Sur forårspremiere: Dalum ordnede igen FREM i en chanceforladt kamp

Dalum er ikke rigtigt en favoritmodstander for FREM i disse år.

Så meget står klart efter lørdagens kamp, som det fynske hjemmehold vandt 1-0 på et mål midtvejs i anden halvleg, som fløjspilleren Frederik Humlegaard satte ind.

Det var tredje gang i de seneste fem indbyrdes kampe, at FREM tabte til Dalum. Rigtigt husket: De to andre kampe er endt uafgjort.

Den fynske sejr kom i hus efter en generelt uskøn fodboldkamp, som nok var intens, men som ikke bød på ret mange chancer i nogen af enderne.

Selve opgøret var blevet henlagt til en kunstgræsbane på en skole i nærheden af Dalums normale hjemmebane, Lars R. Jacobsens Park.

Det gav lidt mere ubekvemme tilskuerforhold, men baneforholdene var ikke decideret dårlige. Og kampen blev afviklet i strålende forårssol, hvor temperaturen undervejs nåede at blive tocifret.

Når det alligevel blev en småkold fornøjelse at overvære forestillingen, hang det sammen med blæsten. Den var så kraftig, at bolden undertiden stod stille i luften. Og denne vind gjorde det i al fairness svært for holdene at spille poleret fodbold.

I forhold til FREMs sidste kamp i efteråret mod Slagelse (5-0) havde FREMs træner, René Henriksen, foretaget fire ændringer. Af dem var den ene dog tvunget.

Midtbanegeneralen og anføreren Jacob Pind har som bekendt valgt at stoppe karrieren, selvom han kun lige er fyldt 26 år.

Derudover manglede målmanden Rasmus Wedege i startopstillingen, og det gjorde Oliver Møller Jensen samt Christian Helev også.

I stedet var der debut til Lucas Lodberg – som er kommet fra FA 2000 – og målmanden Sebastian Sørensen, der tidligere har været reservemålmand i FREM, men som siden har vogtet buret for Slagelse og HIK.

Endelig var der comeback til angriberen Lucas Balck, som i det sidste halve år har spillet for HIK, men som også har en fortid som ungdomsspiller i bl.a. Brøndby.

I forsvaret måtte René Henriksen igen se bort fra Emil Schou Jørgensen, der afsonede sin anden karantænedag efter udvisningen i udekampen mod Karlslunde (2-2).

På den front var Dalum dog dobbelt så hårdt ramt. Både topscoreren Kristian Weber samt midtbanespilleren Lasse Clausen var i karantæne.

Kampen begyndte forholdsvis lige, og FREM havde det første målforsøg efter fem minutters spil, hvor Frederik V. Kristensen forsøgte sig med et skud udefra. Midtbanespillerens hug endte dog noget over mål.

Det gjorde et forsøg fra Dalum-angriberen Anton Stage tre minutter senere ikke!

Her lavede hans angrebskollega, Mads Raben, et godt løb i Dalums venstre side, hvor han viste stort overblik ved at lægge bolden på tværs – og lidt bagud i banen – til Anton Stage, som fra kanten af feltet skød mod mål og passerede Sebastian Sørensen – men ikke overliggeren.

Den forskrækkelse kom FREM sig nu hurtigt over, og de efterfølgende 20 minutter blev – set med FREM-briller – egentlig en fornuftig periode.

Holdet tiltvang sig et spillemæssigt overtag, og det lykkedes også at skabe to muligheder, som måske kunne have fortjent en bedre skæbne.

Lucas Balck skød efter 18 minutters spil fra en spids vinkel i venstre side, men hans forsøg endte i sidenettet.

Og syv minutter senere fik FREM spillet hjemmeholdets forsvar tyndt med det resultat, at Lucas Lodberg fra højre side kunne lægge bolden ind i straffesparksfeltet til Lucas Balck, som sendte kuglen tæt forbi venstre stolpe.

Men derefter blev kampen meget fysisk præget med flere spilstop og nogle hjørnespark til Dalum, hvor de som regel stillede mange mand ind i målfeltet med mange skub som resultat – men ingen målchancer.

Efter en god halv times spil fik Dalum imidlertid en ret stor mulighed efter en misforståelse i FREM-forsvaret.

Det betød, at Mads Raben kunne stryge afsted i Dalums højre side ned mod Sebastian Sørensen. Dalum-angriberen skød dog ikke på mål, men han forsøgte i stedet at finde Frederik Humlegaard inde på midten. Imidlertid fik den tilbageløbende FREM-anfører, Kristoffer Dirksen, i sidste øjeblik blokeret indlægget, så Dalum igen måtte nøjes med et hjørnespark.

Derefter var FREM atter spildominerende, og det lykkedes at skabe tre muligheder i slutningen af første halvleg.

Jakob Skovgaard Larsen havde et behjertet langskudsforsøg, som endte noget over mål.

Også Lucas Lodberg forsøgte sig med et skud efter oplæg fra Isak Tånnander, men også hans forsøg endte over mål.

Og det gjorde Lucas Balcks lob over Dalums målmand, Mathias Würtz, i første halvlegs næstsidste minut såmænd også.

Men alt i alt var det dog en afslutning på første halvleg, som kunne give lidt optimisme hos FREMs spillere, stab og fans.

Det skulle dog vise sig, at der ikke var så meget at have optimismen i.

Anden halvleg blev langt hen ad vejen en stillingskrig og et gevaldigt slag om midtbanen.

Begge hold sled med at skabe gennembrud, men Dalum fik dog et par gange et afslutningsprodukt på deres opspil.

Den indskiftede Jonathan Nissen testede Sebastian Sørensen med et langskud, men FREM-keeperen havde ingen problemer med at gribe bolden på det forsøg.

Senere sendte højrefløjen Diyar Hamzi Ali en farlig bold på tværs i feltet. Det var svært at se, om det var et indlæg eller et målforsøg, men kuglen strøg i hvert fald lige uden om venstre stolpe ved den lejlighed.

Og midtvejs i anden halvleg faldt afgørelsen så.

Midtbanespilleren August Nielsen fik fat i en løs bold et stykke inde på FREMs banehalvdel, hvorefter han fandt Frederik Humlegaard midt for mål. Han tog et enkelt træk, hvorefter han kom på skudhold og placerede bolden imellem Sebastian Sørensen og venstre stolpe til fynsk målscoring.

Derefter handlede det for Dalum tydeligvis kun om at forsvare den spinkle føring.

Den mission lykkedes ganske fint, for FREM sled stadig med at skabe målchancer.

Anden halvlegs bedste – og reelt set eneste – FREM-chance tilfaldt Rasmus Grønne Jensen, der mod slutningen af kampen var gået med frem ved et indkast i højre side. Forsvarsspilleren skød på mål fra højre side af straffesparksfeltet, men hans forsøg var både lidt for højt og lidt for langt til venstre.

Derfor måtte FREM se sæsonens tredje nederlag i øjnene. Det var første gang i otte kampe, at FREM tabte. Og det var samtidig kun anden gang i denne sæson, at FREM måtte gå fra banen i 3. Division uden at have scoret. Første gang var tilbage i august, hvor FC Roskilde i en forblæst hjemmekamp vandt 3-0.

Nederlaget betyder, at FREM stadig ligger på andenpladsen i 3. Division. Men nu er der kun et enkelt point ned til IF Lyseng, som vandt med 2-1 hjemme over Herlev.

Dalum ligger på fjerdepladsen – yderligere to point efter.

Næste opgave for FREM bliver lørdag på hjemmebane mod rækkens andet fynske mandskab, Næsby.

Matchfacts

Dalum – FREM 1-0 (0-0)

Mål

1-0 Frederik Humlegaard (69.)

Advarsler

Dalum: Marcus Bay Jensen, August Nielsen, Mikkel Kjær Jensen
FREM: Frederik V. Kristensen, Christian Bramsborg

Holdopstillinger

Dalum: Mathias Würtz – Marcus Bay Jensen, Jakob Elkjær Mikkelsen, Mathias Schilling, Mikkel Kjær Jensen – Diyar Hamzi Ali, August Nielsen, Rasmus Schmidt, Frederik Humlegaard – Mads Raben, Anton Stage

FREM: Sebastian Sørensen – Christian Bramsborg, Rasmus Grønne Jensen, Kristoffer Dirksen, Matthias Andersen – Jakob Skovgaard Larsen – Isak Tånnander, Frederik V. Kristensen, Oliver Andersen, Lucas Lodberg – Lucas Balck

Udskiftninger

Dalum: Jonathan Nissen ind for Rasmus Schmidt (46.)

FREM: Rasmus Fugl ind for Lucas Lodberg (77.)

FREM: Mohammed Youssef ind for Christian Bramsborg (86.)

FREM: Phillip Herslov ind for Jakob Skovgaard Larsen (86.)

FREM: Valdemar Frahm ind for Lucas Balck (88.)

Dalum: Kasper Søby Nielsen ind for August Nielsen (90.)

For FREM blev Frederik Balslev, Pablo Basarte og Rasmus Wedege (målmand) ikke benyttet

Dommer: Anders Eriksen

Tilskuere: 250 (anslået) plus et par håndfulde gratister bag banehegnet – flere af dem med hunde!

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde, vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden ka’ sætte
Vi vil kæmpe, vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd

 

 

 

Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk