Så går det løs med nedrykningsslutspillet, og her skal FREM i første kamp på hjemmebane møde HIK, som FREM krydsede klinger med så sent som skærtorsdag.

Mere om det kommende opgør lidt længere nede. Først prøver vi lige at gøre status over grundspillet.

FREM spillede 20 kampe i grundspillet, og ud af dem lykkedes det at vinde en enkelt. Dertil kommer en sejr over Jammerbugt på banen (2-0) og én på skrivebordet (3-0) på grund af deres efterfølgende konkurs.

På den baggrund er det ikke så overraskende, at det endte med en sidsteplads i grundspillet. Men der er heldigvis otte kampe endnu til at ændre på den status.

Arkivfoto Claus M. Hansen

Holdene i grundspillet kunne deles op i to. Der var top-5 – og så var der resten. Der var 14 point imellem AB, som blev nummer 5, og Thisted, der tog den sidste plads i oprykningsspillet.

Netop AB var faktisk ubesejrede på hjemmebane i grundspillet, men dét var de ikke ene om. Det var vinderen af grundspillet, B 93, også.

Aarhus Fremad blev nummer to i grundspillet, og det gjorde de, fordi de var rækkens bedste hold på udebane med 28 point ud af 33 mulige.

De to øvrige hold i top-5 var Esbjerg og Kolding IF, og top-5 klubberne har et set-up omkring førsteholdet, som vi nok må sige, at FREM i den nuværende situation ikke kan matche.

Det afspejlede sig også på banen, hvor FREM blot tog et enkelt point ud af 30 mulige i de ti kampe mod top-5 klubberne – nemlig 2-2 i kampen i Kolding, hvor FREM førte 2-0 og godt kunne have vundet.

Hvis vi tager Jammerbugt ud af ligningen, så spillede FREM også ti kampe mod de fem andre klubber. De kampe gav ni point. Det er ikke mange, men det er dog noget. Og det antyder, at det er muligt at hente en del point mod modstanderne i nedrykningsslutspillet.

Det bliver sandsynligvis også nødvendigt!

Senest spillede FREM 1-1 på hjemmebane mod Brabrand.

FREM kom foran allerede i andet minut, hvor Salieu Drammeh førte bolden frem på et kontraangreb. Han endte faktisk med at komme alene med Brabrands målmand, Casper Andersen, men i den situation valgte Salieu Drammeh at aflevere på tværs, hvorefter det lykkedes for forsvaret at sparke bolden væk. Kuglen endte dog hos FREMs Frederik V. Kristensen, som fra kanten af feltet smukt løftede bolden over Casper Andersen til 1-0.

Det var Frederik V. Kristensens andet mål i denne sæson. Han scorede også sæsonens allerførste mål i 2. Division for FREM mod HIK til 1-0 i en kamp, der sluttede 1-1.

I kampen mod Brabrand lykkedes det de jyske gæster at udligne efter et lille kvarter. Det skete efter et hjørnespark i venstre side, som FREM ikke var i stand til at afvise. Fra kort hold sendte Markus Bay bolden i mål til 1-1.

Da FC Roskilde samtidig opnåede samme resultat ude mod Aarhus Fremad, er afstanden op til roskildenserne stadig på fem point. Der er yderligere to til Skive.

Der skal med andre ord nok mange point til i de otte kampe, som FREM har tilbage, hvis det ikke skal blive til degradering. Alternativet er, at et af de øvrige hold går helt i stå – og selv da skal FREM altså også selv samle nogle point sammen.

I første kamp i nedrykningsslutspillet gælder det HIK, som FREM har en god statistik imod.

Hellerup Idræts Klub er stiftet i 1900, og deres bedste fodboldhold mødte første gang FREMs ditto for 100 år siden – i 1923 – og tabte 0-7.

Siden da har de to klubber mødt hinanden 66 gange. FREM har vundet i alt 38 gange, 13 kampe er endt uafgjort, mens HIK har scoret flest mål 16 gange.

Den samlede målscore er 159-83 i FREMs favør.

De to kampe i denne sæsons grundspil imellem de to klubber endte begge 1-1.

I sæsonens første kamp i Valby bragte Frederik V. Kristensen som tidligere nævnt FREM foran i første halvleg, mens Roni Arabaci udlignede for gæsterne i anden halvleg.

I kampen skærtorsdag på Gentofte Sportspark var det Adam Ahmad, der bragte HIK foran i anden halvleg. Her lykkedes det for Casper Lykke at udligne efter hjørnespark i dommerens tillægstid.

De to hold mødte også hinanden i en træningskamp inden sæsonen. Den kamp endte såmænd også 1-1.

FREMs seneste sejr over HIK ligger tilbage til september 2018.

Der er ingen tvivl om, at Christoffer Balles udvalgte vil gøre alt for, at den næste sejr kommer lørdag, hvor det går løs på Valby Stadion kl. 14.00.