FREM skal efter et enkelt år i 2. Division i den kommende sæson igen spille i 3. Division.

Det står klart efter sidste weekends spillerunde, hvor FREM først på udebane tabte 0-3 i Roskilde efter 0-1 ved pausen, hvorefter HIK vandt 2-0 i Skive.

De kampe skal vi ikke opholde os så meget ved. Vi kan blot konstatere, at FREM nu matematisk er sikre på at blive nummer 11 i rækken. Der har været lagt op til det igennem næsten hele sæsonen, og nu er det så et faktum: FREM rykker ned sammen med Jammerbugt, der bliver tvangsdegraderet til Jyllandsserien.

FREM har syv point op til Brabrand, der er otte point op til HIK, og der er kun to kampe tilbage at få point i.

Arkivfoto Claus M. Hansen

Der er kun fire point op til Skive, men da skibonitterne i sidste runde får tre point mod Jammerbugt, kan FREM heller ikke længere indhente dem – medmindre der sker noget på skrivebordet. Mere om det til allersidst i denne optakt.

I nedrykningsslutspillet har FREM i otte runder vundet to kampe på skrivebordet, vundet to kampe på banen, spillet én kamp uafgjort og tabt tre. Det er ikke helt godt, men det er nu heller ikke helt skidt.

Det korte af det lange er, at det var ikke i nedrykningsspillet, det gik skævt for FREM i denne sæson. Det gik galt i grundspillet, hvor holdet efter sejren i tredje runde på 2-0 over Jammerbugt – ja, det var før, de gik konkurs – spillede 15 kampe på stribe uden at vinde en eneste.

Det er sådan en serie, som nedrykninger er lavet af.

Rent statistisk har det været et problem for FREM at holde fast i føringer. Fem gange i grundspillet og to gange i slutspillet er det endt med nederlag i kampe, hvor FREM ellers har været foran.

Arkivfoto Claus M. Hansen

Men det har også været et problem for holdet at svare igen, når modstanderne er kommet foran.

Kun i hjemmekampen mod Thisted (1-1) og i udekampen mod HIK (1-1) i grundspillet er det lykkedes for FREM at få point, når modstanderne har scoret først. I udekampen mod HIK i slutspillet var FREM dog både bagud og foran i en kamp, der sluttede 2-2.

I det hele taget blev det bedre med målscoringen i slutspillet. Sidste fredags kamp i Roskilde var således den første ud af de seneste ni, hvor FREM slet ikke kom på måltavlen.

Det var alt sammen bare for lidt. Og det var frem for alt for sent.

På den positive liste står også, at det var meget få kampe, FREM tabte stort. Holdet kunne spillemæssigt altså godt være med i rækken. Det kneb bare med at få point ud af anstrengelserne.

Denne fredag gælder det sæsonens fjerde kamp mod HIK, der har sit på det tørre. Hellerup Idræts Klub kan til august gå i gang med sæson nummer 54 i den tredjebedste danske række – og nummer 16 i træk.

I denne sæson er alle de tre tidligere kampe mellem FREM og HIK sluttet uafgjort. Ud over de to kampe, som allerede er nævnt lige oven over disse linjer, mødtes de to klubber også i sæsonens første kamp. Den dyst endte 1-1.

Arkivfoto Claus M. Hansen

Meget mere jævnbyrdigt kan det ikke blive.

Rent historisk har FREM nu et godt tag på klubben fra Gentofte Kommune.

De to klubbers bedste hold er tørnet sammen i alt 68 gange. FREM har vundet de 38 kampe, HIK er noteret for 16 sejre, mens 14 kampe altså er endt remis – heraf alle de fire seneste.

Ud af de 14 uafgjorte kampe er der pudsigt nok kun en enkelt, der er sluttet 0-0. Det var i foråret 1997 på udebane i en halvsæson, hvor FREM var ubesejrede og rykkede op i 1. division – og blev der i 13 år bortset fra et enkelt år i Superligaen (2003/04).

Den samlede målscore imellem FREM og HIK er 161-85 i FREMs favør.

Men selvom FREM altså ikke kan nå noget i denne sæson, vil det da se godt ud at slutte sæsonen pænt af. Om ikke andet så fordi, FREM med enten sejr eller uafgjort sikrer, at HIK bliver ene om sammen med Skive ikke at have vundet over FREM i denne sæsons 2. Division.

Kampen skal spilles på Gentofte Sportspark, og der er ikke særligt langt fra Valby, så man kan let selv tage dertil. Er man mere til hygge, kan man slutte sig til FREM Support, som tager den korte tur mod nord med S-toget kl. 17.15.

Arkivfoto Claus M. Hansen

Dommer Casper Thorsøe Jr. fløjter kampen i gang kl. 19.00.

P.S. Og så den løse ende: HIK har nedlagt protest over Skive i en kamp 6. maj, som Skive vandt med 2-1. Men Skive benyttede to karantæneramte spillere, og HIK vil derfor have Skive taberdømt. Skive spillede med de karantæneramte spillere, fordi Skive troede, at spillerne havde afsonet karantænen i runden forinden, hvor Skive fik tre skrivebordspoint mod Jammerbugt. Men sådan spiller klaveret ikke. Karantænen skal afsones i en kamp på banen. Fodboldens Disciplinærinstans har dog frikendt Skive, fordi fejlen er begået af en medarbejder i DBU, som meddelte, at Skive gerne måtte benytte spillerne mod HIK. Skive har altså handlet i god tro. Nu har HIK anket afgørelsen til Fodboldens Appelinstans. Hvis de giver HIK medhold og tager de tre point fra Skive, er afstanden mellem FREM og Skive kun på et point, og så er Skive altså inden for rækkevidde for FREM. Men det er omvendt ikke noget, man som udgangspunkt skal regne med.

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden kan sætte
Vi vil kæmpe vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd


Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk