FREM kom på pointtavlen takket være en flot sejr på 3-0 over Vejgaard i sidste weekend. Og dermed har holdet overladt sidstepladsen i 3. Division til Holbæk, der også er ene om ikke at have vundet endnu.

Men FREM vil naturligvis højere op i tabellen. Og det kan ske allerede på lørdag, hvor modstanderen er VSK Aarhus på udebane.

VSK Aarhus har hjemme i det nordlige Aarhus, og holdets navn kommer sig af en sammenlægning af Vejlby Idræts Klub og IK Skovbakken. Mens Vejlby IK aldrig har haft divisionsstatus, så har Skovbakken en forholdsvis glorværdig fortid.

Skovbakken er en af de store idrætsklubber i Aarhus, og den har en hel vifte af sportsgrene på programmet.

Man kommer langt med fight – Foto Claus M. Hansen

Den så afgjort mest succesrige af dem er basketball, hvor eliteholdet hedder Bakken Bears. De er mangedobbelte danske mestre, og de opnår også fine resultater på europæisk niveau i en sportsgren, hvor Danmark ikke kan siges at have stolte traditioner.

Det har Danmark til gengæld i håndbold. Og Skovbakkens håndboldafdeling har da også opnået flotte resultater.

Klubben har tidligere vundet DM-guld hos herrerne to gange. Men det mest kendte navn er nok fra kvindesiden.

Højrebacken Tina Bøttzau var med til at vinde både EM, VM og OL i de glade halvfemsere, hvor de jernhårde ladies var verdens bedste.

Skovbakkens bedste kvindelige hold blev senere til SK Aarhus, og i dag spiller Aarhus United i Damehåndboldligaen på Skovbakkens licens.

Også atletik er en idrætsgren, hvor Skovbakken har slået sit navn fast.

Vejgaard’s nr. 17 havde den utaknemlige opgave at passe på SD – Foto Claus M. Hansen

Aarhus er en stor atletik-by, og Skovbakken er sammen med Aarhus 1900 de to mest succesrige klubber. Det understreges også af, at VSK Aarhus’ hjemmebane, Vejlby Stadion, er et atletikstadion.

Klubbens mest kendte navne i atletik er nok Jesper Tørring og Tom B. Hansen. Tilbage i 1974 vandt Jesper Tørring EM-guld i højdespring. Tom B. Hansen vandt ved samme EM-stævne sølv på 1500 meter.

Derudover er der badminton, gymnastik, svømning, squash, tennis, trampolin og volleyball på paletten i Skovbakken.

Tidligere var der også ishockey, men den idrætsgren hører i dag under Ishockey Klubben Aarhus. Ishockey er i al fairness ikke en sportsgren, landets næststørste by nogensinde har gjort sig bemærket i.

Og nu er det jo altså fodbold, FREM skal dyste med VSK Aarhus i.

I fodbold rykkede Skovbakken første gang op i divisionen i 1962. Men storhedstiden kom i halvfjerdserne.

I 1977 rykkede klubben op fra 2. division, og dermed var den for første gang nogensinde klar til dansk fodbolds bedste række.

To mål af Sylvester – Foto Claus M. Hansen

Når det lykkedes, var det ikke mindst, fordi klubben havde en angriber, der hed Lars Lundkvist, der scorede ikke mindre end 26 mål i den næstbedste række.

Året efter lavede han 19 mål, og Skovbakken sluttede på en niendeplads ud af 16 hold i 1. division.

I 1979 rykkede Skovbakken dog ud af 1. division. Og da det ikke lykkedes at spille klubben tilbage i første hug, rykkede Lars Lundkvist sammen med holdets anden store profil, Per Beck Andersen, til byens store klub, AGF.

Med AGF vandt Lars Lundkvist både guld, sølv og bronze og pokal, ligesom det blev til ti landskampe. Senere har han været træner i en række forskellige klubber – bl.a. AGF og Skovbakken.

Af øvrige store navne i Skovbakken kan det nævnes, at både Lars Bastrup og Frank Pingel kortvarigt har spillet for klubben.

Men Skovbakken rykkede i 1986 ud af den næstbedste række, og klubben er siden da aldrig vendt tilbage.

Lucas Lodberg havde grund til det store smil – Fremtvunget et straffespark og et mål – Foto Claus M. Hansen

Fodboldafdelingen prøvede i nullerne at lave et samarbejde med Aarhus Fremad under navnet FC Aarhus, men det projekt holdt kun i få år. I 2016 kom så fusionen med Vejlby til VSK Aarhus.

Under navnet VSK Aarhus mødte FREM klubben første gang i marts 2017. Det opgør endte 1-1, efter at FREM var kommet foran i anden halvleg på et selvmål. Magnus Christensen udlignede for værterne.

Også den hidtil sidste kamp imellem de to klubber – i 2022 – sluttede uafgjort. Det var også på Vejlby Stadion, og den kamp endte med de samme cifre.

Lucas Balck bragte FREM foran efter ti minutters spil, da han scorede i tomt mål, efter at Lucas Lodberg havde passeret målmanden.

Syv minutter senere udlignede Jonas Andersen på hovedstød på en ripost, men det havde ikke den store praktiske betydning. FREM havde allerede inden kampen sikret sig oprykning til 2. Division, mens VSK Aarhus ikke kunne nå noget.

Jonas Milner Rosfeldt spillede en rigtigt god kamp på midtbanen – Foto Claus M. Hansen

I det hele taget er det ofte endt uafgjort imellem de to klubber, som har mødt hinanden otte gange.

FREM har to sejre, VSK Aarhus en enkelt, mens hele fem opgør altså er endt remis. Den samlede målscore er 9-7 i FREMs favør.

Regner vi kampene mod Skovbakken med, ser det hele noget bedre ud med FREM-øjne.

Så bliver det pludselig til 18 kampe i alt med ni FREM-sejre som resultat. Syv kampe er endt uafgjort, mens Skovbakken/VSK Aarhus har vundet to gange. Den samlede målscore er 23-12.

VSK Aarhus sluttede i sidste sæson på en samlet tredjeplads i 3. Division efter 15 sejre, syv uafgjorte og otte nederlag. Det var ikke så langt fra oprykning. De endte fem point efter nummer to, FA 2000, men hele 22 point efter rækkens vindere fra Middelfart.

I denne sæson er det dog ikke gået helt lige så godt.

Holdet har vundet en kamp, spillet en kamp uafgjort og tabt to. Senest blev det 0-1 ude mod lokalrivalerne fra Lyseng. Ligesom FREM havde oplevet runden forinden tabte VSK Aarhus på et mål af Anders Fæster.

Forhåbentlig tager rigtig mange turen til Århus og støtter holdet – Foto Claus M. Hansen

Til gengæld er VSK Aarhus i modsætning til FREM stadig med i pokalturneringen. Her lykkedes det i 1. runde at vinde 3-2 på udebane over Jetsmark.

Jetsmark er identisk med det tidligere Jammerbugt FC, som nu er degraderet til Jyllandsserien efter deres konkurs.

I næste runde er der lokalbrag, når VSK Aarhus på udebane møder Viby IF fra Danmarksserien.

I første omgang gælder det dog FREM, og det gør det kl. 13.30 på Vejlby Stadion. Dommer er Philip Hovgaard Lassen.

FREM Support arrangerer bustur til kampen. (BEMÆRK FÅ PLADSER TILBAGE)

Du kan komme med, hvis du indbetaler 150 kroner på MobilePay til 320952. I emnefeltet skriver du VSK plus dit mobilnummer.

Mødetid er kl. 7.55.

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde, vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden ka’ sætte
Vi vil kæmpe, vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd

 

 

 

Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk