Så er vi nået til sidste runde i grundspillet for 2. Division, og det har i nogen tid stået klart, at FREM kommer i nedrykningsslutspillet – og at holdet skal begynde nedrykningsslutspillet på den sidsteplads, der som den eneste betyder nedrykning.

Men så vidt og så galt er vi langt fra endnu.

Senest lykkedes det for FREM at få 1-1 ude mod HIK, og dermed har holdet taget fire point i de seneste to kampe.

Det var nu et hårdt tilkæmpet point.

Sebastian stod en pragt kamp mod HIK – Arkivfoto Claus M. Hansen

HIK kom foran efter et lille kvarters spil i anden halvleg, hvor de kombinerede sig igennem i venstre side. Det endte med en chance inde i straffesparksfeltet til angriberen Adam Ahmad, som alene med Sebastian Sørensen passerede FREM-keeperen og bragte hjemmeholdet foran.

Den scoring så længe ud til at blive kampens eneste, men i dommerens tillægstid lykkedes det for Casper Lykke at udligne efter et hjørnespark i FREMs højre side.

Det var Casper Lykkes andet mål for FREM. Han scorede også målet til 1-0 i sejren på 2-0 i sæsonens første hjemmekamp mod Jammerbugt FC (det var før, de gik konkurs).

De to tabte point for HIK betyder, at de nok ikke kommer med i oprykningsspillet. De er nu tre point og ni mål efter Thisted, som netop nu indtager sjettepladsen, der giver den sidste plads i oprykningsspillet.

Desuden ligger Brabrand imellem de to hold, så det er vist lovligt meget, der skal flaske sig for, at FREM ikke får to kampe mod HIK i nedrykningsslutspillet.

For FREM betød det ene point til gengæld, at holdet kom lidt tættere på at få kontakt til de øvrige hold. Der er nu fem point op til FC Roskilde og yderligere to til Skive.

Helt umulig er opgaven altså ikke. Men det vil lune med en sejr i sidste runde af grundspillet. Lidt afhængig af de øvrige resultater vil de andre hold i rækken trods alt være inden for rækkevidde, hvis det bliver til tre point mod Brabrand, som er FREMs sidste modstander i grundspillet.

Helt nemt bliver det dog på ingen måde.

Brabrand havde det ligesom FREM svært i efteråret, og ved vinterpausen så det ud som om, at det var klubben fra den vestlige del af Aarhus, som FREM skulle håbe at hænge deres hat på i kampen om overlevelse.

Forhåbentlig går det kun én vej mandag – Arkivfoto Claus M. Hansen

I foråret lagde de ud med et nederlag på 0-1 i Kolding. Men siden da har Brabrand haft glimrende resultater.

Det er blevet til ti point i fire kampe, og nu står de altså med en mulighed for at ende i oprykningsspillet. Det forudsætter dog dels, at Thisted taber til Skive samtidig med, at Brabrand selv vinder over FREM. Det sidste vil Christoffer Balle og hans spillere gøre alt for, at Brabrand ikke lykkes med.

De seneste tre point, Brabrand fik, var dog tre skrivebordspoint mod Jammerbugt. Men inden da var de på besøg hos lokalrivalerne Aarhus Fremad i dét, som vittige hoveder kalder Derby della Vice-Capitale.

Det er en reference til det italienske Derby della Capitale, som er kampene mellem Roma og Lazio. Men da Aarhus jo er den næststørste by her i landet, er det altså derbyet i vice-hovedstaden, som det gælder, når Brabrand dyster mod Aarhus Fremad.

Kampen i det nordlige Aarhus sluttede 0-0, men da Aarhus Fremad jo i høj grad banker på til oprykning til 1.division, så er dét jo absolut også et ganske respektabelt resultat.

Brabrand IF er lige netop den tidligere klub for målscoreren fra FREMs kamp mod HIK, Casper Lykke.

Omvendt havde Brabrand i efteråret den tidligere FREM-angriber, Christian Helev, i truppen. Men han er i vinterpausen gået en række ned og spiller nu for lokalrivalerne VSK Aarhus. Så der bliver altså ikke noget gensyn her.

Brabrand IF er stiftet i 1934, og foruden fodbold er der otte andre sportsgrene på programmet i idrætsforeningen.

Klubbens fodboldafdeling rykkede første gang op i divisionen i 2003 og har – bortset fra en enkelt sæson i Danmarksserien – spillet divisionsfodbold lige siden.

Tre gange har klubben været oppe i den næstbedste række. Kun i en enkelt sæson er det lykkedes at undgå nedrykning fra 1. division med det samme.

FREM stødte første gang på Brabrand i 2005. Den duel endte med en sejr til de tværstribede på 3-1 takket være to mål af Thomas Høy og ét af Anders Bak. Derefter reducerede Rasmus Katholm på straffe.

Det ville være dejligt hvis også angriberne kommer i gang med målscoringen – Arkivfoto Claus M. Hansen

I alt har de to klubber krydset klinger 12 gange, og FREM har vundet fire af opgørene. Brabrand har vundet tre gange, så fem af dysterne er altså endt uden vinder.

Målscoren er 20-13 i FREMs favør.

Seneste opgør imellem de to klubber var i efteråret i Brabrand, og det var en kamp, der sluttede, som den begyndte.

Vi satser på, at der kommer anderledes gang i målscoringen på Valby Stadion Anden Påskedag, hvor dommer Patrick Stenzel Rasmussen blæser i fløjten første gang kl. 14.00.

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde, vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden ka’ sætte
Vi vil kæmpe, vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd

 

 

 

Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk