FREMs FREMragende serie med seks sejre på stribede sluttede skærtorsdag i udekampen mod Young Boys FD. Men resultatet 1-1 gør, at de tværstribede stadig er ubesejrede i ti kampe i træk 3. Division.

FREM kom ellers bagud kort før pausen, da Yunus Akbayir scorede efter et frispark til Young Boys FD. Men fire minutter før tid udlignede Lorent Callaku, da han sparkede en nedfaldsbold i kassen fra kanten af målfeltet.

Det var tredje gang i denne sæson, at FREM spillede uafgjort – og første gang på udebane.

Desuden var det første gang, FREM spillede uafgjort med målscoring. De to andre remis-løsninger – hjemmekampene mod Næsby og Holstebro – endte med andre ord 0-0.

Rækkens nummer to, VSK Aarhus, måtte dog også nøjes med uafgjort skærtorsdag, så forspringet til aarhusianerne er stadig på fem point.

I Rødovre mødte rækkens nummer tre og fire, Avarta og Ishøj, samtidig hinanden, og her vandt Ishøj med 1-0. Konsekvensen af det resultat er, at FREM nu har seks point ned til tredjepladsen – mod syv inden kampen mod Young Boys.

Men ingen kan nægte, at FREM har slået et fornuftigt hul ned til forfølgerne.

Netop Ishøj er næste modstander, og her kan der altså blive tale om en ret afgørende kamp, når vi til juni skal gøre regnebrættet op.

Ligesom FREM kom Ishøj skidt fra start i årets turnering, efter at de ellers var endt i 3. Divisions oprykningsspil i sidste sæson, som var klubbens første på divisionsplan.

Da de to hold mødte hinanden i Valby i oktober, endte det med en sejr til FREM på 1-0 takket være et sent kontramål af Kristian Lindberg, der som bekendt ikke længere er i klubben.

Siden den kamp har Ishøj dog ligesom FREM haft en rigtig god periode.

De har spillet ni divisionskampe, vundet de syv, spillet en uafgjort og tabt en enkelt.

Nederlaget kom lidt overraskende i forrige runde, hvor Vejgaard kunne tage hjem til det nordjyske med tre point takket være en sejr på 2-0.

Samtidig er det værd at nævne, at Ishøj har haft en god tur i DBU Pokalen i denne sæson.

Her slog de Vallensbæk, Gørslev og Vanløse ud på stribe, inden de løb ind i Superliga-holdet fra AGF i fjerde runde.

Det var meningen, at de to hold skulle have mødtes i Ishøj, men kampen endte til Ishøjs store ærgrelse med at blive spillet på Ceres Park i Aarhus.

AGF vandt 4-0, men det er da værd at notere sig, at Ishøj holdt 0-0 frem til pausen.

I 3. Division ligger Ishøj som nævnt på tredjepladsen. Og deres gode stime betyder derfor også, at de ligesom FREM er sikre på at skulle spille med i oprykningsspillet, der begynder efter de to næste runder.

De to klubber skal med andre ord møde hinanden tre gange i dette forår.

Ishøjs sejr i sidste runde over Avarta kom i hus takket være et straffesparksmål af Donovan Bagou efter små 20 minutters spil af anden halvleg.

Det var Ishøjs fjerde sejr på udebane i denne sæson. De har ellers været noget bedre hjemme end ude, for 19 ud af deres 33 point er kommet i hus på eget græs. Nederlaget til Vejgaard for nylig var således holdets første på hjemmebane i denne sæson.

FREMs sejr over Ishøj IF i oktober var den første officielle dyst imellem de to klubber nogensinde. FREM har desuden vundet en træningskamp mod Ishøj i 2019 med 3-0. Men det bliver altså første gang, at FREMs bedste hold skal spille i Ishøj, når det går løs Anden Påskedag.

Ishøj IF har hjemmebane på Ishøj Idrætsanlæg, og det anlæg ligger cirka en kilometers gang fra Ishøj Station, så det er let nok at komme til med enten S-toget eller i privatbil.

Ellers mødes supporterne på København S (Ny Ellebjerg st.) kl. 10:15 spor 2

Opgøret begynder kl. 13.00, og til at styre slagets gang har DBU udpeget dommeren med det lange navn, Oliver Alexander Stegemüller Fogh Simbold.