Gyser i vente

Vi er nået til sæsonens sidste kamp. Det er en regulær finale om, hvem der skal i 2. Division efter sommerferien, og hvem der må nøjes med 3. Division. Modstanderen er Middelfart Boldklub.

Kampen spilles på udebane lørdag d. 5. juni kl. 15.00 og vises på Ekstra Bladets hjemmeside med abonnement. Reglerne for 2. Division er desværre stadig sådan, at udefans ikke har adgang til kampene, og medrejsende fremmere risikerer derfor at blive afvist i indgangen til stadion.

Vi vil opdatere fra kampen på klubbens egen Twitter, som du kan finde her: https://twitter.com/bkfrem_official

Vi skal have et nyt vinderbillede på lørdag mod Middelfart (Arkivfoto: Preben Pathuel)

Ryggen mod muren – helte eller skurke

Vind eller forsvind, nu eller aldrig, alt eller intet – de ultimative vendinger står i kø, når vi skal vurdere alvoren af lørdagens kamp. I FREM er verden sjældent sort og hvid – den er altid rød og blå – men denne lørdag er der god grund til at tale om sort og hvid. Vi skal simpelthen vinde kampen. Punktum.

Som stillingen og resultaterne har maget sig over foråret mødes Middelfart og FREM nu i allersidste runde i en enkelt kamp, som afgør, hvem der skal spille i den nye 2. Division i næste sæson. Vinderen bliver i 2. Division, og taberen rykker (formentlig) i den kommende 3. Division.

I sidste ende kan det ende med, at Middelfart kan bruge uafgjort, men det er yderst tvivlsomt, at det vil være nok for os, så opskriften er klar: Der skal scores, og der skal lukkes af.

I disse dage og uger er der masser af finaler og vind-eller-forsvind-kampe for både klubber og landshold, og det er her, spillerne skal vise, om de vil huskes som helte eller som skurke. For FREMs vedkommende handler det om, at en sejr vil redde sæsonen, og vi vil stå med en sæsonmålsætning, der er opfyldt. Det vil være rigtig flot, og spillerne vil være helte.

Et nederlag vil til gengæld være ensbetydende med, at vi er gået fra 1. til 7. eller 8. pladsen på bare tre måneder, og det vil være svært at kalde andet end et tabelmæssigt kollaps. Der har selvfølgelig været mange gode grunde til, at det er gået, som det er gået i kampene, og vi har absolut ikke været heldige med hensyn til skader, sygdom, smittekæder og sygdoms- og fodboldrelaterede karantæner, men alt det er lige meget nu. Nu er det kun en sejr, der tæller. Det er os, der har ryggen mod muren, og i den situation må vi gøre, hvad vi plejer at gøre: Kæmpe og slås for sejren og klubben. Så kan spillerne vende hjem fra Fyn til en heltemodtagelse.

Tyndslidte nerver landet over

Alle kampe i 2. Division med noget på spil spilles samtidig, og der vil helt sikkert blive kigget på telefoner og krydset fingre for, at der kommer hjælp fra andre kampe end ens egen.

FREMs og Middelfarts situation er som nævnt ret simpel: Vinderen tager det hele. Hvis kampen ender uafgjort, skal der hjælp til fra andre kampe, og skulle man tabe, så skal der nærmest mirakler til. Miraklernes tid er stadig ikke forbi, og der vil derfor blive sendt håbefulde tanker til andre stadions.

I Aarhus spiller begge de to forfølgerhold VSK Aarhus og Brabrand mod modstandere, som allerede er rykket ned i Danmarksserien. VSK møder SfB-Oure FA, mens Brabrand tager imod FC Sydvest 05, som måtte strække våben i seneste runde og tage turen ud af divisionerne. Begge udehold vil sikkert meget gerne slutte godt af, og både vi og Middelfart krydser fingre for, at de kan overraske. Motivationen må dog alt andet lige være større for de to Aarhushold, som kan snuppe pladserne i top 6 og dermed 2. Division efter ferien.

Andetsteds udkæmper Holbæk og Næsby en fjernduel om at få lov at blive i den kommende 3. division. På hver sin hjemmebane tager de imod topholdene Jammerbugt og Thisted. Også her er alt på spil.

I de øvrige to kampe er der ikke så meget andet end ære og statistik på spil, når B.93 møder Aarhus Fremad, og Holstebro spiller afskedskamp i divisionen mod Dalum.

Også i den anden pulje er der overlevelse på spil, når Avarta, Roskilde KFUM, Brønshøj og Skovshoved spiller om en enkelt plads i den kommende 3. Division, mens de tre andre rykker i DS. Der er nerver på landet over.

René Henriksen og trænerteamet har taktikken klar: Sejr er det eneste, der tæller (Foto: Preben Pathuel)

Statistikken er på FREMs side

Middelfart har i en årrække haft et drønstærkt hold og har været blandt favoritterne til at rykke op i Nordic Bet Ligaen. Det samme var tilfældet inden denne sæson, men en skidt start på sæsonen gjorde, at de i stedet er endt i midten af rækken og stadig kæmper med os om top 6.

På trods af lørdagens værters styrke har FREM faktisk ikke tabt i de seneste 6 indbyrdes opgør. Seneste nederlag var i 2017, og siden dengang er det endt med 4 sejre til FREM og 2 uafgjorte.

I efterårets omvendte kamp blev det til en sejr på 2-0 i 3. runde, og vi var dermed selv med til at gøre Middelfarts sæsonstart svær. Siden den kamp er det gået op og ned for begge hold, og statistikken siger ikke så meget om lørdagens kamp; den bliver afgjort på græsset.

Farvel til topscoreren og klubmanden

I hjemmekampen mod B.93 takkede Andreas Lundberg af over for hjemmepublikummet, og efter Middelfart-kampen er det endegyldigt slut med karrieren. Om Lundberg kommer i kamp og får muligheden for at indtage den ultimative helterolle er op til trænerteamet.

En spiller, som i hvert fald ikke kommer på banen, er vores topscorer i denne sæson Paul Ngongo Iversen. han sluttede seneste kamp i straffeboksen med et direkte rødt kort, og sidder derfor ude med karantæne i weekenden. Samtidig er det kommet frem, at Paul Ngongo har fået en flot kontrakt med Kolding IF, så det bliver ikke til flere kampe for FREM i denne omgang. Vi siger tak for nu og glæder os til at se, hvad karrieren bringer.

Hvordan René Henriksen vælger at erstatte topscoreren til lørdagens must win-kamp bliver spændende at se. Der er ingen andre i karantæne til kampen, og det er nu, de sidste kræfter skal fyres af – uanset hvem der spiller.

Det bliver virkelig en gyser-finalekamp i en sæson, der har budt på både opture og nedture. Lad os stå sammen og kæmpe for, at vi slutter med en optur. Det har vi brug for.

God kamp til alle – og god sommer!

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde, vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden ka’ sætte
Vi vil kæmpe, vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd

 

 

 

Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk