FREM spiller lørdag sæsonens næstsidste kamp i det hele taget – og den sidste på udebane.

Det kunne have været en meget afgørende kamp for oprykningen til 2. Division. Men det er det IKKE, og det er set fra et FREM-synspunkt godt det samme.

Sidste lørdag lykkedes det nemlig for FREM at sikre sig oprykningen til 2. Division, da det på hjemmebane blev til en suveræn sejr på 6-2 over IF Lyseng.

VSK Aarhus vandt ganske vist samtidig over Næsby med 4-2. Men da afstanden op til FREM stadig er syv point – og der kun er to runder tilbage at spille – betyder det, at FREM er sikre på at rykke op sammen med FC Roskilde.

Er spillerne klar i Aarhus efter weekendens oprykning

Det var fjerde gang i denne sæson ud af fire mulige, at FREM vandt over IF Lyseng. Sammenlagt har FREM vundet de indbyrdes opgør med 15-4!

Sejrscifrene 6-2 markerede samtidig den første divisionskamp i denne sæson, hvor FREM vandt med tenniscifre. Det skete senest i april 2019, hvor Kjellerup måtte tage hjem fra Valby Stadion med et nederlag i bagagen på de samme cifre.

På lørdag gælder det VSK Aarhus, som er en forholdsvis ny størrelse i dansk fodbold.

Klubben blev dannet i 2016 som en fusion af Vejlby IK og IK Skovbakken.

Mens Vejlby IK aldrig har spillet divisionsfodbold, så er Skovbakken et mere velkendt navn.

Klubben fra det nordlige Aarhus blev stiftet i 1927, men den fik først divisionsstatus i 1962.

Storhedsperioden var i slutningen af halvfjerdserne, hvor Skovbakken fik to sæsoner i 1. division, som dengang var landets øverste række.

I 1978 blev det til en niendeplads, mens klubben året efter rykkede ud efter en placering som nummer 15.

Nogle af profilerne dengang var Lars Lundkvist og Per Beck Andersen. Begge endte med at skifte til AGF, og de var med til at vinde AGFs femte og til dato sidste danske mesterskab i 1986.

Siden fulgte en nedtur for Skovbakken, der kulminerede med nedrykning til Danmarksserien i 1990. I fem år – indtil Aarhus Fremads oprykning fra Danmarksserien – var AGF derefter ene om at repræsentere landets næststørste by på divisionsniveau.

Det er sært at tænke på i dag, hvor Aarhus har hele fem divisionsklubber. Foruden AGF og VSK Aarhus er det Aarhus Fremad og Brabrand i 2. Division og så førnævnte IF Lyseng i 3. Division.

Omkring årtusindskiftet forsøgte Skovbakken at gøre fælles sag med netop Aarhus Fremad i et forsøg på at skabe et slagkraftigt alternativ til AGF under navnet FC Aarhus. Men projektet holdt kun i få år.

I 2016/17 overtog VSK Aarhus straks Skovbakkens daværende plads i 2. Division (tredjebedste række).

I 2018 blev det til nedrykning til Danmarksserien, men det varede kun et år, førend VSK Aarhus igen havde divisionsstatus.

FREM har mødt VSK Aarhus syv gange, og statistikken mod dem er positiv. To gange har FREM vundet, fire kampe er endt uafgjort, mens VSK Aarhus vundet en enkelt gang. Den samlede målscore er 7-5 i FREMs favør.

I denne sæson har FREM vundet to kampe og spillet en kamp uafgjort mod lørdagens modstander.

Den første kamp i Valby sluttede 1-1. Her scorede Frederik V. Kristensen efter et oplæg fra Matthias Andersen, og det så længe ud som om, det ville blive kampens eneste mål.

Gerne flere jubelscener i det Jydske

Men ti minutter før tid lykkedes det for den tidligere Hobro-spiller, Mathies Skjellerup, at heade bolden forbi Rasmus Wedege til remis-løsning.

I returkampen i Smilets By kunne FREM smile bredest. Her grundlagde Oliver Møller-Jensen sejren med to scoringer, og derfor fik det ingen betydning, at Rasmus Fink Hansen scorede et trøstmål til allersidst.

I den første kamp i oprykningsspillet mellem de to klubber vandt FREM så igen – denne gang med 3-1.

VSK Aarhus var ellers kommet til Valby med en stime på ti kampe i træk uden nederlag. Men de kom hurtigt bagud efter et straffespark, som Lucas Lodberg ganske sikkert sparkede i kassen.

Det var dog ikke helt ufortjent, at Anders Gerding Kjeldgaard senere kunne udligne til pausestillingen 1-1.

Men i anden halvleg løb FREM fra modstanderne, da Frederik V. Kristensen først scorede på oplæg fra Isak Tånnander, hvorefter Isak Tånnander selv slog sejren fast efter oplæg fra Kristoffer Dirksen.

Det var for øvrigt FREMs sejr nummer syv på stribe, og det var ikke mindst på denne stime – som endte med at blive på otte sejre i træk – at FREM grundlagde den velfortjente oprykning.

Men selvom oprykningen er sikker, så er kampen ikke helt ligegyldig.

FREM kan nemlig stadig nå at vinde rækken, selvom det nok bliver en svær mission.

Realistisk set skal FREM have alle seks point i de to sidste kampe, mens FC Roskilde højst må få et enkelt.

Sæsonens sidste udekamp venter i Aarhus

Men det skal bestemt forsøges, og derfor er det vigtigt, at DU også tager med for at støtte FREM.

Det kan du gøre ved at tilmelde dig FREMs supporterbusser, Der kører klokken 8.00. Kampen fløjtes i gang på Vejlby Stadion kl. 13.30.

Man kan tilmelde sig turen ved at ringe til Marianne på telefon 60 71 81 92. Det koster 200 kroner for voksne medlemmer af FREM Support og 100 kroner for børn at komme med. Ikke-medlemmer skal betale 250 kroner pr. voksen.

Det er også muligt at følge kampen med LIVE-stream.

FREMs sidste hjemmekamp er lørdag d. 11/6 på hjemmebane mod Dalum IF.

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde, vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden ka’ sætte
Vi vil kæmpe, vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd

 

 

 

Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk