke med skrækken, da Paul Ngongo Iversen kunne sende bolden i mål fra kort afstand til 3-0.

Det var FREM-angriberens tiende mål i denne sæson, og det var anden gang, han scorede to mål i samme kamp. Det skete også i udekampen mod Næsby (4-1).

I lørdagens kamp var der på dette tidspunkt intet, der tydede på, at sejren skulle komme i fare. Men to minutter efter FREMs tredje mål, blev René Henriksen tvunget til at lave en udskiftning.

Midtbane-dynamoen Mikkel Andersson var involveret i et sammenstød, der var så voldsomt, at FREM-anføreren ikke kunne gennemføre kampen. Han blev erstattet af Magnus Juul Davidsen, og samtidig valgte René Henriksen at udskifte Lucas Balck med Ayoub Sørensen.

Mens FREM kun var ti mand på banen, var føringen dog skrumpet ind til kun to mål.

Gæsternes Magnus Schou Jørgensen – bror til FREMs Emil – opfangede en bold i højre side og løb mod mål. På imponerende vis fik FREMs Rasmus Grønne Jensen løbet tilbage og fik tacklet svendborgenseren i afslutningsøjeblikket, men det lykkedes for Magnus Schou Jørgensen at få fat i returbolden og sende den i nettet imellem samme Rasmus Grønne Jensen og FREM-keeper Andreas Larsen.

Andreas Larsen kom i vejen for det meste, men måtte se sig overlistet to gange Andreas Larsen kom i vejen for det meste, men måtte se sig overlistet to gange (Foto: Preben Pathuel)

Den tvungne udskiftning og reduceringsmålet ændrede kampens dynamik. SfB/Oure fik pludselig mod på tilværelsen.

De blev hyppigere gæster på FREMs banehalvdel, og det lykkedes også at komme til nogle afslutninger.

I første omgang blev det til et par gevaldige drøn fra Frederik Grube og Elias Lamnaouar, som FREM-forsvaret dog fik pareret. Men med godt 20 minutter tilbage var netop indskiftede Sigursveinn Aron Prainsson ret tæt på at score på sin første aktion, da islændingen afsluttede et udmærket opspil i venstre side med at sende bolden på tværs af målet og tæt forbi højre stolpe.

FREMs bedste mulighed i denne periode bestod i et glimrende hovedstødsforsøg fra Emil Bjørn efter et hjørnespark, hvor Peter Harring Larsen måtte klare med en fodparade på målstregen.

Også indskiftede Armend Aslani kunne noteres på listen over kvalificerede afslutninger takket være et kraftfuldt skud fra distancen, som Peter Harring Larsen måtte give hjørnespark på.

Som tiden gik, satte SfB/Oure sig i højere grad på opgøret, og det stod klart, at FREM måtte forsøge at krige sejren hjem.

Den opgave blev sværere seks minutter før tid, hvor udeholdet fik kombineret sig igennem i venstre side. Bolden endte hos Mads Millner Andersson, som med et tørt hug sendte bolden under Andreas Larsen og formindskede FREMs forspring til et enkelt mål.

FREM-spillerne forsøgte herefter at holde ved bolden det bedste, de havde lært. Alligevel var det nær endt med et mål til 3-3 to minutter før tid.

Efter et hjørnespark i højre side hoppede SfB/Oures Oscar Vejle højest i målfeltets venstre side. Han havde egentlig gode muligheder for at placere bolden i det korte hjørne, men han valgte til FREMs held at heade på tværs af målet – med det resultat, at Andreas Larsen kunne gribe forsøget.

I dommerens tillægstid lykkedes det dog for FREM at holde gæsterne fra fadet. Deres eneste forsøg endte med at blive et meget optimistisk langskud fra Daniel O’Hara, som endte et godt stykke over mål.

På den baggrund lykkedes missionen for FREM, og efter fem minutters tillægstid valgte Niclas Gomes at blæse i fløjten for sidste gang.

Sejren på 3-2 gør, at FREM stadig er med i kampen om topplaceringen med 34 point for 18 kampe.

Det rækker i skrivende stund til en tredjeplads – á point med Thisted, der har en lidt dårligere målscore.

Jammerbugt vandt 4-3 over Dalum og fører rækken med 38 point, efter at B.93 måtte nøjes med 1-1 hjemme mod VSK Aarhus. Østerbro-klubben har 36 point.

Nok så vigtigt er det, at FREM har et hul på fem point ned til trioen Middelfart, Aarhus Fremad og VSK Aarhus.

Næste runde byder på en udekamp mod Holbæk. Den skal spilles lørdag 17. april kl. 14.00.

Sejr på hjemmebanen er ensbetydende med sejrsbillede (Foto: Preben Pathuel)

Advarsler:

FREM: Emil Schou Jørgensen (33.), Frederik Balslev (76.), André Riel (90+4.)
SfB/Oure: Ingen

Holdopstillinger:

FREM: Andreas Larsen – Emil Bjørn, Rasmus Grønne Jensen, Emil Schou Jørgensen, Matthias Andersen – Mikkel Andersson, Jacob Pind – Lucas Balck, André Riel, Andreas Smed – Paul Ngongo Iversen

SfB/Oure: Peter Harring Larsen – Magnus Schou Jørgensen, Villads Lund Stokholm, Daniel O’Hara, Oscar Vejle – Mads Hirschsprung van Elzelingen, Frederik Grube, Philip Herslov, Fridtjof Rosenbaum – Christian Høgh Sørensen, Elias Lamnaouar

Udskiftninger:

SfB/Oure: Mads Millner Andersson ind for Christian Høgh Sørensen (46.)

SfB/Oure: Oska Bagge ind for Mads Hirschsprung van Elzelingen (46.)

FREM: Magnus Juul Davidsen ind for Mikkel Andersson (53.)

FREM: Ayoub Sørensen ind for Lucas Balck (53.)

SfB/Oure: Sigursveinn Aron Prainsson ind for Magnus Schou Jørgensen (67.)

FREM: Armend Aslani ind for Andreas Smed (75.)

FREM: Frederik Balslev ind for Paul Ngongo Iversen (75.)

SfB/Oure: Mikkel Berg Ottesen ind for Elias Lamnaouar (78.)

SfB/Oure: Jakob Sandun Arachchige-Jensen ind for Fridtjof Rosenbaum (78.)

For FREM blev Christian Bramsborg, Elias Norman Gärtig og Rasmus Wedege (målmand) ikke benyttet

Dommer: Niclas Gomes

Tilskuere: Ingen (på grund af Covid-19 pandemien)