Vinteren er ikke meget for at slippe sit tag i os, men der står forår på kalenderen. Og dermed er det også tid til fodbold og Boldklubben FREM.

FREM spillede ikke det bedste efterår, og konsekvensen har været, at holdet har overvintret på næstsidstepladsen i 2. division. Der er som bekendt kun en nedrykker i denne sæson, fordi Jammerbugt gik konkurs i efteråret.

FREM skulle have mødt netop Jammerbugt i forårets første runde, men den kamp blev af gode grunde ikke til noget. I stedet fik FREM tre point på skrivebordet. Det er godt nok, men problemet er, at de tre point får alle andre også.

Derfor skal FREM til at vinde nogle kampe på banen for at overleve i rækken.

Med de tre skrivebordspoint er FREM fire point efter Brabrand, som i skrivende stund ligger på tiendepladsen i rækken. Der er yderligere to point op til HIK, som lagde fra land her i foråret med en sejr på 1-0 i Skive.

Det er muligt at give sorteper videre til en anden klub, men der er ingen grund til at lægge skjul på, at opgaven bliver svær.

Cheftræner Christoffer Balle har haft noget at tænke over forud for forårspremieren mod topholdet (Arkivfoto)

Forårets første kamp er en hjemmekamp mod Aarhus Fremad, som fører rækken.

Aarhus Fremad er oprindeligt en atletikklub, som blev stiftet i 1897. Der gik 50 år, førend fodbold kom på programmet, og i fodbold opnåede klubben sin stjernestund fra 1997 til 1999, hvor det blev til to sæsoner i Superligaen.

Klubben forsøgte sig lidt senere med et samarbejde med Skovbakken i form af FC Aarhus, men det samarbejde løb ud i sandet efter fire sæsoner. Nu arbejder Aarhus Fremad på at blive et slagkraftigt alternativ til AGF i landets næststørste by.

Aarhus Fremad har gang i en rigtig fin sæson, hvor de har vundet 12 ud af deres 18 kampe i 2. Division. Fire kampe er endt uafgjort, mens holdet kun har tabt to kampe.

Faktisk er Aarhus Fremad ubesejret i ti divisionskampe i træk – og så er skrivebordssejrene mod Jammerbugt ikke regnet med.

Dertil kommer, at Aarhus Fremad stadig er med i DBU Pokalen.

Det hænger bl.a. sammen med en flot og meriterende sejr på 4-0 over Brøndby på Riisvangen, hvor Aarhus Fremad spiller sine hjemmekampe.

I kvartfinalen har Aarhus Fremad trukket Superligaens førerhold, FC Nordsjælland, og her blev det i første omgang til et nederlag på 0-3 på Silkeborgs kunstgræs, som aarhusianerne måtte låne som hjemmebane. Der venter en returkamp i Farum, men odds er ikke ligefrem med Aarhus Fremad i forhold til at komme i semifinalen.

Ikke desto mindre venter der FREM en svær opgave mod Aarhus Fremad, som har været på programmet 12 gange tidligere.

FREM har vundet fire af kampene, mens aarhusianerne har vundet fem gange. Tre opgør er med andre ord endt uafgjort. Den samlede målscore er 20-17 i Aarhus Fremads favør.

Seneste dyst var i august på Riisvangen, hvor Aarhus Fremad vandt 2-1.

Søren Skals Andreasen bragte Aarhus Fremad foran på straffespark i første halvleg. I anden halvleg udlignede Oliver G. Andersen fra en spids vinkel, inden Frederik Rieper – søn af den tidligere landsholdsspiller Marc Rieper – sørgede for slutfacit.

Netop Søren Skals Andreasen er rækkens topscorer med 13 mål. Men ham skal FREM ikke bekymre sig om, for Aarhus Fremad har i vinterpausen solgt angriberen til Sønderjyske, der jagter oprykning til Superligaen.

Aarhus Fremad har dog andre strenge at spille på, og det har to andre tophold fået at føle i de to første kampe.

Esbjerg – der bestemt også jagter oprykning – måtte i en tyvstart på forårspremieren se sig slået på eget græs med 0-2.

Første halvleg var ret lige, men den blev alligevel vundet af Aarhus Fremad takket være et mål af Julius Fechtenburg, som Esbjergs målmand ikke vil være helt stolt af.

I anden halvleg løb de sort-gule aarhusianere ganske enkelt fra det blå-hvide hjemmehold. Og det var derfor ikke ufortjent, at Mathias Kubel kunne slå sejren fast fem minutter før tid.

I sidste weekend spillede Aarhus Fremad så mod AB, og den forestilling sluttede 1-1.

Kampen var henlagt til Fredensvang i den sydlige del af Aarhus. Det er AGFs klub-anlæg. Her kunne tilskuerne se Marcus Gudmann bringe akademikerne foran direkte på frispark i første halvleg. Christian Ege udlignede på hovedstød i anden halvleg.

Toppen af 2. Division er tæt, så selvom Aarhus Fremad fører, har de dårligt råd til at sætte point til mod FREM. Men der er slet ingen tvivl om, at det vil Christoffer Balle og FREM-mandskabet gøre alt for, at de netop kommer til.

Det bliver smadderspændende, og DU kan komme til at opleve det. Det sker lørdag kl. 14.00, hvor dommer Casper Thorsøe Jr. fløjter kampen i gang.