OPTAKT FREM – Young Boys FD

For tredje gang i træk vandt FREM 1-0, da holdet i sidste weekend var på besøg i Rødovre og nedlagde BK Avarta.

Kampens enlige mål blev scoret af Lucas Lodberg i tredjesidste minut. Det var et kanonskud, hvor han inde i straffesparksfeltet høvlede bolden op i nettaget.

Det var Lucas Lodbergs andet mål i denne sæson. Han scorede også det tredje mål i hjemmekampen mod Vejgaard (3-0).

Sejren over Avarta markerede den fjerde kamp i træk, at FREM holdt nullet. Det er nu 390 minutter siden (plus det løse 😉 ), at modstanderne senest scorede på Viktor Anker.

Med sejren har FREM 13 point. Og de tre point betyder samtidig, at FREM for første gang i sæsonen er kommet op i top-6, der som bekendt fortsætter til oprykningsspillet efter grundspillet.

Men de 12 hold i 3. Division ligger helt utrolig tæt. Vanløse og Lyseng fører nu med 15 point, mens Holbæk ligger nummer 12 med ni point.

Efter næste runde kan FREM i teorien ligge alt fra nummer et til nummer ti. Den nuværende nummer næstsidst, Ishøj, kan i teorien også godt indhente FREM, men da et par af de overliggende hold møder hinanden, kan FREM i værste fald kun dumpe ned på tiendepladsen. Alle holdene i rækken kan jo ikke vinde på én gang!

Der er ved at være styr på defensiven – Foto Claus M. Hansen

FREM har endnu ikke fået så meget gang i målscoringen. 10 mål i ni kampe er tredjefærrest af alle. Avarta (6) og Holbæk (8) er ene om at have scoret færre mål.

Til gengæld har FREM som antydet fået stabilitet i forsvaret. 11 baglænsmål er også tredjefærrest af alle. VSK Aarhus og bundproppen Holbæk (begge 9) har som de eneste færre mål imod.

Sagt på en anden måde: Meget kan ske i denne sæson. Og det vil der gøre!

Nu venter der besøg af Young Boys FD, som indtil 2021 gik under navnet Silkeborg KFUM. Forkortelsen KFUM står jo for Kristelig Forening for Unge Mennesker. Silkeborg KFUM blev stiftet i 1918.

Til at begynde med spillede klubben med i KFUMs Idrætsforbund og mødte altså dermed udelukkende de andre KFUM-klubber.

Men efterhånden meldte mange af KFUM-klubberne sig ind under DBU. Silkeborg KFUM kom med i 1933, og klubben har i langt de fleste år af dens levetid spillet i de jyske serier.

I 2013 spillede klubben i den jyske Serie 3. Men otte år senere lykkedes det at vinde Danmarksserien, og dermed rykkede Silkeborg KFUM for første gang op i divisionerne.

Det var i den forbindelse, klubben skiftede navn til Young Boys FD.

Den første del af navnet har klubben til fælles med de nuværende schweiziske mestre fra Bern. FD står for Football Development.

Som navnet antyder, er der tale om et hold med mange unge spillere. Der er ingen over 30 år i truppen.

Klubben skriver på sin hjemmeside, at den foruden fodbold også gerne vil hjælpe dens spillere i gang med en karriere i erhvervslivet.

Det var under navnet Young Boys, at FREM for første gang stødte på klubben.

De to hold har mødt hinanden to gange. Og FREM har endnu aldrig tabt til Young Boys.

Frem lå tæt på Avarta – Foto Claus M. Hansen

Første dyst mod silkeborgenserne var i efteråret 2021, og kampen blev spillet på JYSK Park, der som bekendt også lægger (kunst)græs til hjemmekampene i Superligaen for Silkeborg IF.

Opgøret sluttede 2-2 efter 1-1 ved pausen.

Mikkel Eriksen bragte ganske fortjent Young Boys foran med et missil af en afslutning, mens Christian Helev udlignede for FREM på en ripost.

I anden halvleg scorede Isak Tånnander et smukt mål med hælen, men Henrik Brodersen headede kort før tid udligningen ind.

Returkampen i Valby vandt FREM 1-0 på et mål af Isak Tånnander efter oplæg af Matthias Andersen.

FREM endte i den sæson i oprykningsspillet, og det endte som bekendt også med oprykning til 2. Division. Young Boys endte i nedrykningsspilet, som det lykkedes for midtjyderne at vinde.

I sidste sæson manglede de unge drenge så for andet år i træk et enkelt point i at komme i oprykningsspillet. Denne gang var afstanden til nedrykningsstregen dog så stor, at de reelt kunne tage de ti kampe i nedrykningsspillet som træningskampe til den nye sæson.

Det lykkedes igen for holdet at vinde nedrykningsspillet.

I den nuværende sæson har Young Boys ligesom FREM 13 point efter de første ni runder.

Holdet lagde fint ud med et par sejre og en uafgjort. Men derefter fulgte en mindre heldig periode på fem kampe uden sejr. Senest blev det dog 4-2 hjemme over Ishøj, efter at udeholdet ellers havde ført 2-0.

Bemærkelsesværdigt er det også, at Young Boys indtil videre er ubesejret på udebane. En sejr og tre uafgjorte er det blevet til indtil videre på fremmed græs.

Foreløbig er holdet rækkens mest scorende med 20 mål i ni kampe. Medvirkende årsag er angriberen Jonas Yderholm, der netop nu er delt topscorer i 3. Division med syv mål.

Jonas Yderholm scorede senest målet til 2-2 i sejren over Ishøj, og ham skal FREM nok holde et vågent øje med.

Lodberg blev kampens eneste målscorer – Foto Claus M. Hansen

Young Boys har også markeret sig i pokalturneringen med sejr over Vendsyssel fra 1. division på 2-1, hvor Jonas Yderholm scorede sejrsmålet.

Derefter røg storebror fra Silkeborg IF op fra pokalhatten, så der blev lokalopgør på JYSK Park. Kent Nielsens tropper slog her Young Boys ud af turneringen takket være en sejr på beskedne 1-0. Norske Fredrik Carlsen scorede kampens eneste mål fem minutter inde i 2. halvleg.

Der er alt i alt lagt op til en rigtig spændende dyst mod et hold, der ligesom de tværstribede gerne vil frem over isen. Det må blive en herlig eftermiddag på Valby Stadion.

Dommer er Morten Helweg Andersen, der også passede fløjten, da FREM spillede hjemme mod Holstebro (0-0).

På lørdag pifter han første gang kl. 14.00.

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde, vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden ka’ sætte
Vi vil kæmpe, vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd

 

 

 

Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk