Det blev 1-0 til FREM for anden gang i træk i weekenden, da Holbæk var på besøg.

Målet blev sat ind af Sylvester Seeger-Hansen, da han med et resolut, fladt skud sendte en løs bold forbi Holbæk-målmanden i kampens fjerde minut.

Det var midtbanespillerens fjerde mål for FREM siden skiftet fra AB i sommerpausen. Han scorede også et af målene mod Næsby (2-4) og to mål i sejren over Vejgaard (3-0).

FREM stod godt i defensiven mod Holbæk – Foto Claus M. Hansen

FREM holdt føringen kampen ud, og nu er holdet krøbet op i midterfeltet i 3. Division – med smag for mere.

Der er et hul op til topholdene, som søndagens modstander, Avarta, er en del af. Men det hul kan FREM lukke med en sejr.

Avarta er fra Rødovre, som før i tiden var repræsenteret på divisionsniveau af Boldklubben Rødovre, der er KBU-klub. Avarta er SBU-klub, så de to klubber har kun yderst sjældent spillet mod hinanden i turneringskampe.

Boldklubben Avarta blev dannet af en række unge mennesker. Den ældste var 17 år. Det skete i 1953, så det er en af de yngre klubber i 3. Division.

Oprindeligt var klubben stiftet som Rødovrevejens Boldklub, men den tog snart navneforandring til Boldklubben Avarta. Navnet Avarta kommer af det middelalderlige Awarthae, som betyder åbrink eller bevogtet sted ved åen. Det har i gamle dage været en betegnelse for området vest for Damhusåen (del af Harrestrup Å).

I de første år spillede klubben på Rødovre Stadion. Men siden 1960 har hjemmebanen været på Espelundens Idrætsanlæg, som ligger tæt på grænsen til Brøndby Kommune.

Lad os håber at FREM for alvor får gang i målscoringen. Foto Claus M. Hansen

Boldklubben Avarta voksede, og i 1977 rykkede klubben op fra Sjællandsserien til Danmarksserien. To år senere stod der for første gang divisionsfodbold på menuen for de grønklædte Avarta-spillere.

Allerede i 1982 var klubben oppe i 2. division (næstbedste række). Det var samtidig i 1982, at klubben opnåede sit bedste resultat i pokalturneringen, da det blev til en plads i semifinalen. Holdet tabte 0-3 på Østerbro Stadion til B 93, som siden vandt finalen over B 1903 (efter omkamp).

Senere fulgte to-årige ophold i den næstbedste række for Avarta. Første gang i 1989 og 1990. Anden gang fra 1995-97 i det, som nu hed 1. Division.

Ellers har det som regel heddet den tredjebedste række for Avarta. Det niveau har klubben spillet på i 28 af sine 70 år.

Der har været en del kendte spillere, som har trådt deres børne-fodboldstøvler i klubben.

Her kan nævnes Michael Schäfer (senere Lyngby) og to gange Pierre Larsen – både den ældre, der senere spillede i Hvidovre, B 1903 og FCK, og den yngre, der bl.a. har været forbi FREM, og som nu spiller i HB Køge.

FREM havde mod Holbæk ikke særlig mange chancer – Foto Claus M. Hansen

På seniorniveau har både en spiller som Jørgen Juul Jensen (senere bl.a. FCK, Lyngby og Næstved) og Michael Madsen (senere bl.a. AB, italienske Bari og tyske Wolfsburg) spillet kampe for klubben.

Den bedst kendte tidligere Avarta-spiller er måske Daniel Wass, som var ungdomsspiller i klubben. Han er nu i gang med sin anden periode i Brøndby.

Allroundspilleren har været lidt omkring, og han havde ganske pæn succes både i franske Evian og i de spanske klubber, Celta og Valencia.

Den 34-årige Daniel Wass har desuden spillet 44 landskampe. Han er stadig nogle gange med i landsholdstruppen og var senest på banen til udekampen mod Kroatien i Nations League sidste år (1-2). Her kom han på banen i anden halvleg i stedet for Rasmus Nissen Kristensen.

Daniel Wass har også en lillebror, Emil Wass, som FREM har haft fornøjelsen af at møde et par gange, når Avarta har været modstanderen. Han skiftede dog i 2021 til AB og spiller nu for FC Helsingør i den næstbedste række.

Skiftet til AB kom, da Avarta i 2020/21 (overgangssæonen) røg ud af divisionen for første gang i 13 år.

I sidste sæson lykkedes det så at vinde den indledende pulje i Danmarksserien. Det blev til oprykning fra en tredjeplads i slutspillet.

Efter et par klare nederlag i begyndelsen af denne sæson i 3. Division er holdet kommet bedre efter det på det seneste. Det er blevet til fire sejre, en uafgjort og tre nederlag indtil videre for Avarta.

Senest vandt holdet med 2-1 på udebane over Vejgaard, efter at Vejgaards Jonas Højgaard ellers havde scoret først. Mathias Cordua udlignede i slutningen af første halvleg, mens Bajram Huseini stod for sejrsmålet i anden halvleg.

Bemærkelsesværdigt er det, at alle Avartas fire sejre i denne sæson har været med ét mål. Det antyder, at Avarta kan være svære at spille imod, hvis de først kommer foran.

Det er dog også bemærkelsesværdigt, at Avarta sammen med Holbæk er det hold i rækken, der har scoret færrest mål indtil videre (6).

FREM stødte første gang på Avarta i 1982, hvor det blev til to sejre.

Viktor Anker havde en rolig dag – Foto Claus M. Hansen

Michael Lyng scorede kampens eneste mål i Espelunden. Den senere mangeårige Brøndby-stjerne, Kim Vilfort, lavede hattrick i returkampen i Valby, som FREM vandt med 3-2.

Den hidtil sidste gang, FREM har mødt Avarta var i 2019 i en pokalkamp i Espelunden, som Avarta vandt 2-1.

Hamid Khalidan bragte ellers FREM foran i første halvleg på et smukt frisparksmål. Men i anden halvleg scorede Avarta to mål på fire minutter, der vendte opgøret. Målscorerne var Magnus Kock Nielsen og Oliver Carrara. Den tidligere FREM-spiller, Andreas Horsebøg, var i begge tilfælde oplæggeren.

Få dage forinden havde FREM også været på besøg i Espelunden. Ved den lejlighed sluttede dysten 0-0.

Samlet set har FREM dog en flot statistik mod Avarta.

De to klubber har mødt hinanden 17 gange. FREM har vundet ni gange, Avarta har vundet tre gange, mens fem opgør altså er endt uden vinder.

FREMs topscorer Sylvester Seeger-Hansen blev kåret som bedste FREM spiller mod Holbæk (Foto Claus M. Hansen

Den samlede målscore er 28-16 i FREMs favør.

Vi må se, om den statistik kan blive endnu bedre, når søndagens kamp på Espelundens Idrætsanlæg – åh, undskyld, Tømrermester Jim Jensens Park – er forbi på søndag.

Det er ikke en særlig lang tur, så du kan let tage den selv. Vil du være sammen med andre FREM-fans, kan du springe på S-togslinje B fra Nørreport Station kl. 11.36, som rammer Hovedbanegården kl. 11.40 og Valby station 11.48. FREMs fans mødes på Mac Donald’s Pub ved Brøndbyøster Station kl. 12.00.

Dommer Philip Hovgaard Lassen blæser første gang i fløjten kl. 13.00.

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde, vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden ka’ sætte
Vi vil kæmpe, vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd

 

 

 

Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk