FREM vandt fredag i Holbæk med 2-0 takket være to mål af Egzon Zaqiri, og dermed kom Henrik Gundersens tropper op på førstepladsen i 3. Division.

Det var FREMs femte sejr i træk i 3. Division, og holdet er nu ubesejret i otte kampe på stribe.

Førstepladsen holdt hele weekenden, fordi førerholdet VSK Aarhus ligeledes fredag måtte se sig slået i Silkeborg af Young Boys med 2-3.

Derfor er FREM alene i spidsen for rækken med et forspring på to point til holdet fra det nordlige Aarhus.

Vigtigere er det dog, at afstanden til nummer tre, Ishøj, stadig er på fem point, fordi Ishøj lørdag vandt 2-0 i Holstebro.

FREMs sejr i Holbæk betød samtidig, at det nu er matematisk sikkert, at FREM kommer med i oprykningsspillet, når grundspillet slutter om fire runder.

Ganske vist er der flere hold, som teoretisk kan gå forbi de tværstribede. Men da to af holdene, Lyseng og Young Boys, skal mødes i sidste runde, kan de ikke begge få maksimumpoint. Og dermed kan FREM ikke længere slutte dårligere end nummer seks efter de første 22 runder.

Men vi er kun nået til runde 19 ud af i alt 32. Og i runde 19 går det løs hjemme mod SfB/Oure fra Svendborg.

Dobbelt målscorer, det må han gerne gentage på lørdag. Arkivfoto

Fynboerne har været noget mere ustabile i præstationerne end FREM. De seneste otte kampe er således endt med fire sejre og fire nederlag.

Resultatet er, at SfB/Oure i skrivende stund ligger midt i rækken. De har således hårdt brug for alle de point, de kan få i jagten på top-6.

De hvidklædte fynboer skal besøge hovedstadsområdet for anden uge i træk, for deres seneste kamp var en udekamp mod Avarta i Rødovre.

Her tabte SfB/Oure med 0-2 efter to mål i første halvleg af den tidligere FREM-spiller, Aleksandar Lazarevic. Senere kunne Avarta endda være kommet på 3-0, men her blev udeholdet reddet af målmanden, Lasse Petersen, som nappede et straffespark.

Denne lørdag går turen altså til Valby for at møde FREM. Og her vil SfB/Oure forsøge at få revanche for nederlaget i efterårets kamp på Høje Bøge Stadion i Svendborg.

Her vandt FREM 1-0 på et meget sent debutantmål af Jakob Klitsgaard, hvor hjemmeholdets bænk appellerede forgæves for offside.

Alt i alt har FREM en meget fin statistik mod svendborgenserne. Men den er lidt svær at gennemskue, fordi modstanderne har optrådt under tre forskellige navne.

I de første mange år hed klubben Svendborg forenede Boldklubber (SfB).

Dem mødte FREM 10 gange med fem sejre, to uafgjorte og tre nederlag som facit. Den samlede målscore mod SfB var 19-17 i FREMs favør.

Gustav O. Hansen har spillet stærkt i forsvaret. Arkivfoto

Du kan se mere om FREMs kampe mod SfB på dette link:

http://fodboldstatistik.com/#/team/719

I 2008 lavede SfB en professionel overbygning, som de kaldte FC Svendborg.

Formålet var at samle Fyns næststørste by, der rent geografisk også har den fordel, at den er nærmeste større by i forhold til alle småøerne syd for Fyn.

SfB havde tidligere haft adskillige sæsoner i den næstbedste række, men det lykkedes aldrig for FC Svendborg at komme derop.

I stedet endte det hele med en konkurs i 2017, som betød, at FC Svendborg blev opløst, og at SfB blev degraderet til den fynske Serie 1.

Mod FC Svendborg var FREM ubesejrede i de fire kampe, som det blev til. Af de fire kampe vandt FREM de tre, og den sidste kamp endte uafgjort. Den samlede målscore var 11-2 i FREMs favør.

Du kan læse mere om FREMs kampe mod FC Svendborg på dette link:

http://fodboldstatistik.com/#/team/720

Fra 2018 slog SfB sig sammen med den nærliggende Oure Idrætshøjskole, som havde et hold, der spillede i Danmarksserien. Som SfB/Oure spillede klubben for første gang i divisionen i 2020/2021 (overgangssæsonen).

Det endte med nedrykning, men den sydfynske sammenslutning rykkede op med det samme og er nu i gang med anden sæson i træk i 3. Division.

Ud over sejren i efterårssæsonen har FREM tidligere mødt SfB/Oure to gange i overgangsæsonen. FREM har vundet alle tre opgør med en samlet score på 9-5.

Du kan læse mere om FREMs kampe mod SfB/Oure på følgende link:

http://fodboldstatistik.com/#/team/178

Alt i alt har FREM altså mødt svendborgenserne under forskellige navne 17 gange. FREM har 11 sejre, tre kampe er endt uafgjort, mens det er blevet til nederlag tre gange. Den samlede målscore er 39-24.

Umiddelbart har FREM visse muligheder for at udbygge statistikken på lørdag på grund af bedre placering i tabellen. Samtidig er det værd at notere sig, at mens der i denne sæson ikke har været den store forskel på FREM hjemme og ude, så har SfB/Oure været markant bedre hjemme end ude.

Ud af de 24 point, som holdet har kæmpet sig til, er de 16 hentet under de høje bøge. På udebane er det blevet til to sejre, to uafgjorte og fem nederlag.

Her har det især været et problem med defensiven. Der er lavet 21 mål mod SfB/Oure i udekampene, og det er flest af alle i 3. Division. Kun én gang er det lykkedes for holdet at holde målet rent på udebane. Det skete, da det fynske hold i november tog til Vanløse og vandt 3-0.

FREM har til gengæld scoret i syv ud af holdets ni hjemmekampe – og holdt målet rent i de seks.

Der er derfor basis for en god fodboldoplevelse på Valby Stadion. Og den oplevelse kan DU være med til og bidrage til, når dommeren lørdag fløjter op til kampen mellem FREM og SfB/Oure. Det sker kl. 14.00.

Tekst: Niels O. Hansen
Arkivfoto: Claus M. Hansen
Statistik Steen M. Bjerre

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde, vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden ka’ sætte
Vi vil kæmpe, vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd

 

 

 

Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk