Efter tre sejre på stribe og fire kampe i træk uden mål imod gik det galt for FREM i den seneste hjemmekamp mod Young Boys FD fra Silkeborg, der vandt 2-1.
De jyske gæster kom foran kort før pausen på et mål af Frederik Nedergaard, og det blev 0-2 kort efter pausen ved Mads Zaar. I begge tilfælde blev målene scoret på kontraangreb – eller omstillinger, som det jo hedder på DBU-sprog.
Sylvester Seeger-Hansen reducerede for FREM ti minutter inde i anden halvleg på et skud, der blev rettet af. Det var midtbane-dynamoens femte mål for FREM siden skiftet fra AB i sommerpausen. Hans seneste scoring var det enlige mål i sejren over Holbæk i forrige hjemmekamp.
I det hele taget er det et faktum, at Sylvester Seeger-Hansen har scoret fire af sine mål på hjemmebane. Det må da gerne blive en vane!
Målet mod Young Boys gav FREM håb om at få point ud af opgøret, men det lykkedes altså ikke. Og dermed dumpede holdet fra sjettepladsen til den syvendeplads, der lige nøjagtig ikke giver adgang til oprykningsslutspillet en gang til foråret.
Men rækken er stadig meget tæt, og der er 12 runder endnu, inden den knækker over til de to slutspil.
Lørdag gælder det så en hjemmekamp mod Ishøj, som er den eneste af rækkens 11 øvrige hold, som FREM endnu ikke har mødt.
Det har FREM så i det hele taget ikke – i det mindste ikke i en officiel turneringskamp.
De to klubber mødte hinanden i en træningskamp i sommeren 2019, som FREM vandt 3-0. Sejren var fortjent nok, men cifrene var måske lidt mere overbevisende, end man skulle tro ud fra spil og chancer.
Ishøj IF er en forholdsvis ny størrelse i dansk fodbold. Klubben er fra 2017, og den er resultatet af en fusion. Men for at forstå den sag må vi lige tage lidt lokalhistorie.
Til og med Første Verdenskrig bestod Ishøj af landsbyerne Ishøj, Torslunde og Tranegilde – og så nogle fiskere nede ved stranden.
I mellemkrigstiden begyndte folk fra København og Roskilde at anlægge sommerhuse nede ved stranden. Nogle af dem – de såkaldte fastliggere – endte med at bo der året rundt.
Først efter Anden Verdenskrig opstod ideen om at bygge ind i landet. Det tog fart i tresserne og halvfjerdserne. For Ishøjs vedkommende skete det navnlig med lejligheder i store byggekomplekser.
Den udvikling kunne også afspejles i fodbolden i området.
Den ældste klub i området er Torslunde-Ishøj Idræts Forening (TIIF), som blev stiftet i 1922, og som eksisterer den dag i dag.
I 1950 var der kommet så mange fastliggere og nybyggere, at de kunne danne en fodboldklub nede ved stranden. Den fik meget passende navnet Strandens Boldklub af 1950 (SB 50).
I løbet af halvfjerdserne og firserne blev der så dannet en håndfuld klubber mere, der især tiltrak folk fra de sociale boligbyggerier.
I det nye årtusinde bestod fodboldplatten i Ishøj så af klubberne SB 50, TIIF, Ishøj BK og FC Ishøj. FC Ishøj kastede håndklædet i ringen, og Ishøj BK og SB 50 slog pjalterne sammen og dannede Ishøj IF i 2017.
SB 50 eksisterer dog stadig den dag i dag – med en badmintonafdeling. Jo, jo, fjerbold er da også en bold.
I fodbold har Ishøj IF på trods af klubbens unge alder haft flere kendte spillere.
Offensivspillerne Adnan Mohammed (tidligere bl.a. Lyngby) og Osama Akharraz (tidligere bl.a. Brøndby og AGF) har tørnet ud for Ishøj. Det samme har Christian Offenberg, der tidligere bl.a. har spillet for Avarta. Han er i dag måske mest kendt for at have været anfører for det danske vikar-landshold, der i 2018 under ledelse af John ’Faxe’ Jensen tabte 0-3 til Slovakiet.
Derudover har den tidligere FREM-spiller Nicki Bille Nielsen, og den tidligere marokkanske landsholdsspiller, Nabil Dirar (tidligere bl.a. AS Monaco), haft kontrakt med Ishøj – begge dog uden at komme på banen.
Den tidligere danske landsholdsspiller, venstrebacken Riza Durmisi – som nu spiller for Tenerife i den næstbedste spanske række – spillede desuden som helt lille for en af Ishøj IFs moderklubber, SB 50. Det samme gjorde i øvrigt den tidligere forsvarsspiller, Baris Özcan (senere bl.a. Brøndby og AGF).
Ishøj IF spillede det første år i Sjællandsserien. Det blev til fire år i Danmarksserien. Og i 2022 stod der så for første gang nogensinde divisionsfodbold på menuen for et fodboldhold fra Ishøj.
I sidste sæson markerede holdet sig som et meget målsøgende et af slagsen.
I grundspillet scorede Ishøj i samtlige kampe – bortset fra en enkelt. Undervejs præsterede de endda at vinde sæsonens største sejr i alle divisionerne, da det blev 10-0 hjemme over SfB/Oure.
På den baggrund var det ikke helt overraskende, at de endte i opryknings-slutspillet. Her havde Ishøj det noget sværere, men oprykkerne endte dog med en nydelig samlet placering som nummer fire efter 14 sejre, seks uafgjorte og 12 nederlag.
Ishøj var i sidste sæson det suverænt mest scorende hold i 3. Division med 67 kasser i de 32 kampe. Rækkens vindere fra Middelfart scorede næstflest med 60.
I denne sæson har Ishøj haft det lidt sværere.
Det er blevet til 11 point takket være to sejre, fem uafgjorte og tre nederlag indtil videre.
Navnlig har det været et problem at samle point på udebane, hvor holdet endnu ikke har vundet. Det er blevet til to point i fem kampe.
Senest blev det 1-1 hjemme mod Avarta, hvor Ishøj kom foran på et flot kontramål af Essam Salamoun i anden halvleg. Et kvarter senere lykkedes det dog for Nicklas Toft Kristiansen at udligne for Avarta på en flugter.
Ishøj har både i sidste sæson og i denne sæson vist sig som et stærkt pokalhold.
I 2022 vandt holdet 3-0 over Solrød og 5-1 over Brønshøj, inden Superliga-holdet fra Viborg kom på besøg og vandt. Men det var efter en ganske hård dyst – og med cifrene 3-2.
I år har Ishøj vundet 6-0 over Vallensbæk, 2-1 over Gørslev og 3-1 efter forlænget spilletid over divisions-kollegerne fra Vanløse. Nu venter der en ottendedelsfinale hjemme mod AGF, der har vundet pokalturneringen hele ni gange (rekord sammen med FCK).
Alt i alt bliver Ishøj IF et meget spændende bekendtskab, når de gør deres entré på Valby Stadion. Og det gør de lørdag kl. 14.00.
Kampens dommer er manden med det lange navn, Oliver Alexander Stegemüller Fogh Simbold.