Forårspremiere: FREM møder Dalum 

Endelig er den lange vinterpause forbi, og det betyder, at FREM atter skal på græs. Forårspremieren er en meget spændende en af slagsen, for den er på udebane mod Dalum, der ligesom FREM har overvintret i den bedste halvdel. 

Oliver G. Andersen har vist lovende takter i opstartsfasen – Foto Claus Mørch Hansen

Dalum Idrætsforening er stiftet i 1931, og den holder til i den sydlige del af Odense. Førsteholdets kampe spilles på Lars R. Jacobsen Park, men selve anlægget breder sig til en stor del af Dalum. Klubben har en meget hyggelig og meget familiær atmosfære.

I 1998 rykkede Dalum op i den daværende 2. division (tredjebedste række), og frem til 2006 havde klubben divisionsstatus – som regel i 2. division, men to gange lykkedes det at rykke op i 1. division. I begge tilfælde rykkede Dalum dog ud med det samme. 

Derefter lavede Dalum et førsteholdssamarbejde med traditionsklubberne B 1909 og B 1913, som de kaldte FC Fyn. Formålet var at skabe et slagkraftigt alternativ til OB, som siden halvfjerdserne har været den absolut dominerende fynske klub. 

FC Fyn førte en elevatortilværelse mellem 1. og 2. division frem til 2013. Derefter opgav de tre klubber projektet. 

Derefter kom Dalum i Danmarksserien, men det ophold blev kun etårigt, og siden da har de været at finde i divisionerne. Begge årstalsklubberne er i dag i Danmarksserien. 

Statistik

Efter at Pind er stoppet kan Jakob Skovgaard Larsen få en afgørende rolle – Foto Claus Mørch Hansen

FREM har mødt Dalum ti gange tidligere. Første gang var i 1999, hvor de to klubber spillede 1-1. 

I alt har FREM vundet fire kampe mod Dalum, fire kampe er endt uafgjort, og to kampe har Dalum vundet. Den samlede målscore er 17-13 i FREMs favør. 

Det kan dog ikke nægtes, at det er Dalum, der har haft fat i den lange ende i de senere år. 

I 2. divisions oprykningsspil i 2018 vandt Dalum 3-1 på hjemmebane i en kamp, hvor fynboerne lagde grunden til sejren med to tidlige mål. 

I sidste sæson spillede de to hold 0-0 på Fyn, mens FREM tabte hjemmekampen 0-2. 

I denne sæsons første møde mellem de to klubber blev det 1-1 i en kamp, hvor Kristian Weber bragte gæsterne foran efter et kvarters spil. Jakob Skovgaard Larsen udlignede kort før pausen, og anden halvleg blev et sandt bombardement mod Dalums mål. 

Vurderet på spil og chancer burde FREM have vundet kampen. Men målmanden spiller jo også med, og man må bare sige, at Dalum i Mathias Würtz havde en særdeles kompetent keeper, der virkelig reddede sit hold i den kamp. 

Førnævnte Kristian Weber er Dalums topscorer i denne sæson med syv mål. Han er tidligere ungdomslandsholdsspiller, og ligesom flere af holdkammeraterne har den 25-årige angriber en fortid i OB. 

Denne sæson

Emil Schou Jørgensen starte med en spilledags karantæne – Foto Preben Pathuel

FREM sluttede efteråret af med en flot stime på syv kampe som ubesejrede. Heraf endte de fem med sejr. 

Det har betydet, at FREM har kunnet overvintre på rækkens andenplads med 31 point. Det er syv point færre end det suveræne førerhold, FC Roskilde. Men det er samtidig fire point flere end nummer tre, som er oprykkerne fra Lyseng. 

FREM står derfor med rigtig gode muligheder for at komme med i oprykningsspillet, som er sæsonens første delmål. De seks øverste hold kommer i i oprykningsspillet.

Dalum ligger i skrivende stund nummer fire, og de sluttede efteråret af med to sejre. Men inden da havde holdet fem kampe på stribe uden sejr. 

På Lars R. Jacobsens Park er Dalum dog ikke så nemme at have med at gøre. I de hidtidige otte hjemmekampe har holdet kun tabt en enkelt kamp. Det var mod FC Roskilde, som tilbage i august måned tog hjem med en sejr på 3-1. 

Vi får se, om FREM kan fordoble Dalums antal af nederlag på hjemmebane i denne sæson lørdag kl. 13.00. 

Bemærk at kampen afvikles på kunstbanen ved Tingløkkeskolen, Bergendals Allé 25, 5250 Odense SV

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde, vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden ka’ sætte
Vi vil kæmpe, vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd

 

 

 

Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk